Hediye

Ben mesafeli oldugum kisilere ya borcam ya da kahve fincani alirim en fazla.

O isguzar arkadasa da ne derece isguzar oldugunu ince ince anlatin. (Muge biliyorum sen yaparsin bunu)

Bi pelus oyuncak alin cebinizi yakmayan. aman aman bisey olmasi gerekmez

Kuzucum yolda ince ince soktum lafımı valla :D Aldım kıyafet. gene olan benım paracıklara oldu ahahaha :D

valla kaynanası vardı, kadın açtı hediyeleri :KK53::KK53:
O şecereyi tuttu benim aldığım hediyeyi beğenmedi ama resmen kaldırıp kenara koyuverdi ahahah :KK70:

Aman işte gönülden olmayınca zorlama olunca bu kadar oluyor demek ki.

Bu arada millet hediye alsın diye belki işgüzar dediğin arkadaşı görevlendirdi bu kadın olamaz mı? Yani anlattığın hikayede senin yerinde ben olsaydım ben hediye almazdım. Hatta gruptan işgüzar dışında kimsenin alacağını da dusunmemistim. Gerci ben aa hediye mi alacaksınız. AA ben almayacagim herkes alıyor mu ya ne gerek var ki falan diye ortalığı bulandiridim.

Aman işte gönülden olmayınca zorlama olunca bu kadar oluyor demek ki.

Bu arada millet hediye alsın diye belki işgüzar dediğin arkadaşı görevlendirdi bu kadın olamaz mı? Yani anlattığın hikayede senin yerinde ben olsaydım ben hediye almazdım. Hatta gruptan işgüzar dışında kimsenin alacağını da dusunmemistim. Gerci ben aa hediye mi alacaksınız. AA ben almayacagim herkes alıyor mu ya ne gerek var ki falan diye ortalığı bulandiridim.

ay bilemiyorum ki çokta tanımıyorum o kızı, bu işgüzar olan ona bir hayran yalaklanır vaziyette devamlı. Sırf ona yaranmış olmak için yapmış olabilir.

Muge senin inceliklerini severim bilirsin... ne dedin:KK53:

Hediye aldığımız iyi oldu dedi o, bende evet evet dedim iyi oldu. Zaten bu sıra sürekli milletin bir şeyi oluyor hediye götürüyorum alıştım. Bir doğurursam çok alcağım var dedim :D Bunları gülerek dedim tabi şaka yapıyomuşum gibi ama şaka diiildi yani :D

Valla o ufak çocuğun benim dandik hediyemle mutlu olmaya inan hiçç ihtiyacı yok, yetimi fukarayı sevındırmıyordum sonucta zengın aılesının bırıcık evladı, zengın sulalenın bırıcık torunu.
Bir daha gorusup gorusmeyecegım bellı olmayan fazla samımı olmadıgım ınsanlara gonlumden kopmuyor hedıye almak suc mu? Sizin gibiler yuzunden zorlanıyoruz işte. Hemen bi baskı. Aaa o kadarcıktan nolcak nolcak?
Hedıye gonul ısı ıste.
Hediye vermeye bayılan biri olarak anlayamıyorum belki de seni...

Ben sabah okuduğumda doğum günü partisi var sandım
Meğer değilmiş
O zaman almak zorunda değilsin
Ama madem çıtlatmışlar ufak bişey yarım elma gönül alma alabilirsin

Anneannem derdi ki 'dost beni bilsin, bir çürük ceviz olsun'
Yani maksat düşünmek derdi
Ama şimdi nerde, ben ona marka aldım o bana ucuzcudan almış gibi muhabbetler gırla dönüyo

Ben genelde kızıma hiç giydiremediklerimi etiketli olanları paketliyorum ( Kış bebeğine yazlık tulum giydirilmez mesela )
Ev görmeye de kendi el emeğim olan hediyeler götürüyorum

İlle de karşılık beklemiyorum ama bazen çok yakın birileri pintilik ediyor. Yani hiç getirmese daha iyi diyor insan. Marka değil kastım ismi lazım değil eşimin yakın akrabası 1 adet banyo havlusu getirmişti ev görme hediyesi adı altında. Rengi solmuş iplikleri çekik çekik, kullanılmış mı ne bu dedim çöpe attım.

Ben sabah okuduğumda doğum günü partisi var sandım
Meğer değilmiş
O zaman almak zorunda değilsin
Ama madem çıtlatmışlar ufak bişey yarım elma gönül alma alabilirsin

Anneannem derdi ki 'dost beni bilsin, bir çürük ceviz olsun'
Yani maksat düşünmek derdi
Ama şimdi nerde, ben ona marka aldım o bana ucuzcudan almış gibi muhabbetler gırla dönüyo

Ben genelde kızıma hiç giydiremediklerimi etiketli olanları paketliyorum ( Kış bebeğine yazlık tulum giydirilmez mesela )
Ev görmeye de kendi el emeğim olan hediyeler götürüyorum

İlle de karşılık beklemiyorum ama bazen çok yakın birileri pintilik ediyor. Yani hiç getirmese daha iyi diyor insan. Marka değil kastım ismi lazım değil eşimin yakın akrabası 1 adet banyo havlusu getirmişti ev görme hediyesi adı altında. Rengi solmuş iplikleri çekik çekik, kullanılmış mı ne bu dedim çöpe attım.

Aynen sabah düzgün yazmamışım editledim sonra hayatım.
Samimiyetim olan insanlara esirgemem aksine sevdiklerimi mutlu etmeyi severim. Fakat bunlar usulen görüştüğüm tipler. Böyle emrivaki yapılması sinirime dokundu açıkcası. Bir de ömrüm devamlı birilerinin birşeylerine hediye almakla geçti. Ünideyken kaç arkadaşımın kutlamıştım, geri dönüşü olmadı çoğunun. İnsan bir hatırlanmak istiyor bir mesaj yeterdi onu bile yapmadılar, maksat yarım elma gönül alma farkındayım. Fakat biliyorum ki gün bitsin biz görüşmeyelim bu tiplerden biri napıtyorsun diye beni aramaz. Ben doğursam bebeğime gelmez. Ben onun kızı için evden çıkıp dolmuşla çarşıya inip, bir şeyler almak zorunda kaldım. E dahası mango zara dan hediyeler varken benimkini sallamadılar resmen. Doğum günü yapıyorum dese zaten ses etmem işim ar derim gitmem ama zorladılar resmen hediye almaya.
Aman neyse :D Bitti gitti :D Doğanın kanunu bu ahahah :D

Bu arada o tanıdıgınızın yaptıgı çok ayıp. Öylesi hakaret gibi. Eli boş gelse daha evla ya bir çiçek yaptırıp getirseler insann nasıl hoşuna gider mesela. Amaan

Sırf bu düşünceler yüzünden birkaç senedir doğum günü yapmayı bıraktım.Tamam benim çocuğumun özel günü ama milleti de sıkıntıya sokmak istemiyorum.Alabilecek durumu olan var ,olamayan var,aile arasında kutluyoruz.O neyse de evlenenlere takı işi bayağı insanı yoruyor.Şimdi birde hem nişan ,hem düğün yapıyorlar,gitsen bir türlü,gitmesen bir türlü.Yakın akraba mecbur gidiyorsun da,yok komşundu,yok köylündü,çıktıkça çıkıyor.Az para da taksan ayıp oluyor,Zor bu devirde geçinmek.

Dükkan dükkan gezmenize gerek yok yaşına uygun bir boyama kitabi ve boya alsaniz 10 tl tutmaz.cok yakin olsaniz tamam güzel bir hediye alinabilirdi ama madem cok yakin degilsiniz.

Hediyeleşmek sünnettir, en güzeli bunu içinizden gelerek yapmanız. Ben olsam ufak yollu bişey alır verirdim.
Kitap olabilir, küçük bi oyuncak yaşı kaç ise artık.
Ama içinizden gelmiyorsa almayın derim.

Back
X