hem emziren hem mama veren anneler lütfen yardım edin..

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
canlarım.. bebegım 37haftalık dogdu suan 2aylık ve zayıf oldugunu söyledi hemşire.. mama takviyesıne basladık ama bebegım yutamıyor kasıkla. biberon verdm emiyor cok guzel doyuncada cok rahatlıyor ama memeni unutur diyorlar gercektende aglıyo memede bazen cekılıyor. ne yapıcam kızlar yardım nolrr

canlarım.. bebegım 37haftalık dogdu suan 2aylık ve zayıf oldugunu söyledi hemşire.. mama takviyesıne basladık ama bebegım yutamıyor kasıkla. biberon verdm emiyor cok guzel doyuncada cok rahatlıyor ama memeni unutur diyorlar gercektende aglıyo memede bazen cekılıyor. ne yapıcam kızlar yardım nolrr

canım ilk önce emzir sonra biberonu ver o zaman unutmaz memeyi
çünkü ilk memeyi verince çocuk doyarsa zaten biberonu almaz,ama ilk biberonu verirsen doyunca memeyi almaz ve unutur
yani tatlım memeyi herzaman önce ver
ben oğluma mama vermedim ama 4 aylıkken ek besine geçtim,ve hep emzirdikten sonra yedirdim 2,5 yaşına kadar emdi oğlum

Sutum az oldugu icin kizima ilk 2,5 ay hem annesutu hem biberon ile mama verdim... inan hic de memeyi unutmadi.. hatta 2,5 aylik oldugunda sutumle doymaya basladiginda kendisi biberonu istemedi... bence gunduzleri sik sik emzir.. gunde iki uc sefer de mama ver.. ben kizima bir oglen bir iki gibi veriyordum bir de gece uykusuna yatmadan once veriyordum. (Tabi emzirdikten sonra) unutacagini dusunmuyorum... yazik annesi bebegini ac birakma...

Canım Allah yardımcın olsun hemde bizimde bu konuda bende mağdurum 45 günlük kızım var mama takviyesi yapıyorumsütümaz geliyor 1.göğüslerimi boş çekip zorladığı için çok yara oldular ağlayarak emziyorum 2.boş çektiği için gaz yapıyor doğduğundan beri mama veriyorum memeyi alırken problm çıkarmıyor ama önce emzir sonra mama ver öğlen uykusuna yatırırken 2ölçek mama yap yatır oda dinlensin yanlız işin zor kısmı bazen mamayı güzel yiyor bazen istemiyor ozaman süt fazla geliyor heralde dengelemek zor sadece mamaversek ölçüsünü bilirsinsüt versek doyduğunu bilirsin böylesi zor süt için yaptığın şeyler varmı

bence sağlıklıysa zayıf olması sorun olmamalı ne yazıkkı bıberona alışan bebekler memeyı çabuk bırakıyor kendım yaşadım sütüm çok azdı ve oğlumun sarılığı 1 aya kadar devam etti mecbur kaldım verdim tabı bıberondan çeşme gıbı akıyoor sütüm zaten az çocuk memeyi görse başlıyordu ağlamaya öyle öyle tamamen bıraktı yıne yılmadım gıttım pompa aldım elektırıklılerden 1 saat çekiyordumm ve ancak 20 cc süt elde edıyordum hiç sütüm yoktu 7 aya kadar nekadarsa verdım ama şimdiki aklım olsa mamaya hiç başlamazdım dıyorum çünkü emdikçe çoğalır dıyorlar sizde mamayı mınımum düzeyde verın yoksa memeyı bırakır

bence sağlıklıysa zayıf olması sorun olmamalı ne yazıkkı bıberona alışan bebekler memeyı çabuk bırakıyor kendım yaşadım sütüm çok azdı ve oğlumun sarılığı 1 aya kadar devam etti mecbur kaldım verdim tabı bıberondan çeşme gıbı akıyoor sütüm zaten az çocuk memeyi görse başlıyordu ağlamaya öyle öyle tamamen bıraktı yıne yılmadım gıttım pompa aldım elektırıklılerden 1 saat çekiyordumm ve ancak 20 cc süt elde edıyordum hiç sütüm yoktu 7 aya kadar nekadarsa verdım ama şimdiki aklım olsa mamaya hiç başlamazdım dıyorum çünkü emdikçe çoğalır dıyorlar sizde mamayı mınımum düzeyde verın yoksa memeyı bırakır

cnm bebegımın ölçümleri zayıf cıkıyor yanı kıloyu nereye alıyor bılmıyoruz cok zayıf o sebeble kesınlıkle ver mamayı dediler

canım ilk önce emzir sonra biberonu ver o zaman unutmaz memeyi
çünkü ilk memeyi verince çocuk doyarsa zaten biberonu almaz,ama ilk biberonu verirsen doyunca memeyi almaz ve unutur
yani tatlım memeyi herzaman önce ver
ben oğluma mama vermedim ama 4 aylıkken ek besine geçtim,ve hep emzirdikten sonra yedirdim 2,5 yaşına kadar emdi oğlum

cok korkuyorum bırakır dıye cnm

Canım Allah yardımcın olsun hemde bizimde bu konuda bende mağdurum 45 günlük kızım var mama takviyesi yapıyorumsütümaz geliyor 1.göğüslerimi boş çekip zorladığı için çok yara oldular ağlayarak emziyorum 2.boş çektiği için gaz yapıyor doğduğundan beri mama veriyorum memeyi alırken problm çıkarmıyor ama önce emzir sonra mama ver öğlen uykusuna yatırırken 2ölçek mama yap yatır oda dinlensin yanlız işin zor kısmı bazen mamayı güzel yiyor bazen istemiyor ozaman süt fazla geliyor heralde dengelemek zor sadece mamaversek ölçüsünü bilirsinsüt versek doyduğunu bilirsin böylesi zor süt için yaptığın şeyler varmı

sütüm iyi cnm aama demekki yaramıyor. incir fln yemeye calısıyorum bol süt içiyorum mama basladık ama cok zor cıdden dengelemesı

Sutum az oldugu icin kizima ilk 2,5 ay hem annesutu hem biberon ile mama verdim... inan hic de memeyi unutmadi.. hatta 2,5 aylik oldugunda sutumle doymaya basladiginda kendisi biberonu istemedi... bence gunduzleri sik sik emzir.. gunde iki uc sefer de mama ver.. ben kizima bir oglen bir iki gibi veriyordum bir de gece uykusuna yatmadan once veriyordum. (Tabi emzirdikten sonra) unutacagini dusunmuyorum... yazik annesi bebegini ac birakma...

ah cnm bnm ac kalması benıde cok uzuyorr verıyorum mama ama korkuyorumdaa memeden kesilir diye günde kac kere kaç cc verıyordun cnm

sütün iyiyse doktorun tavsiye etmedikçe mamaya başlama kaç kilo bebeğin ? boyu ve baş çevresi ölçümleri nasıl ?

mama vermeni önermiyorum sütün varsa ve iyise mamaya alışan çocuk meme emmek istemiyor çünkü çekmesi zor geliyor. bence mamayı kes meme ver sütüne yazık etme derim benimkide başta öleydi ama acıkınca memeye yapışıyor emiyor benden sölemesi

mama vermeni önermiyorum sütün varsa ve iyise mamaya alışan çocuk meme emmek istemiyor çünkü çekmesi zor geliyor. bence mamayı kes meme ver sütüne yazık etme derim benimkide başta öleydi ama acıkınca memeye yapışıyor emiyor benden sölemesi

cnm sorun emmemesı değil gayette emiyor ama yaramıyor 1ayda 1kilo alması lazımken 650gr almıs o yuzden mama ver dedıler

canım Allah bağışlasın bebeğini bende ebeyim bebeğin 650 gr almış zaten ayda 500 gramın alması yeterli bizim için her ay 1 kg alması şart değil mamaya başlamana gerek yok sonra obez olup çıkıyor çocuklar bol bol sıvı tüket incir ye kuru dutu suda haşla suyunu iç ve bol bol kabak çekirdeği ye kabak çekirdeği sütünü yağlandırıyor benim oğlum 1 yaşında işten eve gittiğimde ellerimi bile zor yıkıyorum hemen emiyim diyor.psikolojinde çok önemli sütüm az deme sakın çok şükür sütüm iyi bebeğimede yarıyor de her zaman

güle güle büyütün bebeğinizi.
mama verin ya da vermeyin diyemem,ama hemşirenin lafına bakmayın,kendinize iyi bir çocuk doktoru bulun.
kesinlikle güvenebileceğiniz,tutarlı davranan ve ilgili biri olsun.
15 günde bir gider baktırırsınız kilosuna,ona göre mama verirsiniz ya da vermezsiniz.
650gr az değil aslında,ben daha az almış sanmıştım.
sütünüz varken mama vermek çok mantıklı değil ama buna kesinlikle iyi bir takiple doktor eşliğinde karar verin.:emir_bebek:

kizim suan 18 aylik benimde ilk 2 ay sutum azdi ve bebegim doymuyordu isin kotusu cok iyi bir kiloyla dogup sutumun azligindan kiloda vermisti.. mama takviyesine basladik once emzirip sonrada biberonla mama verdim memeyi falan unutmadi cokta guzel emdi 2 aydan sonra sutum doyurmaya basladi ve mamayi biraktik kizim hala emiyor birakmayada hic niyeti yok :)
bence bebeginize kasikla iskence etmeyin once emzirin sonrada mama takviyesi yapin cocuk doymadikca huzursuz olur sizinde stresiniz artar buda sutunuzu etkiler anne memesi akışlı biberonlar var ayni anne memesi gibi bebek emmedikce mama gelmiyor buda memeyi birakmayi engelliyor bu biberonlardan edinin

Sevgili Sessiz Gemiler,
Sizinle hemen hemen ayni zamanlarda dogum yaptik, Allah yavrunuzu size bagislasin gule gule buyutun.
Bende nacizane biberonla ilgili bir fikrimi soyleyecegim.
Gectigimiz ay bizde biberon kullandik fakat dogumdan once aldigimiz biberonu bebegim reddetti.
Sonra ortodontik ve yine anne memesi seklinde olan 1 biberon daha aldik ve bebegim anne memesine benzeyen biberonu kabul etti.
Bu tarz bir biberon kullanirsaniz (belkide kullaniyorsunuz) arkadaslarinda soyledigi gibi emzirdikten sonra biberonla beslerseniz ins bir sorun olmaz.
Icinizi ferah tutun.Ayrica sut kalitesini arttiran tahillar tuketmenizi oneririm.
Bulgur, yulaf ve hatta bulabilirseniz bira mayasi.
Tum bu tahillar sut kalitesini arttiriyor.
Ins bebeginiz doyasiya sutunuzu emer ve hic mama takviyesine gerek kalmaz, sevgiler:)

ben bunlardan biriyim aptal salakça bir evlilik sinir strese soktu beni ve sonuç sütüm neredeyse kesildi.
keşke kocayı boşasaymışım çocuğum bensiz kalacağına
ama hiç bir zaman tam bırakmadı.
merak etme onlar annelerine cok düşkün :12::12::12::12:kokundan tanıyor seni. senle uyumaya bayılıyor
eger çirkef olursa bilemem cocuğu aç bırakma mama vermicem diye:21:

Back
X