Hediye meselesi

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.375
5.394
723
Merhaba herkese bişey merak ediyorum
Sizler şehirdışındaki ailenize giderken her seferinde bi hediye götürüyor musunuz ?
Ben şehirdışındayım bana biri gelirken hep eli boş gelir ama ben giderken bi mecburiyet varmış gibi mutlaka bişey alırım ama bu defa almadım ani çıktım geldim (gece karar verdim sabah çıktık) kötü hissediyorum
Siz nasıl yapıyorsunuz ?

Ayni sehirdeyiz her gelisimde o yuzden birsey goturmem. Bazen kek borek bisi yaptiysam koyarim gotururum. Ozel birgunse pasta felan alirim o kadar. Sehirdisinda olsaydim da bunu dert etmezdim ailemde etmezdi cunku.

Bende annem ve kv lerden uzaktayım. Annem yeri gelir evimin yumurtasına kadar yollar ama karşı taraf hiç tenezzül etmez gelirken 1000 kaç km'lik yolda birsey alıp gelmeyi. Bende bu son gittiğimde annemlere götürdüm ama kv lere aynı şekilde eli boş gittim başta bi tuhaf hissediyor insan ama kendi kendinize onlarda getirmedi diyin hemen geçiyor o his

Yoo hic almam, en fazla yurtdışına gittiysem dönüşte hediye alırım ama o da pahalı şeyler olmaz
Bence bırak bu alışkanlığını, kimse seni düşünmüyorsa sen niye onları düşünüp incelik yapasin ki?

Benim ablamın kocası hiç sevmez eli boş gelmeyi, o yüzden her gelişinde ben seviyorum diye lokum, eve de meyve alır. Aynı sehirde yaşıyoruz. Babamlar da ona giderken hep meyve alırlar.

Ailenin ayısı benim sanırım

Kayınvalideler hiç şaşırtmıyor

Her gidişinde götürmek zorunda değilsin. Özellikle de seni düşünmeyenlere. Ben hediye almayı severim ama bunu sürekli hale getirmem tabi. Ekonomi anlamda sıkıntı, karşı taraf alışınca açıkçası fazlasını istiyor. Gerek yok :)

Aile bu, aile arasında hediyenin lafı olmaz bence gerek yok. Ben yurtdışından geliyorum, kardeşim çikolata istiyor hep her gelişimde ufak bir çanta çikolata getiriyorum o apayrı

Hiçbir zorunluluk hissetmiyorum. Dümdüz gidiyorum kimseden bir şey de beklemiyorum veya eli boş gelip gelmemeleri dikkatimi bile çekmiyor. Yurtdışından seyahatten dönsem falan anlarım da evimden giderken niye bişey götüreyim

Hepimiz aynı şehirdeyiz.
Hiç bir zaman elim boş gitmedim.
Ama bizimki alışkanlık. Ben hiç kimseye elim boş gitmem. Arkadaşım da olsa 1 kilo elma alırım, içime sinmez.
Kesinlikle böyleyim ben de. Komşuya bile gitsem elim boş gidemiyorum ayıp geliyor. Acele gitmem gerekir diye evimde hep 100 gramlık paketli kahveler olur onunla giderim, yanına lokum ya da çikolata koyarım.

Kesinlikle böyleyim ben de. Komşuya bile gitsem elim boş gidemiyorum ayıp geliyor. Acele gitmem gerekir diye evimde hep 100 gramlık paketli kahveler olur onunla giderim, yanına lokum ya da çikolata koyarım.
Aaa aynen bizim de öyle!

Daha dün gece kocama söyledim, “evde 1 paket kahve kalmış,markete gidince bir iki tane daha al da yedek dursun” diye.

Anneciğim de öyle yapardı…

Kimseye elim boş gitmem ailem dahil. Aynı şehrin iki ayrı noktasında oturuyoruz çok sık görüşemiyoruz mutlaka görüşemediğimiz sürede birbirimizin hoşuna gidecek yada ihtiyacı olan bişey görmüş almış oluyoruz yada onlar çocuklarıma almış oluyor. Almadıysak tatlı market ihtiyacı bişey alıyoruz mutlaka. Bu anneannemden bir alışkanlık. Heryere ufakta olsa bişey götürürüz. Çocuk varsa gittiğimiz yerde ona bişey alırız marketten en azından.

Eşimin ailesi ile de benim annem ile de aynı şehirde yaşıyoruz. Ben kendi anneme giderken bile elim boş gitmedim ama bunu zorunluluk için yapmıyorum,içimden geldiği gibi davranıyorum. Siz de dert etmeyin içinizden geleni yapın.

Ben giderken boş bidonları, kavanozları götürüyorum genelde :) Mecburiyet ya da görev hissetmiyorum ama denk geldikçe hediye alırım. Giderken değil de bir şey görüp annemin babamın beğeneceğini düşündüğümde alırım önceden giderken götürürüm. Ya da memlekete gittiğimde oradan bir şeyler alırım. Bazen gıda, temizlik alışverişi gibi yaparım ama getirdiklerimin yanında hiçbir şey etmez.

Bence şehir dışından bir yere kalmalı gidiyorsak hediye götürülür en kötü kuriyemis filan. Ama zorunluluk değil bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…