Kimsenin günahına girmek istememen çok doğal canım.öncelikle geçmiş olsun.Kızın sana parayı iade etmek istemsi yaşadığım olayı hatırlattı bana bende kızın günahına girmek istemem ama durum onun yaptığını gösteriyor.
*Almamış olsaydı sizi aramazdı
*Parayı iade etmek istemezdi.
*Kırıldım yada iftira atıyorsun sözleri ise kendini tamamen savunma amaçlı olsada tipik bir durum analizi yaptığını gösterir.
*İlerleyen zamanda tekrar giderseniz oraya size alakasına bakın.
*özellikle wc ye gitmenizi istemsi düşündürücü.
*Bu konu üzerinde duracakmı ve tekrar konuşursanız paranızı iade etmek için ısrar edecekmi buna bakın derim.
Benim 7 yıllık bir arkadaşım vardı.Eşimin yurt dışında çalıştığı zamanlarda cebimde çok pram olurdu.O dönemlerde yatırım yapıyordum.Her ay bir bilezik alıyor paranın bir miktarını bankaya yatırıyor bir miktarda lazım olur düşüncesi ile evimde muhafaza ediyordum.Ve okuldaki arkadaşlarımla ayda 1 çeyrek gününe girmiştik.Bense ayda iki çeyreğe girmiştim.Yani o dönemlerde paranın içinde yüzüyordum.
Neyse benim arada bir 5-10 tl param kayboluyordu.Zaman içinde bu miktar 20-30 lara çıktı.En son 50 tl kayboldu.Bundan sadece bu arkadaşıma ve çok samimi olduğum bir arkadaşıma bahsettiğimde bu paramı çalan kişi salak aklın nerde kimbilir nerde kaybettin derdi.Karışık olacak biraz ama bu paramı çalan kişinin bana 30 tl borcu vardı.Bir gün önce konuştuk param yok eşim bankadan eksiden 50 tl çekmiş sana borcumu vereyim dedi.Tamam dedim yine aklıma gelmedi.Meğerse benim paramla bana olan borcunu ödemiş.Gerçekten aptalmışım.
Tabi yine anlamadım ben.Hamileyim pazarda birine 25 tl borcum var arkadaşıma bunu ben götüremeyeceğim sen benim yerime ver borcum bitiyor hesabı kapat dedim tamam dedi.Bir giyim mağazasına 13 tl borcum var onuda verdim dedim bunuda kapat oanda tamam dedi.Aradan aylar geçti doğum yaptım.Bebek arabası ile pazara gittim.Satıcım ooo abla bebeğin hayırlı olsun nasılsın falan filan derken ya abla aylardır gelmiyorsun 25 lira borç için gelmedinse canın sağolsun ben silerim o borcunu bir selamın yeter deyince şok oldum.Ya nasıl olur verdim ben onu yolladım dedim.Yok abla kimse bana para vermedi dedi.Ya nasıl olur Serap.....ile yolladım dedim.Oooo abla sen dolandırıcıya vermişin onunda şun kadar borcu var ödemedi ödedim deyip çıktı deyince kaynar sular aktı başımdan.hemen adamın borcunu kapattım.Giyim mağazasında aldım soluğu sordum adama yok abla kimse borcunu vermedi dedi.Onuda kapattım.Arkadaşı aradım dedim niye böyle yaptın.Yemin billah etti.Çocuklarının üstüne yemin edince tamam dedim.Bu arada arkadaşlığımız devam etti.Taaa ki bileziğimi çalana kadar.Cuma günü bizde idi bilezikleri çantama koyduğumu gördü.tabi ben hiç şüphe duymadım bana yarın sana kahvaltıya geleceğim dedi.Dedim gel ama ben öğle sonu anneme gideceğim dedim.Tamam bende pazara giderim ordan eve geçerim dedi.İyi cumartesi sabah 8 de kapıya dayandı.bende çamaşır falan yıkayıp kuruttum evi falan temizlemiştim sen kahvaltıyı hazırla canım ben wc banyo yıkayım birşeyler yer pazar yapar beraber çıkarız dedim.Hazırladı yedik içtik ben dışarıdaki çamaşırları alıcam bu yatak odasındakileri ben katlarım dedi geçti.Çıktığında yüzü bembeyazdı südyenini düzleyerek (meğer çamaşırının içine koymuş)ya bir çamaşır aldım önlerden taşıyor sinir oldun bana üstüne giyecek tişört versene dedi.dedim çıkar onu bol bişeler verim pazara böylemi gideceksin deim.Yok yok er öle olsun dedi.Verdim giydi pazara gittik geldik ben gidiyorum dedi.Kız nereye kızı giydireyim çantamı alıp beraber çıkalım dedim.Yok yok deyip tişörtü çıkarttığı gibi 3-4 poşeti vardı aldı ve gitti.Bende kızı giydirdim çantamı alıp çıktım.Otobüste parayı verdim kapkaççı muhabbeti çoktu o zamanlar bilezikleri koluma takayım üstünü kapatırım çanta giderse altınlar kalsın deidm.Saklıca bilezikleri koluam taktım biri eksik.Aradım taradım çantada yok.2 saat önce hepsini koydum eminim.İndim arabadan evin yolunu tuttum.çarşafı serdim çantayı boşalttım. param 22 çeyrek ve kolumda 3 bilezik yerinde sadece 1 tanesi yok.Arkadaşı arayım aramayım derken geçmişte paramın kaybolduğu ve ödenmeyen borçlar aklıma gelince direkt arkadaşı arayıp çocuklara sor bakım canım bilezik görmüşlerimi dedim.Hani akılları ermiyor bulmuş oynamış olabilirler anlamında.Tavrı aaa ne ayıp çocuklar görse söylerler sen ne demek istiyorsun bunu eşim duysa çok kızar beni boşar bana iftiramı atıyorsun suçlu oldum yani.
kalktım Anneme gittim ama içim içimi yiyor babam farketmiş sordu.Anlattım.Babam bu o arkadaşının işi seni 2 defa ararsa meraktandır ama 3.ye arıyorsa onun işidir dedi.Kadın 3 gün boyunca beni 10 defa aramıştır 2 defa evime gelmiş.Yan komşum söyledi.Babam eve bırakayım seni belki balkona falan atmıştır dedi.Atmamışsa evine çağır biraz gözünü korkut yeğenim polis(gerçekten polis yeğenim :) ) parmak izi alacak annem hocaya gidip yapanın sidikliğini bağlatacak falan de dedi.Tamam deyip eve geldim çağırdım.Çantasını döküp bak bak ben yapmam öle şeyler deyince kan beynime sıçradı.Serap sen yapsan 3 gündür bilezik çantandamı olur allahını seversen dedim.Ağladı eşim böyle şeye maruz kaldığımı duysa beni boşar dedi.ya tamam ağlama annem hocaya gidecek sidikliğini bağlatacak yeğenim parmak izi alacak sen bir parmak İzi ver yeter dedim.EEE DEDİ SANA YARDIM ETTİM ÇAMAŞIRLArINI KATladım dolabını dahi elledim parmak izim çıkar benim dedi.Dedim serap parmak izin heryerde çıksın sorun değil ama çantama dokunmadığına göre sıkıntı etme dedim.Kalktı evine gitti.akşam saat 9 beni aradı hadi gözün aydın gözün aydın beni bir yemeğe götürürsün artık bileziğini buldum kız gel dedi.Nerde dedim.hani pazar poşetlerini koymuştum ya koltuğun oraya muhtemelen o zaman çantandan biber poşetinin içine düşmüş.(ben çantamı pazardan geldikten sonra çıkarmadım.Hem düşmüş olsa bvile diğer üç bilezik neden düşmedi hepside çantamın içindeki küçük fermuarlı bir çantada idi..Düşmesi imkansız.atlamadı ya bu meret)Bende patlıcan tava yapacaktım biberler bozulmasın(oysaki biberleri daha pazardan yeni almıştı yani taze idi bozulması imkansız) diye bir açtım ki aaa içinde gel al bileziğini al deyince.bir gece daha sende kalsın sıkıntı değil yarın getirirsin dedim.Bana annen hocaya gitmesin kız gerek kalmadı parmak izinede gerek kalmadı değilmi dedi.Yok gerek kalmadı dedim.Ertesi gün okula getirip bana eliyle geri verdi birde üstüne bundan başkasına bahsettinmi diye sordu.hayır dedim.ki gerçekten de en yakın arkadaşım banan bir konuyu açana kadar.Kadının eşi polis ve ondan 1 tane borç çeyrek almış.Sonrada eşinin haberi olmuş utanmaz kadın ben varken eşimden istemiş aklıma hiç iyi şeyler gelmiyor deyince abla aklına bişe gelmesin onun derdi eşin değil aldığı çeyreğin üstüne yatmak (kocasından aldı ya adam isteyemez tabi oda eşine söylemiş)ama haberin olmuş ısrarla iste zor alırsın dedim.Kadın 1 yılda zorla aldı çeyreği.
işte böyle canım tekrar geçmiş olsun,sen bir çalışandan bahsediyorsun bende 7 yıllık arkadaşımın kazığını yedim.İsteseydi verirdim ihtiyacı olsa susardım.ne borçlar verdim zorla aldım.en sonunda küstüm şimdi sağda solda bana borcu vardı (elişleri yapardı 3 havlu yaptırdım 30 tl idi onu vermemiştim daha maaş gelmediği için)alamadım diyormuş bende böyle böyle yaptı bana ben küstüm yalan söylüyorsam Allah ondan helallik almadan kapısına götürmeden canımı almasın eğer o yalan söylüyorsa aynını Rabbim ona yaşatsın.hayatta beddua etmem kendimi de övmem ama borcuma o kadar sadığım ki alacağımı vereceğimi mutlaka yazarım gününde mutlaka öderim.bundan dolayıda kimden borç istesem asla geri çevrilmem.miktarı ne olursa olsun ihtiyacım varsa dostlarım mutlaka bana yardımcı olur.
çok uzun oldu hakkınızı helal edin hayırlı sabahlar.