Belki bazı kadınlar için bu attığım başlık bi dert olarak gözükmeyebilir. Ama benim için bazen içimi burkan bi durum. Yavrumu gün boyunca öyle özlüyorumki... 2,5 yaşında henüz. Anneannesi bakıyo. Gözüm arkada değil ama onu gün boyu çok özlüyorum. Bilmiyorum hangisi daha iyi kadın için.. Ev hanımı olmakmı yoksa çalışan kadınmı. Bazen ev hanımlarına öyle özeniyorumki. Çocuklarının yanındalar diye.. Zaman konusunda özgürler diye.Çünkü çalışan kadının hele günde 8 saat çalışıyosa zaman özgürlüğü olmuyo. Hep bi koşturmaca.. Ailesine kendisine çevresine yeteri kadar vakit ayıramaması.. Herşeyde yarım olmak... Yarım eş, yarım ev hanımı, yarım anne... Sizce hangi kadın daha şanslı??? Çalışan kadınmı ev kadınlarımı??
ben de daha önce çalıştım ama hamilelikle bıraktım.
oğlumla dipdibeyim ama ona her zaman özel davranıyorum.yanı öyle bir köşeye atmıyorum.sabah kalkıyoruz ona bir çocuk havuzu hazırladım balkona,komşunun oğlunu da çağırıp onların öğlene kadar havuz keyfi yapmasını sağlıyorum.evime çocukları topluyorum,çünkü öyle daha çok eğleniyor.
öğlen yatırıp öğleden sonra yemeği yiyip hooop parka 2-3 saatini parkta geçirmesini sağlıyorum hava soğuksa avmnin parkına götürüyorum.ama illa çıkıyoruz hergün.evde de ben ya da babası oynatıyoruz.2 yaşında henüz.çalışsam bunları yapabilir miydim tabiki hayır.akşam yarım saat ilgi,hafta sonu 2 saat ilgi (çünkü ev işleri olacak).
çalışmadığıma pişman değilim.tabi bu arada ev aldık mesela kredi ödüyoruz.bir yandan birikim ve yatırım yapmaya çalışıyorum.borç biraz azalsın bireysel emeklilik yaptırmak istiyorum.altın da koymak istiyorum kenara.
bir arkadaş 3. şahıslar küçük görüyor demiş.evet öyle yaklaşımlar olabiliyor.ama bu hayatı ben yaşıyorum sonuçta.benim ne kadar yorulduğuım,çocuklarımın neler yaşadığı.bunun getirileri ve götürüleri sonuçta sadece beni bağlayacak onları değil.dışardan "aa kadın çalışıyor bak hem de çocukları var bir de ev bakıyor" diyorlar görünen köy güzel ama bilmiyorlar ki o kadın kendine hiç vakit ayıramıyor,eşiyle doya doya vakit geçiremiyor,çocuklar oradan oraya sürükleniyor.millet beni beğensin diye de çalışacak değilim yani.
Belki bazı kadınlar için bu attığım başlık bi dert olarak gözükmeyebilir. Ama benim için bazen içimi burkan bi durum. Yavrumu gün boyunca öyle özlüyorumki... 2,5 yaşında henüz. Anneannesi bakıyo. Gözüm arkada değil ama onu gün boyu çok özlüyorum. Bilmiyorum hangisi daha iyi kadın için.. Ev hanımı olmakmı yoksa çalışan kadınmı. Bazen ev hanımlarına öyle özeniyorumki. Çocuklarının yanındalar diye.. Zaman konusunda özgürler diye.Çünkü çalışan kadının hele günde 8 saat çalışıyosa zaman özgürlüğü olmuyo. Hep bi koşturmaca.. Ailesine kendisine çevresine yeteri kadar vakit ayıramaması.. Herşeyde yarım olmak... Yarım eş, yarım ev hanımı, yarım anne... Sizce hangi kadın daha şanslı??? Çalışan kadınmı ev kadınlarımı??
Bende aynen sizin gibi düşünüyorum aslında. Hayat o kadar kısaki bu hayatta ne istiyosan nasıl mutlu olacaksan öyle yaşamak en güzeli. Ama ne yazıkki bi de madalyonun diğer tarafı var. Hayatın gerçekleri. Şimdi ben işimi bıraksam biliyorumki eşimden para isterken çok zorlanıcam. İlerde sorun olucak. Çünkü çok gururluyum. Yarın öbür gün para istediğimde surat asarsa eşim dünya başıma yıkılır. Ama ev hanımı olup çocuğuma kendim bakmayı tercih ederdim
onun da kolayı var canım ben eşimden para istemiyorum ki o maaşını bana veriyor sonra ben ona harçlık veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?