Ben hiç hemşirelerin hastaların altını değiştirdiğini görmedim.
Rahmetli dedem bir ay kadar yattı hastanede. Alt temizliği için hasta bakıcı mı deniyor bilemiyorum görevliler yardım etti. Daha doğrusu refakatçilere öğrettiler. Annem ve dayım sırayla kalıp temizliğini yaptılar. Dediler ki siz temizlemeyi öğrenin ve evinize gidince de devam edin. Pansuman yapmayı öğrettiler yatak yaraları için.
Ayrıca iğrenç bir meslek falan değil. Ben yapamazdım sağlık üzerine bir meslek ama yapabilseydim birisine kendini iyi hissettirmek beni mutlu ederdi. Önümde bir trafik kazası oldu ve yaralıların ilk yardımını yapmak istedim. Bilgim var ama setifikam yoktu. Hata yapar mıyım diye düşünürken bir araç durdu hemşirelik okuyan bir kız geldi ve beraber yaptık. Sonra aileler haber göndermiş hayat kurtarmışız küçük şeylerlebu tek olay bile beni yıllarca mutlu edebiliyorsa sizin işiniz gerçekten çok kutsal.
sağlık çalışanı iseniz çalıştığınız genç yaşlı ayırma lüksünüz var mı?
bence yok.
yaptığınız iş iğrenç değil. ama mesleğin getirisi bu. fizik tedavi okuyup ben sadece genç erkeklere masaj yaparım demek gbi bişey bu.
Hemşirelik oldukça zor bir meslektir. geceniz gündüzünüz tatiliniz olmaz. anne baban bu konuda haklı. hemşirelik görevleri arasında yeri gelince yatalak hastanın mahrem bölgesine bakım yapmak ve altını almak da vardır. her serviste de bu tarz yatağa bağımlı hastayla karşılaşacaksınız. idrar kan balgam kötü koku günlük iş rutininiz olacak. bunları tolere edebilirim diyorsanız problem yok. lakin bir insanın altını temizlemek dışardan neden aşağılanacak bir şey olarak görülüyor bunu anlamakda zorluk çekiyorum. böyle düşünenler kesinlikle ruhen iğrenç insanlar. demek ki bu tarz düşünen kişiler hasta anne ve babalarına bakım yapmayıp kaçacaklar.
kötü ve iğrenç bir iş yapmıyorsunuz. tam tersine oldukça sevaplı bir iş yapacaksınız eğer yaparsanız. ama başkaları beni aşağılar kötü hissederim diyorsanız ki öyle düşünüyorsunuz kafa yapısı olarak çok olgun bir insan değilsiniz demektir. hayata dair düşünceleriniz olgunlaşmamış henüz. bu işi yapmayın üzülürsünüz. çünkü gerçekten sadece para için yapılacak bir meslek değil. çok yorucu. bedenen ve ruhen. İyi düşünün taşının ve karar verin. bu zorlukları göğüsleyebilecek misiniz. özel hastanelerde de yeterince para alamayacaksınız bunu da düşünün.
mesleğin artılarını ve eksilerini değerlendirip kararı verecek olan sizsiniz. avrupa'da işleyiş nasıldır bilmiyorum belki türkiyeden daha iyi koşulları vardır hemşirelerin. başkalarına yardım etmek güzel birşey. Mesleği seviyorsanız ve eksilerinden yüksünmüyorsanız ailenizi ikna edin.tekrar ediyorum işleyiş avrupada tam olarak nasıldır bilmiyorum ama stajyer öğrenci olarak bir kaç ay bir hastanede çalışma imkanınız varsa çalışın derim. eğer kendinize uygun bulmaz iseniz eğitiminize devam etmezsiniz. en uygun yol buYorumunuz çok doğru. Teşekkür ederim.
Ben fransada yaşıyorum yani burada pek özel devlet diye birşey yok. Ben gerçekten bu mesleği seviyorum ama annemin dedikleri de aklımdan çıkmıyor açıkçası sonuçta annem ve bana mesleğimin iğrenç olduğunu söylüyor. Evet henüz hayata bakış açım olgunlaşmadı. Bunu yaşıma bağlamak istiyorum (22 ye yeni girdim).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?