Hem çalışıp hemde bebek bakmak

Ahahah 😂 şuana kadar doları koymuş olsaydim keske 😂

yani sırf bakıcı değil ki komple çocuk masraf
bir emmese bir kutu kaliteli mama 90-100 tl bandında. hiç anne sütü alamazsa 1 hafta anca dayanır o mama. bir adet bez yeni doğan birim fiyatı 1 tl ye yaklaşmıştır sanıyorum, her kakanın maliyeti 1 tl 😂😂
ay son kararım sen anneni ara “anne ben sensiz yapamıyorum, gel sen bizle yaşa”!de, madem istanbulda değilsin bul bi oda fazla bir ev, yap anacığına bir oda. kafan rahat kesen bereketli olsun 😂

bakıcı maaşları 4500 civarı
maaşına oranla düşün.
yatılı bakıcı çok daha rahat, geç kaldı eve yetiştim yetişemedim derdin olmuyor.
yatılılarda ev temizleme de görev tanımı içinde oluyor hem de.
çok pahalı ya İstanbul mu orası ilçelerde 1000-1500 arası Anadolu'da

2-3 seneye kadar başka bir işyerinde şartlarınız daha iyi olur belki de.
Önceliğiniz bu olsun.
Baktınız bebeğiniz oldu ve bir süre siz bakmak istediniz kreş yaşına kadar işe ara verirsiniz.
Çalışmaya başladığınızda doğum borçlanması hakkınızı kullanır, eksik dönemi ödersiniz.

Çocuk olunca çalışan bir anne olursanız ev tertibini ikinci plana atacaksınız mecburen.
Evet yorucu oluyor ama bir şekilde yetişiliyor

Ben işe dönebilmek için bakıcı tutucam. Gündüz gelenler 3-3,5 bin tl diyor. Yatılı 4,5- 5 bin diyor. Eşim yatılı istemiyor. Ayağımıza dolanır diyor. Söz verdi gece yardım edecekmiş. Sözünde durmazsa yatılı tutacağım. Benim kardeşimin Kırgız bakıcısı vardı. Saat 21’de odasına çekilirdi. Öyle olursa yatılı olmasın ne anlamı var.

Eklentiler

• E915A492-1951-4BA9-9036-93C8C8832472.webp
    E915A492-1951-4BA9-9036-93C8C8832472.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 78
Bakıcı tutulsa benim çalışmamın anlamı kalmaz olayı bana çok saçma geliyor. Kazandığınızın tamamını bakıcıya verseniz dahi sigortanız, yan haklarınız devam ediyor çalışınca. Üstelik sosyalleşiyorsunuz. Bir üstelik daha, bir insanın istihdamını sağlıyorsunuz.
Tam bunu kelimesi kelimesine yazacaktım gerek kalmamış😇

Ben ücretsiz izindeyim bir süre daha. Maaşımın tamamı bakıcıya gitseydi çalışmazdım bi anlamı yok çünkü. Siz de kenara bi miktar koyup bebek olunca ona harcarsınız. Küçük bir bebegin annesinden günde 10 saat ayrı kalması pek nirmal gelmiyor bana..anneye muhtaç daha.

Üstte de denmiş en azından sigortanız yatıyor bu zamanda da ileride de tek emekliyle de geçinemezsiniz. Keşke bir anne istediği zaman çalışsa ve mecbur kalmasa ama işte seçenek bile yok.

Ben her zaman kadının çalışmasından yanayım ama ben çalışmazdım. Sosyalleşmek filan hikaye yani. İş yerinde kim sosyalleşiyor? Ben üst kurulda uzmanım yani devlet memuruyum ve maaşımız da iyi nispeten, ona rağmen sosyalleşme dediğiniz iki muhabbet yani. Olmasa da olur. Evde işimi yapıp, kahvemi içsem mental olarak daha az yorgun olurum.
Oğlum 3 yaşına girmek üzere şu an çalışırken onu o kadar özlüyorum ki. Her şey para değil hayatta. Çocuğunuzla da sosyalleşirsiniz. İşe başlamadan önce belediyenin sanat okuluna gidiyorduk haftada 2 gün, birlikte geziyorduk. Ailecek daha rahat plan yapıyorduk. Şimdi ben de çalışınca hepsi askıya alındı mecburen.
Asgari ücreti bakıcıya vereceğime oturur kendim bakarım ben. O kadar da değil yani.

Bakıcı tutulsa benim çalışmamın anlamı kalmaz olayı bana çok saçma geliyor. Kazandığınızın tamamını bakıcıya verseniz dahi sigortanız, yan haklarınız devam ediyor çalışınca. Üstelik sosyalleşiyorsunuz. Bir üstelik daha, bir insanın istihdamını sağlıyorsunuz.
Bu sartlarda tam zamanli asgari ucrete bakici bulmasi imkansiz. Sigortasini falan da yatirinca zaten 4bin küsür gibi bi rakam ortaya cikacak. Kazandiginin uzerine ekleyip bakici tutmasi gerekecek. Ustelik bakicidan ne kadar memnun kalacak. Bence asgari ucretli calisan annenin bi sure isine ara vermesi en mantiklisi.

Bu sartlarda tam zamanli asgari ucrete bakici bulmasi imkansiz. Sigortasini falan da yatirinca zaten 4bin küsür gibi bi rakam ortaya cikacak. Kazandiginin uzerine ekleyip bakici tutmasi gerekecek. Ustelik bakicidan ne kadar memnun kalacak. Bence asgari ucretli calisan annenin bi sure isine ara vermesi en mantiklisi.
O bir süreden sonra da hemen iş bulur zaten 🙄

O bir süreden sonra da hemen iş bulur zaten 🙄
Dogru soyluyosun maalesef aci gercekler. Umarim onumuzdeki senelerde calisan anneleri destekleyecek yasalar cikarirlar. Home office calisiyorum, ben de isimi birakmayi dusunmuyorum, home office olmasa birakirdim ama. Tabi benim sektorde tekrar is bulmam daha kolay ama zor yine de. Allah herkesin yardimcisi olsun.

Bende çalışıyorum şu an kafamda o konular dönüyor zor gerçekten. Sanırım ben 6 aylık olana kadar ücretsiz izin kullanıp daha sonra bakıcı tutacağım. Gerçekten çalışan anne olmak daha da zor gibi

Ben her zaman kadının çalışmasından yanayım ama ben çalışmazdım. Sosyalleşmek filan hikaye yani. İş yerinde kim sosyalleşiyor? Ben üst kurulda uzmanım yani devlet memuruyum ve maaşımız da iyi nispeten, ona rağmen sosyalleşme dediğiniz iki muhabbet yani. Olmasa da olur. Evde işimi yapıp, kahvemi içsem mental olarak daha az yorgun olurum.
Oğlum 3 yaşına girmek üzere şu an çalışırken onu o kadar özlüyorum ki. Her şey para değil hayatta. Çocuğunuzla da sosyalleşirsiniz. İşe başlamadan önce belediyenin sanat okuluna gidiyorduk haftada 2 gün, birlikte geziyorduk. Ailecek daha rahat plan yapıyorduk. Şimdi ben de çalışınca hepsi askıya alındı mecburen.
Asgari ücreti bakıcıya vereceğime oturur kendim bakarım ben. O kadar da değil yani.
Aynen katılıyorum. Aldığım maaşın hepsini vereceksem niye çalışıyım ya
Emeklilik parasi kuş kadar olacak zaten illa sigortaysa gider pazar da 2-3 saat bir şey satar ona birikim yaparım ya da sigortaya yatırırım daha iyi. Bu sosyallik olayı da abartılıyor. Yurtdışı gibi haftada 20 saat falan çalışılacaksa hadi çalışsın değisiklik olur sigortası yatar derim öyle durum da yok gunde 10 saat çalışıp cumartesi de 3'e kadar çalışıp belki hayatinda hic muhattao olamayacagin insanlarla muhattap oluyorsun.
Bir de evde mini minnacık bir şey dururken

Bakmaya başladım bile çünkü gerekli gereksiz toplantilarim vs. De oluyor cocuk oldugunda bu şartlarda çalışamam
evet ama bu aşamada yapacağınız en büyük hata işi bırakarak iş aramak olur. İş işteyken bulunur...

Çocuk küçükken evet bu şartlar olmaz ilerleyen yıllarda çocuğun size bağımlılığı azaldıkça zaten kariyerinize daha fazla vakit ayırırsınız

Kızlar merhaba,
Ben daha yeni evliyim allah aratmasın ama en az 2-3 sene falan çocuk düşünmüyorum. Ancak kafama takılan bir konu var hem çalışıp hemde bebek bakmak. Mesela kendimden örnek vereyim hafta ici 8-6 cumartesi 13.00 e kadar çalışıyorum, aldığım maaş asgari ücret genelde ev islerine bile yetisemiyorum zamanin bana az geldigini düşünüyorum, isten geliyorum yemek ye, ertesi günün yemegini hazirla, çamaşır, bulaşık vs. Eşimde yardım ediyor bu konularda ama yinede adam akıllı dinlenemeden işe gidiyorum. Ailelerimiz farkli sehirlerde. Mesela cocuk olduğunda ailelerimizin cocuga bakma gibi bir şansı ancak surekli bizde kaldiklarinda olabilir onu da ne onlar kabul eder ne de ben isterim açıkçası. Bakıcı tutulsa benim çalışmamın hiçbir anlami kalmaz zaten. Calismasam tek maaşla Turkiyede bu devirde geçinmek imkansiz. Bu durumda olan hanimlar nasıl yapıyorsunuz ne yapıyorsunuz cok merak ediyorum açıkçası bu durumu dusundukce cocuk suresini 5-6 yillara kadar uzatıyorum vallahi kafamda.
bende hamileyim ve suan çalışıyorum doğum iznine çıktıktan sonra işi bırakıp çocuğumla ilgileneceğim. iki işi aynı anda yapamam bebek yeterince yoracak zaten :)

Ben çalışmak zorunda olanlardanım.
Staj yapıyorum ara verme durumum pek yok.
Biraz doğum izni, biraz kendim bakıp en kısa zamanda işe geri dönmek zorundayım, devamı annem de.
Ben şöyle düşünüp teselli ediyorum kendimi; hayat şartları gün geçtikçe zorlaşıyor bende çocuğuma en iyi şartları vermeye çalışıyorum.
O yüzden de çalışmak zorundayım.

Evet zor olacak ama olmak zorunda :(

çocuk bakmak için iş bırakan arkadaşlar atıyorum çocuk 5 yaşına geldiğinde rahat rahat iş hayatına dönebileceklerini sanmıyorlar değil mi...çünkü öyle bir dünya en azından Türkiye'de yok.

Buna katılıyorum.
Düzen nasıl başlıyorsa öyle gidiyor.
Evlenince de öyle evlenip işe başlayanlar düzen oturtamıyorlar.

Benim gibi köleler en başından sağlıyor düzeni :D

Kızlar merhaba,
Ben daha yeni evliyim allah aratmasın ama en az 2-3 sene falan çocuk düşünmüyorum. Ancak kafama takılan bir konu var hem çalışıp hemde bebek bakmak. Mesela kendimden örnek vereyim hafta ici 8-6 cumartesi 13.00 e kadar çalışıyorum, aldığım maaş asgari ücret genelde ev islerine bile yetisemiyorum zamanin bana az geldigini düşünüyorum, isten geliyorum yemek ye, ertesi günün yemegini hazirla, çamaşır, bulaşık vs. Eşimde yardım ediyor bu konularda ama yinede adam akıllı dinlenemeden işe gidiyorum. Ailelerimiz farkli sehirlerde. Mesela cocuk olduğunda ailelerimizin cocuga bakma gibi bir şansı ancak surekli bizde kaldiklarinda olabilir onu da ne onlar kabul eder ne de ben isterim açıkçası. Bakıcı tutulsa benim çalışmamın hiçbir anlami kalmaz zaten. Calismasam tek maaşla Turkiyede bu devirde geçinmek imkansiz. Bu durumda olan hanimlar nasıl yapıyorsunuz ne yapıyorsunuz cok merak ediyorum açıkçası bu durumu dusundukce cocuk suresini 5-6 yillara kadar uzatıyorum vallahi kafamda.
Çok zor bir şey gerçekten, hem çocuk hem çalışmak. İyiki eşiniz yardımcı oluyormuş...
Benim gördüğümde çoğu anne sigorta vs için çalışmaya devam ediyor. Dadı tutuyor

Buna katılıyorum.
Düzen nasıl başlıyorsa öyle gidiyor.
Evlenince de öyle evlenip işe başlayanlar düzen oturtamıyorlar.

Benim gibi köleler en başından sağlıyor düzeni :KK70:
evet erkekler kariyerlerini nasıl evlenince ve çocuk olunca değiştirmiyorsa kadınlar da değiştirmemeli...yasal süre neyse o kullanılıp işe dönülmeli..
tabi anadan babadan zengin arkadaşları hariç tutuyorum..

Back
X