Helpp

Şekerli gıdalar evet şu an için yanlış.

Ancak mercimek çorbası içebilir gibi geldi bana.

İçtiği zaten bir kaşıktır.

Buradan konuşurken tabi zor oluyor. Herkesin bebeğine çizdiği yol farklı oluyor.

Yeni geçmiş ek gıdaya , yavaş yavaş başlamakta fayda var elbet, haklısınız.
Prematüre olduğu için biraz pimpirikliyim. Birde yaptıkları mercimek çorbasına sarımsak ve kıyma da kattıkları için istemedim sadece.. ben sade yapıyorum o zaman vermiştim 1 çay kaşığı. Ama benden habersiz böyle birşey yaplması canımı sıktı.. Çikolata verilmesi .. Şekerli şeyler verilmesi falan fişman. Konuşunca işte kötü gelin oldum 😂😂😂

Hanımlar merhaba ben 24gün önce doğum yaptım kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz. Lohusalık denen psikolojiyi hiç yaşamadım normal yaşantıma eve geldiğimden beri devam ediyorum. Fakat beni gerçekten çok rahatsız eden durumlar oluyor. Eve ilk geldiğimizde kayınvalidem kalayım mı gece dedi hayır biz bakarız bakamazsak sesleniriz dedim.Bebeğim sürekli memede duran bir bebek ayırıyorum 10dk sonra tekrar ağlayarak kalkıyor. Aşağıda olduğumuz zaman hemen alıp susturmaya sallamaya baslıyolar meme istiyor diyorum bu seferde sürekli ellerinden almış olup diğer odaya geçiyorum kyınpeder de evde olduğu için oturdugumu da anlamıyorum rahatsız da oluyorum. Artık vermek istemiyor diye düşüncekler diye aşağıya hiç inmiyorum. Gündüzleri her gün geliyorlar görümcemle müsait misin diye aramıyorlar. Ne zaman da tek gelse bana sürekli sütün mü yetmiyor niye ağlıyor diyip gögüsümün içine giriyor emzirirken çok rahatsız oluyorum bişey diyince de suratı asılıyor o mu lohusa ben mi bilemedim. Bir de sürekli memede olduğu için kapıya bile memede gidiyoruz kayınpederim oluyor bazen rahatsız oluyorum hiç müsait misiniz diye aramak yok bunalttılar artık eşimde banyoda oluyor bornozla yakaladılar 2 3 kere kapıda bekletsem surat 5karış açsam özel hayat denen bişey kalmadı zaten bende eşime sitem ediyorum napayım bilemedim. Eşime dedim özel hayat kalmadı artık söyler misin gelmeden arasınlar diye. Acaba lohusalık bu mu. Normalde komşu gibiydim ben onlara bi anda sürekli girip cıkılınca mı rahatsız oldum acaba
Allah yardımcın olsun sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Doğumunu farklı bir şehirde yaptım, 3 hafta sonra ailemin yanına gittim. Yaklaşık bir buçuk aylıkken de kayınvalidelerin üst katına taşındım. Her gün gece gündüz farketmeksizin anadolunun kapısını zorlar gibi zile basmalar, müsait olamadığım için açmadığımda inatla saatlerce kapıyı yumruklamalar, uyuyan bebeği ver sevicem diyip uyandırmalar, emzirirken sonra emzir deyip elimden almalar, bebek evde uyurken eşimi arayıp uyandır getir demeler.. Adam gibi anlattığımda anlamayınca bir kez sert bir dille uyardım. Bebeğimin bir düzeni olduğunu, her istediklerinde kapıyı açamayacağımı, müsait olsam bile belki uyuyorum belki banyodayım belki de uzanmış keyif yapıyorum dinleniyorum diye kapıyı açmayacağımı söyledim. Mırın kırın ettiler hatta hâlâ lafını da yaparlar ama etki etti. Kibarlıkla olmuyor sert ve net bir şekilde istemediğinizi söyleyin. İster yanlış anlaşılsın ister küssünler, kusura bakmasınlar hiç kimsenin bebeğe olan düşkünlüğü sevme isteği vs benim çocuğumun uykusundan huzurundan önemli değil. Hele ki yeni doğum yapmışsınız, bebek uyuyor bile olsa sadece oturuyor veya çay içiyor bile olsanız kimsenin istediği zaman evinize gelmeye hakkı yok. Herkes istediği zaman evimize gelecek olsa evimizin kapısının olması manasız olurdu zaten. Şimdiden tavrınızı belli edin, müsamaha göstermeyin.

Memeye alışık değil. Gaz sancıları oluyor, güvensiz hissediyor gibi gibi bu tür nedenlerden dolayı istiyor.

Ağladıkça susması içinde meme veriyorsunuz. Ancak bir süre sonra hem siz yipranirsiniz hem de bebek emzik gibi boş boz emdiği için gaz sancısı artar.

Memede uyumasına izin vermeyin mesela.

Uyumaya yakın emzirin yatağına bırakıp sırtını sivazlayin.
Haklı olabilirsiniz ama gazdan kaynaklı olduğunu sanmıyorum her emzirmeden sonra gazını cıkarıyorum alttan da çıkarıyor kendi her gün başka bir huya geçiyor 🤷‍♀️

Allah yardımcın olsun seni o kadar iyi anlıyorum ki. Doğumunu farklı bir şehirde yaptım, 3 hafta sonra ailemin yanına gittim. Yaklaşık bir buçuk aylıkken de kayınvalidelerin üst katına taşındım. Her gün gece gündüz farketmeksizin anadolunun kapısını zorlar gibi zile basmalar, müsait olamadığım için açmadığımda inatla saatlerce kapıyı yumruklamalar, uyuyan bebeği ver sevicem diyip uyandırmalar, emzirirken sonra emzir deyip elimden almalar, bebek evde uyurken elimi arayıp uyandır getir demeler.. Adam gibi anlattığımda anlamayınca bir kez sert bir dille uyardım. Bebeğimin bir düzeni olduğunu, her istediklerinde kapıyı açamayacağımı, müsait olsam bile belki uyuyorum belki banyodayım belki de uzanmış keyif yapıyorum dinleniyorum diye kapıyı açmayacağımı söyledim. Mırın kırın ettiler hatta hâlâ lafını da yaparlar ama etki etti. Kibarlıkla olmuyor sert ve net bir şekilde istemediğinizi söyleyin. İster yanlış anlaşılsın ister küssünler, kusura bakmasınlar hiç kimsenin bebeğe olan düşkünlüğü sevme isteği vs benim çocuğumun uykusundan huzurundan önemli değil. Hele ki yeni doğum yapmışsınız, bebek uyuyor bile olsa sadece oturuyor veya çay içiyor bile olsanız kimsenin istediği zaman evinize gelmeye hakkı yok. Herkes istediği zaman evimize gelecek olsa evimizin kapısının olması manasız olurdu zaten. Şimdiden tavrınızı belli edin, müsamaha göstermeyin.
Şükür ileri boyutta değiller o kadar sadece çat kapı gelmeleri ve ağlayınca hemen cocuga ne istiyon diyo kaldırıp sallamaya başlıyolar. Ama ben de artık ağzımı açmazsam o boyuta gelecek gibiyiz sanki

Hanımlar merhaba ben 24gün önce doğum yaptım kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz. Lohusalık denen psikolojiyi hiç yaşamadım normal yaşantıma eve geldiğimden beri devam ediyorum. Fakat beni gerçekten çok rahatsız eden durumlar oluyor. Eve ilk geldiğimizde kayınvalidem kalayım mı gece dedi hayır biz bakarız bakamazsak sesleniriz dedim.Bebeğim sürekli memede duran bir bebek ayırıyorum 10dk sonra tekrar ağlayarak kalkıyor. Aşağıda olduğumuz zaman hemen alıp susturmaya sallamaya baslıyolar meme istiyor diyorum bu seferde sürekli ellerinden almış olup diğer odaya geçiyorum kyınpeder de evde olduğu için oturdugumu da anlamıyorum rahatsız da oluyorum. Artık vermek istemiyor diye düşüncekler diye aşağıya hiç inmiyorum. Gündüzleri her gün geliyorlar görümcemle müsait misin diye aramıyorlar. Ne zaman da tek gelse bana sürekli sütün mü yetmiyor niye ağlıyor diyip gögüsümün içine giriyor emzirirken çok rahatsız oluyorum bişey diyince de suratı asılıyor o mu lohusa ben mi bilemedim. Bir de sürekli memede olduğu için kapıya bile memede gidiyoruz kayınpederim oluyor bazen rahatsız oluyorum hiç müsait misiniz diye aramak yok bunalttılar artık eşimde banyoda oluyor bornozla yakaladılar 2 3 kere kapıda bekletsem surat 5karış açsam özel hayat denen bişey kalmadı zaten bende eşime sitem ediyorum napayım bilemedim. Eşime dedim özel hayat kalmadı artık söyler misin gelmeden arasınlar diye. Acaba lohusalık bu mu. Normalde komşu gibiydim ben onlara bi anda sürekli girip cıkılınca mı rahatsız oldum acaba
Siz neden solemıyosunuz eşinizi öne atıyorsunuz

Siz neden solemıyosunuz eşinizi öne atıyorsunuz
Ben bişey diyince küfür etmişim gibi yüzü asılıyor. Kayınalidem eşime bişey diyemiyor bende onun söylemesi iyi olur diye düşündüm ama halen aynı gidyoruz fırsatını bulduğum an rahatsızlıklarımı dile getireceğim

Eşiniz ne söylemiş çok merak ettim.

Soyleseydi gelmezlerdi birden.

Şöyle bir şey konuşun , örneğin; 13 18 arası pek müsait olmuyorum.

Gece bebek uyumadigi için öğlen bebeği uyuturken uzanıyorum , ya da bu saatler arası kendimle ilgili bakimlarim oluyor , kapıyı calarsaniz acamayabilirim bilginiz olsun.

Bu tarz bir konuşma yapabilirsiniz.

Zilin sesini de kapatın.
Valla bende merak ettim ne dediğini 😅 kapıyı tıktıklıyolar bide duymayınca zile basıyolar duymadı bak diye öyle de zekiler 🤦🏻‍♀️

Bende yukarı çıkmıyorum diye olmuşumdur çoktaann 😂 çocuğuma hiçbirşeyi istediğim gibi yapamıyorum. Daha yeni 6 aylk olacak verdiğim mamaya bile karışıyorlar. Ya çocuğa çikolata mercimek çorbası verdiler benden habersiz surat astm diye senin yzünden çocuğa birşey vermeye korkuyorus dedler bana. Sarmsaklı mercimek çorbası veriyorsuniuz çocuğa ve prematüre bu çocuk ben ona özel yemek hazrlıyorum zaten dedim gene saygısız oldum mesela.. çocuk ve büyükler yanyana olmuyor gerçekten. 😒😒😒
6 aylık bebeğe çikolata mı!
Of Allahım ne cehalet ya. Başıma gelse yıkardım ortalığı sanırım 😬

6 aylık bebeğe çikolata mı!
Of Allahım ne cehalet ya. Başıma gelse yıkardım ortalığı sanırım 😬
Ters ters baktım saygısız oldum. 😂 kızdım kötü kalpli oldum işte ahh aahhhh.. bide kaynvalidem ben de vermek istemem çikolata dedi . O zaman verene niye kzmadın da ben kızınca bana saygısız dedin .. Küçük gelinim diye zaar 😒😒 ahh ahhh. Çocuk olduğundan beri yutmadığım şey kalmadı gene kötüyüm gene kötü 😂😂

Allah yardımcın olsun sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Doğumunu farklı bir şehirde yaptım, 3 hafta sonra ailemin yanına gittim. Yaklaşık bir buçuk aylıkken de kayınvalidelerin üst katına taşındım. Her gün gece gündüz farketmeksizin anadolunun kapısını zorlar gibi zile basmalar, müsait olamadığım için açmadığımda inatla saatlerce kapıyı yumruklamalar, uyuyan bebeği ver sevicem diyip uyandırmalar, emzirirken sonra emzir deyip elimden almalar, bebek evde uyurken eşimi arayıp uyandır getir demeler.. Adam gibi anlattığımda anlamayınca bir kez sert bir dille uyardım. Bebeğimin bir düzeni olduğunu, her istediklerinde kapıyı açamayacağımı, müsait olsam bile belki uyuyorum belki banyodayım belki de uzanmış keyif yapıyorum dinleniyorum diye kapıyı açmayacağımı söyledim. Mırın kırın ettiler hatta hâlâ lafını da yaparlar ama etki etti. Kibarlıkla olmuyor sert ve net bir şekilde istemediğinizi söyleyin. İster yanlış anlaşılsın ister küssünler, kusura bakmasınlar hiç kimsenin bebeğe olan düşkünlüğü sevme isteği vs benim çocuğumun uykusundan huzurundan önemli değil. Hele ki yeni doğum yapmışsınız, bebek uyuyor bile olsa sadece oturuyor veya çay içiyor bile olsanız kimsenin istediği zaman evinize gelmeye hakkı yok. Herkes istediği zaman evimize gelecek olsa evimizin kapısının olması manasız olurdu zaten. Şimdiden tavrınızı belli edin, müsamaha göstermeyin.
Ben onu soyle astim birisi geldiginde kucagina atiyordum umursamiyor gibi gidene kadar bakiyorlardi mecbur bende yatak odasi wc yok mutfak gidip orada tel ile oyalaniyordum sonunda baktilar umursamiyorum bir iki laf ettiler bende siz yokken kim bakiyor bari gelmisken bakinda azicik dinleneyim diyordum 😄😄😄
Her turlu kendimi hakli cikaririm
Haklı olabilirsiniz ama gazdan kaynaklı olduğunu sanmıyorum her emzirmeden sonra gazını cıkarıyorum alttan da çıkarıyor kendi her gün başka bir huya geçiyor 🤷‍♀️
40 gun olana kadar surekli huy degistirirmis annem oyle der dogruda

Ters ters baktım saygısız oldum. 😂 kızdım kötü kalpli oldum işte ahh aahhhh.. bide kaynvalidem ben de vermek istemem çikolata dedi . O zaman verene niye kzmadın da ben kızınca bana saygısız dedin .. Küçük gelinim diye zaar 😒😒 ahh ahhh. Çocuk olduğundan beri yutmadığım şey kalmadı gene kötüyüm gene kötü 😂😂
Kiz bir sey yapmasanda kotu olursun sonucta kucuk gelinsin

Küçük gelinler kötü. Mü oluyor? Bilmediğimden soruyorum 🤣 küçüğüm De.. Hahah aslında bizde de büyükle daha iyiler hani 🤣😬
Tabiki de. Kaynanam hep der ki ilk gelin ilk torun bambaşka 😁 onlarla daha fazla vakit harcıyorlar. Birde senin jenerasyonunla aynı yaşta değilse düşünceleri daha yakın oluyor kaynvalideyle senin söylediğin ufacık birşey hemen batıyıor 🙄

Küçük gelinler kötü. Mü oluyor? Bilmediğimden soruyorum 🤣 küçüğüm De.. Hahah aslında bizde de büyükle daha iyiler hani 🤣😬
Küçük oğlunu sevdim ne edem neyseki kocamı seviyorum çok şükür.. 😍😍 Aslnda kaynvalidem de iyidir ama çocuk konusunda sorunlarımız var 😁😂
Sebebini soyleyim canlarim onlar artik eskimis onlara karsi olan hersleri gecmis ogullari ellerinden gitmis yapacak birsey kalmamis kabullenmisler artik
Hani belki kucuk oglanda kazanirlar diye diretiyorlar

Back
X