Helpp

bebeğinin ilk 3 ya da 4 ay bu kadar emmesi cok normal, bebek henüz kendini anne karnında sanıyor, ve emme refleksiyle dünyaya geldikleri icin sadece acıktıgı icin degil, her sey icin meme istiyorlar.. yani oyle doymuyor demelerine bakma sakın.. 4
aydan sonra emme aralıklari acılıyor cünku dış dünyanin farkina varmaya basliyorlar.. benim kızımda memede uyur uyanırdı, gelenlere ancak 5 dk gösterebilirdim.. cok normal yani, sen aldırıs etme ne düsünürlerse düsünsünler, sen bebise odaklan.. emse konusurlar, emmese yine konusurlar.. sıkma tatlı canını.. saglicakla büyüt ins😊
Teşekkür ederim sağolun 😊 herşeye kulp buluyolsr gerçekten

Forumda bu tür konulara hep aynı yorumu yaziyorum ama şunu asla unutmayın aynı apartmanda olmaniz kapınızı kapatınca rahatsız edilebileceğiniz anlamına gelmez, yan komşunuz geliyor mu bebek ağlayınca bu kobuyu acil olarak eşinizle konuşup kurallarınızı belirleyin. Not: Geliniyle ve ailesi ile ayni apartmanda oturan görümce
Canım inan bebek olmadan önce komşu gibiydim uğramazdım pek onlarda pek gelmezdi ki şartta koymuştum eşime kayınvalidemin huyunu bildiğim için. Bebek olana kadar sıkıntı yoktu bebek olunca her gün uğruyolar tamam onlarda heves ediyor anlıyorum ama azcık da onlar beni anlasa problem olmayacak. Eşimde ben ssöyledim söyleyeceğimi senden duymak daha etkili olur belki diyor

Kendmi gördüm.. ama sürekli memede durması hata aslnda. Farknda olmadan aynğ hatayı bende yaptım. Sen yapma. Emziğe alşsn. Zararlı dediler verme dediler öğrendim ki ani bebek ölümlerini engelliyormuş.. bebem belli bir büre doyuyor. Bana bebeği çıkartırken öyle söylediyer 15 dk bir göğüs 15 dk diğer göğüs 2 saat sonra tekrar emzr. Çünkü bebek göğüste kaldkça daha fazla efor harçıyor ve doymasına değil acıkmasına neden oluyor. Ben bu yüzden 2 saat bekleyemediğim için ve sürekli emerken bebeğimi aslnda açktrdığım için sütümü yettiremiyordum. Birde bu asla bitmeyecek bebek büyüdükçe daha başka sorunlar ortaya çıkacak. Yedirdiğinden giydirdiğine artk tahammül edemeyecksin
Meme de uyumayı seviyor elbetteki sürekli böyle değil ama genel rutinde bu halde deliksiz 1 2 saat uyudugu da oluyor. Sütüm fışkırıyor ayıptr söylemesi. Gögüs pedi kullanmama rsğmen tişörtlerim hep süt. Bu ara artık sütün dolmasına da müsade etmiyor gögüsüm yumusacık oldu. Emzik veriyorum kabul etmiyor nuk almıştım avent alacağım şimdi

Görümcenize yada kayınvalidenize söyleyin. Uygun olmayabiliyoruz gelmeden önce bi telefon edin diye. Bu ayıp bişey değil ki. Söylememeyecek bişeyde değil. Eşinize sen söyle demeyin, sizin söylemeniz daha etkili olur

Ilk 3 ay sık emmesi normal. Kilo alımını mutlaka takip ettirin gerçekten önemli.
Bence cok takilmamaya çalışın. Geldiklerinde is verin. Ay anne size cok zahmet olacak ama 2 gomlek utuler misin, esimin hic ise gidecek kiyafeti kalmadı gibi. Destek olmalarını sağlayın.
Biliyorum simdi hassassiniz ama soylediklerini duymayin, yaptiklarini gormeyin.
Bebeginizi onemsemeseler, gelmeseler emin olun daha cok uzulurdunuz.
Benim de konum var. Ayni sehir yaşıyoruz ve arabalari olmalarina ragmen kv kp gorumcem benim evimde kaldi doğumda. Cok zordu. Sizi anliyorum. Ama inanin geçiyor. Kendinizi sıkmayın
Kilo alımı iyi hatta doymuyor mu acaba diye mama verdim günde 1 kere 2 gün sadece ebe de doktorda mamaya gerek yok dedi sarılığı 1 haftada geçti kilo d aldı maşallah. Kendi ailemle de aynı şehirdeyim ama onlarda hiç böyle bir davranış yok. Aramız 10dk yürüyerek

Meme de uyumayı seviyor elbetteki sürekli böyle değil ama genel rutinde bu halde deliksiz 1 2 saat uyudugu da oluyor. Sütüm fışkırıyor ayıptr söylemesi. Gögüs pedi kullanmama rsğmen tişörtlerim hep süt. Bu ara artık sütün dolmasına da müsade etmiyor gögüsüm yumusacık oldu. Emzik veriyorum kabul etmiyor nuk almıştım avent alacağım şimdi
Sağ sütünü.. fazla emdiğini de kusar zaten.. benim bebğim küvezdeyken emzk alyordu. Verme verme dediler hep göğsüme taktım bu sefer emziği reddetti.. sürekli memede olduğu için emziği almıyor açıkçası.. başlarda göğsünün akması çok normal.. zamanla zaten hepsini çekecek 😍 Kaynanana sakın ama sakn takılm. Sonunda patlar benim gibi kötü kalpli gelin olursun.. :KK62:

Görümcenize yada kayınvalidenize söyleyin. Uygun olmayabiliyoruz gelmeden önce bi telefon edin diye. Bu ayıp bişey değil ki. Söylememeyecek bişeyde değil. Eşinize sen söyle demeyin, sizin söylemeniz daha etkili olur
[/QUOTE]
Elbetteki ayıp bişey değil ama kayınvalideme bişey dediğim anda küfür etmişim gibi yüzü asılıyor

Sağ sütünü.. fazla emdiğini de kusar zaten.. benim bebğim küvezdeyken emzk alyordu. Verme verme dediler hep göğsüme taktım bu sefer emziği reddetti.. sürekli memede olduğu için emziği almıyor açıkçası.. başlarda göğsünün akması çok normal.. zamanla zaten hepsini çekecek 😍 Kaynanana sakın ama sakn takılm. Sonunda patlar benim gibi kötü kalpli gelin olursun.. :KK62:
😀😀 kötü gelin he.. valla ben aşağı inmiyorum diye çoktan olmuşumdur belki de kötü gelin 🤪

Afedersiniz ama erkek milleti dönektir, size sen söyle daha etkili olur diyen eşiniz, siz patlama noktasına gelip ortalığı yakıp yıktıktıktan sonra "annemi istemiyorsuncu olur"
Birden patlayacağınıza o raddeye gelmeden , güzellikle söyleyin.

Canım anlattıklarında haklısın yaptıkları düşüncesizlik ama bebek gerçekten doymuyor olabilir çünkü benim bebeğim de saatlerce emiyor ve kilo almıyordu bebekler 20 dakikadan sonra emdiginden fazla enerji harcarmış bence kilosuna baktırmak ve danışmak için doktora gitmelisin

Kuzenimin bebeği 3.5 kilo doğdu ve dediğin gibi emdi 1 ayda 2.4 kiloya düştü ve hastaneye aldılar
Ilk dogdugunda sislikte oluyor bebeklerde ben de 2 cocuk buyutuyorum biri 30 aylik diğeri 1 yasina girecek bir kac gune kizimda yapmadigim hatayi oglumda surekli emzirerek uyurken bile bana alistirdim simdi ayrilmiyor ama kizim gibi 6 ay emip birakmadigina Allah a sukrediyorum
Haklisiniz
Valla habersiz gelen bornozla da gorebilir donla da donsuz da. Geliyorlarsa goreceklerine de alissinlar. Bosverin uzmeyin kendinizi
Ben konu sahibinin yerinde olsam esime kaapi calar calmaz bornuzunu giy sacini az bi islat kapiyi oyle ac derdim belki utanirlar 😄😄

😀😀 kötü gelin he.. valla ben aşağı inmiyorum diye çoktan olmuşumdur belki de kötü gelin 🤪
Bende yukarı çıkmıyorum diye olmuşumdur çoktaann 😂 çocuğuma hiçbirşeyi istediğim gibi yapamıyorum. Daha yeni 6 aylk olacak verdiğim mamaya bile karışıyorlar. Ya çocuğa çikolata mercimek çorbası verdiler benden habersiz surat astm diye senin yzünden çocuğa birşey vermeye korkuyorus dedler bana. Sarmsaklı mercimek çorbası veriyorsuniuz çocuğa ve prematüre bu çocuk ben ona özel yemek hazrlıyorum zaten dedim gene saygısız oldum mesela.. çocuk ve büyükler yanyana olmuyor gerçekten. 😒😒😒

Canım inan bebek olmadan önce komşu gibiydim uğramazdım pek onlarda pek gelmezdi ki şartta koymuştum eşime kayınvalidemin huyunu bildiğim için. Bebek olana kadar sıkıntı yoktu bebek olunca her gün uğruyolar tamam onlarda heves ediyor anlıyorum ama azcık da onlar beni anlasa problem olmayacak. Eşimde ben ssöyledim söyleyeceğimi senden duymak daha etkili olur belki diyor

Eşiniz ne söylemiş çok merak ettim.

Soyleseydi gelmezlerdi birden.

Şöyle bir şey konuşun , örneğin; 13 18 arası pek müsait olmuyorum.

Gece bebek uyumadigi için öğlen bebeği uyuturken uzanıyorum , ya da bu saatler arası kendimle ilgili bakimlarim oluyor , kapıyı calarsaniz acamayabilirim bilginiz olsun.

Bu tarz bir konuşma yapabilirsiniz.

Zilin sesini de kapatın.

Ilk dogdugunda sislikte oluyor bebeklerde ben de 2 cocuk buyutuyorum biri 30 aylik diğeri 1 yasina girecek bir kac gune kizimda yapmadigim hatayi oglumda surekli emzirerek uyurken bile bana alistirdim simdi ayrilmiyor ama kizim gibi 6 ay emip birakmadigina Allah a sukrediyorum

Ben konu sahibinin yerinde olsam esime kaapi calar calmaz bornuzunu giy sacini az bi islat kapiyi oyle ac derdim belki utanirlar 😄😄
3260 doğdu taburcu olduktan 2 gün sonra kontrolde 3200 geldi 2 hafta sonra tekrar gittik sarılık için 3550 geldi ama memeye alışması kötü gerçekten.

Bende yukarı çıkmıyorum diye olmuşumdur çoktaann 😂 çocuğuma hiçbirşeyi istediğim gibi yapamıyorum. Daha yeni 6 aylk olacak verdiğim mamaya bile karışıyorlar. Ya çocuğa çikolata mercimek çorbası verdiler benden habersiz surat astm diye senin yzünden çocuğa birşey vermeye korkuyorus dedler bana. Sarmsaklı mercimek çorbası veriyorsuniuz çocuğa ve prematüre bu çocuk ben ona özel yemek hazrlıyorum zaten dedim gene saygısız oldum mesela.. çocuk ve büyükler yanyana olmuyor gerçekten. 😒😒😒

Çokta özel yemek vermeyin eğer alerjisi yoksa.

Minik minik her yemekten tadabilir o gün yaptığınız.

Büyüdükçe zorluk yasarsiniz.

Çokta özel yemek vermeyin eğer alerjisi yoksa.

Minik minik her yemekten tadabilir o gün yaptığınız.

Büyüdükçe zorluk yasarsiniz.
Ayına göre yapıyorm çorbasını. Mesela çorbasına ekleme yaparak veriyorum. Salçalı ve tuzlu şeyler veya şekerli şeyler şuan vermeyi pek istemiyorum ama beni dinleyen yok..

3260 doğdu taburcu olduktan 2 gün sonra kontrolde 3200 geldi 2 hafta sonra tekrar gittik sarılık için 3550 geldi ama memeye alışması kötü gerçekten.

Memeye alışık değil. Gaz sancıları oluyor, güvensiz hissediyor gibi gibi bu tür nedenlerden dolayı istiyor.

Ağladıkça susması içinde meme veriyorsunuz. Ancak bir süre sonra hem siz yipranirsiniz hem de bebek emzik gibi boş boz emdiği için gaz sancısı artar.

Memede uyumasına izin vermeyin mesela.

Uyumaya yakın emzirin yatağına bırakıp sırtını sivazlayin.

Ayına göre yapıyorm çorbasını. Mesela çorbasına ekleme yaparak veriyorum. Salçalı ve tuzlu şeyler veya şekerli şeyler şuan vermeyi pek istemiyorum ama beni dinleyen yok..

Şekerli gıdalar evet şu an için yanlış.

Ancak mercimek çorbası içebilir gibi geldi bana.

İçtiği zaten bir kaşıktır.

Buradan konuşurken tabi zor oluyor. Herkesin bebeğine çizdiği yol farklı oluyor.

Yeni geçmiş ek gıdaya , yavaş yavaş başlamakta fayda var elbet, haklısınız.

Sen = ben olabilirsin.

Back
X