• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hemşire olmaktan mutsuzummm

kızlar ben hemşireyim ve bir iş hayatım olmadı, mezun olduktan sonra evlendim hamileliğimin son dönemerinde atamam geldi direk çalışmadan izne ayrıldım bebeğim 8 aylık oldu ve kasım ayında inşallah iş hayatına başlayacağım. ama daha şimdiden stres yapmaya başladım . bir ortamda ne kadar çok kadın varsa o ortamda o kadar çok çekememezlik var, bunu en çok hemşireler bilir. özellikle yeni başlayan hemşireyi sürekli e zmeye çalışırlar, özellikle benim gibi sessiz biriyse ve yeni mezunsa:KK43: yen gelen hemşireye hemşire odasında herkez çay içerken 'sen çay da mı içeceksin!' diyerek azarladıklarını bilirim. bir kere özelde çalıştım 1 ay kadar ve bu tarz ortamlara dayanamayıp çıktım işten, ama orası özeldi, yani buradan çıkma şansım da yok bi daha zor gelir atamam, bakalım nasıl bi ortam bekliyor beni düşündükçe çok stres oluyorum

bende hemşireyim 22 yaşında atandım,cokca yogun bir hastane üstelik, inanın cok cok iyi davrandılar hepsi benden büyükler zaten ne kadar teorik bilsen de uygulamada birinin yeniden göstermesi gerek ve cok cabuk aldılar aralarına ki biz 10 kişi atandık hiç sorun olmadı ön yargıyla başlamayın derim dedikodu boş insanların işi devlet hastanesinde zaten boş kalman imkansız ama özeller öyle değil

aynen bende üniliyim ve liseliler dediğiniz gibi biz harikayız der dururlardı ama işte yapı meselesi ben cevap veremiyorum, eminim ilk aylarda çok ezilecem, bilmediğim bir girişim için sen nasıl üni okudun bunu da mı bilmiyorsun diyecekler sanki kendileri mezun olur olmaz herşeyi yapabilmişlerr gibi.

bende sağlık meslek lisesi çıkışlıyım üstüne ön lisans üstüne lisans tamamlama yaptım ,ama dediğim gibi bizim meslekte pratiklik esastır liseden bu işe başlayanlar mesleğe erken başladıgı için biraz daha bilmişlik yapabilirler ama emin ol üniversiteli olmanın farkını calıstıkca anlayacaksın

işte benim sıkıntım işimi layıkıyla yapmayı öğrenene kadarki ilk birkaç ay, örneğin bir bankacı mezun olur olmaz işe başlayacağı zaman bilgisayarın başına oturtup hadi başla çalışmaya demiyorlar önce hiçbirşey bilmiyormuş gibi herşeyi sil baştan anlatıyorlar. ama bizim sektör çok farklı orta yaş ve yaşlı hemşire gruplarının bir çoğu biz ezildik herkezi ezelim o zaman kafasındalar, inanın hemşireliği okurken bile erkek sağlıkçılara birşey sorsak ayrıntısına kadar sakince anlatırlardı ama kadın hemşireye sorduğumuzda nasıl azarlardı nasıl bilmiyorsun diye, hatta bazıları hocalarımıza bile gider bizi şikayet ederlerdi bunlar birşey bilmiyor diye. bazıları yüzümüze bakmazdı cevap bile vermezdi. insanlar çok kötü yaa birileri artık bu tarz hemşirelere dur demeli
1.o tarz insanlar heryerde . Ben 7 yıllık ofisimden ayrıldım özel sektörde .her firmanın işleyişi ayrı istediğin kadar bil ilk 2 ay acemisin . İşten ayrıldıktan sonra kısa süreli 3 ayrı yerde çalıştım olmadı , o dediğin tarz , senin kadar iş yapamayan insan bişi öğrenmiş ya ay yapamıyomusun , anlamadınmı , of , puf bi afra bi tafra , azar , yaptığın halde aynen şikayet , sanki kendileri şıp diye yaptılar kız 2 senede öğrenememiş 2. Gün yaptım bana pratik zeka değilsin dedi , 1 ay eşek gibi bir firmayı sil baştan toplayıp yapılandırdım yetersiz diye işime son verildi ... Ben şuan işsizim . Ruh halimi bir bilsen ... En azından atılma durumu yok bir defa yaşayacaksın geçecek . Keşke 1 defada geçeciğini bilsem işim olsa , falaka var deseler iplemem ...

kızlar ben hemşireyim ve bir iş hayatım olmadı, mezun olduktan sonra evlendim hamileliğimin son dönemerinde atamam geldi direk çalışmadan izne ayrıldım bebeğim 8 aylık oldu ve kasım ayında inşallah iş hayatına başlayacağım. ama daha şimdiden stres yapmaya başladım . bir ortamda ne kadar çok kadın varsa o ortamda o kadar çok çekememezlik var, bunu en çok hemşireler bilir. özellikle yeni başlayan hemşireyi sürekli e zmeye çalışırlar, özellikle benim gibi sessiz biriyse ve yeni mezunsa:KK43: yen gelen hemşireye hemşire odasında herkez çay içerken 'sen çay da mı içeceksin!' diyerek azarladıklarını bilirim. bir kere özelde çalıştım 1 ay kadar ve bu tarz ortamlara dayanamayıp çıktım işten, ama orası özeldi, yani buradan çıkma şansım da yok bi daha zor gelir atamam, bakalım nasıl bi ortam bekliyor beni düşündükçe çok stres oluyorum
bence çok güzel bir mesleğin var
değerlendir bunu

aynen bende üniliyim ve liseliler dediğiniz gibi biz harikayız der dururlardı ama işte yapı meselesi ben cevap veremiyorum, eminim ilk aylarda çok ezilecem, bilmediğim bir girişim için sen nasıl üni okudun bunu da mı bilmiyorsun diyecekler sanki kendileri mezun olur olmaz herşeyi yapabilmişlerr gibi.
Neden sesini çıkaramamayı baştan kabul ediyosun anlamadım.Kimseye eyvallahın olmasın.Özel sektörde sesini çıkaramazsan anlarımda devlet dairesi orası.Kendini ezdirmeyeceksin.Bunun için korkmana hatta düşünmene bile gerek yok.Bunu nasıl bilmezsin diyene öğrette bileyim dersin..

bende hemşireyim 22 yaşında atandım,cokca yogun bir hastane üstelik, inanın cok cok iyi davrandılar hepsi benden büyükler zaten ne kadar teorik bilsen de uygulamada birinin yeniden göstermesi gerek ve cok cabuk aldılar aralarına ki biz 10 kişi atandık hiç sorun olmadı ön yargıyla başlamayın derim dedikodu boş insanların işi devlet hastanesinde zaten boş kalman imkansız ama özeller öyle değil
aynen canım san a katılıyorum özeller kadar olamaz devlet sonuçta, benimki de yoğun bi hastane, eğitim araştırma hastanesi. hakkımda hayırlısı olsun, inşallah iyi bi servise verirler hatta inşallah sorarlar hangi servisi istiyorsun diye, atanan bazı arkadaşlarıma sordular

1.o tarz insanlar heryerde . Ben 7 yıllık ofisimden ayrıldım özel sektörde .her firmanın işleyişi ayrı istediğin kadar bil ilk 2 ay acemisin . İşten ayrıldıktan sonra kısa süreli 3 ayrı yerde çalıştım olmadı , o dediğin tarz , senin kadar iş yapamayan insan bişi öğrenmiş ya ay yapamıyomusun , anlamadınmı , of , puf bi afra bi tafra , azar , yaptığın halde aynen şikayet , sanki kendileri şıp diye yaptılar kız 2 senede öğrenememiş 2. Gün yaptım bana pratik zeka değilsin dedi , 1 ay eşek gibi bir firmayı sil baştan toplayıp yapılandırdım yetersiz diye işime son verildi ... Ben şuan işsizim . Ruh halimi bir bilsen ... En azından atılma durumu yok bir defa yaşayacaksın geçecek . Keşke 1 defada geçeciğini bilsem işim olsa , falaka var deseler iplemem ...
senin de allah yardımcın olsun canım, haklısın 1-2 ay sonra inşallah herşey yerine oturacak sabır etmek lazımm

agzına saglık ıyı dedın
ınsanlşar bulunduklarına sukretseler bı de
ya bu tarz yorum yapan insanlar ne garipsiniz yaa tamam mesleğimi seviyorum güzel bi mesleğim var ama mesleğimin sorunlarından da mı bahsetmeyeyim. hiçbir meslekte herşey güllük gülistanlık değil bi öğretmendeki tatil hiçbir meslekte yok ama bi sorunundan bahsettiği zaman amaaaan tatil yapıp yapıp para alıyorsunuz şükret mi diyeyim ,her meslek zor ve stresli. işte benim demek istediğim buydu; kadınlar arası çekememezlik , istediğim yerde istediğim sorunumdan bahsedebilirim herkez bahsedebilir şükret ne demek yaa belki de senden daha şükürlüyümdür , sorsam yok boyumu beğenmiyorum yok burnumdaki kemeri beğenmiyorum, yok ayaklarım büyük bilmem ne sayarsınız o zaman herkez bilsin şükretmesinin önce kendine baksın. tekrar söylüyorum allaha şükür iyi bir mesleğim var ama stresli ve dertleşmek istedim sadece bu tarz yorumlar bir daha yapılmasın

Bikere yeni mezun olmaniz sizi daha asagi yapmaz,sessiz bir mizaciniz olabilir,sert olamayabilirsiniz fakat ilk gunden biraz tavrinizi koyarsaniz,nazikce hadlerini bildirirseniz size yuklenemezler..

daha hemşirelik deneyiminiz bile yokken yani sıkıntıları hiç yaşamamışken hemşirelik mesleğinizden mutsuz olmanız açıkcası bana biraz garip geldi. bence sizin bir süre çalışmadığınız ve bebeğiniz olduğu için çalışma hayatı gözünüzde büyüyor ve çalışmak istemiyorsunuz. yoksa o dediğiniz sıkıntılar ve misli her meslekte var. muhtemelen de mutsuzluğa devam edip bir kaç ay sonra işten ayrılırsınız gibi geldi bana.

Ah canım benim stres falan yapma lütfen. Bizim senin gibi hemşirelere ihtiyacımız var. Hastanede canımla uğraşırken hiçbirşeyim yokmuş gibi davranan, hastaları azarlayan vs. hemşirelere mi bırakacaksın meydanı? Lütfen mesleğinin değerini bil, kutsallığına inan ve bir an önce hizmet vermeye çalış. Eğer bahsettiğin tarzda hemşirelerle karşılaşırsan da içinden gül geç seviyesizle seviyesiz olma. Diplomalı cahil çok maalesef memlekette.

daha hemşirelik deneyiminiz bile yokken yani sıkıntıları hiç yaşamamışken hemşirelik mesleğinizden mutsuz olmanız açıkcası bana biraz garip geldi. bence sizin bir süre çalışmadığınız ve bebeğiniz olduğu için çalışma hayatı gözünüzde büyüyor ve çalışmak istemiyorsunuz. yoksa o dediğiniz sıkıntılar ve misli her meslekte var. muhtemelen de mutsuzluğa devam edip bir kaç ay sonra işten ayrılırsınız gibi geldi bana.
özel bir hastanede çalıştım canımm 2 ay sonra çıktım bunalıma sıkıntıya girdim meslektaşlarımın tavırları yüzünden, yani o sıkıntıları yaşadığım için korkuyorum, buradan çıkamam da diye. ama özel kadar olmaz devlet tabiki o ayrı

atama bekleyenler var burda..lutfen şikayet ettiğiniz şeye bakın, atanmissiniz.. ben öyle bi sey gormedim.. isinizi profosyonelce yapin ve gerektiğinde muhatap olun o halde ;)

Ah canım benim stres falan yapma lütfen. Bizim senin gibi hemşirelere ihtiyacımız var. Hastanede canımla uğraşırken hiçbirşeyim yokmuş gibi davranan, hastaları azarlayan vs. hemşirelere mi bırakacaksın meydanı? Lütfen mesleğinin değerini bil, kutsallığına inan ve bir an önce hizmet vermeye çalış. Eğer bahsettiğin tarzda hemşirelerle karşılaşırsan da içinden gül geç seviyesizle seviyesiz olma. Diplomalı cahil çok maalesef memlekette.
haklısın canım zaten yeni jenerasyon daha iyi , gençler inşallah düzeltecek ortamları inanıyorum

haklısın canım zaten yeni jenerasyon daha iyi , gençler inşallah düzeltecek ortamları inanıyorum
İnşallah. Benim sağlık ocağındaki hemşirem mükemmel bir insan. Hemşireleri sevmezdim onu tanıyınca fikrim değişti. Görevini çok iyi yapıyor. Siz de umarım öyle olursunuz. Diğerlerini hiç takmayın. Kötüler kısa vadede kazanıyor gibi görünseler de unutmayın uzun vadede kazanan hep iyiler olacaktır.

O kadar stres yapmayın ne güzel atanmıssınız.. keyfini çıkarın.. boyle önyargılarla giderseniz ve çekingen olursanız bunu kullanırlar size karşı.. kendinize güvenin.. herkes bu yollardan geçiyor.. ayrıca kendinizi ezdirmeyin.. gereken cevabı verin .. ilk başta nasıl davranırsanız öyle devam eder..

Siz de terbiyesizlik edene haddini bildirin.
Hem ne çocukça, ne seviyesiz tartışmalar bunlar ya, "sen de mi çay içeceksin" filan. Ben ABD'de hemşireyim. Biz Amerika'da nelerle uğraşıyoruz, bir de ordaki sorunlara, muhabbetlere bak. İnanılır gibi değil. Yani izin vermeyin terbiyesizliğe, başka tavsiye veremiyorum.

ya bu tarz yorum yapan insanlar ne garipsiniz yaa tamam mesleğimi seviyorum güzel bi mesleğim var ama mesleğimin sorunlarından da mı bahsetmeyeyim. hiçbir meslekte herşey güllük gülistanlık değil bi öğretmendeki tatil hiçbir meslekte yok ama bi sorunundan bahsettiği zaman amaaaan tatil yapıp yapıp para alıyorsunuz şükret mi diyeyim ,her meslek zor ve stresli. işte benim demek istediğim buydu; kadınlar arası çekememezlik , istediğim yerde istediğim sorunumdan bahsedebilirim herkez bahsedebilir şükret ne demek yaa belki de senden daha şükürlüyümdür , sorsam yok boyumu beğenmiyorum yok burnumdaki kemeri beğenmiyorum, yok ayaklarım büyük bilmem ne sayarsınız o zaman herkez bilsin şükretmesinin önce kendine baksın. tekrar söylüyorum allaha şükür iyi bir mesleğim var ama stresli ve dertleşmek istedim sadece bu tarz yorumlar bir daha yapılmasın
evet suan da ayaklarının ustunde duramadıgı ıcın kocasının kahrını cekenler.uc kurusluk kıyafetı kocasının bınbır nazıyla alanlar.elıne para gecmeyen kadınlar.oyle dertler var kı sızın kı dert mı dedık bız burda...yok cay ıcıyodum sen de mı ıcıyosun allah sana cok buyuk dert vermıs.ısın var kafanı dagıtabılcegın 15 oldumu maasını cekebıldıgın .. allah bılır kımın katında daha ıyı oldugu sen sukredıyosun ben sukredıyosun demıyorum.Cekememezlık degıl senı tanımadan neyını kıskanıcaz anlayamadım.hıc bı yerıme kusur bulan begenmeyen bırı de degılım konuyu saptırıyosun.dertlesmek ıcın konu actıysan da sana olumsuz ornekler verıp.tekrar sukrenmenı saglamısım.HERKEZ degıl herkes yazamayan bırı ıyı bı meslek sahıbı olmus gercekten sukret canım.ha buraya konu actıysan olumlu olumsuz her konuya ,her fıkre saygı duyman gerekır bu da dıpnot
ne dememı beklıyodun vah vah mı .. vah vahlık bır durum gormedım de ben senınkı dupeduz sımarıklık olmus 'herkez'ben gıbı dusunuyodur emın ol

Back
X