• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hemşire olmaktan mutsuzummm

İnanın başka herangi bir iş yaparken de bu tür insanlarla karşılaşacaksınız.. Zamanla ezile ezile dik durup kendinizi ezdirmemeyi öğrenmek zorundasınız.. Hiçbirimizin işi güllük gülistanlık değil ne yazık ki.. Siz meslek açısından buradaki pek çok kadından daha şanslısınız..

İyi de anlattıklarını her işyerinde var ki...
Benim ablam da hemşire hem de kaç yıllık mesleğini severek yapıyor o da başka yere tayin istedi çıkarsa burada sorumlu hemşire oldum yeni yerde yeniden baslayacagim diye stres yapıyor o da...
En azından basinizda bi patron işveren yok ve işiniz garanti...
Ay yazarken sinir stres bastı bana da (: keşke benim de boyle garanti mesleğim olsa...
İnsan illa dert edinecek bir şeyler buluyor kendine.

Sizin herseyden önce hemşirelik nosyonunuz eksik .tüm konuşmalarınızda meslektaşlarınızı yeriyorsunuz. Sanırım yetersizliğin verdigi korku sizi buna yöneltiyor. Mesleğe sizden bir gün once başlamış her Hemsire siZden hem kıdem hem de tecrübe olarak ondedir.Bence saygıyı eksik etmeZseniz hiç sorun çıkmaz.

Hemsireligin cok zor oldugunu biliyorum. Bir suru komplekslo tip var.bayan doktorlar ozellikle hemsireleri cok eziyor.onlarda yenilerden cikariyor acisini demek
Sallamiyacaksin isine bakicaksin okadar başka care yok.

kızlar ben hemşireyim ve bir iş hayatım olmadı, mezun olduktan sonra evlendim hamileliğimin son dönemerinde atamam geldi direk çalışmadan izne ayrıldım bebeğim 8 aylık oldu ve kasım ayında inşallah iş hayatına başlayacağım. ama daha şimdiden stres yapmaya başladım . bir ortamda ne kadar çok kadın varsa o ortamda o kadar çok çekememezlik var, bunu en çok hemşireler bilir. özellikle yeni başlayan hemşireyi sürekli e zmeye çalışırlar, özellikle benim gibi sessiz biriyse ve yeni mezunsa:KK43: yen gelen hemşireye hemşire odasında herkez çay içerken 'sen çay da mı içeceksin!' diyerek azarladıklarını bilirim. bir kere özelde çalıştım 1 ay kadar ve bu tarz ortamlara dayanamayıp çıktım işten, ama orası özeldi, yani buradan çıkma şansım da yok bi daha zor gelir atamam, bakalım nasıl bi ortam bekliyor beni düşündükçe çok stres oluyorum

çok abartıyosun bence hiç de öyle bir durum yok, sen çay da mı içeceksin filan ne demek ? sen kendini ezdirecek gibi görürsen ezen olur , beni kimse ezmedi ben de atanalı anca bir yıl oldu öncesinde hep özelde çalışmıştım ne ilk günümde ezdirdim kendimi ne de şuan ezdiriyorum asker değiliz biz rütbemiz yok ha ben ha 10 yıllık ne üstünlüğü var benden?

kızlar ben hemşireyim ve bir iş hayatım olmadı, mezun olduktan sonra evlendim hamileliğimin son dönemerinde atamam geldi direk çalışmadan izne ayrıldım bebeğim 8 aylık oldu ve kasım ayında inşallah iş hayatına başlayacağım. ama daha şimdiden stres yapmaya başladım . bir ortamda ne kadar çok kadın varsa o ortamda o kadar çok çekememezlik var, bunu en çok hemşireler bilir. özellikle yeni başlayan hemşireyi sürekli e zmeye çalışırlar, özellikle benim gibi sessiz biriyse ve yeni mezunsa:KK43: yen gelen hemşireye hemşire odasında herkez çay içerken 'sen çay da mı içeceksin!' diyerek azarladıklarını bilirim. bir kere özelde çalıştım 1 ay kadar ve bu tarz ortamlara dayanamayıp çıktım işten, ama orası özeldi, yani buradan çıkma şansım da yok bi daha zor gelir atamam, bakalım nasıl bi ortam bekliyor beni düşündükçe çok stres oluyorum
Kadınlar arası polemikler konusunda haklısın.
Bizim burada geçmiş yıllarda 2 bayan vardık. O zaman ne kavgalar olurdu, bizim aramızda da değil kombinasyon...
Ama 2 yıl önce işten ayrıldı kafamız rahat. Hiç polemik olmadı gerçekten.
Olsa da yapacak bir şey yok. İşini yapıp geçeceksin.

Ayrıca Türkiye’de ben işimi çok seviyorum diyen çok az çıkar.

Aslında seçimlerimizi de çok küçük yaşlarda yapıyoruz tam bilmeden bunun da etkisi var. Ama sonrasında çalışmaya başlayınca bence şartlar bıkkınlık yaratıyor daha çok meslek değil.

evet o konuda şanslıyım biliyorum çok şükür bir mesleğim var. ama herkez biliyor insanlar hastanelere gittikçe hemşireler tarafından sürekli azarlanıyorlar, işte o halkı azarlayan hemşireler iş arkadaşlarına da aynısı davranıyorlar. sizler sadece ayda bir kere gittiğinizde bile sinir oluyorsunuz tavırlarına, benim gibi sessiz sakin hemşireler ise onları gün boyu çekmek zorunda kalıyoruz, doktor kaprisleri de cabası.. işte bunlar aslında hiç de basit şeyler değil, insan bir katllanır iki katlanır da ömür boyu çekilecek çile değil. inşallah iş arkadaşlarım iyi olurlar, yoksa çok hassas bi yapım var , bu arada hayırlı doğumlar...
Ya kesinlikle katiliyorum hemsire hemsireyi cekemiyor arkadas. Ne bu kin anlamiyorum. Alttan laf vurmalar var hep. Bi yanlis yapilsin hemen soylerler. Ortmezler ustunu. Insallah boyle ortamlarda calismayiz ...

bu durumda adama ne diye hemşirelik okudun denir konu sahibi kusura bakma..okuduğun mesleğin istisnalar haricinde kadın işi olduğunu bi hayli biliyorsun,ekmek aslanın iç organlarına saklanmışken bir işin olduğu için şükretmek yerine daha hiç başlamadığın bir işin stresini yaşaman bana şükürsüzlük gibi geldi..belki devlette istediğin tavırları göreceksin ve bilmiyorsun..bu mesleğe değil insana bakıyor kesinlikle.

şimdi çevreme bakıyorum da kimse işyerinden memnun değil... herkes bir şekilde zorla işe devam ediyor... evde otursakta evde sıkılırız... daha başlamadan gittiğiniz ortam ile ilgili ön yargılarınız var. belki iyi insanlar... ön yargılı davranırsanız öle devam eder...

bende memnun değilim. gıcık olup kaçtığım eski iş yerimi özlüyorum... belki geri döneceğim... aslında neler neler yaşadım ama burası daha betermiş. yani beterin beteri varmış...

aslında bizden de kaynaklanıyor. her insana değer veren bir yapın olunca böle olur.. biraz duygusuz duyarsız olmak lazım....

bu durumda adama ne diye hemşirelik okudun denir konu sahibi kusura bakma..okuduğun mesleğin istisnalar haricinde kadın işi olduğunu bi hayli biliyorsun,ekmek aslanın iç organlarına saklanmışken bir işin olduğu için şükretmek yerine daha hiç başlamadığın bir işin stresini yaşaman bana şükürsüzlük gibi geldi..belki devlette istediğin tavırları göreceksin ve bilmiyorsun..bu mesleğe değil insana bakıyor kesinlikle.

Canım sen çok olumsuz yorumlar yapıyorsun iyi birsey değil bu, yorumların yol göstersin hesap sormasin dikkatimi çektide..
Konu sahibine gelince daha çok yeni bende başlarda çok ezilirdim ama zamanla sende baş kaldırıyorsun müsade etmezsin sana yapılan haksızlığa tavrını koyarsin aslında herzaman mesafeli olmak en iyisi

memur olmuşsun kimse sana o şekilde davranamaz sen izin vermediğin sürece. ilk zamanlar zorluk çekersin ama kısa sürede alışırsın bu kadar takılma güçlü ol.

Canım sen çok olumsuz yorumlar yapıyorsun iyi birsey değil bu, yorumların yol göstersin hesap sormasin dikkatimi çektide..
Konu sahibine gelince daha çok yeni bende başlarda çok ezilirdim ama zamanla sende baş kaldırıyorsun müsade etmezsin sana yapılan haksızlığa tavrını koyarsin aslında herzaman mesafeli olmak en iyisi
Bunun olumsuzlukla alakası yok canım yazım üslubum sert evet ama artniyetli değil..daha başlanmamış mesleğin sıkıntısından söz edilemez heleki yıl 2014 karşımızda okumuş bir hanımefendi var ülkenin işsizlşik ve istihdam oranlarını bilmemesi söz konusu bile değil..şimdi konu sahibinin durumu doğmamış çocuğa don biçmek ,dereyi görmeden paçayı sıvamak sözlerine birebir uymuyor mu yani..
ikincisi olumsuz yorum yaptığım doğrudur fakat yorumlarım bdv de aldatılma şiddet topiklerinde olunca olumlu bir yoruma gitmek çok da doğru değildir..aldatılan dayak yiyen birine huzur için çekeceksin diyemem..
konuyu dağıtmayayım konu sahibi evladıyla kocasıyla mutlu mesut olsun mesleğindeki önyargılardan karşılaşacağı tavırlarla bir an evvel kurtulsun diyeyim gözlerine olumlu bir yorum iliştireyim ;)

Herhalde şımartılarak büyütüldünüz ,her işin kendine göre stresi var ve iş arkadaşından iyi arkadaş olmaz çünkü ekmek kavgası olduğundan gerçekleri olduğu gibi kabul ederseniz herşeyin üstesinden gelirsinizHerhalde şımartılarak büyütüldünüz ,her işin kendine göre stresi var ve iş arkadaşından iyi arkadaş olmaz çünkü ekmek kavgası olduğundan gerçekleri olduğu gibi kabul ederseniHerhalde şımartılarak büyütüldünüz ,her işin kendine göre stresi var ve iş arkadaşından iyi arkadaş olmaz çünkü ekmek kavgası olduğundan gerçekleri olduğu gibi kabul ederseniz herşeyin üstesinden gelirsinizHerhalde şımartılarak büyütüldünüz ,her işin kendine göre stresi var ve iş arkadaşından iyi arkadaş olmaz çünkü ekmek kavgası olduğundan gerçekleri olduğu gibi kabul ederseniz he

hastane çalışanıyım kendi çalıştığım hastaneyi göz önünde bulundurarak konuşuyorum..
boş yere stres yapıyorsunuz.
En zorlu yerde acilde çalışıyordum yeni atanmış 17 yaşında hemşiremiz bile vardı ama herkesin desteği tamdı.
Hastane işi ekip işi.
Hemşiresi doktoru teknisyeni sekreteri temizlikçisi..
Biri olmasa eksik kalır herşey.
O yüzden korkmayın hemen alışırsınız ordaki düzene.

Özellikle nöbetli çalışacaksanız ailenizden çok o insanları göreceğiniz için daha bir samimi gelecek ortam :) şimdiden hayırlı olsun.

Canım ya sen çok kötü insanlarla karşılaştın yada çok kötü bir yerdesin.
Kimse yeni gelene sen birde çay mı içeceksin gibi çıkışmaz.
Temellerini sağlam atarsan arkadaşlıklarının hiçbir problem yaşamazsın. Çalıştığın yerde ki yaş ortalaması önemli eğer emekliliği yaklaşmış eski usul hemşirelerle karşılaşırsan dediğin doğru biraz zorlanıyorsun ama kendini kanıtladıktan sonrada en gözdeleri olursun bu kişilerin.
İşini düzgün yap, kaytarma, etik çalış, hastayla çalışanlarla empati kur gerisi kendiliğinden çözülüyor zaten.
Ben 18 yaşında atandım 60 puanla değil üstelik bir arkadaş öyle demiş 84le 6. atamada anca atandım :D Sadece 8 kişiydik yeni çömez :) Bizim üstlerimiz en azı 12 yıllıktı bir düşün yani. Ama bak üstesinden geliniyor. 9. yılımı çalışıyorum çokta seviyorum işimi. İnsanlığa faydalı olunabilecek sayılı mesleklerden bu meslek. Bu mesleği neden seçtiğini hatırla. O idealist genci yeniden alevlendir ruhunda ;)
Kolaylık ve başarı dilerim meslek hayatında.

Iki sene once yeni mezun atanmis biri olarak sana soyleyeceklerim var. Bu korkularin asla gerceklesmez ben ilk ata digimda resmen cocuktum babamla imza atmaya gitmistik bashemsireye bizim cocuk buraya atandi demsiti dusun artik ama memur olunca hicbiri sana boyle davranamiyor cunku seninde onlar gibi birsuru hakkin var ve ozelle hic alaksi yok ben ilk zamanlar cay almaya utanirdim yemek yemeye gidemezdim sonra sonra annem yasindaki hemsireler bile destekcimiz oldu gel cay icelim yemek yiyelim vesayre... daha sonra ortama uyum sagliyosun simdide dalga geciyoruz birbirimizle annem sayilirsin ama ayni isi yapiyoruz diye hic korkun olmasin memurluk cok guzel birsey zaten o ozguven sana aylar gectikce yerlesicek tek tavsiyem dik yuru utanma sikilma herkezle konus muhabbet et

Back
X