• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef 61'den 52'ye

Merhaba paylasimlarinizi okudum ogunler bana biraz fazla geldi. Kilo vermek sorun degil yagdan vermek onemlidir. O yuzden diyetisyene gidip olcum yaptirmanizi tavsiye ederim. Bende su an diyetteyim. 60 kiloyum hedefim 52. 3 gunde 1 kusur kilo vermisim demissiniz kesin su dan gitmistir. Sevkinizi kirmak degil niyetim. Sadece saglikli kilo vermek icin uzman yardimi sart. 1 ayda 4 kilo verdim bende hala devam ediyorum. Bir onerim daha olacak haftada 1 kere tartilin sabah ac karinla..

Merhaba paylasimlarinizi okudum ogunler bana biraz fazla geldi. Kilo vermek sorun degil yagdan vermek onemlidir. O yuzden diyetisyene gidip olcum yaptirmanizi tavsiye ederim. Bende su an diyetteyim. 60 kiloyum hedefim 52. 3 gunde 1 kusur kilo vermisim demissiniz kesin su dan gitmistir. Sevkinizi kirmak degil niyetim. Sadece saglikli kilo vermek icin uzman yardimi sart. 1 ayda 4 kilo verdim bende hala devam ediyorum. Bir onerim daha olacak haftada 1 kere tartilin sabah ac karinla..
3 günde 1 kilo vermişim ama diyetin ilk dönemi ödem ve bağırsakların boşalmasının etkisiyle fazla kilo veriliyor zaten. ben o zamanlar aynı zamanda yüzmeye gidiyordum haftada 4 saat onun da etkisi olduğunu düşünüyorum.
öğünlerin kalori protein yağ karbonhidrat değerlerine bakıyorum son 3 gündür 1000 kalori sularında seyrediyor hatta bugünkü 750 civarı. kas kaybetmemek için protein bol bol alıyorum. sudan gittiğini de sanmıyorum çünkü günde en az 2 litre su içerim. asıl bundan daha az yersem o zaman tehlikeli olabilir, günde 400-500 kalori gibi az miktarlarla kilo vermek doğru değil.
tartımdan da yağ kas oranımı kontrol edebiliyorum. sağlığımı tehlikeye bu kadar kolay atmam içiniz rahat olsun. 1 ayda 3 kilo vermiş oldum ben de çok değil açıkçası.

3 günde 1 kilo vermişim ama diyetin ilk dönemi ödem ve bağırsakların boşalmasının etkisiyle fazla kilo veriliyor zaten. ben o zamanlar aynı zamanda yüzmeye gidiyordum haftada 4 saat onun da etkisi olduğunu düşünüyorum.
öğünlerin kalori protein yağ karbonhidrat değerlerine bakıyorum son 3 gündür 1000 kalori sularında seyrediyor hatta bugünkü 750 civarı. kas kaybetmemek için protein bol bol alıyorum. sudan gittiğini de sanmıyorum çünkü günde en az 2 litre su içerim. asıl bundan daha az yersem o zaman tehlikeli olabilir, günde 400-500 kalori gibi az miktarlarla kilo vermek doğru değil.
tartımdan da yağ kas oranımı kontrol edebiliyorum. sağlığımı tehlikeye bu kadar kolay atmam içiniz rahat olsun. 1 ayda 3 kilo vermiş oldum ben de çok değil açıkçası.
Kotu anlamda soylemedim zaten. Sagliginizi riske atmissiniz da demedim. Dolmanin yaninda baska seyler vardi aksam yemeginde mesela bulgur pilavi falan birarada dogru olmayan gidalar vardi. Kaloriniz fazla diyemem hesaplamadan. Ama onemli olan kaloriyi neyden aldiginiz. Konu acmissiniz fikrimi soyledim elestiri kabul etmeyecekseniz gunluk yazin basliga kimse yorum yapmasin..

Kotu anlamda soylemedim zaten. Sagliginizi riske atmissiniz da demedim. Dolmanin yaninda baska seyler vardi aksam yemeginde mesela bulgur pilavi falan birarada dogru olmayan gidalar vardi. Kaloriniz fazla diyemem hesaplamadan. Ama onemli olan kaloriyi neyden aldiginiz. Konu acmissiniz fikrimi soyledim elestiri kabul etmeyecekseniz gunluk yazin basliga kimse yorum yapmasin..
eleştiri kabul etmesem cevaplamam. ama açıklıyorum işte.
dolmanın yanında et köfte ve yoğurtlu haşlanmış sebzeler vardı neyi uyumsuz anlamadım. ondan önce de bir kere dolma yemişim yanında hindi sote. neyi yanlış gördüğünüzü net olarak söylerseniz düzelteyim. belki tat olarak birlikte müthiş uyumlu değiller ama kıstas bu değildir sanırım.

3 et köfte
1 etli patlıcan dolması
2 yk yoğurtlu kabak
2 yk yoğurtlu patlıcan mesela aksam icin bunlari yazmissiniz yogurt kuru yapicam demissiniz. Aksam icin 3 et kofte salata ve yogurt olabilir. Demek istedigim kac kalori aldiginiz degil hangi saatte aldiginiz da cok onemli. Belli bir kilo da takildiginizi yazmissiniz ona istinaden yazdim bende.

3 et köfte
1 etli patlıcan dolması
2 yk yoğurtlu kabak
2 yk yoğurtlu patlıcan mesela aksam icin bunlari yazmissiniz yogurt kuru yapicam demissiniz. Aksam icin 3 et kofte salata ve yogurt olabilir. Demek istedigim kac kalori aldiginiz degil hangi saatte aldiginiz da cok onemli. Belli bir kilo da takildiginizi yazmissiniz ona istinaden yazdim bende.
Anliyorum, ama saglikli beslenicem diye kendimi bu kadar kisitlamak istemedim. Sonucta gozumun onunde 3 insan dolma yiyince ister istemez canim cekiyordu. 1 tane alarak minimize ettim. Kabak/patlican yogurdun besin degerini dusurmuyor nasil ki sebzelerle salata yapiyoruz sebzeyi haslayip yemek de pek fark etmiyor diye dusundum. Yorumlariniz icin tesekkurler.

Anliyorum, ama saglikli beslenicem diye kendimi bu kadar kisitlamak istemedim. Sonucta gozumun onunde 3 insan dolma yiyince ister istemez canim cekiyordu. 1 tane alarak minimize ettim. Kabak/patlican yogurdun besin degerini dusurmuyor nasil ki sebzelerle salata yapiyoruz sebzeyi haslayip yemek de pek fark etmiyor diye dusundum. Yorumlariniz icin tesekkurler.
Kusura bakmayin kirici bisey soylemek istemedim. Sadece yardimci olmaya calistim. Insallah emekleriniz karsiligini alirsiniz. Zor bir surec bende cok zorlaniyorum arada kacamak yapmadan olmuyor..

bayadır yazmıyorum şu aralar 56 kilo civarındayım son 4-5 gün sürekli dışarda yemek zorunda kaldım normalde 55'tim, kendiliğinden tekrar dengelenir diye düşünüyorum

güncel 55.3
sanki sporsuz zayıflayınca derimin altı boş kaldı sıkılaşmam gerekiyormuş gibi geliyor bunun tek yolu spor mu? yorumlarınızı bekliyorum.

Canım kilon şuan pilatesle sıkılaşmaya çok uygun görünüyor. 52 ye düşebilirsin pilates + doğru bir diyetle.

Canım kilon şuan pilatesle sıkılaşmaya çok uygun görünüyor. 52 ye düşebilirsin pilates + doğru bir diyetle.
pilatesi kendim yapsam sakatlanırım diye korkuyorum :oops: evde olur mu sizce?
üniversite sınavına hazırlanıyorum pek dışarı çıkıp vakit kaybetmek de istemiyorum, yaza bırakmam gerekicek olmazsa.

pilatesi kendim yapsam sakatlanırım diye korkuyorum :oops: evde olur mu sizce?
üniversite sınavına hazırlanıyorum pek dışarı çıkıp vakit kaybetmek de istemiyorum, yaza bırakmam gerekicek olmazsa.

Pilates ev için çok ideal bir spor. Bak youtube da ebru şallı 2 haftada 2 beden incel ( skinny jeans ) videosu var. Onu hergün veya gün aşırı yap. Farkı görüceksin :)

pilates aletlerim olmadığı için 2 gündür leslie 3 mil ve ebru karaduman esneme hareketleri yapıyorum.... ölçülerimi aldım 1 hafta sonra tekrar bakıcam. sadece bel ve üst bacağı aldım çünkü diğer yerlerimden memnunum aslında...

yarın yapmayı düşünmüyorum perşembe ebru karaduman evde egzersiz 1'i ve 20 dk de 300 kalori yakıyoruz videosunu yapıcam esneme hareketlerine ek olarak. leslie de yapmicam cuma filan yaparım.

55.8 çıktım canım sıkıldı...
kahvaltı
1 göz yumurta (yarım çay kaşığı tereyağ ile)
yeşil zeytin
siyah zeytin
peynir
marul.

ara
yarım elma
yarım muz
2 ceviz
6 fındık
4 badem
1 sade kahve
2 tane aftereight (2 tanesi 71 kalori)

akşam
2 dilim tam buğday ekmek
tonbalık (80gr)
marul
labne
1 kornişon turşu

sandviç yapıp yedim

az yedim gibi geliyodu da baya yemişim aslında şu an fark ettim........... ne diyebilirim ki...........

of ya o kadar dikkat ediyorum 56 çıktım oysa 2 gün önce 55.2 ydi çok yıpratıyor bu kilo meselesi beni

şuraya düzenli yazabilsem çok iyi olucak çünkü o zaman dikkat de ediyorum.
kahvaltı
2 mandalina
1 küçük elma
1 muz

akşam
1 kase etli nohut
3.5 yk bulgur pilavı
turşu

bi tane fit browni tarifi denedim ondan yedim çok az içinde kakao pekmez hurma fındık fıstık yulaf var
uyumadan önce de bir bardak kefir içicem.
neden bi anda kilo aldım anlamıyorum çok canım sıkkın...

kahvaltı
2 dilim börek (ıspanaklı, toplamda çeyrek yufka ediyor. ekmek yerine yedim)
1 yumurtadan sade omlet

ara1
küçük elma
1 mandalina
2 aftereight (2 tanesi 71 kalori)

ara2
cacık(salatalık, yoğurt,nane,pulbiber,1 tk zeytinyağı, 1 ceviz)

akşam
henüz yemedim ama 1 tabak kabak yemeği yiyeceğim.
uyumadan önce de 1 bardak kefir.

Back
X