hem emziren hem mama veren anneler

muslukum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2008
308
0
96
İstanbul
kızlar ben aptamil kullanıyorum 2 ye geçtik artık ama kızım 2 yi hiç içmek istemiyor, sadece emmek istiyor ama ben de iice doysun istiyorum, sütüm eskisi gibi yok çünkü doktor da günde 2 kere mama ver dedi, geçen ay 600 gr, bu ay 500 gr almış kızım. birde size sormak istediğim şey biberonda artan mamaları ne kadar bekletiyorsunuz? valla ben aldığım mamaların çoğunu atmış oluyorum.gerçi ayda 1 kutu alıyorum.ilk aylar çok az kullanıp attım. bir de doktor bebeğimin kemik gelişimi iin günde 2 bardak süt içmemi söyledi, siz neler yapıyorsunuz?

kızlar kilo vermek istiyorum ama rejim yapmaya korkuyorum sütüm iice giderse diye(zaten azaldı ve kızım mamayı hiç istemiyor) off napıcam.ilk zamanlar ne güzel veriyordum şimdi hiç vermemiş gibi eski kilolar geri geldi.göbek popo aynen duruyor, eski kilosuna dönenler var ne güzel, ne olacak bu böyle bilmiyorum, 66 kiloyum sanırım zaten hamileliğimi 68 le tamamladım. istemesemde zaman zaman takıyorum şu kiloyu off....:çok üzgünüm:

canım benim oğlum 3,5 aylık biz ona son 2-3 haftadır mama da veriyoruz.önceden anne sütü veriyorduk ama sütüm az geliyor yetmediği için mamaya da başladık.sadece geceleri emzirebiliyorum gündüzleri mama yiyor.benimki de tam tersi mamayı seviyor ama emmek istemiyor.sütüm kesilecek diye korkuyorum açıkçası:1no2:

canım bizde aynı dertten muzdaripiz kilo alımımız yavaşladı ve aptamil2 ver dedi doktor arada hem sütün birikir dedi ve kızım mamayı yemiyor napıcağımı şaşırdım ek gıdalarada henüz başlatmadı belki muhallebiler yemeye başlayınca düzelir inşallah onları yer mama verme emmeyi bırakır dedi doktor ama şuan keşke mama verseydim diye düşünmyo değilim belki ozaman alışır yerdi bebeğimden daha düşük kiloda doğanlar tombalak bizimki normal

valla benimkide meme istemiyo aksine . çorba yoğurt pirinçli muhallebi elma ermut ne varsa götürüyoo:)) gece de memeeee diye zırt pırt uyanıyo emiyo.maşşallah sıpaaam benim. vallahi sizi duyunca iyiki erken mamaya alıştı dedim.çünkü artık mama bile yetmiyo çok yemeye başladı.doktor artık daha fazla enerji ihityacın var dedi.hızla büyüyo dedi. bizi ek gıdalara başlattı. zaten yanında yemek yenmiyodu bakışlarından rahatsız oluyoduk.:)canı çekermiş gibiii. bence bebelac kullanın. bebelac 1 artık 6 ay kullanılıyo.

merhaba, aynı dertten muzdaribiz...bebeğim doğduğundan beri mama ve anne sütüyle karışık besleniyor, son zamanlarda zaten az olan sütüm iyice azaldı...birkaç gün önce aptamil 2 ye geçirdi doktorumuz,daha önce aptamil 1 kullanıyorduk. aptamil 1 i büyük bir iştahla alan kızım,aptamil 2 yi resmen reddediyor, bugün doktorunu aradım, birkaç gün uğraş almazsa kaşık mamasına geçelim dedi...meme emmek istiyor ama süt çok az old.için sinirleniyor memeyi çekiştirmeye başlıyor...ne yapacağımı şaşırdım, humana still tee rezene süt su akşama kadar içiyorum bana mısın demiyor süt yok...iki aydır benim kızımda 500 er gr. aldı.gerçi doktor herşey yolunda diyor ama...bugün gidip aptamil milumil1 aldım, o altı aya kadar kullanılıyormuş, bir de nestle nin mamasını aldım deniycem bakalım...biberonda artan mamaları sakın bekletme canım, eğer içmez kalırsa dök gitsin...zaman içinde çok hızlı bakteri üreyebilir içinde biberonun süt ürünü olduğundan...ayy ne çok yazdım içimi döktüm...sevgiler...

bızde aptamıl kullanıyoruz ve 2 numaraya gectık cok sukur aldı benım bıdık sorunsuz olarak ıcıyor sımdılık. gunde yaklasık 4 defa mama verıyorum en az 90 cc her bırı. ve mamayı en fazla 20 dakıka bekletıyorum.

emiyor aynı zamanda di mi? yaklaşık ne kadar süreyle emiyor?bende günde 5 defa 120 cc veriyorum ama bazen tamamını içiyor bazen 90 cc alıyordu, iki gündür doğru düzgün almıyor, sütümde çok çok azaldı sağıyorum bakmak için toplamda 20 cc ancak çıkıyor ama zavallı kuzucum onu bile içmek istiyor...iyice şaşırdım ne yapıcamı...bi de işe başlıcam yakında, streste yapıyorum galiba biraz off:çok üzgünüm:

bende aptamil conformil veriyorum
artık mama yemek istemiyorlar
çorba ve muhallebilerden sonra
genelde atıyoruz bizde hep
iki çekip bırakıyorlar
az yapıyorum bu defada içiyorlar yetmiyo
anlamadım gitti
ben 1saat falan kalorifer peteğinde bekletiyorum
ardından atıyorum
meme ilk tercihleri
oda ikisine birden yetmiyo tabiii

canım benim oğluşumda mama yiyo arada gündüzleri sma veriyodum ben gaz yaptı.doktorumuz aptamil conformil verdi ama onu hiç sevmedi zorla yediriyorum.sma yı dene istersen tadı çok güzel belki gaz yapmaz size.her bebeğe yapmıyomuş.

Ama bebelacın tadı mulipaya göre çok kötü. Mulipa istemeyen bebelacı zor yer. Benim ki de aptamil 2 yi pek sevmedi. Bebelac aldık. Bi süre yedi.. Sorun çözüldü derken artık bebelac hiç yemiyor. Mulipayı daha iyi yiyor en azından :roflol: bu arada bu gece evde elma suyu hazırladım 35 ml çıktı yarım elmadan ( elma tatlı olmalı) içine 2 tatlı kaşığı mulipa gece tahılları ekledim. Biraz da ılık su. İyice çalkalayıp verdim. 60 ml kadar bi mama oldu. Biberonuyla içti bunu. Mama yemeyen küçük bey içti ve uyudu.. ilk denemem olduğu için az yaptım.. Belki aç bebişlerinizin işine yarar :dance:

canım ben yanlızca 1 öğün mama veriyorum hero babynin lactumunu kullanıyorum bazen 110 ml yi bitiriyor bazen bitirmiyor tek onu içti milupa çok tatlı bebelacı hiç almadı daha ek gıdaya başlamadım salı günü doktorumuz ne derseona göre devam edeceğim

en nefret ettiğim seydi istahsız bebek
demekki bu kadar cok nefret etmemek lazımmış
başıma geldi
kızım benim sütümü emiyor ama gündüzleri reddetme huyu cıkardı
mamayı da zaten zorla veriyoruz
2 ay daha emzirdikten sonra bitecek inşallah bu cile

Milupa çok tatlı ya.
bebelac anne sütüne daha yakın tat olarak bence.
bende heveslenmiş almıştım milupa ama içemedi hep kustu onu.

Bir de her bebeğin ağız tadıyla ilgili olsa gerek bu mama seçme olayı.bebeklerimiz neyi severse mecbur onu vercez.

Elma suyunu tahıllı mamayla karıştırmak değişik bir fikirmiş,denemek istiyorum ben de.

Ben de mamaya baslicak gibiyim. Aptamil 2 aldim ben de. Kutuda 40 derece suya karistirmak gerektigi yaziyor. Sicakligi nasil ayarliyorsunuz?

Canım bileğine dökünce ne sıcak ne soğuk hissetmemen gerekiyor.Bu vücut sıcaklığında olduğunu gösteriyor.35 derece.
sen çok hafif bi ılıklık hissedince tamamdır.zaten biberonun soğuğuyla yada mamanın soğuğuyla da etkilenince istenilern kıvama gelir.
Hazırladıktan sonra bileğine dök tekrar bak.Bazen başta su iyiyken karışınca soğuk oluyor.Soğuk gibi olursa sıcak suya daldır biberonu.Eğer sıcak gelirsede soğuk suya koy beklet.
Çok bekletme hemen ısınıp,soğuyor zaten.

ben bebelac 2 kullanıyorum.memnunum bi sorun yaşamadık.ilk başlarda pre aptamil kullandık,onla da bi sorun yaşamamıştık ama o zamanlar daha az yiyordu.şimdi haftada 1 filan alıyoruz dolayısıyla bebelac bize uygun geliyo.bir keresinde bebelac bulamamıştık,nestle guigoz almıştık.onu da içti.maşallah benimkine farketmiyor içiyor ama nestle çok gaz yapmıştı yavruma kıyamam.bi daha hiç almadım tabi.bebelacın da 0,6 ay olanını bulamadım.o yüzden 2 kullanıyorum.zaten ekleri de ucundan kıyısından veriyorum.dr. a gidince sorucam acaba kaşık maması versemmi?hep devam sütü kullanıyoruz

benim kızımda 2aylık geceleri mama veriyorum 3 saate bir uyanıyor çok güzel gazda yapmadı rahat uyuyor gündüz emziriyorum aksama kadar aglıyorr uyumuyor kakasını sulu yapıyor yememede dikkat ediyorm acaba gündüzdemi mama versem bilmiyorum ne yapacagımı

bu konuyu neskilerden bulup çıkartmışsın:)
bence emzirmekten vazgeçme,inatla emzir.emzırdikçe sutun çoğalacaktır.mama vermenede gerek kalmayacak.anne sutu gibisi mi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…