Hediye almama sorunu

filizfilizta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2015
408
219
103
Ben maddiyatla cok da ilgisi olmayan biriyim cok şükür her zaman maddi durumu iyi bir ailedeydim ve sıkıntı yaşamadım şu yaşıma kadar bu yuzden de hicbir zaman birlikte oldugum erkege yük olmadim hesapları ona yuklemedim her zaman ortak olmaya çalıştım ve hala da çalışıyorum. 1 bucuk yıllık iliskim var. Erkek arkadasim ailesiyle yasiyor. Üniversite mezunu çalışıyor ve iyi miktarda maaş alıyor. Ben bu zamana kadar hep bir surpriz bir hediye bir seyler yapar diye bekledim ve yapmadi. Insan ister istemez bekliyor. Ben calismadigim halde bir seyler yapıyorum onun için. Gidiyorum ikimize de kazaklar aliyorum beraber giyelim diye buna bile bir karşılık vermedi nasil rahat edebiliyor anlamiyorum. Gecen gun hediye konusu açıldığında beni hayal kırıklığına ugratti. Benim simarik kiz cocugu gibi davrandığımı, kocam olmadığını, hediyeye verecek cok parasi olmadigini (200tl civari bir miktar-ki boyle bir harcamayi daha once bana hic yapmadi), kenara para koymak icin ugrastigini falan söyledi. Kirildim doğrusu. Tamam ikimizin gelecegi icin bir miktar kenara para ayirmaya calisiyor fakat benim kalbimi kirip bu tarz bir pintilik yaptiktan sonra ikimiz icin para biriktirmesinin ne anlami var ki? Biz geçim derdinde degiliz evlilik desek en az 3 yıl var, kira odemiyor ev gecindirmiyor,harcayacagi 200 lira hayatimizi kurtaracak degil ya. Ben haksiz oldugumu düşünmüyorum doğrusu yine de bir danışmak istedim sizlere. Gecen yil cicekler alirdi bu yil onu bile ben soyleyince aldi. Gercekten bunaldim iliskimizin yiprandigina inanmaya basladim. Ve pintilik bu hayatta en haz etmedigim ozelliktir. Para icin kimsenin kalbini kirmaya degmez. Ben ondan asla esirgemem

Son düzenleme:
Hediyeyi istediniz mi

O şekilde ise adam haklı sipariş hediye olmaz

Bir de yani nedir bu hediye sonra paraya döner mi yenir içilir mi kolye vs olur belki de eskiyecek bir şey ise pahalı gelmiş olabilir

Haklısın küçük büyük farketmez hediye hediyedir. Ben bi pastayla çok mutlu olabilirim :)

Bence bişey yapılacaksa karşılık beklenerek yapılmamalı. Ben ona alıyorum ama o bana almıyor falan diyorsun da, sen şimdi "ben hediye alıyorum, o da alsın" diye düşünüyorsun. Sen almamış olsan ondan da beklemezdin belki de. Direkt pinti yakıştırması yapıyorsun ama belki de sadece hediye konusunda böyledir. Yani hediye almayı gereksiz buluyordur, buna hemen pintilik demek doğru olmaz bence. Karşılık bekleyerek hediye alacağına hiç alma daha iyi. Seni sevdiğine eminsen maddi şeylere takılmanın ne anlamı var ki? Açıkçası ben birinin bana karşılık bekleyerek hediye almasını hiç istemezdim. 200 lira bence de çok, az bi para değil. Neyin nesi bu 200 lira? 200 liralık bişey mi istedin de öyle söyledi? Karşılık beklemiyor olsan "ben alıyorum o almıyor" demezdin. Beklenti insanı üzer, benden söylemesi. Pinti olduğunu düşünüyorsan ilişkinin gözden geçirmeni tavsiye ederim. Bu arada sana kırıcı konuşmuş, daha düzgün bir dille söyleyebilirdi. Kocan olmadığını vurgulaması falan, yarın öbür gün hadi hoşçakal deyip gidebilir de yani.

Hayir kesinlikle oyle demek istemedim. Aldigim şeyleri kesinlikle icimden gelerek aliyorum alisverise cikiyorum farkinda olmadan onun icin bir seyler bakmaya basliyorum icimden geliyor tamamen. Simdiye kadar da beklenti icine girmedim fakat konusu acildiginda dedikleri beni şok etti. Inanir misiniz ayakkabilarinin fotografini atti ve kendime daha ayakkabi almadim tarzi cok cirkin bir muhabbet yapti. Cok seviyesiz bir para muhabbeti döndü inanamadim.

Valla ınsanın ıcınden gelse yapacak olsa ınan her ay 5 tl bıle atar koseye . Hiç alamazsa bır şapka alsın bır bere . İçinden gelmıyor , maddıyattan değil .

Bir de su var, erkekler evlendikten sonra hediyeye bogmuyor. Istatistiksel acidan bakarsak asil koca olunca almiyorlar.

orası öyle ama şimdi
ben senin kocan mıyım ki hediye alayım gibi bir tavır sergilemek var.
birde hayatım biliyorsun para biriktirmeye çalışıyorum onun için düşünemedim demek var.

Dediğin şu açıdan dogru en cok hediye zaten sevgiliyken alınır :))

haha siz ona bir çift ayakkabı alıp kargoyla gönderin.. aslında şimdiye kadar aldığın hediyeleri geri göndermekti niyetim ama bişey almadığın için bunu uygun gördüm hoşçakal diye de bir mesaj iliştiriverin..

İnsan zekasını kullanarak çok vahim bir durumu çok güzel bir dille anlatıp karşısındakini ikna edip çok rahatlıkla kendi fikrinin doğru olduğunu empoze edebilir aslında. Seninki kaba bir dille anlatmış, hem de çok kaba. Böyle kaba ve cimri olduğunu düşündüğün biriyle ne kadar daha sağlıklı bir şekilde devam edebilirsin bilemiyorum. 200 lira bence de çok, haklıyken haksız duruma düşmüş resmen. Almak zorunda değil, bunu sen de biliyorsun, almayabilir yani ama kötü bir dille ifade etmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…