hem kpss hem açıköğretim

canım düz memurluk için 4001 tercih edebiliyorsun. işletmede 85 üstü alırsan büyük ihtimal atanırsın.
lisanstan gireceğin için çözmelisin.
ama bana kalsa ön lisans olarak gir derim. a dan o puanı almak biraz zor...
bilgisayar işletmenliği sertifikası al b den gir. ya vhki olursun yada düz memur.
ben üniversiteye atanmak istiyorum. 88 üstü alsam yetiyor.

canım düz memurluk için 4001 tercih edebiliyorsun. işletmede 85 üstü alırsan büyük ihtimal atanırsın.
lisanstan gireceğin için çözmelisin.
ama bana kalsa ön lisans olarak gir derim. a dan o puanı almak biraz zor...
bilgisayar işletmenliği sertifikası al b den gir. ya vhki olursun yada düz memur.
ben üniversiteye atanmak istiyorum. 88 üstü alsam yetiyor.

turizm mezunu olduğum için mi bilgisayar işletmenliği sertifikası almam lazım cnm. birde vhki nedir anlayamadım

veri hazırlama ve kontrol işletmenliği yani bu bölüme bilgisayar işletmenliği sertifkası ile giriliyor...
maaşıda iyiydi bildiğim kadarıyla

KPSS 2010/2 Tercih Rehberi - Memurlar.Net

bu linkte geçen sene senin bölümden yerleşenlerin listesi ve puanları var.
lisans işletmeyi de seçersen ordan bakabilirsin canım.
dediğim gibi yine bir ders bırak ön lisanstan gir.
aöf de alan sorularını yapmak çok zordur.

bende öyle duydum zaten çok hırslı değilim a dan girsem bocalarım yani. şimdi linke bakıcam cnm çok teşekkür ederim.

hırs yapmazsan baştan kaybedersin canım.
korkulacak kadar öcü bir sınav değil merak etme.
sadece çalışmak ve azim gerisi boş...
zoru yapamam kelimesini çıkar lugatından ve yoluna öyle başla...

hırs yapmazsan baştan kaybedersin canım.
korkulacak kadar öcü bir sınav değil merak etme.
sadece çalışmak ve azim gerisi boş...
zoru yapamam kelimesini çıkar lugatından ve yoluna öyle başla...

tabiki çalışmadan çabalamadan hiçbişey başaramazsın cnm. çalıştıktan sonra Allah ta yardım ettimi başaramayacağın hiç bişey yoktur bu hayatta.

öncelikle belirteyim işletme Önlisans örgün olarak bitirdim,,ama kpss ye çalışmayı göze aldığım için önlisans bitiren biirisinin yapacağı en iyi şey lisans olarak kpss ye girmektir.bende işletme aöfden dikey geçiş yaparak lisans seviyesinden kpss ye girdim..Neden derseniz önlisanstan kadro sayısı bir alımda 500 iken lisansta 5000 oluyor..Önlisans soruları daha basit ama ilk atamada atanabilmeniz için 90 ı hedeflemeniz lazım..lisans olarak girdiğinizde ise 85 le ilk alımda (eğer alım sorunu olmayan bir kadrodan mezun değilseniz işletme iktisat gibi mezunsanız) atanırsınız...Kpss sınavının geçerlilik süresi 2 yıl olduğu için ve 4 kez alım yapıldığı için son atamada 75 lere kadar düşer hatta 70le bile atananlar oldu nadirde olsa (2010/1 mayıs ataması)

lisans olarak kpss sınavına girmek her zaman daha aavntajlıdır..Siz önlisansta daha çok kişiyle ve daha az kadroyla ve daha yüksek puanla yarışmak istiyorsanız önlisans olarak girin..Ama tavsiyem her zaman lisans bitirilerek girilmesi..ev arkadaşımla aynı sınıftaydım...o işletme önlisans olarak girdi 86 ile sondan bir önceki atamada atandı..ben 4 yıla tamamlayarak girdim 2. alımda 82 puanla atandım..2010 sınavı şaibelerle ve sorunlarla geçmeseydi ilk atamada atanma ihtimalimde yüksekti..

mezun olduğunuz bölümden kaç kişi alınıyor takip ediniz..

2. söyleyeceğim şey ise A ve B grubu...eğer siz ben düze memur olmak istiyorum diyorsanız b grubuna hazırlanacaksınız...hazırlanacağınız derslerse Matematik,Geometri,Tarih,Coğrafya,Türkçe,Vatandaşlık ve Güncel bilgiler...bunlara hazırlanarak çift yıllarda yapılan(2010,2012,2014 gibi yani) kpss sınavlarında aldığınız P3 puanıyla atanırsınız..ve P3 puanınızızn geçerliği 2 yıldır.Ve cumartesi günleri olan oturuma girmeniz yeterlidir..
A grubu ise P1,P2,...P49,....P120 olmak üzere 120 puan türünü kapsar ve yine 2 yıl geçerlidir...Fakat A gurubu için her sene kpss vardır. A grubuna hazırlıkta ingilizcenizinde hatrı sayılır seviyede olması gerekir(En az D seviyesinde =50 puan,altı ve üzeri olabilir) ki bunun içinde Kpds ye de girmeniz şarttır...Yani hem Genel yetenek genel kültür hemde alan sınavına hazırlanacaksınız hemde kpds ye...İşletmeyi baz alarak söylüyorum dersleri iktisat, maliye,hukuk,muhasebe,finansal yönetim,işletme yönetimi gibi dersleri (bir kaçı dğeişik olabilir)+GK_GY+İngilizce=KPSS A=Hem cumartesi hem de pazar olan oturuma gireceksiniz.A grubu kariyer(müfettişlik,denetmenlik,vs...),B grubu memuriyettir (memur,Vhki,Bilgisayar işletmeni,icra memuru,muayene memuru,vs unvanlar vardır ama maaş açsıından fark çok büyük değildir..Vhki düz memurdan 35 tl fazla alır.icra memuruda 150 tl fazla alır..,istanbul için maaşlara 150 tl daha eklersiniz..aile yardımı çocuk yardımı vs ek ödemelerde var..)

öncelikle belirteyim işletme Önlisans örgün olarak bitirdim,,ama kpss ye çalışmayı göze aldığım için önlisans bitiren biirisinin yapacağı en iyi şey lisans olarak kpss ye girmektir.bende işletme aöfden dikey geçiş yaparak lisans seviyesinden kpss ye girdim..Neden derseniz önlisanstan kadro sayısı bir alımda 500 iken lisansta 5000 oluyor..Önlisans soruları daha basit ama ilk atamada atanabilmeniz için 90 ı hedeflemeniz lazım..lisans olarak girdiğinizde ise 85 le ilk alımda (eğer alım sorunu olmayan bir kadrodan mezun değilseniz işletme iktisat gibi mezunsanız) atanırsınız...Kpss sınavının geçerlilik süresi 2 yıl olduğu için ve 4 kez alım yapıldığı için son atamada 75 lere kadar düşer hatta 70le bile atananlar oldu nadirde olsa (2010/1 mayıs ataması)

lisans olarak kpss sınavına girmek her zaman daha aavntajlıdır..Siz önlisansta daha çok kişiyle ve daha az kadroyla ve daha yüksek puanla yarışmak istiyorsanız önlisans olarak girin..Ama tavsiyem her zaman lisans bitirilerek girilmesi..ev arkadaşımla aynı sınıftaydım...o işletme önlisans olarak girdi 86 ile sondan bir önceki atamada atandı..ben 4 yıla tamamlayarak girdim 2. alımda 82 puanla atandım..2010 sınavı şaibelerle ve sorunlarla geçmeseydi ilk atamada atanma ihtimalimde yüksekti..

mezun olduğunuz bölümden kaç kişi alınıyor takip ediniz..

2. söyleyeceğim şey ise A ve B grubu...eğer siz ben düze memur olmak istiyorum diyorsanız b grubuna hazırlanacaksınız...hazırlanacağınız derslerse Matematik,Geometri,Tarih,Coğrafya,Türkçe,Vatandaşlık ve Güncel bilgiler...bunlara hazırlanarak çift yıllarda yapılan(2010,2012,2014 gibi yani) kpss sınavlarında aldığınız P3 puanıyla atanırsınız..ve P3 puanınızızn geçerliği 2 yıldır.Ve cumartesi günleri olan oturuma girmeniz yeterlidir..
A grubu ise P1,P2,...P49,....P120 olmak üzere 120 puan türünü kapsar ve yine 2 yıl geçerlidir...Fakat A gurubu için her sene kpss vardır. A grubuna hazırlıkta ingilizcenizinde hatrı sayılır seviyede olması gerekir(En az D seviyesinde =50 puan,altı ve üzeri olabilir) ki bunun içinde Kpds ye de girmeniz şarttır...Yani hem Genel yetenek genel kültür hemde alan sınavına hazırlanacaksınız hemde kpds ye...İşletmeyi baz alarak söylüyorum dersleri iktisat, maliye,hukuk,muhasebe,finansal yönetim,işletme yönetimi gibi dersleri (bir kaçı dğeişik olabilir)+GK_GY+İngilizce=KPSS A=Hem cumartesi hem de pazar olan oturuma gireceksiniz.A grubu kariyer(müfettişlik,denetmenlik,vs...),B grubu memuriyettir (memur,Vhki,Bilgisayar işletmeni,icra memuru,muayene memuru,vs unvanlar vardır ama maaş açsıından fark çok büyük değildir..Vhki düz memurdan 35 tl fazla alır.icra memuruda 150 tl fazla alır..,istanbul için maaşlara 150 tl daha eklersiniz..aile yardımı çocuk yardımı vs ek ödemelerde var..)

cnm çok teşekkür ederim gayet güzel açıklamışsın tam istediğim gibi. bir de bişey daha sormak istiyorum. ben ist. silivri ilçesindeyim. düz memurluktan girip ist.atandığım takdirde oturduğum semte kaç sene sonra eş durumundan tayin isteyebilirim. daha doğrusu her bölümde tayin hakkımız varmı.

anlattıklarına bakılırsa bu konularda bilgilisin cnm kusura bakmazsan bir soru daha sormak istiyorum.2012 ye giremezsem 2014 te kpss ye girmek istediğimde lisans mezunu olacağım büyük ihtimal peki ozaman b grubundan girebilirmiyim.

önemli değil canım aklına takılan ne varsa sorabilirsin elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım...

1. si 2012 sınavına mutlaka lisans olarak girmeni şiddetle tavisye ederim.. ve de mezun olmanıda şiddetle tavisye edeerim...Çünkü şu anda KHK larla Gümrük başta olmak üzere Danıştayda merkezi alımdan çıkarıldı (sözlü mülakatla alım yapacaklar) bu şu dmeek oluyor... her sene yüklü bir alım yapan Gümrüğün merkezi alımdan çıkarılması geride kalan alım yapacak kurumlara talebin artmasına sebep olacak..yani önceden 5000 kişilik alım yapılacakken gümrük çıktığı için 3000 kişilik kadroya yine aynı hatta daha fazla sayıda kişi tercihte bulunacak...buda puanların eskiye nazaran daha yüksek seviyelerde kapatmasına neden olacak...daha 2011 bitmeden kurumlar merkezi alımdan vazgeçmeye kendileri almaya karar vermeye başladılar...bu süreç böyle hızlı bir şekilde devam ederse yakında merkezi alım (ÖSYM yoluyla şeffaf atama dönemi) bitecek...o yüzden 2014 te kpss diye bir sınav kalır mı muamma ...

ÖSYM atamalarında belli başlı şu kurumlar var B grubu için ;
1-Gümrük (merkezi alımdan çıkarıldı)
2-PTT (399'a tabi sözleşmeli personel alır ama 657 den yani kadrolu memurdan farkı yoktur..Fakat özelleşme durumu var)
3-Maliye Bakanlığı(657,,kadrolu memur)
4-Tapu (çalışma şartları ve yükümlülükler ağırdır..İmza yetkisi mirasçılarınızı kapsar..657..kadrolu memur)
5-Yurtkur(yurt yönetim memuru,,bayanlar için ideal bir kurum maaşı iyi,,ikramiye verilir ama nöbet var.657 ye tabi kadrolu memur)
6-Eüaş(özelleşme durumu var ..^399'a tabi,sözleşmeli personel)
7-Üniversite ( Tayin imkanı kesinlikle yok..Çakılı kadro diye tabir edilir..Tabi iyi bir torpiliniz varsa neden olmasın.öğretim görevlileri ile muhatap olmaktan yakınılan bir kurumdur..657ye tabi kadrolu memur)
8-Belediyeler(üniversitelerle aynı,,siyasi baskı hissedilir..657 ye tabi kadrolu memur)
9-İl özel İdareleri(belediyeler ile aynı ve yine tayin açısından üniversitelerle aynı.657 ye tabi kadrolu memur)
10-Eti maden işletmeleri (399'a tabi..sözleşmeli personel)
11-ÇAykur (399' a tabi,,sözleşmeli personel)
12-SGK (657 ye tabi kadrolu memur,,maaşı en iyi kurumlardan birisidir.Yılda 2 kez ikramiye verilir..)
13-içişleri Bakanlığı
14-Kadın statüsü gibi bi kurum vardı :)
15-İşkur (çok değişkendir...Bazen İİbf alır bazen 4001,,maaşı iyidir)
..
25-30 kurum sayılabilir..Ama hepsi her zaman alım yapmaz..ve her zaman aynı koddanda alım yapılmayabilir..
Yani örnek verecek olursak 2088 de işkur bir alımda işletme iktisat maliyeden mezun olanları almışken diğer alımda her lisans mezununu yani 4001 kodunu aldı..işletme kodu 4431 dir.iktisat 4421 gibi...

399'a tabi kurumlar Kit olarak adlandırılır..Sözleşmeli personel istihdam edilir..Maaşı ve sosyla olanakları (lojman servis yemek gibi) kadrolu memurlara göre çok iyidir..6 ay sonra maaşa %8 zam eklenir..Ama sözleşmeli olması insanları korkutur..ama işten çıkarılmak gibi bir durum söz konusu olmaz.

657 ' kadrolu memurdur...B gurubu kadrolarında maaşı en iyi olan (en düşük stajyer memur için 2000 küsür)DHMİ(devlet hava meydanları işletmesi)dir. ama her lisans mezununu aldığı için ve ingilizce istediği için puanlar ilk alımda 95 ten aşağısını pek görmez.

2. si istanbula atandığınız takdirde başka ile tayine istemediğiniz müddetçe çok zorlanacağınızı zannetmiyorum..sadece kurum içi yer değişikliği yaparsınız istediğiniz semte o kadar..Yani eş durumundan tayin bulunduğunuz şehirden başka şehire atanmanızda olur..Eş durumu tayinide Belediye üniversite yurtkur gibi kurumlarda olmaz..dediğim gibi çakılıdır..Ve de eş durumundan tayin isteyebilmeniz için (başka şehire) eşinizinde kamu çalışanı ya da asker doktor gibi unvanlarda olması gerekir..(özel durumlardan dolayı tayinlerde dava açma yoluyla bu hakkı elde edebilirsiniz...Bazı kurumlar zorluk çıkarabilir) Ama tüm bu saydıklarım şehirler arası değişiklik için geçerli.aynıı il içerisinde kurum içinde yer değişikliği talebinin çokta zor olacağnı sanmıyorum.

Düz memur olmak istiyorsan sadece B grubuna girmen yeterlidir..Müfettişlik denetmenlik gibi kariyer odaklı kurumlar ise A grubudur..A grubundan atanmak istiyorsanız B grubu derslerinede çalışmak zorundasınız(kurumlar kendileri mülakatla alır..zorlu süreçleri kapsar.şeffaf olduğuna inanmıyorum)

yani Diyelim ki SGK ya İcra memuru olarak atanmak istiyorsunuz...bunun için p3 puanına ihtiyacınız var.(lisans için söylüyorum)..gireceğiniz sınav cumartesi günü olan oturumdur.mat,geo,türkçe,tarih,coğ,vatandaşlık,güncel bigileri kapsar..Pazar günki oturum (alan dersleri : Agrubu )girmeniz şart değildir..

B grubu sınavları 2 yılda 1 kez yapılır..2012-2014-2016 gibi çift yıllarda...önümüzdeki KPSS sınavı(KPSS/2012) hem B grubu için hemde A grubu için..Çünkü A grubu her sene yapılır...Yani 2012-2013-2014...

Birde herhangi bir kuruma atandığınızda en az 1 yıl en fazla 2 yıl olmak üzere aday memurluk süreci olur...genelde kurumlarda 1 yıl sonra adaylık kalkar ve asaletiniz tasdik olur.Adaylık süresince başka şehire tayin istemeyezsiniz(torpil şimdiki adıyla referansınız varsa :) her şey mümkün )

Ve de sana tavsiyem Bayramdan sonra ders çalışmaya başlaman...Ben son sınıfa geçtiğimde ramazan bayramının ertesi günü ders çalışmaya başlamıştım...Kpss derslerinden...Çünkü birde sene içerisinde Aöf derslerine çalışmakta var.
Öncelikle matematik ve geometri derslerine ağırlık verilmeli bana göre...Çünkü sayısal ders oldukları için ne kadar çok soru o kadar çok pratiklik ve hızlı düşünmeyi getirir...ezberlemeniz gereken çok fazla bir şey olmadığı için (önemli formüller hariç) çok soru çözerek konuyu pekiştirmeniz ve yıl boyu sorularla devam etmenizi tavsiye derim...TArih dersi içinse son 2 ay kalana kadar önce konu sonra soru ağırlıklı çalışmanızı ve en önemliside kronolojiyi iyi ezberlemenizi tavsiye ederim..çünkü çok büyük yararı olur...Coğrafya içinse yer altı ve yerüstü kaynaklarının nerelerde olduğunu hangi ürünün hangi hayvanın nerede yetiştrildiğini bölgelerin özelliklerini yeryüzü şekillerini(dağ,ova,plato ve özellikleri) iyi çalışmanızı öneririm...Türkçe zaten sorun olacağını sanmıyorum..Vatandaşlık gerçekten sabır ve dikkat isteyen bir ders...güncel bilgilerse standart sapma etkisi olan bölümdür matematikle beraber...Yıl içerisinde önemli olayları ve mesela" İMF başkanı gibi kişi bilgilerini ya da 2010 kış olimpiyatları hangi şehirde/ülkede yapılmıştır" gibi bilgileri iyi bilmenizde fayda var..

size kaynak önerecek olursam kesinlikle İhtiyaç konu anlatımı seti..çok akıcı kalıcı ve kolay bir anlatımı var...daha sonra Yargı(biraz zor) PEgem soru bankası (kesinlikle),,uzman kariyer,data cep kitapları,vs...çok tekrar ve çok soru çözümü...Başarılar diliyorum inşallah hedefinize ulaşırsınız..

valla ne kadar teşekkür etsem azdır cvpların için. Allah razı olsun çok yardımcı oldun. bende aslında lisanstan girmek istiyorum çünkü okulu uzatıp önlisanstan girsem ya atanamadığım takdirde okulu uzattığımla kalırım daha 1 sene ve ben bunun olmasını istemiyorum. bir yerde sgk ya icra memuru için alan dersleri yapmana gerek yok demişsin peki bunlar ösym nin sitesinde veya memurlar.nette yazarmı nerden bileceğim. hem bu söylediğin alan sorusu çözmeden atanabileceğim yerlere her sene alım olur mu ki bunları nasıl takip edeceğimi bilemiyorum. sen söylemiştin galiba yanlış hatırlamıyorsam açıköğretim mezunu olacağım için alan derlerinde zorlanabilirmişim bir de açıköğretim dersleride var daha da zor olur o yüzden ısrarla sadece ilk oturumda çözebileceğim sorularla atanabilirmiyim diye soruyorum. tekrar söylüyorum etrafımda bu konuda bilgisi olan kimse yok o yüzden soruyorum lütfen kusura bakma.bir de merak ettiğim noterler veya vergi daireleri falan buralarda memur olmak için nasıl bir yol izlemek gerekir. benim oturduğum semte daha sonra buralara geçiş yapma gibi bi şansım olabilirmi yani bu gibi yerlere atanırsam eğer.

=)
yazdıklarımı 2 kez okursanız daha kalıcı olur...çünkü hiç bir şey bilmediğiniz için tekrar tekrar sormanız doğaldır...önceleri böyle olur sonra rutin şeyler haline gelir yazdıklarım:) kendimden biliyorum:40:

Bakın B grubu sınavı ve A grubu sınavı olmak üzere 2 adet sınav var..B grubu sınavı 2 senede 1 kez temmuz ayında Cumartesi günü yapılan sınavdır..Ösym her yıl sınav takvimi açıklar..başvuru ve sınav tarihini yayınlarlar..
Kpss B grubu diye...

B grubu sınavına giren ama a grubu sınavına girmeyen kişinin sadece P3 puanı olur..(p1,P2...p8e kadar ama p3 düz memurluk için sizin kullanacağınız puan...yani kpss den 80 aldım dediklerinde söyledikleri puan Kpssp3 puanıdır)

Siz yıl içerisinde kpss b grubu sınavına başvuru yaptınız...bankaya paranızı yatırdınız...sınavdan 2 hafta önce sınav belgeniz geldi...sınava gireceğiniz yer ve saatte cumartesi günü bulundunuz...size 1 kitapçık verildi...Türkçe mat geo tarih vat coğrafya ve güncel bilgileri içeren soru kitapçığı...siz soruları çözdünüz.(120 sorudur) bitti :34: çıktınız evinize gittiniz pazar günü tekrar sınav var ama ona girmenize gerek yok çünkü siz düz memur olmak istiyorsunuz...ha girsenizde P3 puanınızı etkilemez...ama cumartesi günü girilen GK-GY sınavı pazar günü olan Alan sınavının puanlarını etkiler..

Aradan 2-3 hafta geçti sonuçlar açıklandı....ekranda p1 den başlayıp p8 p 10 a kadardeğişik puan türleri yazar...siz P3 yazan puanınıza bakacasınız..diyelim ki KPssp3 puanınızda 85 olsun....artık sizin 85 puanınız var ve ösym nin tercih klavuzunu bekleyeceksiniz...KAsım ayı geldi...tercih klavuzu yayınlandı...klavuzda yer alması muhtemel kurumlar şunlar...

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.GEN.MD.

ETİ MADEN İŞLETMELERİ GN.MD.

Sosyal Güvenlik Kurumu( icra memuru,VHKİ,Memur şeklinde ayrılır ,85 puanınızla hepsini tercih edebilirisiniz..cumartesi günü girdiğiniz sınav yeterli tüm bu kurumlar için)

İL ÖZEL İDARESİ

İLLER BANKASI GN.MD.

KARAYOLLARI GN.MD.

MALİYE BAKANLIĞI

PETROL İŞLERİ GN.MD.

ORMAN GN.MD.

T.C. POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI GN.MD.

TAPU VE KADASTRO GN.MD.

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GEN.MD.

YENİKÖY ELEKTRİK ÜRETİM VE TİCARET A.Ş GN.MD.

YÜKSEK ÖĞRETİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GN.MD.

TÜRKİYE LOKOMOTİF VE MOTOR SANAYİİ A.Ş.GNL.MD.(ESKİŞEHİR)

TÜRKİYE DEMİRYOLU MAKİNELERİ A.Ş(SİVAS)

TÜRKİYE VAGON SANAYİ A.Ş(SAKARYA)

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(ANKARA)

HAMİTABAT ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALI(KIRKLARELİ-LÜLEBURGAZ)

TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş

MAKİNE KİMYA ENDÜSTRİSİ(KIRIKKALE-ANKARA-İZMİR-İZMİT)

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(ANKARA)

ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(RİZE)

ET BALIK KURUMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI

SOMADAKİ TERMİK SANTRAL

DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Üniversiteler

Belediyeler

Ama hepsi aynı anda almaz kimisi hiç almaz kimisi arada sırada alır...
genelde alanlar maliye üniversite yurtkur belediyeler bazı kitler(ptt,eüaş,..eti maden gibi)

Klavuz yayınladığında bazı kurumların karşsınıda derecesinde 0 yazar...ptt eüaş gibi kurumların derecelerinde..Çünkü bunlar KİT 'tir...ve sözleşmeli personel alır dediğim budur..
ösym nin geçmişş tercih klavuzlarını tek tek incelerseniz dediklerimi daha iyi anlarsınız..
ve de geçmiş yılların puanlarınada en yüksek ve en düşük puanlar diye bakın..ösym arşivinde her şey mevcut..
son olarakta evet memurlarneti takip edin ama sadece bilgi almak için...forumda yazan şu puana burası gelir puanlar şu kadar yükselecek bu kadar düşecek gibi başlıklara itibar etmeyiniz..
takip edeceğiniz yer ise İktisadi ve idari bilimler fakültesi forumu...

vergi daireleri ve noterlerdeki memurlar merkezi alımla atanmıyor..saydığım kurumlar merkezi alım ösym yoluyla atama yapar

=)
yazdıklarımı 2 kez okursanız daha kalıcı olur...çünkü hiç bir şey bilmediğiniz için tekrar tekrar sormanız doğaldır...önceleri böyle olur sonra rutin şeyler haline gelir yazdıklarım:) kendimden biliyorum:40:

Bakın B grubu sınavı ve A grubu sınavı olmak üzere 2 adet sınav var..B grubu sınavı 2 senede 1 kez temmuz ayında Cumartesi günü yapılan sınavdır..Ösym her yıl sınav takvimi açıklar..başvuru ve sınav tarihini yayınlarlar..
Kpss B grubu diye...

B grubu sınavına giren ama a grubu sınavına girmeyen kişinin sadece P3 puanı olur..(p1,P2...p8e kadar ama p3 düz memurluk için sizin kullanacağınız puan...yani kpss den 80 aldım dediklerinde söyledikleri puan Kpssp3 puanıdır)

Siz yıl içerisinde kpss b grubu sınavına başvuru yaptınız...bankaya paranızı yatırdınız...sınavdan 2 hafta önce sınav belgeniz geldi...sınava gireceğiniz yer ve saatte cumartesi günü bulundunuz...size 1 kitapçık verildi...Türkçe mat geo tarih vat coğrafya ve güncel bilgileri içeren soru kitapçığı...siz soruları çözdünüz.(120 sorudur) bitti :34: çıktınız evinize gittiniz pazar günü tekrar sınav var ama ona girmenize gerek yok çünkü siz düz memur olmak istiyorsunuz...ha girsenizde P3 puanınızı etkilemez...ama cumartesi günü girilen GK-GY sınavı pazar günü olan Alan sınavının puanlarını etkiler..

Aradan 2-3 hafta geçti sonuçlar açıklandı....ekranda p1 den başlayıp p8 p 10 a kadardeğişik puan türleri yazar...siz P3 yazan puanınıza bakacasınız..diyelim ki KPssp3 puanınızda 85 olsun....artık sizin 85 puanınız var ve ösym nin tercih klavuzunu bekleyeceksiniz...KAsım ayı geldi...tercih klavuzu yayınlandı...klavuzda yer alması muhtemel kurumlar şunlar...

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.GEN.MD.

ETİ MADEN İŞLETMELERİ GN.MD.

Sosyal Güvenlik Kurumu( icra memuru,VHKİ,Memur şeklinde ayrılır ,85 puanınızla hepsini tercih edebilirisiniz..cumartesi günü girdiğiniz sınav yeterli tüm bu kurumlar için)

İL ÖZEL İDARESİ

İLLER BANKASI GN.MD.

KARAYOLLARI GN.MD.

MALİYE BAKANLIĞI

PETROL İŞLERİ GN.MD.

ORMAN GN.MD.

T.C. POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI GN.MD.

TAPU VE KADASTRO GN.MD.

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GEN.MD.

YENİKÖY ELEKTRİK ÜRETİM VE TİCARET A.Ş GN.MD.

YÜKSEK ÖĞRETİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GN.MD.

TÜRKİYE LOKOMOTİF VE MOTOR SANAYİİ A.Ş.GNL.MD.(ESKİŞEHİR)

TÜRKİYE DEMİRYOLU MAKİNELERİ A.Ş(SİVAS)

TÜRKİYE VAGON SANAYİ A.Ş(SAKARYA)

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(ANKARA)

HAMİTABAT ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALI(KIRKLARELİ-LÜLEBURGAZ)

TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş

MAKİNE KİMYA ENDÜSTRİSİ(KIRIKKALE-ANKARA-İZMİR-İZMİT)

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(ANKARA)

ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(RİZE)

ET BALIK KURUMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI

SOMADAKİ TERMİK SANTRAL

DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Üniversiteler

Belediyeler

Ama hepsi aynı anda almaz kimisi hiç almaz kimisi arada sırada alır...
genelde alanlar maliye üniversite yurtkur belediyeler bazı kitler(ptt,eüaş,..eti maden gibi)

Klavuz yayınladığında bazı kurumların karşsınıda derecesinde 0 yazar...ptt eüaş gibi kurumların derecelerinde..Çünkü bunlar KİT 'tir...ve sözleşmeli personel alır dediğim budur..
ösym nin geçmişş tercih klavuzlarını tek tek incelerseniz dediklerimi daha iyi anlarsınız..
ve de geçmiş yılların puanlarınada en yüksek ve en düşük puanlar diye bakın..ösym arşivinde her şey mevcut..
son olarakta evet memurlarneti takip edin ama sadece bilgi almak için...forumda yazan şu puana burası gelir puanlar şu kadar yükselecek bu kadar düşecek gibi başlıklara itibar etmeyiniz..
takip edeceğiniz yer ise İktisadi ve idari bilimler fakültesi forumu...

vergi daireleri ve noterlerdeki memurlar merkezi alımla atanmıyor..saydığım kurumlar merkezi alım ösym yoluyla atama yapar

şimdi daha iyi anladım cnm zaten yazdıklarını 2 defa değil de daha kaç defa okucam merak etme:16: tekrar teşekkür ederim hakkını helal et.:70:

Back
X