Hediye paketini açmamak

ben hep açar eğer giyecek bir hediye ise giyer mutlu ederim yani ben en azından benim hediye ettiğim şeylere bakılmasını isterim

haklisin canim anliyorum seni. Belki hayatinda hediye verilmedigi icin hediye almazsinida bilmiyorlardir. Madem oyle sende bundan sonra almazsin. oke? hediyeyi hak edenlere verip mutlu edersin:) ve iste senin gibi gelini baslarina tas edecegine birde burun kifirtiyorlar. bundan sonra Anneler gununde zadece kendi annene al. aslinda bagzi insanlar deyerini bildiginde onlarda senin deyerini bilirler. Ama oyle cinslerde vardirki asil deyer vermezsen gozlerin nedense ozaman deyerli oluyorsun. sen yinede evlenene kadar iyi ol onlara ondan sonra bir adim geri at bakalim davranislari degisecekmi...:) bu arada esiniz olacak erkekle konusdunmu konuyu? konusmadiysaniz bir yemin aldirip aranizda kalacak diye anlat ve fikrini sor ona... burda uzuldugunude belli et.. ama gider soylerse hic anlatma, cunku sonra yine sen kotu olursun.

haklisin canim anliyorum seni. Belki hayatinda hediye verilmedigi icin hediye almazsinida bilmiyorlardir. Madem oyle sende bundan sonra almazsin. oke? hediyeyi hak edenlere verip mutlu edersin:) ve iste senin gibi gelini baslarina tas edecegine birde burun kifirtiyorlar. bundan sonra Anneler gununde zadece kendi annene al. aslinda bagzi insanlar deyerini bildiginde onlarda senin deyerini bilirler. Ama oyle cinslerde vardirki asil deyer vermezsen gozlerin nedense ozaman deyerli oluyorsun. sen yinede evlenene kadar iyi ol onlara ondan sonra bir adim geri at bakalim davranislari degisecekmi...:) bu arada esiniz olacak erkekle konusdunmu konuyu? konusmadiysaniz bir yemin aldirip aranizda kalacak diye anlat ve fikrini sor ona... burda uzuldugunude belli et.. ama gider soylerse hic anlatma, cunku sonra yine sen kotu olursun.

hayır konuşmadım annesinin olayını ama eltimin olayını anlatmıştım zaten ertesi günde annesine aldığım hediye açılmadı gözünün önünde gördü bozulduğumu anladı
konuşmak isteri yani üzüntümü dile getirmek isterim ama anlatırsa hiç hoş olmaz önce söz alıp öyle anlatayım

birdahakıne hedıye almazsın olur bıter dıcemmm ben bıle kızdım okuyunca ayıp tabıkıı...

yada onlrdanda sana heıdye gelrsee aynısını yappp ne gerek vardı de acmaaa

gercı onlr gıbımı olalım dıcem ama nezaketlı davransan ne olcak bole tıpler anlamıyorkı onlarla onların dılınden konusmak gerkeıyor sanırımm...

birdahakıne hedıye almazsın olur bıter dıcemmm ben bıle kızdım okuyunca ayıp tabıkıı...

yada onlrdanda sana heıdye gelrsee aynısını yappp ne gerek vardı de acmaaa

gercı onlr gıbımı olalım dıcem ama nezaketlı davransan ne olcak bole tıpler anlamıyorkı onlarla onların dılınden konusmak gerkeıyor sanırımm...

zaten söz verdim onların aldığı hediyeyi açmıyacam ve onların yanında giymeyeceğim

değişim kartı vardı içinde zaten ama söyle birşey var ben 4 aydır evlerine girip çıkıyorum mutfağında hep ayrı ayrı tabaklar var ben buna istinaden aldım

Canım içinde değiştirme kartı olduğunu belirttin mi peki belirtmediysen söyle de ona göre değerlendirsin. Yoksa başkasına hediye edebilir.

Bosver canim belki onlarda benim kaynanamlar gibidir.
Dogumdan sonra TRye gittigim zamanlar komsular bana cocuk hediyesi almislardi.
Bende onlarin yaninda actim nezaketen. Kaynanam misafirlerin yaninda
"Verilen hediye öyle misafirlerin yaninda acilmaz, cok ayip. Görmemis gibi!"
demisti yemin ederim okadar utandimki.
Ben nezaketen acip tsk etmek istemistim kii almanyada dogdum büyüdüm
burda öyle gördük. Acilmamasi cok ayip bence. Ama bazi insanlar görmemis gibi algiliyor o yüzden
acmiyorlar hediyeyi.. Oysaki görmemislik farkli birseydir, bir insani sevindirmek onu düsünüp hediye almak niye
görmemislik oluyor onuda anlamis degilim.
Takma kafana..

Son düzenleme:
Canım içinde değiştirme kartı olduğunu belirttin mi peki belirtmediysen söyle de ona göre değerlendirsin. Yoksa başkasına hediye edebilir.

yok söyledim ama yaşlı öyle sosyal biri değil yani bizlerin yardımı olmalı değişim sırasında görümcem yardımcı olur

Aaaayyy ben bile sinirlendim şimdi bak...
Nekadar ayıp... Ben inanılmaz üzülür sinirlenirdim.. Birdaha hediye mediye almak gelmezdi içimden.

Terbiyesizlik... Eltinin başına gelen benim başıma gelmiş olsa.. ne var ki bunda yaa derdim. Sonuçta bir aile oluyoruz artık 7 kat yabancı değilizki illa hediyenin ayağıma gelmesini bekleyeyim derdim.
Kayınvalidenin dediklerini hele hele bir daha duymak görmek okumak istemiyorum.
Ne ilginç insanlarmış yaw.

Aaaayyy ben bile sinirlendim şimdi bak...
Nekadar ayıp... Ben inanılmaz üzülür sinirlenirdim.. Birdaha hediye mediye almak gelmezdi içimden.

Terbiyesizlik... Eltinin başına gelen benim başıma gelmiş olsa.. ne var ki bunda yaa derdim. Sonuçta bir aile oluyoruz artık 7 kat yabancı değilizki illa hediyenin ayağıma gelmesini bekleyeyim derdim.
Kayınvalidenin dediklerini hele hele bir daha duymak görmek okumak istemiyorum.
Ne ilginç insanlarmış yaw.

aynen bende çok sinirliyim uyuyamadım sinirden

Yerinde olsam hic takmazdim... Gerci takmamak da bazen elde degil ya neyse... Eltin senin ona gidip hediyeyi vermeni beklemis sanirim :44: Ama kayinvalidende ayip etmis sonucta koskoca cocuklari var biraz kamil olmaliydi ve öyle davranmamaliydi...:19:

Bende nisanliyim hayirlisi ile seneye evlenicez...

Kayinvalidemin gecen hafta Dogum günü vardi bende cumartesi Hediyesini aldim gitdim kendisi cok hanim bir kadindir hemen acmadi... Yemege oturduk Kaynim aldi Hediyeyi eline anne acalim acalim dedi o da tamam ac dedi kendisi cok tsk etdi bende begendigi icin sevindim dünde gitmedim hic sonra iki gün pes pese cok olmasin diye sagolsun ne alinir nede darilir o konuda... Ne cok icli disli olacaksin nede cok uzak duracaksin bence... Her ne kadar aile olsakda ben pek icli disli olma taraftari degilim:34:

Yerinde olsam hic takmazdim... Gerci takmamak da bazen elde degil ya neyse... Eltin senin ona gidip hediyeyi vermeni beklemis sanirim :44: Ama kayinvalidende ayip etmis sonucta koskoca cocuklari var biraz kamil olmaliydi ve öyle davranmamaliydi...:19:

Bende nisanliyim hayirlisi ile seneye evlenicez...

Kayinvalidemin gecen hafta Dogum günü vardi bende cumartesi Hediyesini aldim gitdim kendisi cok hanim bir kadindir hemen acmadi... Yemege oturduk Kaynim aldi Hediyeyi eline anne acalim acalim dedi o da tamam ac dedi kendisi cok tsk etdi bende begendigi icin sevindim dünde gitmedim hic sonra iki gün pes pese cok olmasin diye sagolsun ne alinir nede darilir o konuda... Ne cok icli disli olacaksin nede cok uzak duracaksin bence... Her ne kadar aile olsakda ben pek icli disli olma taraftari degilim:34:

bende mesafeli olduğum için böyle yaptı eltim evine gitmemi bekledi

eltimede kayınvalideme de ne aldıysam geri gotururdum madem oyle millete zorla hediyemi vericez ne kadar gorgusuzler

yeni adet bu da herhalde hediye acmamak :) nekadar siniz bozucu ya ben olsam bende bozulurdum hatta derdim de acip bakmayacakmisin diye

ama bundan sonra bende onların hediyesini açıp bakmıyacağım diyorum annem olmaz öyle şey ayıp diyor
annen doğru söylemiş. sen onların yaptığı hareketi onaylamazken onların yaptığını yapıp onların seviyesine düşme. ailenden aldığın terbiye gereği sen doğru olanı yap yine.

bende açılması gerektiğini bilmiyor olabilirler diye düşündüm:34:
bende mesela eskiden bana hediye gelse açmazdım. Ayıp olur diye düşünürdüm. Açmazdım. Ama teşekkürü mü eder, zahmet etmişsiniz falan derdim. Sonradan öğrendim ki gelen hediye açılırmış. Ondan ne zaman hediye alsam kim var kim yok açarım önlerinde. Ama senin kayınvalidenin yaptığı ayıbın da ayıbı. İnsan ne gerek vardı, evde vardı zaten demesi çok ayıp. Sanki başka bişey alsaydın ya demiş gibi olmuş. İnsan kızım zahmet etmişsin der. İşine yaramasa da insan sevinir. Seni düşünmüş gitmiş almış gelmiş vermiş hediyesini. Gözrgüsüzlük başka bişey değil. Sen yapacağını yapmışsın. Oda onun ayıbı. Ama insan sinir oluyor böyle şeylere. Eltine de gelince unutmayıp doğum günü için almışsın hediyeni. Bu zamanda hangi elti eltisine alır hediye. ok nadirdir. Ama eltin galiba evine gidip de kutlamayıp evine hediyesini götürmediğin için trip atmış sana. Eltini de boşverr. Hediye aldığına dua etsin.

evde o hediyenin aynısı olsa da olmasa da nezaketen teşekkür edilir ve açılıp bakılır yani aynısından vardı ben de sana verecektim ne gerek vardı gibi sözler bence de insnaı incitir düşünmeleri gerekirdi aynı şekilde ayağımla geldim hediyemi aldım gibi bir söz de çok yanlış ciddi anlam da ikisi de düşüncesizlik etmişler

Ben olsam o paketi yırta parçalaya açardım.Bana değer verilmiş,hediye alınmış diye.

Senin yerinde olsam bir çöp dahi almam bir daha böyle soğuk tiplere...

Back
X