hem ev hem de iş peşinde bitap düştüm..

aydilgem_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
29
4
1
42
merhaba hanımlar.
5 yıllık evli ve 29 yaşındayım. Bir adet dünyalar tatlısı kızım var. Eşimle bu aralar sürekli kavga ediyoruz. Konu ise temizlik ve ev düzeni. Eşim ev temizliğine pek karışmak istemiyor ancak düzenleyebilirim diyor. Ancak ben evli + çocuk (hafta içi bakıcı) + çalışan + KPSS hazırlanan (videolarla) biri olarak eşime ev içinde hangi görevleri vermeliyim haftalık nasıl bir programa tabi olmalıyım? açıkçası ayarlayamadım. Eşimin de iş yükü çok ağır ve eve iş getirebiliyor kimi zaman.

Bu durumda olanlar eşlerinden neler yapmasını istiyorlar? Katı kurallara başlamalı mıyım?

belli bir kural koymayın bence. ama mesela ortada bir dağınıklık varsa kime denk gelirse amaaan demesin toplasın.sehpanın üstünde bir bardak mı var kim görürse götürsün mutfağa gibi. izin gününüzde de temizliği bölüşebilirsiniz mesela. biz eşimle haftasonu temizliğini söyle yapıyorduk.ben mobilyaların tozunu alıyordum o arkamdan süpüyordu bende yine onu arkasından viledayla yerleri siliyorum hemen bitiyordu temizlik.

Yok ne alakası var !! yapmayın öyle,
Siz sadece olması gereken mesela hergün ev temizleyeceğinizew hafta sonundan hafta sonuna temizleyin,
Bunu yaparkende emri vaki değil canım sen yerleri süpür bende silim,
Sen tozları al ben lavoboları temizleyim diyin,ama kural koyarsanız koca adama evde fırtınalar kopar

genel olarak hepimizin sorunu..benim eşimde ev işi yapmaz yardım etmez..hakkını yemeyeyim arada yatağı toplar birde tv karşısında yediği birşeyler varsa onları mutfağa götürür..bende değiştiremedim yıllardır...yani senin anlayacağın yaptığı kadarıyla yetin bacım..yoksa yıpranan sen olursun..

Eşinizin vakti olsa idi kızardım ama Eşinizinde işi çok ağırmis..
Ne diyeyim bilemedim

Valla ben baş edemedim .
Çekirdekten yetişmeye nce olmuyor.
Yada benimki olmadı bilemiyorum.
Baktım yetisemiyorum bende is değiştirmeye karar verdim. Yarım gün çalışırsam daha ii okur diye..

Kolejde öğretmenim aslında maaşımız iyi eşim özel bir üniv. akademisyen... çalışmadan da olmaz... malum eğitim siyasetin elinde.. bir kelimeyle milyonlar etkileniyor... Geleceğe dönük kızımıza güzel imkanlar oluşturmak istiyoruz...

Haftalık yaparız bir gün tamam da zaten iki günümüz var tüm günümüzü temizliğe mi vermeliyiz? Birde balkon temizliği, dip köşe, halıları silmek, mutfak dolaplarını içini silmek gibi ayrıntılara giremez oldum.. Zaten sosyallik bitti.. Üniv arkadaşlarım dağıldı... Hayat böyle mi devam edecek?

Valla ben neredeyse her isimi kendim yapiyorum. Evliyim,1 cocugum var ve hamileyim. Calisiyorum da. Cocuguma ayni evde kayinvalidem bakiyor ama sair islere pek karismiyor. Yemek temizlik vs gibi. Cok yipratici. Cozumu haftada bir yarim gun yardimci almakta buldum. En azindan buyuk temizlik yer silme vs yapmiyorum. Bu durum isimi oldukca hafifletti. Diger islerimi de biriktirmiyorum,camasir,utu vs gibi. Biriktirmeyince haftada 1-2 saatlik is yapinca geriye buyuk işim kalmiyor. farkli yemekler,kek vs yapmak icin bile vaktim oluyor. Esime cok cok istisnai durumlar disinda iş yaptirmiyorum. Yogun calistigi bir dönemden gectigi icin kiyamiyorum. Haftada bir yardimci beni cok rahatlatti. Haftasonlari oglum uyursa kitap okuyup dizi bile iZleyebiliyorum tavsiye ederim.

Madem iyi birer işiniz var haftalık temizlikçi tutun !
Bu ızdırap niye ,bu şekilde hafta sonunu beraber geçiririsiniz,

İkiniz de çalışıyorsunuz, sen annesin yükün ikiye katlanıyor deken bir de ev bakımı temizlik derken 5e katlıyorsun. Temizlik için yardımcı şart bence, haftada bi kere gelse ikiniz de o temizlii muhafaza ederdiniz diğer temizliğe kadar...

ayyy aynı benim eşim yaa valla artık pes ettim.zorlan bulaşık makinası boşlattırıyorum oda aşkım canım tatlım nolursun diye diye oda ööff pöfff uufff diye diye onuda yaptırmasam kanepede civciv çıkaracak diye korkuyorum.tv karşısında yediklerinide canı isterse toplar onada hep beraber yediğimiz için başımız akakar tatlı tatlı çocuklarla benim

Madem iyi birer işiniz var haftalık temizlikçi tutun !
Bu ızdırap niye ,bu şekilde hafta sonunu beraber geçiririsiniz,

Canım geleceğimiz belli değil malum özel sektör... Haziran dönem sonu... bakıcı ve temizlikçi ikisini de verirsem birikim elde edemem...

Haftada bir gün temizlik yeter mi? Sanki pismişim gibi geliyor...

Canım geleceğimiz belli değil malum özel sektör... Haziran dönem sonu... bakıcı ve temizlikçi ikisini de verirsem birikim elde edemem...

Ama bakın bende temizlik hastasıyım,
8 yıllık evliliğe yeni girdim,bundan önce hergün meşgale bulur yapardım,
Temiz olan yer bile pis gibi görünür gözüme tekrar temizlerdim,
Bir ara eşim dur orada ne yapıyorsun dedi hergün yok ! yeter ya dedi,
Akabinde çalıştığımız için ev tertemiz kalıyor zaten ,üstelik 2 çocuk var,
Tabi evde baktırmıyorum anneanne ve babaanne bakıyo şükür,bu yüzden hep temiz ,sonra dedim kendi kendime neyapıyorsun eşim haklı kendine gel ve sadece hafta sonları yap ve öyle yapıyorum bende,

Bence lavaboları yıkayıverin hergün dökün domestozu süpürme silme işlerinide hafta sonu eşiniz ile beraber ortak yapın derim.

haftada bir dip-köşe temizlik yeter tabi
bakıcı hiç mi toparlamıyor? birşeye elini sürmüyor?

ayy civciv olayına bayıldım recep ivedik gibi dna larında yok valla..

Eşiniz o kadar yalnız kalmış, üniversite okumuş hiç alışkanlık edinmemiş mi. Benim eski erkek arkadaşım da aksine çok titizdi çok kavga ediyordum onunla. Ortası yok mu bunların. Temizlik elemanı alsanız 2 haftada bir büyük temizlikleri o yapsa.

15 günde bir yardımcı tutsanız yeter.
Ben de eskiden haftasonu temizlik yapmaya çalışıyordum ama baktım haftasonu ölüyor resmen
E ben ne için çalışıyorum dedim, kendi kıymetimi ben bilmeyeceksem kim bilecek dedim.

15 günde bir geliyor bana, yetiyor. Ben de süpürüyorum gerekirse, lavabo ovuyorum ama elbette hepsinin bana kalmasından kat kat iyi.

Çok rahatım valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…