He değil Efendim uyarısı

shenova

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2025
9
0
1
bugün erkek arkadaşımla konuşurken he dediğim için “he değil efendim” uyarısında bulundu.benim bozulup elime telefonu almam üzerine evinde oyna buraya telefonla oynamaya mı geldik dedi.neye bozulduğumu söylediğimde bu kadar kırılgan olma gülerek söyledim zaten açıklamasında bulundu.(gülmüyordu)kızlar gerçekten ben mi alınganlık yaptım?yoksa ebeveynim,öğretmenim gibi uyarması normal mi?
şuna da değinmek istiyorum.ben babamın annemi sürekli aşağıladığı,yanlış telaffuz ettiği kelimeler yüzünden dalga geçtiği bir ailede büyüdüm.bu yüzden karşımdaki bir eğitimci değilse uyarılmaya,düzeltilmeye karşı bir hassasiyetim var.kendimi annemin durumunda gibi hissediyorum.bu hassasiyetimin olmasına rağmen uyarması ve dugularımı küçümsemesi beni asıl üzen noktaydı.

Son düzenleme:
Çok fazla alınganlık etmişsiniz.Bunda bozulacak bir şey yok. He kelimesi hoş değil tabiki. Görüşmede telefonla takılmak asıl saygısızlık bana göre. Onun yerine kaliteli vakit geçirmek varken neden telefona bakasınızki ?

Beyefendi sizden saygı ve ilgi beklemiş.Ama trip yemiş.

Erkek arkadaşınızı haklı buldum.

Üslup problemi var bence erkek arkadaşının. Bence de rahatsız edici.
Ayrıca, söylediği bi şeye bozulmuşsun, "bu kadar kırılgan olma" diyerek senin duygunu küçümsemesi hoş değil. Bari "öyle demek istemedim" desin. Ha, sürekli trip atip bezdirdi isen durum farklı tabii.

Son düzenleme:
Bazı insanlar hitaplara takılabiliyor. Benim eşimde hiç hoşlanmaz he diye ona cevap vermemden bazen ağzımdan kaçar. Bilmiyorum çok takılacak bir konu değil bence. Ama sizin onu takmıyor gibi telefonla uğraşmanız da hoş değil

şuna da değinmek istiyorum.ben babamın annemi sürekli aşağıladığı,yanlış telaffuz ettiği kelimeler yüzünden dalga geçtiği bir ailede büyüdüm.bu yüzden karşımdaki bir eğitimci değilse uyarılmaya,düzeltilmeye karşı bir hassasiyetim var.kendimi annemin durumunda gibi hissediyorum.bu hassasiyetimin olmasına rağmen uyarması ve dugularımı küçümsemesi beni asıl üzen noktaydı.

He denmez efendim denir, telefonla oynamaya mı çıktınız. Bence de doğru söylemiş, ha ben söylemez kalktıktan sonra tekrar seni aramazdim, telefon alıp çekilmek nedir.

Nasıl bir tavırla söyledi bilmiyorum tabi ama ben olsam bozulmak yerine utanirdim sanırım. Belli ki erkek arkadaşınız iletişime önem veren biri siz de çok basit iletişim hataları yapmışsınız. E hoşlanmadığı şeyi tabi ki belirtmesi gerekiyor ben de bazı hitaplardan hoşlanmam ve eşim kullanırsa hoşuma gitmediğini söylerim. Sevgiliyken de söylerdim. Hoşlanmadığımi bilmezse nasıl dikkat edecek?

He ne demek köylü gibi? Saygisizsin, eline telefon alıyorsun bulusmada bir de. Hassasiyetin olsa he demezsin zaten gecelim onu

Yanlış birşey yaptığında veya söylediğinde sana doğrusunu izah edecek kişinin illa bi eğitimci olmasına gerek yok. Öncelikle bunu kabullenmelisin.

Erkek arkadaşına karşı tavır almak yerine biraz da utanmalıydın. Yani ben olsan utanırdım.

Bunu eşime arada söylerim. Alınırsa alınsın. He diyince sanki karşındakini çok da dinlemiyormuşsunuz gibi bir his oluşuyor bende. Belki erkek arkadaşınızda da öyle olmuştur.

şaka mısınız? he demekle hassasiyetin ne alakası var?
Şaka olan sensin evde bu kadar travmam var şöyle oldu böyle oldu diyen insan daha çok dikkat ederdi. Adam uyarmış hakli olarak sen çocuk gibi Trip atmışsın. Öğretmen mi olması lazım beğenmediği şeyi söylemesi için?

hangi konudan haklı?travmalarımı biri bana yaşatıyor ben birine yaşatmıyorum.düzgün okuyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…