Helpp

Sen geldiklerinde çocuğu onlara ver ay iyi oldu geldiğiniz ben de biraz dinleneyim de git yat cocuk bakmamak için gelmezler sonra

Yok canm 3260doğdu 2 hafta sonra 3550 oldu ebe doktorda iyi diyor. Memeyi emzik niyetine kullanıyor yani anlayacağın
daha çok küçük hayatta sizden ve emmekten başka bildiği bir şey yok üstelik herşeyide siyah beyaz göruyor kuzucuk stres oluyorlar ☺
zamanla daha az sure emip daha cok sut cekmeye basladikca duzelecek bu durum merak etmeyin ☺
lohusalik bam başka bir dunya kaynanalar anneler ayri bir dunya soylediklerini tartmiyorlar bu donemde maalesef.
sutunuz yetiyordur
zirt pirt geliyorlarsa verin ellerine cocugu girin dusunuzu alin yemeginizi yiyin kriz anini firsata cevirin ama gelmeden lutfen arayin bazen ustum basim uygun olmuyor goguslerim sizliyor surekli acik geziyorum diyin uydurun anlarlar bence

Kötü gelin olmadan bu mevzu kesinlikle çözülmüyor, o uyuyunca ben de uyuyorum her zaman kapıyı açamam müsait değilim deyin.

Hanımlar merhaba ben 24gün önce doğum yaptım kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz. Lohusalık denen psikolojiyi hiç yaşamadım normal yaşantıma eve geldiğimden beri devam ediyorum. Fakat beni gerçekten çok rahatsız eden durumlar oluyor. Eve ilk geldiğimizde kayınvalidem kalayım mı gece dedi hayır biz bakarız bakamazsak sesleniriz dedim.Bebeğim sürekli memede duran bir bebek ayırıyorum 10dk sonra tekrar ağlayarak kalkıyor. Aşağıda olduğumuz zaman hemen alıp susturmaya sallamaya baslıyolar meme istiyor diyorum bu seferde sürekli ellerinden almış olup diğer odaya geçiyorum kyınpeder de evde olduğu için oturdugumu da anlamıyorum rahatsız da oluyorum. Artık vermek istemiyor diye düşüncekler diye aşağıya hiç inmiyorum. Gündüzleri her gün geliyorlar görümcemle müsait misin diye aramıyorlar. Ne zaman da tek gelse bana sürekli sütün mü yetmiyor niye ağlıyor diyip gögüsümün içine giriyor emzirirken çok rahatsız oluyorum bişey diyince de suratı asılıyor o mu lohusa ben mi bilemedim. Bir de sürekli memede olduğu için kapıya bile memede gidiyoruz kayınpederim oluyor bazen rahatsız oluyorum hiç müsait misiniz diye aramak yok bunalttılar artık eşimde banyoda oluyor bornozla yakaladılar 2 3 kere kapıda bekletsem surat 5karış açsam özel hayat denen bişey kalmadı zaten bende eşime sitem ediyorum napayım bilemedim. Eşime dedim özel hayat kalmadı artık söyler misin gelmeden arasınlar diye. Acaba lohusalık bu mu. Normalde komşu gibiydim ben onlara bi anda sürekli girip cıkılınca mı rahatsız oldum acaba
bu arada yenı doganlarda cok guclu emme refleksı oluyor. ben cok yorulmustum bu konuda.30 gunlukken mı ne emzık vermıstım, cok rahat etmıstım, size de tavsıye ederım. onun dısında 6 ay boyunca emzırmeye devam ettım, sadece anne sutuyle baska hıc bır sey vermeden.

Bebek surekli memede duruyor, birakinca durmuyor agliyorsa sutun az olabilir. Doyan bebek hic yoktann1 saat uyur.
Sut arttirici seyler yeyip yatip uyuman lazim. Hani sutun az mi diyenlere alinma diye yazdim. Ilk dogumda sut hemen cogalmayabilir

Zili kesin atın basamasın kapıyı tıklayınca açma uyuyorduk duymadik sürekli açmayın ve bu cümleyi kurun arsız değildir heralde anlar. Ne saygısız ya gelin 2 isin ucundan tut desen arkasına bakmadan kaçar kesin

Canım inan bebek olmadan önce komşu gibiydim uğramazdım pek onlarda pek gelmezdi ki şartta koymuştum eşime kayınvalidemin huyunu bildiğim için. Bebek olana kadar sıkıntı yoktu bebek olunca her gün uğruyolar tamam onlarda heves ediyor anlıyorum ama azcık da onlar beni anlasa problem olmayacak. Eşimde ben ssöyledim söyleyeceğimi senden duymak daha etkili olur belki diyor
Eşiniz kırılırlar diye ailesine söyleyememiş olabilir. Bence bu ihtimali de değerlendirin.

Bebek surekli memede duruyor, birakinca durmuyor agliyorsa sutun az olabilir. Doyan bebek hic yoktann1 saat uyur.
Sut arttirici seyler yeyip yatip uyuman lazim. Hani sutun az mi diyenlere alinma diye yazdim. Ilk dogumda sut hemen cogalmayabilir
Geceleri cok güzel uyuyor gündüzde uyuyor illaki bi ara mama verdim 2 gün günde 1 kere doktor da ebe de gerek yok mamaya dedi şuan bile gögslerim süt dolsun diye mama veriyorum ama meme arıyor halen

Evet olabilir bugun annemler geldi mesela oturmaya aşağıdakileri çağırmadığım halde geldiler
İnatla niye gelsinler hala, bu size de mantıksız gelmiyor mu? Bence konuşmadı. Kayınvalidenize sorun isterseniz. “Anne X (eşiniz) sizinle konuştu mu, rahat edemememle ilgili bir şeyler söyledi mi size?’’ diye. Nasılsa er ya da geç bu konuşmayı yapacaksınız. Bari onu öğrenin de işin iç yüzünü görün. Aynısı benim başıma gelmişti çünkü. 😒

Back
X