Hediye

Seneleeeer seneler önce memlekete gitmiştik. Orada kuzenimin de bi arkadaşı varmış, doğumgünüymüş ona gidilecekmiş. Neyse çarşıya gidildi birşeyler alındı falan ama benim içime oturuyor. Bir daha kimbilir ne zaman göreceğim biri, benim doğumgünüm olsa muhtemelen hediye getirmeyecek birine hediye aldım yaa... Neyse çantama attık gittik. Böyle güzel parlak bir mum. Ambalajı falan baya janti duruyor. Millet hediyeleri verdi ama ortam kalabalık kargaşa. Baktım ben versem de vermesem de kimse anlamayacak. Vermedim tabi geldim çeyizime koydum. :D

Kız doğumgünü yapmıyor kadın, laf arasında yarın bizim kızın doğumgünü demiş haftasonu program yapamam kvalidemler program yapmış demiş, o işgüzar arkadaş bize haber veriyor yani. Hadi doğumgünü olsa alayım. Zorla hediye aldırtıolar insana

Istemiyorsan alma canım almak zorunda misin. Anladigim kadariyla sen gün e gidiyorsun. Geç otur. Kıza orada hediye vermek isteyen verir. Sen de kızı öper kaç yaşında oldun şimdi falan dersin.

bence mesaj atan arkadaşınızın işgüzarlığı.. özel olarak davet edildiğiniz bir doğum günü partisi olmadığı için bence herhangi bir şey almanıza gerek yok. yani mecburi hissetmeyin bence kendinizi..
ama sırf içinizden gelecekse işte çocuk mutlu edeyim felan 5 tl.lik bir şey bile alsanız yeter..

Hatta sende gruba yazabilirsin. AA ben hediye alamayacağım. Zaten güne gidiyoruz sen hediye mi alacaksın vs diye yaz. Grupta belki başkaları da almak istemiyordur veya almayacaktir. Kendine yandaş bulursun

Çok özenle pahalı bir hediye gerekmez

Çocuk için suluboya bile yeter zira doğumgünü partisi değil gün zaten gideceğiniz

Sembolik hediye yeterli

Ben mesafeli oldugum kisilere ya borcam ya da kahve fincani alirim en fazla.

O isguzar arkadasa da ne derece isguzar oldugunu ince ince anlatin. (Muge biliyorum sen yaparsin bunu)

Bi pelus oyuncak alin cebinizi yakmayan. aman aman bisey olmasi gerekmez

Kızlar ben hediye almaktan usandım ya!
Milletimiz evleniyor, ev alıyor, doğuruyor, çoğalıyor. Bunlar iyi hoşta olan hep benim keseye oluyor:KK45::KK53:
Ben ne ev alabiliyorum ne doğurabiliyorum, evlendim altınlarımıda kpeder yedi zaten:KK53:

Bu akşam bir arkadaşa gidecektik,paralı günlerden olan günümüz var o grupla, kızının doğum günüymüş ama bize bir şey demedi o arkadaş, yani parti filan yapmıyor.. Öyle çok samimi değiliz.Hani gün bitince hususi içlerinden görüşceğim birisi olmaz, içlerinden birisiyle samimiyim,onun sebebine katılmıştım bende güne zaten.

İçlerinden bir tanesi mesaj atmış biraz önce, ayşenin kızının doğumgünüymüş bugün bilginize diye.
Şimdi ben napcam?
Almak istemiyorum hediye. Seneye belki görüşmüyor olacağım birinin çocuğu için evden çıkıp bir hediye arayıp hem vaktimi hem paramı harcamak istemiyorum.
Almasam, bu sefer herkes bir şey götürcek o çok işgüzar yüzünden. Ayşe demiyor kızımın doğum gününü yapacam diye, sana ne oluyor dimi.
Götürmesem çok ayıp etmiş olurum herhalde dimi?
Üşenmeden kaldırıp totomu hediye arayayım mı yani?
Ne diyorsunuz bu hediye mevzusuna. Sizler hep götürür müsünüz hediye?
Kötü mü düşünüyorum napıyorum bilmiyorum ki
Ufak bir çocuğu mutlu edeceksin, öyle düşün ve tembellik-cimrilik yapma al ufak bir hediye. İlla karşılıklı mı olması lazım bazı şeylerin?

En kötü geç haberim oldu, telafi ederim gibilerinden geçiştirirsin
Yada için rahat etsin diyorsan uygun bir yerden 20 tl ye halledebilirsin

Alma kız alma çocukluğumdan beri aldığım hediyelerin haddi hesabı yok. Biz elaleme alıyoruz sonra bize sıra geldimi kimsenin ya umrunda olmuyor ya da %80 dandik şeyler alıyorlar. Annemde hep kızardı bana insanlara çok değer veriyorum diye. Neyse artık ayıktım herkese gerektiğince alıyorum. Gerektiğincede bana dönüşü oluyor. ;)

Hiç gerek yok bence. Farzedin mesajı görmediniz. Artı samimi değilim diyorsunuz. Daha da artı kadın zaten doğumgünü yapmıyor. Şimdi hediye dediğin şey, hele çocuk hediyesi 50 tl den aşağı değil ki.
Boşverin görmediniz siz o mesajı :KK49:

Ah maalesef bu durum dönem dönem hepimizin başına geliyor haklısın yani ne diyim yaşına uygun bi kitap al götür hem seni maddi olarak tatmin eder hem çevre baskısını frenler

Kızlar ben hediye almaktan usandım ya!
Milletimiz evleniyor, ev alıyor, doğuruyor, çoğalıyor. Bunlar iyi hoşta olan hep benim keseye oluyor:KK45::KK53:
Ben ne ev alabiliyorum ne doğurabiliyorum, evlendim altınlarımıda kpeder yedi zaten:KK53:

Bu akşam bir arkadaşa gidecektik,paralı günlerden olan günümüz var o grupla, kızının doğum günüymüş ama bize bir şey demedi o arkadaş, yani parti filan yapmıyor.. Öyle çok samimi değiliz.Hani gün bitince hususi içlerinden görüşceğim birisi olmaz, içlerinden birisiyle samimiyim,onun sebebine katılmıştım bende güne zaten.

İçlerinden bir tanesi mesaj atmış biraz önce, ayşenin kızının doğumgünüymüş bugün bilginize diye.
Şimdi ben napcam?
Almak istemiyorum hediye. Seneye belki görüşmüyor olacağım birinin çocuğu için evden çıkıp bir hediye arayıp hem vaktimi hem paramı harcamak istemiyorum.
Almasam, bu sefer herkes bir şey götürcek o çok işgüzar yüzünden. Ayşe demiyor kızımın doğum gününü yapacam diye, sana ne oluyor dimi.
Götürmesem çok ayıp etmiş olurum herhalde dimi?
Üşenmeden kaldırıp totomu hediye arayayım mı yani?
Ne diyorsunuz bu hediye mevzusuna. Sizler hep götürür müsünüz hediye?
Kötü mü düşünüyorum napıyorum bilmiyorum ki
E ortak bişey alsanız ya. Hepiniz ayrı ayrı hediyeler ne alaka yani. Hepiniz katın 3'er 5'er birşey, hediyenizi alın, grubumuzdan diyerek sunun.

E ortak bişey alsanız ya. Hepiniz ayrı ayrı hediyeler ne alaka yani. Hepiniz katın 3'er 5'er birşey, hediyenizi alın, grubumuzdan diyerek sunun.

Canım birimiz anya birimiz konyadayız. Birleşip bir şey almak daha zordu. Gittim aldım bayıldım parayı.
Seneye görüşürsem bu konuyu hortlatcam :D

ay o işgüzar kadın var ya kesin arkanızdan diyecek ki müge biliyordu kızının doğumgünün olduğunu ben söyledim ama bak hediye almamış görüyor musun diyip dedikodu yapacakkk :KK62:

Valla sırf oyüzden aldım. Herkeste marka marka seyler almıs benım hedıyem dandık bıle kaldı:KK53:
Şimdi onun dedıkodusu olabılı :D

Seneleeeer seneler önce memlekete gitmiştik. Orada kuzenimin de bi arkadaşı varmış, doğumgünüymüş ona gidilecekmiş. Neyse çarşıya gidildi birşeyler alındı falan ama benim içime oturuyor. Bir daha kimbilir ne zaman göreceğim biri, benim doğumgünüm olsa muhtemelen hediye getirmeyecek birine hediye aldım yaa... Neyse çantama attık gittik. Böyle güzel parlak bir mum. Ambalajı falan baya janti duruyor. Millet hediyeleri verdi ama ortam kalabalık kargaşa. Baktım ben versem de vermesem de kimse anlamayacak. Vermedim tabi geldim çeyizime koydum. :KK70:

Ahahah super olmus ya benım hedıyemde kaynadı resmen arada ama markasız oldugu ıcın sallamadılarda tabı bıraz mangolar zaralardan sora :D

Hatta sende gruba yazabilirsin. AA ben hediye alamayacağım. Zaten güne gidiyoruz sen hediye mi alacaksın vs diye yaz. Grupta belki başkaları da almak istemiyordur veya almayacaktir. Kendine yandaş bulursun

Valla hepsi işgüzar ben almıyorum desem uzaylıymısım gıbı bakarlardı oyuzden mecburen aldım mahalle baskısına boyun egdım arkadasım :( Hepside marka marka seyler almıslar ben koylu gıbı kaldım ahahaha

Ufak bir çocuğu mutlu edeceksin, öyle düşün ve tembellik-cimrilik yapma al ufak bir hediye. İlla karşılıklı mı olması lazım bazı şeylerin?

Valla o ufak çocuğun benim dandik hediyemle mutlu olmaya inan hiçç ihtiyacı yok, yetimi fukarayı sevındırmıyordum sonucta zengın aılesının bırıcık evladı, zengın sulalenın bırıcık torunu.
Bir daha gorusup gorusmeyecegım bellı olmayan fazla samımı olmadıgım ınsanlara gonlumden kopmuyor hedıye almak suc mu? Sizin gibiler yuzunden zorlanıyoruz işte. Hemen bi baskı. Aaa o kadarcıktan nolcak nolcak?
Hedıye gonul ısı ıste.

Back
X