• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hediye, Jest Vs.. Önemli mi Sizce?

zerenteacher

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
1.382
4.759
333
İzmir
Merhaba kızlar, 4 aydır görüştüğüm birisi var, önceki konumda da öğrt gününde kutlamadığı için çok üzüldüğümü anlatmıştım bazıları da beni çocuklukla suçlamıştı.

Ben çok ince bir insanım , hayatımda değerli olan çoğu kişinin özel günlerini unutmam mutlaka ufak ta olsa bir hediye alırım.Böyle olunca karşıdaki insandan da bekliyorum elimde değil.Ama ben buçocuktan 4 ayda bir iğne bile görmedim , açık açık da söylememe ragmen sürekli unutuyorum aklıma gelmiyor yoksa sen benim için degerlisin falan diyor.

Sürekli sana süprizler hazırlıcam yok onu yapcam bak gör falan ama hiç yaptığı bir şey yok.

Bugün alışverişe çıktık, bir kazak beğendim aldı eline kasaya gittik , ver kazagı dedim bende dursun dedi, kasada sıra bize geldi , kazagı verdi bana geri çekildi, o zamana kadar bana hediye olarak alıcak diye düşündüm ve biraz bozuldum, dısarı cıktıktan sonra poşeti taşıyayım dedi, bende gerek yok ama bana bunu senin alacagını düşünmüştüm dedim , başka süprizlerim var benim dedi,, bana sürpriz falan yapma Allah askına istemiyorum artık bişey dedim , sürekli sürpriz yapcam sürpriz yapcam 4 aydır bişey yok.

İnanın hiç maddiyatcı bir insan değilim ama çevredeki ilişkileri görünce imreniyorum ve bunun verdiği sözleri tutmaması da canımı sıkıyor..

Bu hep böyle mi gider, tecrübelilerden yardım istiyorum, nasıl davranmalıyım?

Beklentilerinizi düşürmelisiniz. Değer vermekle sürpriz yapmanın hediye almanın bir alakası olmadığını da kavramalısınız. Bunu bu kadar çok dile getirmeniz bana itici geldi belki erkek arkadaşınıza da itici geliyordur. Biri benden bu şekilde bir şeyler istese inadına almam muhtemelen.

Bazı insanlar hediyeleşmeyi sevmez, kişilik meselesidir. Neden zorluyorsunuz bu konuda?

Merhaba kızlar, 4 aydır görüştüğüm birisi var, önceki konumda da öğrt gününde kutlamadığı için çok üzüldüğümü anlatmıştım bazıları da beni çocuklukla suçlamıştı.

Ben çok ince bir insanım , hayatımda değerli olan çoğu kişinin özel günlerini unutmam mutlaka ufak ta olsa bir hediye alırım.Böyle olunca karşıdaki insandan da bekliyorum elimde değil.Ama ben buçocuktan 4 ayda bir iğne bile görmedim , açık açık da söylememe ragmen sürekli unutuyorum aklıma gelmiyor yoksa sen benim için degerlisin falan diyor.

Sürekli sana süprizler hazırlıcam yok onu yapcam bak gör falan ama hiç yaptığı bir şey yok.

Bugün alışverişe çıktık, bir kazak beğendim aldı eline kasaya gittik , ver kazagı dedim bende dursun dedi, kasada sıra bize geldi , kazagı verdi bana geri çekildi, o zamana kadar bana hediye olarak alıcak diye düşündüm ve biraz bozuldum, dısarı cıktıktan sonra poşeti taşıyayım dedi, bende gerek yok ama bana bunu senin alacagını düşünmüştüm dedim , başka süprizlerim var benim dedi,, bana sürpriz falan yapma Allah askına istemiyorum artık bişey dedim , sürekli sürpriz yapcam sürpriz yapcam 4 aydır bişey yok.

İnanın hiç maddiyatcı bir insan değilim ama çevredeki ilişkileri görünce imreniyorum ve bunun verdiği sözleri tutmaması da canımı sıkıyor..

Valla cok cimri galiba, adam olan o kazagi sana asla ödetmezdi. Ne is yapiyor, geliri az mi?

Seni cok iyi anliyorum, kim olsa bekler, en azindan 3 liraya 1 gul, 5 liraya bir kolye nebileyim fazla para harcamadan bile seni mutlu edebilir.. ben olsam birdahaki sefer bana surpriz yapicam deme yap, ben bir bayanim ve hassas boyle seylere onem veren birisiyim bana deger veriyorsan lutfen bunu bu sekilde hissettir de

Yapacaksa bu kadar dillendirmenin alemi yok zaten..
Yapmak istiyorsa yapar,yapmazsa da keyfi bilir..
Siz durduk yere beklenti icerisine girmemissiniz ki..
Her defasinda bende karsimdaki adamdan sana hediye alicam sana bunu yapicam tarzinda cumleler kursam , bende de istemsizce olusan bir beklenti zamani olusur..

Hic bir sekilde bu tarz imalarda, senin alacagini dusunmustum gibi seler soylemeyin..

yani şimdi kimse aman ben hediye istemem falan demesin, hepimiz bekleriz çiçektir böcektir, ufak sürprizler hediyeler falan, bu konuda hak veriyorum ama yüz göz olunmuş, içinden gelmesi lazım adamın, pek öyle bir hali de yok gibi çünkü sürpriz yapıcam demez direkt yapardı. Bana kalırsa seviyosan beklentilerinden vazgeç, olduğu gibi kabullenmeye çalış.

Bu konunuzda da surpriz bekleyerek sorun yarattiginizi dusunenler cikar.

Oysa burada mesele surpriz degil ki...

Size vaat ettigi seyleri yapmamasi.

Yani acikca 'ben boyle seylerden hoslanmiyorum, surpriz sevmem, yapmam' demiyor da...

Soz verdigi surprizleri gerceklestirmiyor.

Olaya hediye, jest degil de bu acidan bakinca durum daha tatsiz.

O da isin bu boyutunu dusunup kendine cekiduzen versin, durumu kurtarmak adina yapmayacagi sozler vermesin.

erkek adam o kasada sana para ödetmezdi eğer gerçekten yok süprz yapcm yok şu bu demesinin yerine

Odun gelen odun gider bacım ben böyle biliyorum..Ya beklentilerinden ya da sevgilinden vazgeçiceksin..

Ben de çok açıkça dile getirmezdim şahsen..şimdi hakkaten biley yapsa kıymeti kalmaz söylemesem yapmazdı diye düşüneceksin.
Maalesef adamın huyu böyle dğişmez

Bu konunuzda da surpriz bekleyerek sorun yarattiginizi dusunenler cikar.

Oysa burada mesele surpriz degil ki...

Size vaat ettigi seyleri yapmamasi.

Yani acikca 'ben boyle seylerden hoslanmiyorum, surpriz sevmem, yapmam' demiyor da...

Soz verdigi surprizleri gerceklestirmiyor.

Olaya hediye, jest degil de bu acidan bakinca durum daha tatsiz.

O da isin bu boyutunu dusunup kendine cekiduzen versin, durumu kurtarmak adina yapmayacagi sozler vermesin.
Ama adam vaadetmiyor ki jessica, konu sahibi istiyor adam da tamam yapıcam diyor. Muhtemelen çok yeni oldukları için ben böyle şeylerden hoşlanmıyorum diyemiyor, tamam deyip geçiştiriyor.

Canım, fazla beklentiye girme diyeceğim ama devamlı yapacağım deyip yapmaması bende pek iyi bir izlenim bırakmadı. Şu cicim aylarında böyleyse, ilerde ne olur allah bilir. Bazı erkekler böyle, sen istesende istemesende kıllarını kıpırdatmazlar.

ben bu zamana kadar kesinlikle bana şunu al , bunu al istiyorum demedim ,kendisi sürekli bak sana ne süprizler yapıcam , söyle olcak böyle olcak diye konusunca ister istemez beklentiye giriyorum, yoksa adamdan gidip bana kazak al, kolye al zaten demem,, bu arada geliri falan da az değil , cimri de değil..

senin taktik izlemenle olacak bsy degil.. yapi meselesi..
beklemekte de haklisin ayrica..

ben bu zamana kadar kesinlikle bana şunu al , bunu al istiyorum demedim ,kendisi sürekli bak sana ne süprizler yapıcam , söyle olcak böyle olcak diye konusunca ister istemez beklentiye giriyorum, yoksa adamdan gidip bana kazak al, kolye al zaten demem,, bu arada geliri falan da az değil , cimri de değil..
o zaman boş vaatler hep bunlar hani nerde icraat ? bence bu böyle gider bacım bişey bekleme sen demek ki adam sevmiyor öyle şeyleri
sevse ufakta olsa bısey yapardı dıye dsunuyorum
Kazak meselesine hele hiç bir şey demiyorum

Back
X