He değil Efendim uyarısı

hangi konudan haklı?travmalarımı biri bana yaşatıyor ben birine yaşatmıyorum.düzgün okuyun
Yazdım ilk mesajda hangi konuda haklı olduğunu. Adama he demen saygısızlık ve kabalık. Adam seni uyarıyor, hemen tetiklenip bozuluyorsun (travman olsa he falan demezsin zaten dikkat edersin böyle bir şey yasanmamasi için, onu bahane etme diyorum) üstüne bir saygısızlık daha yapıp telefona dalıyorsun. Capiche?

Eskiden eziklenince tırnak kemirirlerdi şimdi kaçış yöntemi olarak telefona sarılıyorlar.

Ayrıca; he denmez efendim denir.

Madem evdeki travmalarından çok etkilendin pozitif yönde etkilen. İletişim kabiliyetini yükselt.

durduk yere mi tekpi vermeye başladı bu çocuk. Belki de senden sıkılmıştır, bunu da bir düşün.

Ben de her şeye aboo diye tepki veririm. Eşim, aboo nedir ya köylü der. Evet köylüyüm, aslımı inkar mı edeyim. Şimdi bir yaşındaki kızım da öğrenmiş, her şeye aboo diyor. Köylü genlerini çocuğuma da geçirdin diyor bu sefer. Şükür senin burjuva genlerini baskıladım diyorum. Gülüp geçiyoruz. Her şeye alınırsanız hayat geçmez.

samimi olmadığım,ilk defa tanıştığım birine he diye cevap vermiyorum hanımlar sakin.1 seneyi geçen bir ilişkimiz içinde he,hı diye cevap veriyor olmam benim nezlimde samimiyet göstergesidir.size eşlerizle, sevgililerinizle saygı çerçevesi içerisinde günler diliyorum.

Bazı arkadaşlar ne çok abartmış ya.

Ben de samimi olduğum insanlarla konuşurken «he», « yav » falan derim.
Köylüyse köylü, köylüyüm zaten nolmuş yani? Is gorusmesinde veya yeni girdigi bir ortamda kullanmamis sonucta bu kelimeyi konu sahibi. Gayet de samimi bir sekilde, sevgilisine karsi kullanmis. Ben bir saygisizlik goremedim.

Size gelince konu sahibi, sevgilinizin her iki konuda da sizi uyarmis olmasinda abartılcak bir şey yok. Ben sahşen sadece üslubunu çok begenmedim.

Üfff herkes travması olduğu için hata yapıyor zaten kimse yoğurdum ekşi demiyor da ailem şöyleydi annem böyleydi babam öyleydi diyip tabiri caizse suçu başkasına atıyor. Biri de çıkıp demiyor ki bu benim hatam.
Ve evet he kelimesi bence de avam.

bu benim hatam

Bunu eşime arada söylerim. Alınırsa alınsın.
benim eşimin de bir şaşirma tepkisi var "hii, wiii" arasi bir reflex
cok komik geliyor ne zaman duysam dalga gecip taklit ettigim icin artık ona da komik geliyor. son birkac aydir şaşirip "wii" dese mutlaka bir de benim taklit ettigim sekilde soyleyip gülüyor. Artik ona da sacma geliyor, kendi tepkisiyle kendi dalga geciyor

Adam çok doğru konuşmuş sevgililik evresindesiniz daha kankayla konuşur gibi konuşmayın, demek ki o böyle bir ilişki istemiyor sizide uyarıyor böyle devam ederseniz devam etmicek mantığa da sahip biri gibi.

Benim eşim genellikle bana kızdığında telefonla uğraşırken söyler ben de damarına basmak için he değil efendim derim Bu arkadaş gibi celallenir
Eniştenin Alman olduğunu yazmasan kürt sanardım onlar da wiiii diye şaşırıyor. Demek ki onlarda da şive gomedisi var

Benim kelime dağarcığımda “he” yok. Çok kaba. “Efendim” “Buyrun” derim. Kocama sinirliyken “ne var” derim.

“sen cok biliyon yuruyen tdk” der guler gecerdik mesela

zaten skeclerde falan şive yapanlar wiii diye dalga geciyorlar ya. onlar gibi taklit ediyorum
bir de evet yerine yooo diyor. onlarin evetiymis. nefret ediyorum çünkü yoo benim için yok demek. "aliş yo diyorsam evet demektir" diyor ama alışamıyorum 34 sene beynim böyle kodlamis.
hala şey oluyor mesela sesleniyorum "misir patlaticam sen de ister misin" "yoo" diyor az yapıyorum. sonra diyor ki "bana niye yapmadin"
e yoo dedin

1 seneyi geçen bir ilişkimiz içinde he,hı diye cevap veriyor olmam benim nezlimde samimiyet göstergesidir.

Normalde değil ama.
İlk seneden he demeye başladıysanız onuncu senede ha ho falan mı diyeceksiniz samimiyet göstergesi deyip?

Amacım kırmak değil, baştan belirteyim. Siz annenizden mi böyle öğrendiniz? Babanız nasıl biri bilmiyorum ama bu konuda çok da haksız olmayabilir.
Kimse eşini arkadaş, aile, iş ortamında he, ha, ho derken duymak istemez. Samimiyet falan değil bu. Önce bunu bir kabullenin, sonra da konuşma şeklinizi düzeltmeye çalışın.
Sevgiliniz için değil, kendiniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…