Hediye??

yelince09

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2016
106
57
48
Hepinize iyi geceler kızlar,

Benim yaklaşık 3 yıldır bir erkek arkadaşım var ve ailesiyle tanışıyoruz. Malum yılbaşı yaklaşıyor sizce kendi aileme hediye alırken onlara da ufak tefek hediyeler almalı mıyım? Almalıysam bana hediye fikri verir misiniz :işsiz: çünkü aklıma sadece annesine bir çift küpe, kız kardeşine de böyle yılbaşı çorapları olur ya onlardan almak geldi. Babasına da eldiven belki ya da atkı ama kullanır mı nasıl bir tarzı var hiç bilmiyorum.

Yorumlarınıza ve yeni hediye fikirlerinize açığım. Şimdiden teşekkürler. :)

nuelbabaya mektup yazılmıyormuydu nuelbabada bacadan girip çoraplara hediye bırakmıyormuydu
yazıverin
hani böyle derde böyle yorum

Son düzenleme:
Sevgiliniz sizin babanıza ne alacak?

Onun benim babama hediye alıp almaması önemli değil ki. Karşılık beklemeden içimden gelerek yapıcağım bir şey olucak bu. Ki hediyeler karşılık beklemeden sadece karşı tarafı mutlu etmek için alınır bence.

Hepinize iyi geceler kızlar,

Benim yaklaşık 3 yıldır bir erkek arkadaşım var ve ailesiyle tanışıyoruz. Malum yılbaşı yaklaşıyor sizce kendi aileme hediye alırken onlara da ufak tefek hediyeler almalı mıyım? Almalıysam bana hediye fikri verir misiniz :işsiz: çünkü aklıma sadece annesine bir çift küpe, kız kardeşine de böyle yılbaşı çorapları olur ya onlardan almak geldi. Babasına da eldiven belki ya da atkı ama kullanır mı nasıl bir tarzı var hiç bilmiyorum.

Yorumlarınıza ve yeni hediye fikirlerinize açığım. Şimdiden teşekkürler. :)
çok gereksizzz

Yalaka bir mod olur. Ayrıca biraz mesafeli dur. Kız evi naz evi dememişler boşuna! İlla almak istiyorsan nişan ya da düğünden sonra alırsın

Almaniza gerek yok,samimiyetin onlardan gelmesini bekleyin ,
Henuz sevgilisiniz ,

Tek tek minik hediyeler almayın bence
O aksam evde olacaklarsa kutlayacaklarsa güzel bir tatlı, pasta yapıp yollarsiniz.. bence daha hoş olur..

Onun benim babama hediye alıp almaması önemli değil ki. Karşılık beklemeden içimden gelerek yapıcağım bir şey olucak bu. Ki hediyeler karşılık beklemeden sadece karşı tarafı mutlu etmek için alınır bence.

Hediyeleşmenin ne demek oldugunu biliyorum.

Şöyle sorayım, o sizin ailenize hediyeler alsa verecek misiniz?

İnsanların alma demesinin temelinde de bu yatıyor. Gelin, damat ilişkisi kurulmadan hediyeleşmek karşı tarafta farklı beklentilere ya da dedikodulara yol açabiliyor.

Genelde bu ilişkiyi toplumumuzda nikahla kuruldugu, o şekilde kabul gördügü icin evlenmeden önce hediyeleşmek; karşınızdaki kişilerin karakterine baglı olarak ileride yaptıklarınız ya da yapmadıklarınız üzerinden yargılanma, daha fazla problem yaşama ihtimalinizi de beraberinde getiriyor.

Buyrun alın. Madem içinizden geliyormuş...

Hediyeleşmenin ne demek oldugunu biliyorum.

Şöyle sorayım, o sizin ailenize hediyeler alsa verecek misiniz?

İnsanların alma demesinin temelinde de bu yatıyor. Gelin, damat ilişkisi kurulmadan hediyeleşmek karşı tarafta farklı beklentilere ya da dedikodulara yol açabiliyor.

Genelde bu ilişkiyi toplumumuzda nikahla kuruldugu, o şekilde kabul gördügü icin evlenmeden önce hediyeleşmek; karşınızdaki kişilerin karakterine baglı olarak ileride yaptıklarınız ya da yapmadıklarınız üzerinden yargılanma, daha fazla problem yaşama ihtimalinizi de beraberinde getiriyor.

Buyrun alın. Madem içinizden geliyormuş...

Hayır hayır yanlış anlamışsınız hediyeleşmenin ne olduğunu açıklamak gibi bir düşüncem yoktu, özür dilerim yanlış anlaşıldıysam.

Ayrıca yorumunuz için çok teşekkür ederim çünkü bu yorumunuzda sadece "alma" diyip geçmek yerine neden almamam gerektiğini açıklamışsınız ve ben hiç bu açıdan düşünmemiştim. Emin olun çok yapıcı bir yorum oldu bu.

Tekrar teşekkürler.

ailesiyle tanışıyorsanız evet neden alınmasın, böyle şeyler yani hediye falan suni şeyler olmasına ragmen diyalog yaratabilir.
tercihler size kalmış tabi ama sade ve klasik olmayan şeyler tercih edin derim ben

Alma ne oluyor biliyor musun? 1 alırsın 2 alırsın ama 3. de artık aklına bile gelmez..

Sonraa...

''Evlenene kadar yallozluk yaptı, köprüyü geçene kadarmış.''

Oluyor :D :D

Ailesinde yılbaşında hediyeleşme kültürü var mı ? Varsa neden olmasın. Ama yoksa çok gereksiz..

Back
X