Hediye paketini açmamak

nezaketsizce bir yaklaşımları var.yapılan ayıba aynı ayıpla karşılık verilmez annenin dediği doğru..bundan sonra nezaketli davranış beklemezsin karşındakilerden..maalesef kimse senin gibi ince düşünceli değil.daha hayat yeni senin için..nice insanlarla karşılaşcaksın herkes birbirinden farklı ve birçoğuda acımasız(inşallah Allahım acımasız insanlarla karşılaştırmasın)kendini üzme,sıkma maalesef etraf böyle insanlarla dolu,birde sorsan onlara en görgülü insan onlardır(!)..

evet haklısın canım ben ince düşündükçe kaba davranışlar beni üzüyor

ne kadar basit davranışlara takıyorsunuz,
madem bu durum size dert olacak,
kayınvalidenize kibarca'''anne hediyeni açmayacakmısın ''' diye sorsaydınız,
zoraki de olsa açar ,bundan sonrada açmazsa bozulacağınızı anlardı.

henüz evli değilsiniz ,böyle konulara takılıp,yerinde gereken cümleyi kuramazsanız çok mutsuz olursunuz.

nezaketsizce bir yaklaşımları var.yapılan ayıba aynı ayıpla karşılık verilmez annenin dediği doğru..bundan sonra nezaketli davranış beklemezsin karşındakilerden..maalesef kimse senin gibi ince düşünceli değil.daha hayat yeni senin için..nice insanlarla karşılaşcaksın herkes birbirinden farklı ve birçoğuda acımasız(inşallah Allahım acımasız insanlarla karşılaştırmasın)kendini üzme,sıkma maalesef etraf böyle insanlarla dolu,birde sorsan onlara en görgülü insan onlardır(!)..

haklısınız annemde hep öyle diyor zamanı gelince sen gene hediyeni al ama ufak bir hediye alır gidersin diyor

ne kadar basit davranışlara takıyorsunuz,
madem bu durum size dert olacak,
kayınvalidenize kibarca'''anne hediyeni açmayacakmısın ''' diye sorsaydınız,
zoraki de olsa açar ,bundan sonrada açmazsa bozulacağınızı anlardı.

henüz evli değilsiniz ,böyle konulara takılıp,yerinde gereken cümleyi kuramazsanız çok mutsuz olursunuz.

ben nezaketen br hediye almışım kutlamasını yapmışım birde zoraki açtıracak mıydım yok bu bana göre değil :50::50::50:

eltiyi çok afedersiniz iplemem de kayınvalide bende vardı kullanmıyordum da ne gerek vardı demesi çok incitici bir kere karşısındaki gelin adayı düşünmesi gerekir ama olmuş olan üzülmeyin bende hediye açamam pek alan kişi de karşımdaysa şekilden şekile girerim zaten öyle çok hediye alan da olmaz ya neyse :) belki öyle düşündü sen gittikten sonra açmıştır yaşı itibariyle eskiler öyle düşünüyor ayıp karşılayabiliyor

Gerçekten çok ayıp etmişler. :47: Yine de siz ferah tutun içinizi.Siz üstünüze düşeni yapmışsınız sonuçta.

Bir dahaki sefere ihtiyacı olan bir şey var mı sorup nabız yoklarsınız. Belki o zmaan menun olurlar. Gerçi kimseyi memnun etme zorunluluğunuz yok.

Ne kadar kıymet bilmez insanlar var Yarabbim ya

Eltin özellikle yapmış ama haklı olduğu nokta var.
Hediyesini hem çok geç,hem de başkasının evinde vermişsin.
Görevi yerine getirmek,ayaküstü geçiştirmek gibi olmuş biraz.

Kayınvaliden,hediyenin ne olduğunu biliyormuş,o yüzden esprisi kalmamış.
Bana sorarsan,nişanlı bir kızın,kayınvalidesine 24 parça yemek takımı alması gereksiz.

Şimdi birisi bana 24 parça takım getirse hakikaten nereye koyacağım :)
Sana tişört gelmiş,bende de bir sürü tişört vardı diyorsun ama tişörtle yemek takımı aynı derecede yer tutmuyor:)
Keşke bluz,eşarp,terlik gibi birşey alsaydın,veya sadece çiçek.

eskiden öyleydi, hediye açılmaz ayıp denirdi... herkes gidince açılırdı... hatta ortaokulda ingilizce kitabımda doğu, batı kültürel farklılıkları adlı bir yazıda bu da geçiyordu... hediye hemen açılır, teşekkür edilir, doğu kültüründe ise açılması ayıp karşılanır diye...

gerçi şimdi çoğu yerde açılıyor ve bu bana daha sıcak geliyor... belki kayınvalideniz de ayıp olacağını düşünüp açmamıştır... iyi düşünmek gerek...fazla can sıkmaya değmez...

bazı insanlar hediye konusunda mahçup davranır yani hediye aldığında açmaya falan çekinir mahçup olur falan, eltininki böyle bişey olabilir ardniyetli olup olmadığını sen anlayabilirsin ifadelerinden,kayınvalidenin yaptığı ise vardı diyip paketi odaya kaldırmak biraz görgüsüzlük olmuş sanki

Eltin konusuna girmiycem ama şöyle bir durum var bence yemek takımı hediyesi yanlış bir seçim çünkü gerçekten de ihtiyacı olmayabilir veya koyacak yeri olmayabilir insanın ayrıca beğenmeyedebilir. Dolayısıyla ben birine hediye alacağım zaman mutlaka yanında değiştirme kartı da veririm ki beğenmezse veya ihtiyacı yoksa değiştirsin beğendiği birşeyi alsın diye.Daha çok ta giysi tarzı şeyler alıp yanına da değiştirme kartını koyarım. Böylece hem param boşa gitmiş olmaz hem de insanlar beğenmedikleri veya ihtiyaçları olmayan şeyleri kullanmak zorunda kalmazlar. Kayınvalidenin hediyeyi açmamasının sebeBine gelince değiştime kartı yoksa yapabileceği tek şey bunu başkasına hediye götürmektir hediye iyice boşa gitmesin diye o da başkasına götürürüm paketi bozulmasın diye düşünerek açmamış bence. Ben kayınvalidene çok kızamadım bundan sonra insanlara hediye verirken değiştirme kartı koyma inceliği gösterirsen böyle durumlarla karşılaşmamış olursun.

Son düzenleme:
Eltin özellikle yapmış ama haklı olduğu nokta var.
Hediyesini hem çok geç,hem de başkasının evinde vermişsin.
Görevi yerine getirmek,ayaküstü geçiştirmek gibi olmuş biraz.

Kayınvaliden,hediyenin ne olduğunu biliyormuş,o yüzden esprisi kalmamış.
Bana sorarsan,nişanlı bir kızın,kayınvalidesine 24 parça yemek takımı alması gereksiz.

Şimdi birisi bana 24 parça takım getirse hakikaten nereye koyacağım :)
Sana tişört gelmiş,bende de bir sürü tişört vardı diyorsun ama tişörtle yemek takımı aynı derecede yer tutmuyor:)
Keşke bluz,eşarp,terlik gibi birşey alsaydın,veya sadece çiçek.

başkasının evi değil benim evim üstelik hediyesini geç vermemdeki sebepleride söyledim ben çalışıyorum uzağız ev olarak birbirimize hafta sonlarıda o evde durmuyor.Üstelik oda benim doğum günümü geç kutladı ama ben böyle şeyleri sorun etmem
kayınvalideme gelince ihtiyacı olduğunu gördüm evine gittiğimde hep ayrı ayrı tabaklarda servis yapıldı Eğer var olsaydı dünürlerine o tabaklarla elbette servis yapardı Ben eksik ve ihtiyacı olan kullandıkça anılacağım bir hediye istedim

merhaba ben 3 aylık nişanlıyım benim bir eltim var 5 nisanda doğum günüydü aradım kutladım ama çeşitli sebeplerden dolayı görüşemedik
hediyesini veremedim annem şehir dışına gitmişti 45 gün yoktu .annem geldi anneme hoşgeldine geldiler o arada uzamasın hediyesini vereyim dedim 1 ay aradan sonra sonunda verebildim.Ama hediyemi aldı tşk etti gerek yoktu dedikten sonra koltuğun üstüne koydu açmasını bekledim açmadı dene olmazsa değişiriz dedim gene açmadı.En son giderken hediyeyi almadan gidiyordu gene ben koşturup getirdim kapıda verdim unuttun diye kendi ayaklarımla hediye almaya geldim dedi aldı ve gitti.
Dünde anneler günü olduğu için kayınvalideme yemek takımı aldım 24 parça anneler gününü kutlamaya gittim.Hediyesini verdim elini öptüm (benim şaşkın nişanlım söylemiş annesine yemek takımı aldığımı) sağol ama zahmet etmişsin benim vardı dedi daha hiç açıp bakmadan bende olsun bunu kullanırsın dedim yerim yok kızım geçen sene kapıya geldiler ordan aldım ama kullanamadım eğer beğenirsen bende sana verecektim dedi..ama hala hediye açılmıyor hediye orda 4 5 dakika durdu sonra görümceme seslendi gelin alın kaldırın dedi görümcem geldi açılmamış hiç içine bakılmamış hediye peketini alıp başka odaya götürdü çok bozuldum ama bişey diyemedim
hem eltimin hem kayınvaldemin böyle yapması garip değilmi çok moralim bozuldu sizce benmi abartıyorum benim bildiğim verilen hediye nezaketen açılır tşk edilir ama açıp bakmadılar

Ben genelikle acmam taki bana ac diyiline kadar.. sonucda belki acilmamazsinida ister icinde vericinin icine cok sinmeyen bir sey vardir diye... utanmazsin diye. Ama dayanamadigim zaman kendim sorarim, aca bilirmiyim diye?. en azindan eltin yaninda acmadiysa mesaj yolayip tsk ede bilirdi tekrar. Yada sana kirilmis olabilir, hani demis ya hediyemi gelip kendim aldim diye yani bu lafi iki tarafdan anlaya bilirsin. hediyesini unutmaya gelince olabilir, unutmazsi bana garip gelmedi.. insanlar ilk basda, canta, anaktar, telefonum diye dusunuyorlar. Kaynana gelince cagilik iste... benim annem kaynanamda acmadi iyiki acmamis(icimden dua ediyordum) cunku hediye almamisdim ceyize vere vere bankamda hesabim kalmadi herneyse. Bende kendi ceyizimden tencere seti, birde iyi bir tefal buyuk pan verdim:( ona icim cok ciz etti ama ne yapayim bende basda hediye alsaydim kendi ceyizlerim kurban gitmeyecekdi. neyse bana iyi olsun, cani sagolsun. yani seninkide cagiliginden oyle demisdir eminim(umuyorum) sana kiymadigi icin..sonucda ceyiz hazirliyorsun degilmi:))

Son düzenleyen: Moderatör:
bazı insanlar hediye konusunda mahçup davranır yani hediye aldığında açmaya falan çekinir mahçup olur falan, eltininki böyle bişey olabilir ardniyetli olup olmadığını sen anlayabilirsin ifadelerinden,kayınvalidenin yaptığı ise vardı diyip paketi odaya kaldırmak biraz görgüsüzlük olmuş sanki
eltimin yaptığı surat ifadesinden art niyetli söylenmiş birşey olduğu belliydi

Eltin konusuna girmiycem ama şöyle bir durum var bence yemek takımı hediyesi yanlış bir seçim çünkü gerçekten de ihtiyacı olmayabilir veya koyacak yeri olmayabilir insanın ayrıca beğenmeyedebilir. Dolayısıyla ben birine hediye alacağım zaman mutlaka yanında değiştirme kartı da veririm ki beğenmezse veya ihtiyacı yoksa değiştirsin beğendiği birşeyi alsın diye.Daha çok ta giysi tarzı şeyler alıp yanına da değiştirme kartını koyarım. Böylece hem param boşa gitmiş olmaz hem de insanlar beğenmedikleri veya ihtiyaçları olmayan şeyleri kullanmak zorunda kalmazlar. Kayınvalidenin hediyeyi açmamasının sebeBine gelince değiştime kartı yoksa yapabileceği tek şey bunu başkasına hediye götürmektir hediye iyice boşa gitmesin diye o da başkasına götürürüm paketi bozulmasın diye düşünerek açmamış bence. Ben kayınvalidene çok kızamadım bundan sonra insanlara hediye verirken değiştirme kartı koyma inceliği gösterirsen böyle durumlarla karşılaşmamış olursun.

değişim kartı vardı içinde zaten ama söyle birşey var ben 4 aydır evlerine girip çıkıyorum mutfağında hep ayrı ayrı tabaklar var ben buna istinaden aldım

Ben genelikle acmam taki bana ac diyiline kadar.. sonucda belki acilmamazsinida ister icinde vericinin icine cok sinmeyen bir sey vardir diye... utanmazsin diye. Ama dayanamadigim zaman kendim sorarim, aca bilirmiyim diye?. en azindan eltin yaninda acmadiysa mesaj yolayip tsk ede bilirdi tekrar. Yada sana kirilmis olabilir, hani demis ya hediyemi gelip kendim aldim diye yani bu lafi iki tarafdan anlaya bilirsin. hediyesini unutmaya gelince olabilir, unutmazsi bana garip gelmedi.. insanlar ilk basda, canta, anaktar, telefonum diye dusunuyorlar. Kaynana gelince cagilik iste... benim annem kaynanamda acmadi iyiki acmamis(icimden dua ediyordum) cunku hediye almamisdim ceyize vere vere bankamda hesabim kalmadi herneyse. Bende kendi ceyizimden tencere seti, birde iyi bir tefal buyuk pan verdim:( ona icim cok ciz etti ama ne yapayim bende basda hediye alsaydim kendi ceyizlerim kurban gitmeyecekdi. neyse bana iyi olsun, cani sagolsun. yani seninkide cagiliginden oyle demisdir eminim(umuyorum) sana kiymadigi icin..sonucda ceyiz hazirliyorsun degilmi:))

ben hep açar eğer giyecek bir hediye ise giyer mutlu ederim yani ben en azından benim hediye ettiğim şeylere bakılmasını isterim

Eltin ve kayınvaliden verilen hediyeye nasıl nezaket göstereceklerini bilmeyen insanlarmış canım.Hani eltini geçtim de(onun yaptığı da gereksiz naz :) kayınvaliden kabalığın alasını yapmış..Senin yazdıklarını okuyunca cidden sinir oldum.

Back
X