Hemşire olmama az kaldı fakat bu işi yapmak istemiyorum.

Dicle Üniversitesi'nde hemşirelik yaparken diş hekimliği okuyan, diplomayı alınca da hemşireliği bırakıp muayenehane açan birin duymuştum; ortağından.

Çalışmaya başladığın yerdeki bölümlere bakarsın, diplomanı alınca da istediğin bölüme girip sadece fark derslerini verirsin sene kazanmış olursun. Dersler ya aynı ya benzer sonuçta.

Öyle aslında.İnsan sevmek ayrı meslek sevmek ayrı.Şuan hastalara en iyi,en tatlı yaklaşan öğrenciler.Mesleğimi tıp kazanıp mezun olana kadar yapmak zorundayım zaten.Fakat hastalara yansıtacak kadar da nefret etmiyorum.Yapılmaz bir iş sadece.Sağlıkçı olacaksan doktor olacaksın malesef çünkü gerisi ezilmeye mahkum
Hangi hastanelerde çalıştığını merak ettim. Devlette gördüm özelde. Özelde çıkar çatışması daha çok ama devlette daha mutluyum. Kafanda önyargı oluşturmuşsun bence. Ben başka bir iş yapamazmışım siz sevmiyor olabilirsiniz ama genellemeleriniz saçma olmuş.

Senin düşüncelerin baştan yalnış iyiki çalıştıgım doktorlar senin gibi saglıkcı olcaksan doktor olcaksın gerisi ezilmeye mahkum düşüncesinde degil kimse kimseyi ezemez arada statü farkı dahi olsa bende ebeyim yıllardır kamudayım hiç senin gibi düşünen bi hekim görmedim zaten kazanacak olsaydın hemşireligi degil tıp kazanırdın ayrıca ögrenciler özellikle üni.ler stajlarda sallamaktan başka bişey yapmıyolar 13 kişi servise veriliyo işe yarar kimse yok saglk meslekler daha ılımlı ve ögrenmeydm meyilli
Katılıyorum doktorlarımız öyle iyiydi ki ( şimdi başka hastaneye geçeceğim) yanıma gelip çay içelim mi hemşire hanım derlerdi. Servisin genelinden böyle bir ima bile görmedim. En çok sorunu stajyerlerle yaşadım. Hiçbir iş yapmak istemiyorlar, ellerinde telefon düşmüyor. İçlerinden gelecekte yapacaklar. Hastalarla iletişimde sıfır. ama sorsan gözleri tıpta :) önce bir başar bakalım.

Katılıyorum doktorlarımız öyle iyiydi ki ( şimdi başka hastaneye geçeceğim) yanıma gelip çay içelim mi hemşire hanım derlerdi. Servisin genelinden böyle bir ima bile görmedim. En çok sorunu stajyerlerle yaşadım. Hiçbir iş yapmak istemiyorlar, ellerinde telefon düşmüyor. İçlerinden gelecekte yapacaklar. Hastalarla iletişimde sıfır. ama sorsan gözleri tıpta :) önce bir başar bakalım.
Bende TSM'ye geçtim nöbet yok,ögrenci yok 3 ebe 1 sorumlu hekim çalışıyoruz oh miss :anne:

Back
X