Hem ağladım hem anlattım

İnşallah düzelmiştir de çok mutlu olursunuz.
10 yıl boyunca çabalamışsınız, elinizden geleni yapmışsınız zaten. Piliniz de bitmiş haliyle. Çünkü tek taraflı bir çaba bu.
Eşiniz samimi mi, gerçekten değişti mi görmek istiyorsanız bence bunun yolu hiçbirşey yapmamak. Evet hiçbirşey yapmayın. Koyverin gitsin. Biraz da o çabalasın bu evlilik için, sizi mutlu edebilmek için.
Eğer bir çabası varsa bir umut değişmek istiyordur belki, ama sizden birşey görmeyip yine devam ederse bu yaptıklarına daha da düzelmez.

cok uzulerek okudum konunuzu..

boyle hissetmeyi hicbir kadin haketmez..

kendi ruhundaki ezilmisligi sizi ezerek tamir etmeye calismis. yuceldigini sanmis.

gec kalmissiniz. yillarca memnun etmeye calisacaginiza bu patlamayi yasatacaktiniz ona.

temenni ederim ki sizi anlamis olsun. ara ara boyle bir ayar vermeniz gerek bence cunku unutup eski duzene donebiliyorlar.

Çocukluk travmaları bahane değildir. Bircok insanın bu bahanenin arkasına sığındığını görüyorum yapmayın.Bazı şeyler insanin kendi elindedir kendi tercihidir.Sürekli elestirilerek büyüdüyseniz iki seçeneğiniz var ya kolay olan yol armut dibine düşecek ya da zor olan değişeceksiniz,dilinize hakim olacaksınız. Size nasıl davranılmasını istiyorsanız siz de öyle davranacaksınız. Bir insan ne kadar severse sevsin ne kadar sayarsa saysın eleştiri kabul edilemez. Elestirilmek insanın ömrünü törpüler. Ben sürekli elestirilerek büyütüldüm ama bu yaşıma geldim kimseyi eleştirmedim. Eleştirilmeye de katlanamıyorum. Elestiren insanı o dakika hayatımdan çıkartırım. Özgüven eksikliğinden değil bıkmışlıklardan. Kötü davranışlarımda hatalarımda cocukluk travmalarımın arkasına saklanmadım.Kimse eşiniz yerine karar vermedi eşiniz kendi hür iradesiyle sizi kırdı,üzdü bunun farkında olun öncelikle.
Sizin kırmızı çizginiz eleştiri değil demek ki iyi yönleri ağır basmış ki 10 yıldır berabersiniz, o yüzden boşanın demeyeceğim. Eşiniz profosyonel yardım almalı. Barışmak icin bunu şart koşun.

Ben genel olarak hislerimde hic yanılmam.

Burdaki konularda da yazılanları okuduğumuz gibi yazılmayanları da okuyabiliyoruz.

Ve ben şunu hissettim.

Eşiniz kötü niyetli bir adama benzemiyor.

Sizi kırmak ya da gücendirmek de istemiyor.
Ama gerçekten nasıl davranacağını bilmiyor.

Bu yasına kadar öğrenmeliydi. 3 çocuk yapana kadar karısını sevmeyi öğrenebilirdi. Ama olmamış.

Yine de anlatınca anlamaya çalışıyor. En azından dinliyor. Kendine de iğne batırıyor.

Ben eşinizin değişeceğine inanmasam da törpüleneceğine inaniyorum.

Zamanla, yavas yavaş sivri kısımları daha küt hale gelir . En azından size batmaz.

Denemeye değer geldi bana.

Sadece şunu unutmayın; kendinize verdiğiniz değer daima daha fazla olsun. Eşinize
kendinizden çok değer vermek evliliklerin en büyük düşmanı bence.

Yıkılan evliliklerin hemen tamamında; taraflardan birinin kendine verdiği değerle eşine verdiği değerin mukayese edilemeyecek kadar farklı oluşu göze çarpıyor.

Bu bir hatadır. Sizin evliliginizdeki hata budur.

Bakin benim eşim bana bi keresinde şöyle söylemişti; biz erkekler daima veren,feda eden, saçını süpürge eden, bizi cok cok seven, bizi kaybetmemek için her şeyi yapan kadınları sevemiyoruz.

Biz bir duruşu olan,,kendi kararlarını veren, itiraz edebilen mağrur ve dik kadınları seviyoruz. En azından ben böyle seviyorum. Demişti.

Bu güzel bir ipucu. Burdan alınacak çok şey var

Ben genel olarak hislerimde hic yanılmam.

Burdaki konularda da yazılanları okuduğumuz gibi yazılmayanları da okuyabiliyoruz.

Ve ben şunu hissettim.

Eşiniz kötü niyetli bir adama benzemiyor.

Sizi kırmak ya da gücendirmek de istemiyor.
Ama gerçekten nasıl davranacağını bilmiyor.

Bu yasına kadar öğrenmeliydi. 3 çocuk yapana kadar karısını sevmeyi öğrenebilirdi. Ama olmamış.

Yine de anlatınca anlamaya çalışıyor. En azından dinliyor. Kendine de iğne batırıyor.

Ben eşinizin değişeceğine inanmasam da törpüleneceğine inaniyorum.

Zamanla, yavas yavaş sivri kısımları daha küt hale gelir . En azından size batmaz.

Denemeye değer geldi bana.

Sadece şunu unutmayın; kendinize verdiğiniz değer daima daha fazla olsun. Eşinize
kendinizden çok değer vermek evliliklerin en büyük düşmanı bence.

Yıkılan evliliklerin hemen tamamında; taraflardan birinin kendine verdiği değerle eşine verdiği değerin mukayese edilemeyecek kadar farklı oluşu göze çarpıyor.

Bu bir hatadır. Sizin evliliginizdeki hata budur.

Bakin benim eşim bana bi keresinde şöyle söylemişti; biz erkekler daima veren,feda eden, saçını süpürge eden, bizi cok cok seven, bizi kaybetmemek için her şeyi yapan kadınları sevemiyoruz.

Biz bir duruşu olan,,kendi kararlarını veren, itiraz edebilen mağrur ve dik kadınları seviyoruz. En azından ben böyle seviyorum. Demişti.

Bu güzel bir ipucu. Burdan alınacak çok şey var
Çok güzel yazmışsınız

Eger 10 yildir ilk defa konusuyorsaniz siz haksizsiniz
Yok surekli konustunuz ve ozur dileyip aynen devam ettiyse ben cekmezdim ama siz cekmeye devam edin
Evlilik terapistine de gittik. Birlikte konuştuk uzlaşmaya da çalıştık. Tam olgunluk göremiyorum eşimde. Davranışları muhakkak bir gün oturacak olgunlasacak düşünceleri değişecek biliyorum. Ama çok yıprandım bu zamanı beklerken. Başka kötü huyları da vardı o huyları baktı ki evliligimize çok zarar veriyor düzeltti kendisini. Inanın kolay değil ben de bu adamla evli olmasam başka biri anlatsa bende sizin gibi cekmezdim derdim. Ama bir şeyler hatrina çekiliyor ve mücadele ediliyormus. Yerimde sayan ya da yanlışları görüp de umursamayan bir kadın değilim. Bu yönüm bir şeyleri düzeltebilir diye düşünüyorum.

Çok güzel yazmışsınız
Hiçbir insana kocanız, evladınız bile olsa padişah muamelesi yapmayın.
Onlar da sizin gibi insan sadece. Üstünlükleri yok.
Sevginiz de öfkeniz de ölçülü olsun.

Çocukluğunda sevgi görmemiş insanlar sevgisini gösteremiyor bence
Ben sevgi dolu bir ailede yetiştim
O yüzden hayatıma giren herkesi çok sevdim çok değer verdim
Ama sonuç adamlar kendini birşey sandı ve gitti
Bir kadın fazla fedakarlık yapmıcak bunu bu yaşımda öğrendim
Erkekler şımarık çocuk gibi maalesef
Hele evlenince bu kadın gitmez diye ellerindeki gücü kullanıyor evlendik işte bitti diye düşünüyor
Bence biraz uzaklaş eşinden sen
O koşsun peşinde
Bir daha ağlayıp sızlanma
Ona ihtiyacın varmış gibi yapma
İhtiyacın olduğunu hisssettikleri anda davranışlarında hoyratlaşıyorlar
Tarzın olsun
Benim tarzım bu lütfen müdahale etme dersin
Kendine çeki düzen ver bakımlı ol
Çevren arkadasların olsun
Onu merkezden çıkar biraz

Ben sorun çıkmaması için problemli erkek davranışını alttan alan, bunu yuvasının huzuru devam etsin diye yapan kadınların huzuru sağladığını görmedim hiç. Hem siz yıpranıyorsunuz hem karşı taraf hatalı davrandığını göremiyor bile, onca zaman mutsuz yaşamış bir kadın oluyorsunuz ve emin olun o sağlamaya çalıştığınız huzur ortamı topal kalıyor evde. Mutlu aile bi tarafın hep verici olmasıyla sağlanamaz ben buna inanmıyorum. Evet eşiniz zor çocukluk geçirmiş olabilir ama herkesin kendine göre bi hikayesi var ve yaşanmış olumsuzluklar bütünü berbat etmek için bahane değil onun çözümünü başka yollarla arayabilir. Deli deliyi görünce sopasını saklar demişler bazen çatışma yaşamak iyidir her iki taraf da sivri yönlerini yontar daha uyumlu bir ilişki olur. Sizi saçma sapan konularda eleştirip sindirmesine müsade etmeyin. Kavgaysa kavga, siz zaten mutsuzsunuz o da bu şekilde davrandığında normal yaşantısına devam etmesin ki bişeylerin düzelmesi gerektiğini anlasın

Bnce o kendini guncellerkn sz de sevgnzi gosterme kismini biraz duzenleyeblrsnz.. maalesef karsi taraf bunu sonsuz ve kaybetmycgi bsy sanyor. Ne yapsam sevecek moduna giriyor.. o zamn da ozensiz tavirlar basliyor..şu anda da sizin bi sınrnz oldgnu farkettgi icin toparlnmya calscktir..ama bnce siz de ona sonsuz sevgi,kosulsuz sevgi hissini vermeyin. Icnzde deger versenz de dışa bunu cok yanstmayin. Iki tarafli cabayla duzelecegini düşünüyorum ..mutluluklar dilerim

Annemin eşi de böyleymiş.Doğradığı soğandan, evi süpürme şekline kadar eleştirirmiş.Bu psikolojik şiddet daha snra yerini fizyolojik şiddete bırakınca boşanmış mecburen anacım.

Eşinize ultimatom vermek zorundasınız. Kendi kendine istese de değişemez. Psikolojik yardım almalı bireysel olarak (aile terapisi dicektim ama o noktaya gelene kadar önce bireysel tedaviye ihtiyacı var) Eşiniz hazır pişmanken rest çekin, terapi alsın. Yoksa açıkçası ben kendi kendine değişebileceğini sanmıyorum. Böyle bir adamla yaşamak en son sizi hasta eder,lütfen kendinize gereken değeri verin.

Merhaba arkadaşlar,
Nerden nasıl başlanir inanın bilmiyorum.
10 yıllık evliyim. 3 tane de çocuğum var.
Eşimi severek evlendim. Saygı benim için evlilikte olması gereken en önemli temel taştir. Bunu eşim de çok iyi bildiği halde bana saygısızlık konusunda gitgide daha da ileriye gitti. Aşağılanma, küçümsenme, hakaret kısaca psikolojik şiddeti hakkını bere bere yaşattı bana. Evlilik terapistine gittik bir kac defa kısa süreliğine işe yaradı yine başa sardı.

Şöyle düşünün
Sizin ev isinize yemeginize biberi soğanı doğrama şekline bile karışan bir adam giydiğiniz kiyafetin renk uyumuna kadar müdehale ailenize karşı sevginizi bile eleştiren bir adamdan bahsediyorum.

Kendimi o kadar değersiz o kadar yetersiz ve zavalli hissettim ki bu 10 yıl boyunca hep kendimde hata aradım. Sürekli kendimi guncelledim. Yeter ki onun yüzü gülsün mutlu olsun diye uğraştım. Onu hep kendimden daha çok düşündüm . Eğer su iciceksem bile önce ona teklif ettim sonra kendim ictim.
Kendimden bile çok sevdim.

Evliliğimiz güzel olsun o da bana güzel davransın ince davransın en azından kalbimi kirmasin diye uzman görüşleri aldım. Kendimde hatalar aradim.

Ama yok ben iyi oldukça daha da ezildim. Ben yoruluyorum neden hep etrafında ki insanları hep kusurlu görüyorsun bu bakışın beni çok yıprattı dediğimde bile kapı orda git ha şunu da bil gidersen asla babanın evine gelip yalvarmam diyen bir adam ...

Duygularımı yitirdim uzun zamandır aglayamıyorum bile.

Ama bu sabah bastirdigim duygularim ve gözyaşlarım hepsi ortaya döküldü.
Ne kadar incindigimi artık gucumun kalmadığını söyledim.
Belki 15 dakika gözlerimden yaş ama ama anlattım.
O sadece dinledi.
Hani insanlar uyuyunca dertleri azalir sabah olduğunda sıfırdan başlar ya ben eksilerden başlıyorum dünden somurulmuş bir enerjiyle yaşamaya calisiyorum .
Kendimi kukla köle garson asker gibi hissediyorum .

Ben böyle konuşup diğer odaya gittim. Kahvalti hazırladım. Çocuklar uyandı onlar bu tartismalardan bihaber.

Eşim geldi yanıma özür diledi.
Sarıldı .

Affet bu kadar incindigini bilmiyordum bazen kendimi bende sorguluyorum.
Çocukken beni de pek seven olmadı. Basarilarim takdir edilmedi. Ilgisiz kaldim. Belki kişiliğim karakterim o yüzden tam oturmadı. Ben de kendi huylarımi bazen beğenmiyorum. Ama seni çok seviyorum affet dedi.
O çok içten sarildı çocuklar geldi ben kollarımi çektim o yine sarıldı 3 defa falan.
Sen de beni seviyorsun dedi. Peki ya saygı dedim . Daha çok dikkat ederiz dedi.

Bana elleriyle tatlı yaptı sevdiğim tatlidan.

Ama bilmiyorum çok kırgınım arkadaslar .

Gerçekten bu sabah her şey değişmiş olabilir mi ? Eşim hatasını farketmiş olabilir mi ?
Eşimin en sevdiğim huyları sorumluluklarının bilincinde. Benim gönlüm olmadan kendi ailesini bile davet etmez. Ki bende ailesini çok seviyorum ondan çok ben davet ediyorum diyebilirim. Yanlış anlaşılmasın diye açıklama gereği duydum.
Özel günler konusunda benden daha iyidir.
Cinsel konuda da sorun yok.

Çocuklar konusunda da hem çok ilgili bir baba hem onlara uyku yemek konularında eğitim veren birisi. Çocuklarına karşı çok ince ruhlu .

Madem böyle neden ayrılmadıniz diye sorular gelecektir diye sevdiğim yönleri yazdım ki bu yönleri beni durdurdu bilinsin diye.
Ama mücadele mi de elden bırakmış değilim. Düzgün bir evlilik arzusundayım.
Bizim evliliğimiz ne kadar sağlıklı olursa ileride gelecek nesile o kadar sağlıklı çocuklar bırakacağım.
Biz yaslandigimizda çocuklarımız arkamızdan ne güzel bir ailede yetiştim desinler istiyorum.
Babaları iyi bir örnek olsun onu örnek alsınlar istiyorum.
Bunun içinde eşimin elinin taşın altına koymasını bekliyorum.
Kimseye kendinden fazla deger verme kaybedersn.birde adama neden neyparsam yapaym bu gidemez imajı verdin ki seni cepte görüyo..Allah askına bu adama 3 cocuk niye yaptın?yarın öbürgün devam etmeyeceği ne malum aynı davranıslarına

Ha kızlar bu sabah eşimden bir şey de öğrendim. Bana dedi ki ben cocuklugumda çok sevgi görmedim. Sen beni çok sevdin belki sevginin dozu bana fazla geldi. Az ver ama hep ver dedi. Ilaç gibidir sevgi fazla doz da verilen kişiyi iyilestirmez daha çok yan etki gösterir dedi.
Bunu da bilmiş olun. Erkekler çok sevilmeyi sevmezlermis...
Benim eşim istisna o zaman. Bir gün küsüp ilgimi alakamı çekeyim kahrolur, sevgiyle değil de öfkeyle bakayım peşimde dolanır neden öyle bakıyorsun noldu ne yaptım diye. İki gün düzelmeyeyim vallahi abartmıyorum beter hale geliyor hayat enerjisi alınmış gibi oluyor. Eşiniz o şekilde istiyor demek ki, kimisi kaçsın kovalayayım mantığında hareket eder. Siz kendinizi biraz geri çekin bakalım nolucak

Ben biraz babama benzettim eşinizi yazdığınız diyalogtan bilmiyorum belki ondan iyi niyetli geldi bana. Benim babam da aynı böyle insanın makarna suyu koyuşunu bile gelir eleştirir. Yani kırıcı ya da kaba değildir ağzından kötü bir söz çıkmaz bağırmaz etmez çekirdek ailesine düşkündür aynı eşiniz gibi böyle ufak tefek jestleri vardır. Annem azıcık keyifsiz ya da yorgun olsa hemen yapar kahvesini ayağına getirir ev işlerine yardım eder ama birlikte iş yaparken ömrünü yer insanın ince ince.

Annemle çok iyi anlaşıyorlar. Biraz annemin onaylanma beklentisi olmayan özgür ruhlu bir kadın olmasından kaynaklanıyor sanırım. Kendini babamı mutlu etmeye adamıyor zamanının çoğunu dışarıda sosyal aktivitelerle, derneklerle kurslarla geçiriyor. Tüm hayatını evi çekip çevirmeye adamadığı için bu konuda takdir edilmemek ya da eleştirilmek canını sıkmıyor. Biraz da artık birbirlerinin beklentilerini biliyorlar ortak iş yaparken çoğu zaman konuşmadan anlaşabiliyorlar.

Birbirini seven iki insansınız belli ki umarım yoluna koyabilirsiniz siz de ilişkinizi. Bir de merak ettim akrep burcu mu eşiniz?

Kadınların alttan almasi sonucu bunlar hep
Tüm annelerimiz yapti ve bunu asiladi kız çocuklarına...
Maalesef alttan aldıkça kimse deger bilmez

Benim eşim istisna o zaman. Bir gün küsüp ilgimi alakamı çekeyim kahrolur, sevgiyle değil de öfkeyle bakayım peşimde dolanır neden öyle bakıyorsun noldu ne yaptım diye. İki gün düzelmeyeyim vallahi abartmıyorum beter hale geliyor hayat enerjisi alınmış gibi oluyor. Eşiniz o şekilde istiyor demek ki, kimisi kaçsın kovalayayım mantığında hareket eder. Siz kendinizi biraz geri çekin bakalım nolucak
Bunu bende çok yapmak istiyorum ama yapamıyorum bana bu konuda taktik verir misiniz ?
Ben önce yaptıklarımı söyleyeyim ve karşılaştığım tepkileri de anlatayım nerde hata yaptığımi söyleyin.

Örnek vererek anlatıyorum.konuşmaları olduğu gibi yazıyorum :

O viladada ki su kac gündür banyoda bekliyor ne zaman dokeceksin diye sordu. Ben de farkındayım beklemeye aldığım işlerim sadece o değil dedim.
Sonra
Hep böyle yapıyorsun ben demesem hiç bir şey yapmıyorsun .

Hayır öyle bir şey yok ben sen istiyorsun diye değil kendi istegimle yapıyorum. Hem sen bu tür şeylerle ilgilenme. Bunları ben düşünebilirim .

Hayır düşünmüyorsun . Bir kere de hataliyim daha dikkat ederim demiyorsun dedi.

Benden hep bunu bekliyor hatalarimi bulup söylüyor sonra ona hataliyim daha dikkat ederim dememi bekliyor.

Back
X