Koca tarafı sorunları fikirlerinizi merak ediyorum

Borç alıyoruz diyince sonuçta aile olduk artık sözlerine güvenmek istersin böyle olacağını bilseydim yapar mıydım burada beni en çok üzen eşimin tavrı birde üstüne ben suçlu oldum eşim öyle dedi ben biliyormuşum zaten böyle olacağını ya hu ben senin ailenin huyunu nerden bilebilirim bu kocalar gerçekten bi acayip
İşin kilit noktası da bu zaten.Eşin tavrı.Benim kv de de evlendiğimde istedi altınlarımi.Biz kaybedermisiz abisinin evine koyacakmisiz.Tabi yersen.Abiye hediye edecekti bizim altinlari.Eşim direk ben bankaya koydum gerek yok banka daha iyi saklar diye tıkadı ağzına lafı.Ki o zaman bankaya koymamıştik bile.

Böyle durumlarda ailesi vermiyorsa kocanın o altınları yapip karısına vermesi gerekir aslında. Zaten böyle olsa ailesi de verir. Altının gelinin hakkı olduğunu bildikleri için üstüne konmaya çalışıyorlar. Eğer altinlar damadın hakkı olsaydı bu olaylar eminim yarı yarıya azalırdı.

Belki es dost akrabaya dillendirmeniz lazim, ölür mölürsem, kayin ailede 200 gr altinim, evde de suyum var vb diyerek. Caktirmadan :) Sonra takinti oldu ben de deyip utuyle pantolon yakin, tencerenin altini yakin, kapiyi acik birakin, yavas yavas. Sen mi aldin da onlarda diyorsun , evet evet sen aldin, sorun degil ama bilezigim nerede falan..uykunuzda altinim, gunaydin uerine altinim. Hungur hungur aglayin akrabanin yaninda, ruyalarina giriyor, uyanikken onemlindegil, uyuyunca rahatsiz ediyor deyin. Bilemedim ki boyle bir kenardan azicik delirseniz mi acaba sesli sesli. Cunku zaten boyle olacak bu gidisle. Bence :(-

Böyle durumlarda ailesi vermiyorsa kocanın o altınları yapip karısına vermesi gerekir aslında. Zaten böyle olsa ailesi de verir. Altının gelinin hakkı olduğunu bildikleri için üstüne konmaya çalışıyorlar. Eğer altinlar damadın hakkı olsaydı bu olaylar eminim yarı yarıya azalırdı.
Eşim vereyim diyor ama dile kolay 200 gr nasıl verecek ucu gene bize dokunacak ya kredi çekip yapar anca e onu öderken gene sıkıntıya giricez

Merhaba herkese
Kısaca anlatmaya çalışayım kafam çok karışık
eşimle 9 yıldır evliyiz. Nişanlılıktan evliliğe herşeyin zamanına nasıl olması gerektiğine kendimiz karar verdik. Aileler zaten baştan beri birbirlerine biraz zıt gitti. Kayınvalidemler ne kadar bonkör görünselerde paracılar. Ama bizede pek karışmadılar. Yalnız şöyle şeyler oldu istemeye geldiklerinde ailemle pek iletişim olmadığı için hep ben yönlendirdim eşimi ailene söyle şöyle yapsınlar böyle yapsınlar diye ama onlardan da böyle içten gelerek yani kendi düşünceleriyle birşey alıp yapmadılar hatta söz isteme nişan bir arada oldu takı takma bile olmadı daha sonra çeyiz almaya gidilecek gene ben eşime çeyiz almıyacak mısınız hani her kız heves eder öylelik aldılar yani çoğu şey bizim yapın dememizle oldu kendi içlerinden gelipte şunu yapmayı düşünüyoruz demediler hiç takım olmayınca annem en sonunda düğüne kadar bir bilezik alında gelin aldığınız belli olsun dedi onu da öyle aldılar daha sonra düğünümüz oldu 6 ay sonra bizim borcumuz var diyerek bütün altınları bizden aldılar tabi borç alıyoruz diyerek siz hesaplayın vereceğimiz zaman söylersiniz dediler bu arada 2 3 sene geçti ben sürekli eşime isteyelim dememe rağmen oralı olmadı bu yüzden evde huzursuzluk çıkıyordu eşim en sonunda söyledi onlarda biz böyle bir şey almadık dediler eşimde çok üstüne gitmedi ama ben gururuma yediremedim bu durumu sürekli içime attım onlara da birşey diyemedim çünkü büyük kavga çıkar diye korktum ayrılmaya kadar giderdik ailem de bilmiyor ama hala içimden çıkmıyor haksızlığı yediremiyorum ne yapmalıyım
Geçmiş üstünden 9 yıl bu olmadı şöyle olmadı bırakın artık peşini evinize zarardan başka bir şey değil. Eşinle anlaşıosanız huzurunuz yerindeyse üzerine bir bardak soğuk su içip unutun. İlahi adalet elbet tecelli eder. Gün gelir kapınıza gelirler o zaman lafı koyarsınız içiniz rahatlar.

Back
X