Hem çocuklarımızı hem dostluğumuzu büyütüyoruz

doktorum eşime kendini okadar güzel hazırlamışki normal doğuma çok güsel bir doğum geçiricez inş. die söylemişti ben hiç korkmadım hatta sabırsızdım doğum için fazlasıyla allahım bana engüsel anı yaşattı allahım herkese nasip etsin inş. insan hayatında yaşanıcak en güsel tecrübe inş. ikinciye yine doğum olayını yaşamak bana nasip olur

ayay ledangelımm benim doktorumda cok ısrar ettı ama bunye meselesı yapamam hayatta en son yapacagım sey ıyı kı sezercık oldum valla cok konforlu rahat bi dogum hıc sancı agrı hissetmıyosun mis gibı

doğumdan açılmış konu bende ikinci doğumu normal istedim hemde çokkk
ama kısmet değilmiş.sezeryan yada normal diye ayırım yapmayalım bazıalrı sezeryan oluyor.
hiçmi hiç memnun kalamayabiliyor.bazıları normal doğumundan sonra kendini daha ii hissedebiliyor bunların tam terside olabiliyor.önemli olan sağlıklı doğumlar versin rabbim
benim normal doğum ilkim ve çok daha keyifliydi sonrası ise hiç yatmadım ağrım bile olmadı
ama ardada sezeryan sonrasında öksüremiyordum bile ağrım çok fazla olmadı ama normal doğum gibide rahat değildi...
elifangel hakkında hayırlsıı neyse o olsun canım..

vallhi ben sezeryan normal meselesini karşılaştırmadım yazımda antikanın şu sözlerine istinaden yazdım bunu ben
'ne düşünürsen onu yaşıyorsun bak ben sancı namına bişey hissetmedim çünkü hep buna inanıyordum. hep iyi güzel şeyler düşün '
bende hep güsel düşündüm ama insanlar yaşaması gerekeni yaşıyor ama kimse bunu inkar edemezki öyle farklı duygulara kapılıyorsunki aynı anda okadar farklı duyguyu biranda yaşıyorsunki ,öyle farklı bir tecrübeki sırf bunu yaşamak için bile değer anlamındaydı yazım

yoksa sezeryanmış normalmış herkesin tercihi veya drun tercihi

leadangelm anladım ben senin ne demek istediğini ama sanırım kadeimde genelleme yapmıs hani burda da var ya sezeryanmı normal doğummu diye sürekli tartışmalar oluyor hekesin hakkında hayırlısı olsun Rabbim sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin ama tabiki en güzeli (bence)normal doğum elifcm ins sağlıkla alcksn meleğini kucağına isim ne düşünüyorsunnn?:49:

leadangelim tabiki alnımıza yazılan neyse onu görüyoruz. ama sanırım yazdıklarım biraz birbirine girmiş. yoksa hiç birimiz beklediğimizi bulmadık orası ayrı konu.:1: bende ne çok isterdim normal doğumu herşeye rağmen nasıl hazırlamıştım kendimi belkide bu yüzden o suni sancının verdiği acıyı bile aman aman hissetmedim demek istediğim buydu. ve gerçekten o an herşey birbirine giriyor ve tek istediğin kokusunu duymak oluyor.
birde bana çok garip gelirdi öncesinde, hele son günlerde sürekli aklım karışıktı nasıl alcaz onuda eve gelcez eee sonra der dururdum kendi kendime. nasıl bakarım, nasıl tutarım, ya incitirsem, ya beceremezsem. şimdi düşününce komik geliyor ama o zaman ne çok korkuyordum bunlardan. fakat garip bişey o an gelip çattımı sanki kırk yıldır bebek bakarmış gibi oldum sarılmasına bile ihtiyaç duymuyordum daha kolay geliyodu öle kucağıma almak.amannn ne güzel endişeler ne tatlı telaşlardı. :97:

ayyyy ya ben ne yapıyordum dilekcm ya cok küçük bu ben bakamaycm bir yerini incitirim diye oturup ağlıyordum:)rabbim tüm isteyenlere nasip etsn inş

antikacım sen aramızdaki nadir sanşlılardansın yanında büyüklerin var ya ben gibi yalnızlar napsın kayınvalidemin hakkını yiyemem bana şöle faydası oldu 10-15 gün yemeğimi yaptı getirdi , ben mutfakta işimi yaparken yanında oturdu tuğkanın ,anneni görüyoruzya çok yardımcı oluyor sana maşallah yemeğini uykusunu herşeyini düşünüyor görüyoruz ben annemin yanına gittimi elimi sürmüyorum küçükken emzirmeden emzirmeye geliyordu şimdide oyundan fırsat bulunca gelip sarılıyor okadar kalabalık çünkü teyzeler var ilgileniyor dede annene ne yapacağını şaşırıyor ahh ahhh

Son düzenleme:
antikacım sen aramızdaki nadir sanşlılardansın yanında büyüklerin var ya ben gibi yalnızlar napsın kayınvalidemin hakkını yiyemem bana şöle faydası oldu 10-15 gün yemeğimi yaptı getirdi , ben mutfakta işimi yaparken yanında oturdu tuğkanın ,anneni görüyoruzya çok yardımcı oluyor sana maşallah yemeğini uykusunu herşeyini düşünüyor görüyoruz ben annemin yanına gittimi elimi sürmüyorum küçükken emzirmeden emzirmeye geliyordu şimdide oyundan fırsat bulunca gelip sarılıyor okadar kalabalık çünkü teyzeler var ilgileniyor dede annene ne yapacağını şaşırıyor ahh ahhh

keşke o dağın iç yüzüde dışardan göründüğü gibi olsa. :50: keşke bende ayrı olsaydımda hastahaneden geldiğimde iğnelerle canımın acısını kesip temizlik yapmak zorunda kalmasaydım.keşke uzak olsalardı da hastahane köşelerinde goncamla iki cahil yetimler gibi bi başımıza kalmasaydık.keşke uzak olaydı da haftada değil ayda bir yanlarına gidip oh diyebilseydim. keşke kaynanam geçtim yemeği 15 gün sonra gelip bizi mahvetmeseydide oğlum bir kaç ay daha emebilseydi.:43:hesi bi yana bari çocuğumla ilk bayramımı içine etmeselerdi de bi bayram olsun şiş gözlerle insan içine çıkmasaydım.şans mı demiştinemin ol en kötü durumda olanınız bile benden çok daha şanslı.bazen dayanamayıp sizlere yazdıklarımı biliyorsunuz sadece bir gün olsun bir kamera koysamda şu eve neler olup bitiyo bi görseniz acaba halen aynımı düşünürsün. yoksa halime ağlarmısın.doğru diyosun evde iki büyük vardı. bir ay boyunca elini bile sürmeyen,çocuğun her bağrışına ayılıp bayılan. doğum sancısıyla karşındakinin acısını görüp inadıyla uğraşmak ne demek bilirmisin. 9 ekim gecesi babam fenalaştı. kötü görüyorum inat ediyor gitmiycem hastahaneye diye canım burnumda sancım var kocam işte gık diyemedim saatlerce uğraştım ikna etmek için kustu, hatta dahada beteri zar zor alıp götürdüm sabahı ettik eve gelene kadar sabahta eşim geldiği gibi kendim gittim o gün Devrim doğdu o halsizlik o beterlikle.geceyi nasıl geçirdim bilmiyorum sabahı zor atım kedimi eve, ev bıraktığım gibi duruyo. bu şans be canım bumu şans öyleyse olmaz olsun.:43::43::43:
leadangelim nolur yanlış anlama sözüm sana değil ama o kadar doluyumki. diyorum ya siz o dağın sadece bir yüzünü görüyorsunuz. ah bide içini görseniz lodosa bile gerek yok bir gün birden ufacık bir rüzgarla devrildiğini duyma ihtimaliniz çok yüksek.çünkü içi bomboş o dağın.

ortalık karışmışmı ne olmuşş
ay bir daha geçmişi okuyacam nerde hata yaptımki anlamadım:26:
nilimsinin dediği gibi ledangel sana yazmadım ben genellme yaptım ve şuan okudum geçmişi
güldüm, yazını tam okumadım bile:25:üstüne alınmışsın sanıırm,
canım banane kim nasıl isterse öyle yapsın doğumunu kimseye karışacak durumum yokki
sadece normal doğumla sezeryandan bahsettim,,neyse
antikam sana hak veriyorum biz dıştan görüyoruz tabi ama yanında büyük varken daha rahat oluyor insan,neyse canım yazdıkalrın geliyor aklıma sustumm:1:
ahyatu uğramamış buraya karamukta eskisi gibi uğramıyor,
bende gerçi pek gelemiyorum artık,

kimse kimsenin eşiyle ailesiyle ne yaşadığını tabiki bilemez cnm ben sizin içinizde yaşadığınızı zaten bilemiycem ben sadece gördüğüm taraf hakkında yorum yaptım vallhi tuğkanı benden başka bitek annem besleyebilir bitek o uyutabilir bitek o altını alabilir yani başka kimseye güvenemem o konuda ama anneme gözüm kapalı .oyüzden büyüklerin bence faydası çoktur cnm zararları kadar faydaları vardır mesela kitap okuyucak bol vaktin var sadece oğlunun uyumasını beklemiyorsun yada dışarı istediğin zman bırakıp çıkabilirsin bunlar bizim için lükse giriyor

geçen elifangılımla dışarda yemek yedik sohbetledik tophaneden heykele yürüdüm nasıl iyi geldi 3 saat bıraktım kayınvalideme koşa koşa geldim yemeğini yememiş işte bunlardı kastım yoksa tabiki zorlukları çoktur ev ev üstüne olmazzzzz...

doğru bırakıp çıkıyorum canım ama diyorsun ya bitek annem doyurabiliyor bizde öle bişey yok ya yedirip içirip herşeyi tamamlanıp dışarı çıkabiliyorum yada gece uyuduktan sonra. ama tabiki yararlarıda var bunuda inkar etmiyorum zaten. fakat seninde dediğin gibi ev ev üzerine olmuyor çok büyük sorunlar çıkıyor. insanı çok yıpratıyor.örneğin sizler kapınızı kapatıp çıktınızmı aklınız evde olmadan rahat olabiliyorsunuz ama bizde öle değil.sürekli bir acaba var.hele yanlız bir arkadaşımla oturup dertleşmeyi öyle çok özledim ki. çünkü annemi bırakıp çıkamıyorum bi yere gözümün içine bakıyo, yada tutki çıktım eve geldimi dır dır, dır dır üstüne.

antikacım mesela fölklör gösterilere gidiyorsun avmlere mudanyay veya başka yerde yazıyorsunya bize arkadaşlarıma gittim hereyere annende seninlemi geliyorrr şokkk :53:

antikacım mesela fölklör gösterilere gidiyorsun avmlere mudanyay veya başka yerde yazıyorsunya bize arkadaşlarıma gittim hereyere annende seninlemi geliyorrr şokkk :53:

gözlerin dahada açılacak vereceğim cevaba ama HERYERE canım. :50: yani sizlere gelirken nasıl yanımdaysa hep oralarda da yanımda malesef.o kitaplarıda belki inanmıycaksın ama çoğu zaman ayıptır söylemesi tuvalette okuyorum çünkü rahat bırakıldığım tek yer orası.:1:

ha bide hamama yanlız kaçabiliyorum rahatlıkla oda gizli saklı değil açıkça söyleyerek anca o şekilde peşimize takılmak istemiyo :1:

slm kızlar...nasılsınız bakalım? özledim sizi...:3:

öncelikle yemeğen çocuğa geleyim...kızlar zorlamazsanız belli bir süre sonra hiç yemek istemiyorlar...o uzmanlar yemesin bırak dese de sonuçta çocuk onların değil istediklerini derler...valla bizimkine biey verme açım diye mümkün değil ağlamaz huysuzluk yapmaz...yemeğen çocuktan yemeğen çocuğun annesi anlar...onun için bırakın şu uzmanların yemesse yemesin laflarını Allah aşkına....çocuğunuz 3 gün yemesin 4. gün nasıl zorluyorsunuz görün...(Allah korusun diyerek çünkü çok zor)

elifcim sezaeryan ya da normal doğum korkunun faydası yok çıkacak bir şekilde :66::66:sen hep dua et Allah o güzel kalbinin yanında olucak inş.çok güzel doğum yapacaksın hayırlısıyla....

antikacım aklının evde kalması çok normal ben aynı evde yaşamadığım halde günde 10 kere babamların evini arar sorarım ne yapıyorlar diiye hep aklım onlarda...hep kötü taraflarını görme diye yazmış sanırım leadangel çünkü + daha fazla büyüdükçe anlıyorsun...bak ayrı bir eve çık anlarsın bizi :43:hem istediğinde kaçıyorsun canım ben ne zaman arasam bak bulamıyorum seni ya yoksun ya uyuyorsun...o kadar da kötü görme kendini üzme cnm...gündüz bazen arıyorum uyuyorsun yaaa içim gidiyor devrime bakıyorlar yine hem de çok güzel bakıyor annen gözünün içine bakıyor kuzusunun...geceleri de anneciğinle eeeee sopa istiyon be kızım :66::66: sen sanıyor musun ki bizler aynı evlerde değiliz ama bize çocuk bakma konusunda bize karışmıyorlar valla tel. bile yetişiyorlar...iyi taraflarını görmen için ayrı yaşaman lazım cnm...

selam kızzlar nasılsınızz herkez iyidir umarım kimse benimsoruma cevap yazmamış neyse herkeze ii geceler meleklerinizle iyi hafta sonları :1:

cimcimem ben iyi yönü yok demiyorum ki. ama gördüklerinizle altında yatanlar farklı diyorum.yada bende kaç defa arıyorum diyosun sen sağlıklarından endişe ettiğin için aklın onlarda ama ben eve dönünce gittiğim yere götürmediğim için yaşayacağım dırdırı düşündüğümden aklım evde.neyse bu konu çok uzadı herkes içinde yaşadığını biliyo...

sedacım ben bu konu hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığım için yazmadım...uzun mu sürüyor ? inan çevremde sprial takan hiç olmadı :47:ama muayne esnasında bile tırsıyorsan anastezi ol derim nasılsa ziya bey sana çok hafif bir narkoz uygular...sağlıkla bitsin şu operasyonda inş...:74:

tmm antiikacım kızma kapadım konuyu...:74:

cimcimem yok be ne kızması biliyon kızsam açıkça söylerim. kızgınlığımıda sevincimide içimde tutamam ben öğrenemedinmi daha :1: zaten kızsaydım topa tutmuştum şu anda :1: :16:

Back
X