Hemşire olucağım ama

Evet işini iyi yapan hemşireler için saygı duyulması bit meslek her meslekte olduğu gibi ama bu saydıklarınız bağlı ekip vs doktorların tanımı değil mi yahu?

Genelde cpr’yi de doktorlar yapar diye biliyorum zaten. Doktorlar yoksa hemşireler yapıyor.

Cpr eğitimini alan kişiler uygulayabilir .Bu bazen doktor olur, bazen hemşire yani kesinlikle doktor yapmalı diye bir şey söz konusu değil .

Cpr eğitimini alan kişiler uygulayabilir .Bu bazen doktor olur, bazen hemşire yani kesinlikle doktor yapmalı diye bir şey söz konusu değil .
Evet, dediğinizi biliyorum. İlkyardım eğitimi ve akabinde sertifikası olan kişiler de yapabiliyor. Benim kastettiğim hastanede doktor ve hemşirenin aynı anda bulunduğu durumlardı. :)

Canim benim suan aöfden bankacilik bolumu okuyorum 1 senem var ve bir an once bitsinde hemsirelik icin sinava gireyim diye bakiyorum inanki ,2 cocukla ve sikintili hamilelik surecimle suan 2 hafta sonraki sinava hazirlaniyorum yapmaliyim cunki bu okulu bitirip hayalini kurdugum ameliyat hemsiresi olmak icin daha cok calisayim ,kimseye aldirma cok guzel bir meslek secmissin yolun bahtin acik olsun darisi basina..

Şahsen ben hayatta yapamam ama iğrenç olduğu için değil tabii ki en ufak bir yaraya dahi bakamadığımdan. Sağlık sektöründe çalışan insanları takdir ederim ve hep iyi ki varlar derim . Siz sevdiğiniz sürece gerisi önemli değil .

Hemsire olmayi siz secmisseniz anne babaniz dahi olsa geride kalanlara halt yemek duser bence. Ben de avukatim ben okurken avukat olunca yalanci mi olacaksin diyen herkes basina bir is dusunce kapima gelip ne dualar ediyor. Ne oldu hani sahtekar olacaktim yalanci olacaktim. Bizde stajdayken her durusmaya girdik izledik katilin tecavuzcunun de avukati vardir ama onlarin avukati olup olmamaya da sen karar verirsin. Bunu şundan dolayi diyorum sen ilerde bebeklerle calismak istiyorsun ve bu pis isler diye tabir edilen seylerle alakan olmaz o zaman onunda teecih etmek senin elinde.

Anneniz oldukça cahil biri galiba. Kendi akarına kokarına iğrenç demezler de onları temizleyene, temizlik işlemine iğrenç derler bu türler de. Ne zavallıca.

Size diyeceğim ilk şey şu. Eğer dinime kültürüme aykırı falan takıntılarınız varsa yol yakınken dönün bu meslekten. Yeri gelecek alt temizleyeceksiniz, yeri gelecek 30 yaşında adamların pipisinde çıkan yaraya dokunacaksınız, yeri gelecek adamları yardımla işeteceksiniz (amiyane tabirle). Hemşirelik gül bahçesi değil. İnsan dediğin akarı kokarı olan bir canlı, hepimiz öyleyiz yani, hele de hastalanınca veya yaşlanınca. Her meslek herkese uygun olacak diye bir şey yok. Kendinizi tanıyın, ona göre devam edin ya da etmeyin.

Evet, dediğinizi biliyorum. İlkyardım eğitimi ve akabinde sertifikası olan kişiler de yapabiliyor. Benim kastettiğim hastanede doktor ve hemşirenin aynı anda bulunduğu durumlardı. :)
Evet haklısınız ,hemşirelik(lisans) okuyorum ayrıca bizde de ilk yardım acil bakım dersi var . Uygulamalı anlatılıyor. Aynı anda hemşire ve doktor bulunuyorsa acil durumda doktor yapar evet ,yanında hemşire bulunur, yorulunca buyurun hemşire hanım siz devam edin (ara vermeden hemşire devr alıyor hemen) diyor ben de yoğun bakımda stajer olarak çalıştığımda yapmıştım.

Ayrıca konu sahibi olaya yaşlı erkek diye değilde zaten o adam çok kötü durumda (terminal dönemde vs. olabiliyorlar ) sağlık bakımı alma hakkı var.Sağlık bakımı 1.sınıfta gördüğümüz yatak banyosu,perine bakımı, saç bakımı gibi hijyen uygulamalarını da içerir.Sorumluluğumu en güzel şekilde yerine getirmeliyim ki ileride bu meslekten para kazanacağız ,o parayı sonuna kadar hak ederek kazanmalıyım.Biz de bu arada hastanın altını hasta bakıcı alıyordu.Yatak yarası bakımını steril şekilde yapmıştık orderdaki ilaçlara göre.

Canim sen bu meslek seviyorsan yap. En önemlisi meslegini sevmek. Aksi taktirde işin sana işkence gibi gelir.
Hiç yaşına ve ailene takılma. Sadece gerçekten hemşire olmak istiyorsan ol ve mutlu ol. Insan sevdiği isi yapınca hiç çalışıyormuş gibi gelmiyor. Hobini yapıyorsun ve üstüne para alıyorsun gün düşün.
Yaşlı hastalara da bakılabilir genç olanlara da. Hastalık bu kime geleceği belli olmaz.
Icini ferah tut.

Hemsirelik ne hayir icin ne de parasi icin yapilabilecek bir meslek degil. Ancak severseniz yapabilirsiniz bu isi. Yoksa hen sie hem hastalara eziyet bence. Yasiniz 22 meslek secimi yapabilmek icin ideal bir yas bence. Anne baban oyke dedikce sen meslegini savunmalisin yoksa bildigin asagiliyorlar bence. Bir gun bir hemsireye ihtiyac duyacagini unutmasin annen. Sartları hafif mi degil illa ki zorlaniyoruz tatullerde sirayla calisiyoruz ama onun ya mesaisini ya da parasini aliyoruz. Yani butun tatillerde butun hemsireler hastanede beklemiyoruz. Bunalrı nibetteb cikip yatagimda dinlenirken yaziyorum size zor ama asiri tatmin edici bir is benim icin. Umarım sana da ayni duygulari hissetirir.

Benim gördüğüm meslek seçiminde ve ya nerede çalışacağına ilgili anne babasını memnun etmeye çalışanlar sonunda kendi mutsuz oluyor. Anne babalar bu konuya bu kadar karışmamalı.

Bir de bizim millet bir garip gerçekten. Kızım para kazansin ama aman yorulmasın, erken eve gelsin, patron şirketi olmasin, uzak şehire gitmesin...

Annene göre hemşirelik iyi bir meslek gibi gelmeyebilir o farklı bir insan sen farklı bir insansın, sen sevmişsin.

Bir de is yerindeyken normal hayatta düşündüğün gibi olmuyor, eldiven oluyor maske oluor, diğer meslektaşların da aynı işi yapiyor. Yani evdeki annene iğrenç gelebilir ama bir hemşire için yani senin için bu sıradan bir is bunu anlamaları gerekiyor.

Cpr ekip işi bir doktor 45 dk kalp masajı yapamaz. Aynı kişi hem ambu yapip hem kalp masajı da yapamaz. Cpr ekip işidir. Ve cpr da hemşirenin görevleri çok önemlidir.

Mesleğinizin bütün özelliklerini değerlendirip öyle bir karar verin. Hatta uzun yıllar bulunduğunuz ülkede hemsirelik yapmış birini bulup konuşabilirseniz daha rahat anlayabilirsiniz. Bebeklerle çalışmak istiyorum diyorsunuz ama belki seçme şansınızın olmayacağı dönemler olabilir. Bütün seçenekleri düşünüp tartın yine de evet ben bu mesleği istiyorum eminim diyorsanız kararınızdan vazgeçmeyin.
Anne babalar çocukları için bir ideale sahip olabiliyorlar bazen ve bunun altındaki her şey onlara ters geliyor. Mesela sizin doktor olmanızı istedilerse o yüzden karşı çıkıyor olabilirler veya avukat vs.
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama yaşınız küçükse etrafınızdan etkileniyor olabilirsiniz. Olgunlaştıkça etrafın ne dediğini takmamaya başlıyorsunuz.

Bu anlattıklarınız mesleğim bir parçası ve hiç de aşağılanacak şeyler değil. Bir hastanın canı, bakımı size bu meslek grubuna ait. Açıkçası çok da güzel ve gurur duyulacak bir iş. Ama siz bu durumdan memnun musunuz onu sorgulayın. Herkes her işi yapamaz çünkü. Kimse mesleğinin süper olduğunu yada olmadığını başkasına ispatlamak zorunda değil. Siz seviyorsanız gerisi boş. Kimisi x mesleği gözünde yüceltir kimisi farklı algılar.

Hemşirelerin görevi yadsınamaz tabiki ben doktor olan kuzenlerimden bildiğim kadarıyla söyledim.

Umuyorum bir sürü hayat kurtarırsınız!

Bu zamana kadar yaptığım CPR’ın sayısını hatırlamam mümkün değil. Ki 5 yıldır bu işin içindeyim. Memur olarak.
Sağlık sektörü zor bir sektör. Hasta olursunuz işe gidersiniz, anne babanız hasta olur onlara bakmak yerine gider başka hastalara bakarsınız. Zor bir meslek. Hiç bir şekilde bir mazeretiniz olmuyor. Paramedik olarak çalışıyorum öncesinde bebek hemşireliği de yaptım. Fedakarlık isteyen bir meslek. Nankör bir meslek....

Hemşirelik en kutsal mesleklerden birisi. Kardeşim de hemşirelik okuyor ve biz çok mutluyuz onunla gurur duyuyoruz. İnsanların sağlıkçılara ihtiyacı var. Doktorlar ve siz olmasanız insanlar ne halde olurdu... Ben hemşire olmayı çok isterdim bence mesleğinin kıymetini bil. İlerde yeni doğan servisinde çalışırsın bu günlerde geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…