=)
yazdıklarımı 2 kez okursanız daha kalıcı olur...çünkü hiç bir şey bilmediğiniz için tekrar tekrar sormanız doğaldır...önceleri böyle olur sonra rutin şeyler haline gelir yazdıklarım:) kendimden biliyorum
Bakın B grubu sınavı ve A grubu sınavı olmak üzere 2 adet sınav var..B grubu sınavı 2 senede 1 kez temmuz ayında Cumartesi günü yapılan sınavdır..Ösym her yıl sınav takvimi açıklar..başvuru ve sınav tarihini yayınlarlar..
Kpss B grubu diye...
B grubu sınavına giren ama a grubu sınavına girmeyen kişinin sadece P3 puanı olur..(p1,P2...p8e kadar ama p3 düz memurluk için sizin kullanacağınız puan...yani kpss den 80 aldım dediklerinde söyledikleri puan Kpssp3 puanıdır)
Siz yıl içerisinde kpss b grubu sınavına başvuru yaptınız...bankaya paranızı yatırdınız...sınavdan 2 hafta önce sınav belgeniz geldi...sınava gireceğiniz yer ve saatte cumartesi günü bulundunuz...size 1 kitapçık verildi...Türkçe mat geo tarih vat coğrafya ve güncel bilgileri içeren soru kitapçığı...siz soruları çözdünüz.(120 sorudur) bitti

çıktınız evinize gittiniz pazar günü tekrar sınav var ama ona girmenize gerek yok çünkü siz düz memur olmak istiyorsunuz...ha girsenizde P3 puanınızı etkilemez...ama cumartesi günü girilen GK-GY sınavı pazar günü olan Alan sınavının puanlarını etkiler..
Aradan 2-3 hafta geçti sonuçlar açıklandı....ekranda p1 den başlayıp p8 p 10 a kadardeğişik puan türleri yazar...siz P3 yazan puanınıza bakacasınız..diyelim ki KPssp3 puanınızda 85 olsun....artık sizin 85 puanınız var ve ösym nin tercih klavuzunu bekleyeceksiniz...KAsım ayı geldi...tercih klavuzu yayınlandı...klavuzda yer alması muhtemel kurumlar şunlar...
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.GEN.MD.
ETİ MADEN İŞLETMELERİ GN.MD.
Sosyal Güvenlik Kurumu( icra memuru,VHKİ,Memur şeklinde ayrılır ,85 puanınızla hepsini tercih edebilirisiniz..cumartesi günü girdiğiniz sınav yeterli tüm bu kurumlar için)
İL ÖZEL İDARESİ
İLLER BANKASI GN.MD.
KARAYOLLARI GN.MD.
MALİYE BAKANLIĞI
PETROL İŞLERİ GN.MD.
ORMAN GN.MD.
T.C. POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI GN.MD.
TAPU VE KADASTRO GN.MD.
TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GEN.MD.
YENİKÖY ELEKTRİK ÜRETİM VE TİCARET A.Ş GN.MD.
YÜKSEK ÖĞRETİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GN.MD.
TÜRKİYE LOKOMOTİF VE MOTOR SANAYİİ A.Ş.GNL.MD.(ESKİŞEHİR)
TÜRKİYE DEMİRYOLU MAKİNELERİ A.Ş(SİVAS)
TÜRKİYE VAGON SANAYİ A.Ş(SAKARYA)
TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(ANKARA)
HAMİTABAT ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALI(KIRKLARELİ-LÜLEBURGAZ)
TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş
MAKİNE KİMYA ENDÜSTRİSİ(KIRIKKALE-ANKARA-İZMİR-İZMİT)
VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(ANKARA)
ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(RİZE)
ET BALIK KURUMU
TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI
SOMADAKİ TERMİK SANTRAL
DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Üniversiteler
Belediyeler
Ama hepsi aynı anda almaz kimisi hiç almaz kimisi arada sırada alır...
genelde alanlar maliye üniversite yurtkur belediyeler bazı kitler(ptt,eüaş,..eti maden gibi)
Klavuz yayınladığında bazı kurumların karşsınıda derecesinde 0 yazar...ptt eüaş gibi kurumların derecelerinde..Çünkü bunlar KİT 'tir...ve sözleşmeli personel alır dediğim budur..
ösym nin geçmişş tercih klavuzlarını tek tek incelerseniz dediklerimi daha iyi anlarsınız..
ve de geçmiş yılların puanlarınada en yüksek ve en düşük puanlar diye bakın..ösym arşivinde her şey mevcut..
son olarakta evet memurlarneti takip edin ama sadece bilgi almak için...forumda yazan şu puana burası gelir puanlar şu kadar yükselecek bu kadar düşecek gibi başlıklara itibar etmeyiniz..
takip edeceğiniz yer ise İktisadi ve idari bilimler fakültesi forumu...
vergi daireleri ve noterlerdeki memurlar merkezi alımla atanmıyor..saydığım kurumlar merkezi alım ösym yoluyla atama yapar