Hedef en güzel bikini

mimarella9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2014
26
18
3
Merhaba,

Öncelikle bir çoğunuz ya da azınlığınız gibi ( nedense instagram fit ve güzel kızlarla dolu artık) benim de fazla kilolarım var ve onlardan kurtulmak istiyorum.

Bu zamana kadar, kilosu ile ilgili sorunları olanların yaşadıklarını yazdığı birçok yazı okudum. Gerek sokakta yanından geçen bir insanın onları aşağılaması, işyerinde arkalarından konuşulması, otobüste veya metroda çoğu kişinin yanında oturmayı tercih etmemeleri, hoşlandıkları kişilerin onların farkında bile olmaması ya da hep onları daha zayıf kızlara kaptırma korkusu, kendine olan güvensizlik, istediği kıyafetleri alıp giyememek ve daha bir sürüsü.. Bunların benzerlerini ben de hayatımda yaşadım.

26 yaşındayım ve özel sektörde çalışıyorum. Özel sektörün nimetlerinden ben de nasibimi alıyorum ki gerçekten uzun çalışma saatlerim ve kendime ayırabildiğim çok az zamanım var.(spor yapmamak için bahanemi daha ikinci satırda yazdım yaşasın!:)

Kendimi bildim bileli hep kiloluydum ve her gece yatarken zayıf olmanın nasıl bir his olacağının, zayıfladığımda giyceğim kıyafetlerin hayallerini kurarak uykuya daldım. Sihirli değnek de sadece peri masallarında olduğu için ertesi gün yine aynı şekilde uyanıyordum ve bu böyle devam ediyordu.
Tüm kilolu insanların yaptığı gibi zayıflamayı ben de defalarca denedim. Bi yandan pizzamı yerken bi yandan da zayıflayan insanların bunu nasıl başardığını okudum. (Bu noktada benim yöntemim başarısız kalmış oluyor siz denemeyin :))

Başarı hikayelerine baktığınız zaman istikrarın, sabırlı olmanın, bunu diyet olarak görmeyip bir yaşam tarzı haline getirmenin, sporun bu başarıyı sağladığı yazılıyor.

İyi de ben çok sabırsızım? 2 saat aç kalsam acaba kaç gr verdim diye tartıya çıkan bir insanım.

Öncelikle bu sabırsızlığımı yenmeliyim (hala yenemedim evet) ve moralimi bozmadan sağlıklı beslenmeye devam etmeliyim.

Defalarca internette ideal kilo hesabımı yaptığım verilere göre (sanki her seferinde farklı çıkacaktı) vermem gereken 17 kg var. Basit bir matematikle (ayda 4 kg verilirse) 4 ayda ideal kiloma ulaşmış olacağım.

4 ay gibi kısa bir süre aslında 26 yılla karşılaştırıldığında.

Hala neyi erteliyoruz şöyle bir silkelenip kendimize gelelim artık! (O istediğimiz mini etekler, mayokiniler, varsa hoşlandığımız çocuklar ama öncelikle daha mutlu bir biz için yapalım bunu.)

Ben burda yaptıklarımı, yediklerimi paylaşacağım. Pes edecek gibi olursam kafama vurun, yanlış yaptıklarım varsa hatalarımı söyleyin, doğru yaptığım bir şeyler olursa da örnek alın lütfen.

23.02.2015
Boy:170
Kilo:77

Başarı hikayeleri ve öncesi sonrası fotoğraflar, beni gaza getirip hayallerime devam etmemi sağlıyor. Bunun için hergün en azından bizi motive etmesi için bir fotoğraf paylaşmayı sonra da umarım kendi önce ve sonra fotoğrafımı paylaşmak istiyorum:) Hepimize kolay gelsin

Eklentiler

• tumblr_nkba1wjVD61u0puduo1_500.webp
    15 KB · Görüntüleme: 139
Ben diyet listelerine uyabilen biri değilim ne yazık ki, gerek çalıştığım için gerekse diyet kelimesinin beni fazlasıyla sıkması sebebiyle. Bu nedenle kendimi sağlıklı beslendiğime inanıp metobolizmamı hızlandıracak ve bana zarar vermeyecek yiyeceklerle beslenme konusunda telkin ediyorum. İşte hepimizin bildiği ama alt alta sıraladığım, benim dikkat edeceğim maddeler.

1. İşe sağlıksız besinlerden kurtularak başlıyoruz.

"A moment on the lips, forever on the hips"(dudaklardaki bir anlık tat, kalçalarda bir ömürlük yağ) mottosuyla evdeki, iş yeri çekmecesindeki bütün atıştırmalıklar çöpe gidiyor. (Siz de yapabilirsiniz haydi, küçük boy çöp poşeti ihtiyacınız olan tek şey.)

Bu yerken bir anlık zevk veren fakat yağ olarak hiç acımadan bize geri dönen çikolatalar, kekler, cipslerin hepsinden kurtuldum. Yerine, organik olmasını da tercih ederek, çiğ badem, kurutulmuş incir ve ceviz aldım. Acıktığımda ya da kan şekerim düştüğünde çikolataya sarılmak yerine bunları tüketiyorum.

2. Su hayattır.

Ben şuana kadar sadece çok çok susadığımda su içen bir insandım. Şimdi masama bir tane tasarımını da sevdiğim bir şişe aldım ve gözüm takıldıkça bir iki yudum alıyorum.(Çok sevdiğiniz bir şişeniz olursa onu kullanmak da isteyeceksiniz ve sizi su içmeye teşvik edecek.) Suyunuza limon, nane ve meyveler ekleyerek içmesi daha keyifli bir hale getirmek de sizin elinizde.

3. Kahvaltı günün en önemli öğünü
Yine hatalarımdan biri bu olsa gerek ilkokuldan beri kahvaltı alışkanlığı olan bir insan değilim. Uykuyu da o kadar çok seviyorum ki 5 dk daha fazla uyumak için, kahaltıyı es geçmeye hazırım. Bu problemi şimdilik şu şekilde çözdüm; iş yerine kahvaltılık gevreklerden ve 250 ml light sütlerden aldım. Çalışmaya başlamadan önce bunlarla kahvaltımı yapıyorum. Fakat asıl istediğim sabah kalkınca omletli (yumurta gerçekten çok tok tutuyor çünkü) domatesli yeşillikli, peynirli kahvaltılar yapabilmek.
4. Şeker ve Tuzu olabildiğince alt seviyelere indirmek.
5. Doğruluğu şuanda da tartışılıyor olmasına rağmen ben protein ağırlıklı beslenmenin kilo verme sürecinde daha yararlı olduğunu düşünüyorum sevgili Dukan'ın da söylediği üzere. Proteinin sindirilmesi için harcadığımız enerji sebzeleri sindirirkenkinden çok daha fazla, dolayısıyla yerken aldığımız kalorinin yaklaşık %30 unu sindirirken harcıyoruz. Fakat sebze ya da meyve yemeden de vitaminlerin alınamayacağı aşikar. Dolayısıyla protein ağırlıklı ama içinde sebze ve meyvelerinde olduğu bir beslenme tarzının benim için uygun olduğunu düşünüyorum ve şuan bu şekilde besleniyorum.
6.Karbonhidratları olabildiğince hayatımızdan çıkarmak.
6. Evet son olarak da hepimizin korkulu rüyası spor.
Param yok spor salonunan yazılamıyorum demeyin. İnsanın içinden gelmesi gerekiyor çünkü. Ben 1 yıl spor üyeliği yaptırıp toplamda 10 kere giden bir insanım ordan biliyorum. İmkanınız varsa sokakta yürüyüş yapabilir ve evde bir iki hareketle vücudunuzu sıkılaştırabilirsiniz. Eğer çevrenizde uygun bir yer yoksa ya da hava buna müsait değilse Leslie-2 mil ya da 3 mil videolarını izleyip (youtube da bulabilirsiniz) evde kendiniz de yürüyebilirsiniz. Videoları izleyip denedim ve gerçekten işe yaradığını yaparken siz de hissedeceksiniz.

Bir arkadaşımın diyetisyeni stres altında olmanın kilo vermeyi etkilediğini söylemişti. Araştırdığım zaman gördüm ki stres altında kortizol hormanı salgılıyoruz ve bu da metobolizmamızı düşürüyor ve hatta vücut su tutuyor.
İş hayatlarımız, özel hayatlarımız stresli olabilir. Aslında belki biraz daha vurdumduymaz olup işleri akışına bırakmalıyız bazen. Bu benim için gerçekten zor. Çünkü öyle bir yapım var ki yaşadığım şeyi kafam takar, tekrar tekrar kafamda döndürürüm.
Ya da gerçekten çok istediğim bir şey varsa onun olmaması ihtimalini de sürekli düşünüp kendi kendime stres yaratırım.
Kilo vermek bile benim için şu aşamada öyle. Her sabah tartılıyorum ve bir gün kilo vermesem mutsuz olup neden böyle oldu diye stres yapıyorum. Bu nedenle kendimi biraz tutup haftada 1 tartılmaya çalışacağım ^^

Süpersin gerçekten tebrik ederim:) Benim de hedefim kilo verirken bir yandan da vücudumun forma girmesi. Bir de aynı boylardayız aslında 36 beden, kaç kiloya denk geliyor acaba Ben ideal kilomu hesaplattığımda 61 diyor hep ama sanki o zaman hala kilolu olurmuşum gibime geliyor. Gerçi bir oralara geleyim dee

Sizlere bir şey daha sormak istiyorum. Özellikle çalışanlar diyetlerini nasıl devam ettiriyor. Yemekhanede çıkan yemekler hangi yağ ile yapılıyor bilmediğim için yemek istemiyorum. Yanımda yemek getirsem koyabileceğim bir buzdolabı da yok. Bana önerebileceğiniz bir şey var mı. Bir de işten eve gittiğimde saat 19.00 olmuş oluyor ve ne yazık ki o saatte akşam yemeği yemem gerekiyor, bi de sporu da ancak o saatten sonra yapabiliyorum ve bazen çok yorgun hissettiğim için kendimde o azmi bulamıyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz

Canm bizim boyunuza gore 61 cok fazla degil.. onemli olan yag kas oranimiz ve aynadaki goruntumuz
Tartidaki sayiya bakarsan cok kafaya takarsin
Kas orani fazla olup da kilosu daha fazla olan ve gostermeyen cok bayan var
Ben de uni de okuyorum sabah yumurta yemeyr calisiyorum en azindan gec kalsam bile
Oglen yemekhanede iyi bi yemek varsa yiyodun
Sulu yemeklerin sadece tanesini yiyodum..
Yaninda activa yogurt ve bi avuc ceviz badem goturebilirsin
Yagsiz salata yapsan saklama kabina koysan oglene kadar bir sey olcagini sanmiyorum bi cekmeceye dolaba koyarsin..
7deyemek yiyebilirsin biraz gec ama vok da degil uzmanlar 8den sonra yemeyin diyor zaten cunku geceden sabaha kadar kalori yakimina yardimci olan leptin hormonu salgilaniyor
Kendine bi spor listesi olustur evde spor aletin var mi?

Evde spor aletim yok ama sahile yakın oturuyorum, hava güzel olsa yürümek çok keyifli olacak. Havalar kötüyken de evde leslie yapmaya çalışıyorum ama videolar eşliğinde spor yapmak bana gerçekten çok sıkıcı geliyo. Yine de bu iş sporsuz olmaz onun farkındayım o yüzden bahane bulmak yok :) Öğlen yoğurt ve salata yiyebilirim sanırım yemekhaneden sadece akşam daha protein ağırlıklı beslenmeye çalışırım. Bir de sabahları azcık erken kalkıp evde kahvaltımı yaptım mı tamamdır diye düşünüyorum.

Bugün yine uykuma yenik düştüm ve evde kahvaltı yapamadım, dolayısıyla simit ve çay benim kahvaltım oldu. Ekmek yemeyi seven, arayan bi insan değilim, yemeklerle hiç yemem ama sabah da şu simit olayını bi çözsem

Ben evden getiriyorum canım ara öğünlerime kadar minik bir poşet oluyor. Genelde zeytinyağlı sebze yemekleri getiriyorum bazende kaoriferin üzerine koyuyorum ama zeytinyağlılar mükemmel gidiyor. Bazen köftede filan kullanmadığım bir kettle var yiyeceği 2 tane buzdolabı poşetinin içine koyup kettleda kaynattığım suyun içine atıp bekletiyorum.15 dk sıcacık oluyor:)

Kararlığını lütfen deva ettir o simitler poaçaları yemesi güzel ama simitleri pantolondan çıkarığ yağlı bir görünüme sebep oluyor en kötü evde 2 tambuğday ekmeği(kare olanlar) içine bir dilim beyaz peynir koyup tost getir çok basit on dk almaz

Doğru söylüyosun evet akşamdan hazırlayıp buzdolabına koysam sandviçleri zamanımı bile almaz. simit poğaça yok bundan sonra. öğlen için de yemekhaneden şimdilik salata ve yoğurt yemeye çalışıyorum sadece, yemek yapmayı pek beceremediğim için zeytinyağlı yapıp getirmek benim için çok zor olucak. bir de akşamları hafifi bi şeylerle geçiştirmeye alıştım mı miss

Yiyorum yiyorum sonra çok pişman oluyorum ben bütün gecem off niye yedim onları diye hayıflanarak geçiyor, yarın yeni bi başlangıç diyorum sabah öğlen iyi gidiyor sonra sanki içimden bi canavar çıkıyo, gözüm hiçbi şey görmüyor bir de hoşlandığım bi çocuk var bütün kankalarını da görmeniz lazım hepsi incecik onları gördükçe daha da sinir oluyorum napıcam ben böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…