Hemşire olmama az kaldı fakat bu işi yapmak istemiyorum.

ama şimdi ameliyatla ilgili isen ( o nasıl uluyorsa) ameliyat hemşiresi ol

tıp alanında mesleğin varmış

hadi diyelim çalıştın kazandın

6-7 yıl daha okuyacaksın seni kim finanse edecek

gece hemşire gündüz tıp öğrencisi mi olacaksın
Evet bu arada tam da o şekilde olacağım.

Öyle aslında.İnsan sevmek ayrı meslek sevmek ayrı.Şuan hastalara en iyi,en tatlı yaklaşan öğrenciler.Mesleğimi tıp kazanıp mezun olana kadar yapmak zorundayım zaten.Fakat hastalara yansıtacak kadar da nefret etmiyorum.Yapılmaz bir iş sadece.Sağlıkçı olacaksan doktor olacaksın malesef çünkü gerisi ezilmeye mahkum

Istiyosaniz vazgecmeyin.

Hele ygs-lys calismaya baslayin,yeterli puani aldiktan sonra gerisi corap sokugu gibi gelir. Insallah basarirsiniz.

Yalniz saglik sektorunde hemsirelerin ezildigi fikrine katilmiyorum,hemsireler cok iyi orgutlenip kendi haklarini en iyi koruyan yardimci saglik personeli bence.

ama neden

biz bu alanda değiliz ama cidden değişik geldi

yani ameliyat severim uzman doktor olayım

diyorsunuz ama ameliyat hemşiresine istemiyorumn diyorsunuz

para ve prestij farkı olabilir de işin niteliği arasındaki fark ne yani doktorunki bir de sorumluluk

Arkadas calisma ortami olarak degil prestij olarak meslegini sevmiyor.

Konu sahibi ben sana tek bir sey sormak istiyorum.
35 yasina kadar dirsek curutmeye stres icinde yasamaya hayattan kopmaya benliginden cikmaya hazir misin?
Gece hemsirelik yapcam gunduz derse gircem diyorsun ama oyle olmayacak o is olamayacak.

Istiyosaniz vazgecmeyin.

Hele ygs-lys calismaya baslayin,yeterli puani aldiktan sonra gerisi corap sokugu gibi gelir. Insallah basarirsiniz.

Yalniz saglik sektorunde hemsirelerin ezildigi fikrine katilmiyorum,hemsireler cok iyi orgutlenip kendi haklarini en iyi koruyan yardimci saglik personeli bence.

Hemşire statüsü onu tatmin etmediği için doktor olmak istiyo.

Çalışma yerleri aynı olsada hemşireyle doktoru bir tutamayız.

Istiyosaniz vazgecmeyin.

Çalışma ortamında öyle olmuyor.İkinci dönem ygs çalışmaya başlayacağım zaten.Sonra yaz tatili ve Haziran 2017'ye kadar da lys.Tüm kazancımı da aksilik olmazsa özel derslere harcayacağım.Böyle böyle hallederim diye düşünüyorum.

Neden canım.ben çok istemiştim ama babam hiç istemedi ve yollamadı.hala içimde uhdedir keşke sağlıkçı olsaydım diye.

O kadar yorucu nöbetler,çalışma şartları,sınırlılıklarınız,aldığınız maaş tatmin etmezdi sizi de muhtemelen.Belki olmamanız daha iyidir o yüzden :)

Arkadas calisma ortami olarak degil prestij olarak meslegini sevmiyor.

Konu sahibi ben sana tek bir sey sormak istiyorum.
35 yasina kadar dirsek curutmeye stres icinde yasamaya hayattan kopmaya benliginden cikmaya hazir misin?
Gece hemsirelik yapcam gunduz derse gircem diyorsun ama oyle olmayacak o is olamayacak.

Hem çalışıp hem okuyan tıp ve hemşirelik öğrencileri var.Ayrıca hayallerime kavuşana kadar çektiğim çilenin önemi olmaz benim için

İster istemez zorla bile olsa mezun olana kadar katlanmak zorundayım hemşireliğe.

yanıltmayayım ama tıp fakültesi, bir yandan çalışırken okunabilecek bir bölüm değil bence.
Ben sırf bu yüzden diyetisyenlik okudum, hatta yurtdışında yaşadığım için öyle puanmış kazanmak kazanamamak hiç bir sorunum yoktu, okula gittim ve "aaa tıp çok zorlar beni diyetetik istiyorum" dedim, kayıt yaptırdım. tıp okuyanlar gecelerce sabahlar yine de kalırlardı sınavlardan. çalışarak çok zor bence.
umutlarınızı kırmak istemiyorum, ama olmayacak bir duaysa amin demeden gerçeği görün istiyorum. tıp okuyan arkadaşlar umarım bilgi verir size, benim yorumumdan çok daha değerli ve yararlı olacaktır.
ayrıca hemşirelik için "katlanmak zorundayım" diye konuşan birinin tıpta mutlu olacağına inanmıyorum.
"zor olacak ama hemşirelikten kazandığımla hayatımı idame ettiririm, bir yandan okurum" deseniz derdim ki hemşirelikle yetinmiyor, yüksekleri hedefliyor, yolu açık olsun.

yanıltmayayım ama tıp fakültesi, bir yandan çalışırken okunabilecek bir bölüm değil bence.
Ben sırf bu yüzden diyetisyenlik okudum, hatta yurtdışında yaşadığım için öyle puanmış kazanmak kazanamamak hiç bir sorunum yoktu, okula gittim ve "aaa tıp çok zorlar beni diyetetik istiyorum" dedim, kayıt yaptırdım. tıp okuyanlar gecelerce sabahlar yine de kalırlardı sınavlardan. çalışarak çok zor bence.
umutlarınızı kırmak istemiyorum, ama olmayacak bir duaysa amin demeden gerçeği görün istiyorum. tıp okuyan arkadaşlar umarım bilgi verir size, benim yorumumdan çok daha değerli ve yararlı olacaktır.
ayrıca hemşirelik için "katlanmak zorundayım" diye konuşan birinin tıpta mutlu olacağına inanmıyorum.
"zor olacak ama hemşirelikten kazandığımla hayatımı idame ettiririm, bir yandan okurum" deseniz derdim ki hemşirelikle yetinmiyor, yüksekleri hedefliyor, yolu açık olsun.
Ben ikinci söylediğinizi söylüyorum Zaten.Sağlıkla ilgileniyorum ama isteğim doktor olmak.Hemşirelik yapmak istemiyorum diyorum.Sektörle değil meslekle zorum var kısacası.

Ben ikinci söylediğinizi söylüyorum Zaten.Sağlıkla ilgileniyorum ama isteğim doktor olmak.Hemşirelik yapmak istemiyorum diyorum.Sektörle değil meslekle zorum var kısacası.

Tıp kazanma durumun olsaydı zaten kazanırdın şekerim ikisinin puanı arasında dünyalar fark var. Bana isteğin gerçekçi gelmiyor.

Madem hastanede çalışnak istiyorsun hemşireliği dene. Sevmezsen o zaman oturur düşünürsün. Anladığım kadarıyla derdin meslek grubuyla değil statüyle. Bence pekala bu mesleği de sevebilirsin. Acil, ameliyathane vb. aksiyon bölümleri dene bir bak olmadı tekrar hazırlan sınava.

Ab ah hemşire olmak için neler vermezdim.. salak sağlık meslek lisesi müdürü rüşvet vermedik die kayidimi almamisti o zamanlar okula.. ama ahimi aldi.. yok okul kapancak vs bi suru sey zirvaladi. Eger alsaydi ilk mezunlardan biriydi m..

Sağlık sevmeden yapılmaz. Mezun ol, bakalım gir sınavlara tıp seni isteyecek mi :) yani yeterli puanı alabilecek misin.. Aldın gir oku keyfini çıkar. Yaş ne ola ki

Önce okulunu bıtır yasın cok genc yenı bır bolumü sonra okursun sanslısın hemsıreler hemen atanıyor elınde maasınla ozel bır unıversıteye bile gıdersın

Hemşire olmama az kaldı fakat bu işi yapmak istemiyorum.Okulu son sınıfta bırakmam çok saçma olur zaten.Mezun olduktan bir sene Sonra tıp fakültesini kazansam çok mu geç kalmış olurum? 35-36 yaşında uzman olabiliyorum ancak.Hayata küstüm bu durum yüzünden :KK43:
say ki tusu kazanamadın yıllarca. kazanıp uzman olduğunda da 36 yaşındasın. sevmediğin işi yapacağına 40 yaşında ama sevdiğin meslekte en iyisi ol.

Back
X