tamam bende kendi hatamı kabul ediyorum.o şekilde konuşmam körükledi bu durumu.ama karşımda beni okadar tahrik edici konuştuki gerçekten bi tane vurasım geldi.okadar bağırmadan konuş dememe rağmen bağıra bagıra konuşması sinirlerimi iyice gerdi.akşam gelince konuşucam bunun son şansı olduğunu.kendisi çok iyi bilir kafama koyduğum kararlı olduğum şeyi yapacağımı.eşimde olsa kimseye muhtaç olarak yaşamadım bu yaşıma kadar.erkektir olabilir zihniyetim olmadı hiç.alttada kalmadım kolay kolay ezdirmem kendimi.ama çocuk olunca iş değişiyor.bazı bayanlar bana kızıyordur biliyorum.aynı konuyu başkası açsa ona yorumum ne duruyosun boşa onu boşamazsan durumu kabullenmiş olursun olurdu.ama iş kendinde olunca olmuyor işte.hep bi yuvam var ewladım var düzenim var diyosun.ikimzide karşılıklı saygılı olunca düzelir diyosun.diyosun da diyosun yani.
Ya bu Türk kadinlarin yersiz bir sekilde asiri yuva düsünceligini anlamiyorum. Buna takinti derler artik. Soruyorum, ortada yuvami kaldi artik? Oglun birsey duymadigini ne malum? Kim bilir korkudan zavallim sesini çikartmadi? Hadi duymadi diyelim, ilerde duymayacagi, görmeyecegi ne malum?
Ki duymak, gormek her zaman önemli degil. Cocuklar herseyi hiseder. Anne babanin arasindaki gerginlikleri hiseder. Anne baba arasindaki asksiz, sevgisizligi hiseder ve kisligi, evlilik üzerinde görüsleri öyle sekillenir.
Kaç sans vermisin esine, yani bos bos kendini kandirma "son sans" demek ile. O son sans uzun zaman önce verilmisti zaten fakat hiç bir zaman son olmadi, ve olmayacakta. Bunu sadece esin degil, sende biliyorsun. Kendimi ezdirmem diyorsun fakat bu olayda (çok üzgünüm) bile kendini çok ezdirmisin. Kendin dedin sürekli annenlere gittin fakat her zaman geri geldin. Bu ezilmek degilde ne oluyor? Ogluna bu sekilde ne ögrettigini saniyorsun? Ki zaten oglun bahane, asil korktugun sey dul kalmak. Yeni bir hayata atanmak, bagimsiz olmak ve o hayatin ne getirecegini bilmememek. Ondan dolayi sinirli, siddetli bir adamin yanina kalmak daha mantikli geliyor sana ve "oglum için, yuvam için" diye kendini kandirip avutuyorsun.
Biliyormusun, baze siddet gören kadinlar artik o kivama geliyorlarki, bir gün esleri kötü yapilan yemek için bile dövmediginde "bu adam beni sevmiyor artik" diye düsünüp üzülüyorlar. Tipki senin gibi, artik siddet o kadar normal ki tek düsüncen "alt komsuya rezil oldum".
Seni dövecek, sonrada gezmeye çikaratacak kadar psikopat adam asla ve asla düzelmez! Bunu sakin unutma. Aklin yolu birdir, bu kadar insan yanilir olamaz. Darp raporu al ve bosan bu adamdan!