İki tecrüben de pek iyi geçmemiş anlaşılan. Öncelik bebeğin sağlıklı doğması tabi inşallah öyle olur. Teşekkürler :)Tavsiye edemiyecem .normal dogum yaptim.kanama durmadigi icin ameliyat a alindim.zor kurtuldum.ne oldugunu anlamadim.
Martta dogum yaptim.sezaryene uygun gorduler.tekrar yasanma olasiligi ve gebelik zehirlenmesi hafif zehirlenme basladi.sezaryen agrisi zordu.
Ama hangisi kolay bilemedim.onemli olan senin saglikli sekilde bebegini kucagina alman.hayirli dogumlar dilerim
evet canim .rabbim sorunsuz sekilde atlatsin insİki tecrüben de pek iyi geçmemiş anlaşılan. Öncelik bebeğin sağlıklı doğması tabi inşallah öyle olur. Teşekkürler :)
Öncelikle sabırlar dilerim. Sorup acını hatırlatmak istemem. Allah çocuğuna uzun sağlıklı ömür versin inşallah. Tavsiyen için teşekkürler2006 da normal dogum yaptim bebegim öldü dogumdan sonra 2007 de sezeryan oldum riskli diye spunal belden anestezi cok kolaydi dogumumu izledim ama simdi olsa ssvd sezeryan sonrasi vajinal dogum icin elimden geleni yaparim sartlar uygunsa normal dogum candir kuzum
Bir de bebiş de tombişti di mi maşallah :))genel anestezi ile sezaryen oldum.. çok kilo aldığım için kalan kötü göbeğim dışında bir sıkıntım olmadı :) çok kilo almadıysanız o da pek dert değil..
Doğum hikayeni biliyorum canım takibimdesin zaten :)Epidural normal doğumu çok tavsiye ediyorlar bende bilmemekle birlikte olumlu düşünüyorum. Benim önerim ise spinal sezeryan. Ayrıntı isterseniz veririm.
O seçimi bana bıraktı. Normal olmaması için bir problem yok. Konu, sezaryenin de serklaj nedeniyle bazı artılarının oluşması. Yine de, sezaryenin ne kadar artısı olursa olsun normal doğum hep sıcak geldi bana ve öyle geliyor. Normal için öncelikle yine bir operasyon geçirip vajinal yoldan serklajı aldırmam gerekecek ama genel anestezi ile. Doktorum istersen anestezi esnasında bebeği de alalım diyor. İstersen serklaj kalsın 2.gebelik için diyor (ben 2.çocuk için emin değilim ama belli olmaz tabi bu işler) ya da alalım serklajı normale bırakalım diyor. Seçmek zor oldu çok.Epidural sezeryan oldum iyi gecti. Ama tavsiye gibi birsey edemem. Dedigin gobi herkesin olumlu yada olumsuz farkli tecrubedi oluyor. Drunla konustin mu. Normal dogum yapmana engel mi sorun olacak mi.Allah herkese kolay dogum nasip etsin. Hayirlisi neyse o olsun
Oo 7 ay baya uzun bir süre. Neden öyle olmuş ki doktorunuz ne dedi?Herşey normal ilerlerse normal doğum tavsiye ederim
İlk doğumum normaldi hiç zorlanmadım
İki güne evimi dip köşe temizliğini yaptım
İkincisi ikiz olduğu için genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım 7 ay oldu ne iş yapabiliyorum ne oğlumu kucağımda tutabiliyorm
Uyanmamısım saatlerceOo 7 ay baya uzun bir süre. Neden öyle olmuş ki doktorunuz ne dedi?
Dediğim gibi her bünyede farklı, normal doğumdan da çekenler oluyor sayı olarak daha azdır belki. Mesela benim ablam da genel anestezi ile sezaryen olmuştu 6 yıl önce. Ertesi gün bağdaş kurup oturmuştu. Doğru düzgün ağrısı bile olmamıştı. Sizin ağır geçmiş anlaşılan. Başka bir problem mi oldu operasyon esnasında veya sonrasında?
Bebeğin normal doğum ile kanaldan geçip akciğerlerinin normal hayata uyum sağlaması çığlık çığlığa ağlaması için çok önemli. Sezaryende yaş akciğer sendromu meydana gelebiliyor bebekte. Bir de süt yapan hormonların da hazır hale geliyor normal doğumda. Ben 2 buçuk ay önce normal doğum yaptım, yarım saat sonra emdi. Dopumda yapman gereken nefes egzersizleri var, onları izle internette. O şekilde sancı ve doğum kolaylaşıyor.Hep normal istiyordum ama rahim ağzında bulunan serklajım nedeniyle sezaryenin de bazı artıları oluştu, benim açımdan. Bebek için bir değişiklik söz konusu değil.
Hem sezaryen hem normal yapan arkadaşlar hangisini tavsiye ederler acaba :)
Her bünyede farklı oluyor biliyorum ama yine de tavsiyeye ihtiyacım var kızlar. Yardım edin :)
Doğum hikayeni biliyorum canım takibimdesin zaten :)
Ben hayata pozitif bakan bir insanim canim rabbim her zaman en dogrusunu bilir verende o alanda o bazen toprak guzelligi verirmis allah ya dogum yaptigimda akin akin odama hastane doktorlari geldi cok guzel bir bebek dogmus hastane calkalandi ne kadar anlatsamda anlatamam guzelligini ve emdi cok emiyodu hatta 15 saat sonra öl du ve tabiki o anki acilar cok zor hem normal dogum yapmisim acim taze hemde hastaneden elim bos donuyorum 3 ayim cok zor gecti hemen tedaviye basladim doktorum inanilmaz iyidi ve 4. Ayda hamile kaldim 2016 subatta öl en kizim dogdu 2017 mayista simdiki kizim her zaman solerim rabbim en dogrusunu bilir bazi insanlarin haytta sinavi agirdir ben her zaman cok zor imtihanlardan gectim her anlamda ve hic isyan etmedim en zor animda bile rabbime artik dayanamiyorum allahim benim yulari biraz gevset demisimdir senin icin sabrederim derim hep her sey yazilmis zaten yasiyoruz hayatta bosver burasi yalan dunya obur taraftada sefaatcim var orda bekliyo beni hemde hic buyumuycek ahirette hep o haliyle kalicak hayatta her zaman hayirlisi olsun simdide 2. Bebek istiyorum ole akilli bir kizim varki sanki 30 yasina gelmis te kuculmus evlattan cok dost arkadas kardes gibi 9 yasinda ve orta 1 gidiyor artik kardes istiyor bende basladim calismalara 2. Ayimdi bu ay kalamadim bakalim enfeksiyon varmis bu ay onla ugtasirim hazirana calisirim yine canim ve yine tekrarliyorum ne yap et sartlar uygunsa normal yap sezeryanda evet cok kolay ama hayatin normal bir duzeni onceden sezeryanmi vardi hani korkan olur sikintili surec geciren normal dogumu riskli olan vardi4 o zaman sezeryan tabiki ben eger hamile kalirsam ssvd yapmak istiyorum eger doktorunu bulabilirsem tabiki ben ikinciye sezeryani ilk bebek öldü diye dogum aninda kasilirsam o aklima gelip bunuda kaybedebilirim diye asla normal dogum yaptirmam demisti doktorum ve sezeryandan sonra bebek hemen odama gelmedi 6 gun kuezde kontrol amavli tutuldu ilk gun buda öl du diye cok agladim video cekip cekio getirdiler olmedi diye o yuzden rabbim sana en hayirlisini versin yavrunu kucagina saglikli bir sekilde al dualarim seninle canimÖncelikle sabırlar dilerim. Sorup acını hatırlatmak istemem. Allah çocuğuna uzun sağlıklı ömür versin inşallah. Tavsiyen için teşekkürler
evet hala topikBir de bebiş de tombişti di mi maşallah :))
Benim de şeker yüzünden öyle bir durum vardı ama kontrol altına aldık 3 buçuk gibi birşey olacak umarım. Ben de 12 kilo kadar aldım ama çok da takdığım bir konu değil benim de. Kilo öyle ya da böyle hallolur nasıl olsa :)
Nasıl küçük hanım iyi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?