- 19 Ocak 2014
- 2.821
- 4.195
- 448
Evet işini iyi yapan hemşireler için saygı duyulması bit meslek her meslekte olduğu gibi ama bu saydıklarınız bağlı ekip vs doktorların tanımı değil mi yahu?Kendini 20 yaşındaki hastaya cpr yaparken düşün ve 45 dk sonunda döndüğünü gordugundeki mutluluğu.filmlerde olan şeyleri sen yapıyorsun sana bağımlı ekip ve hastalar çok özel saygı duyulması gereken bir meslek. Gerçekten seviyorsan sağlık sektorunun sana ihtiyacı var
Evet işini iyi yapan hemşireler için saygı duyulması bit meslek her meslekte olduğu gibi ama bu saydıklarınız bağlı ekip vs doktorların tanımı değil mi yahu?
Genelde cpr’yi de doktorlar yapar diye biliyorum zaten. Doktorlar yoksa hemşireler yapıyor.
Evet, dediğinizi biliyorum. İlkyardım eğitimi ve akabinde sertifikası olan kişiler de yapabiliyor. Benim kastettiğim hastanede doktor ve hemşirenin aynı anda bulunduğu durumlardı. :)Cpr eğitimini alan kişiler uygulayabilir .Bu bazen doktor olur, bazen hemşire yani kesinlikle doktor yapmalı diye bir şey söz konusu değil .
Şahsen ben hayatta yapamam ama iğrenç olduğu için değil tabii ki en ufak bir yaraya dahi bakamadığımdan. Sağlık sektöründe çalışan insanları takdir ederim ve hep iyi ki varlar derim . Siz sevdiğiniz sürece gerisi önemli değil .Merhaba kızlar. 2 yıl sonra hemşire olucam. Ben bu mesleği sevdim ama annem ve babam bana sürekli hemşireliği kötü göstermeye çalışıyorlar... mesela bana hep işte hiç tatilin olmicak, geç bitireceksin, herkes evde olucak sen işte. Son olarak annem bana kuzenimin pansumanını yaparken "ıyyy ne iğrenç bir meslek" dedi...
Morelim bozuldu, bu kadar iğrenç bir meslek mi yapacağım diye insanların gözünde..
Başka bir şey daha var. Ben gurbertçiyim ve burada hemşireler bazen "tuvalet" yapıyorlar yani yatalak hastaların altını değiştiriyorlar. Ben huzur evinde staj yaparken tuvalet yaptım yaşlı erkeklerin altını değiştim... Kendimi ilk başta çok kötü hisetim, dinen ve kültürel olarak bu bize baya ters. Ama gelecek yıllarda ben bebeklerle çalışmak istiyorum.
Lütfen bana bi akıl verirmisiniz, ben kötü iğrenç bişey mi yapıyorum? Siz olsanız ne yapardınız. Ablalar bana akıl verin.
Hemsire olmayi siz secmisseniz anne babaniz dahi olsa geride kalanlara halt yemek duser bence. Ben de avukatim ben okurken avukat olunca yalanci mi olacaksin diyen herkes basina bir is dusunce kapima gelip ne dualar ediyor. Ne oldu hani sahtekar olacaktim yalanci olacaktim. Bizde stajdayken her durusmaya girdik izledik katilin tecavuzcunun de avukati vardir ama onlarin avukati olup olmamaya da sen karar verirsin. Bunu şundan dolayi diyorum sen ilerde bebeklerle calismak istiyorsun ve bu pis isler diye tabir edilen seylerle alakan olmaz o zaman onunda teecih etmek senin elinde.Merhaba kızlar. 2 yıl sonra hemşire olucam. Ben bu mesleği sevdim ama annem ve babam bana sürekli hemşireliği kötü göstermeye çalışıyorlar... mesela bana hep işte hiç tatilin olmicak, geç bitireceksin, herkes evde olucak sen işte. Son olarak annem bana kuzenimin pansumanını yaparken "ıyyy ne iğrenç bir meslek" dedi...
Morelim bozuldu, bu kadar iğrenç bir meslek mi yapacağım diye insanların gözünde..
Başka bir şey daha var. Ben gurbertçiyim ve burada hemşireler bazen "tuvalet" yapıyorlar yani yatalak hastaların altını değiştiriyorlar. Ben huzur evinde staj yaparken tuvalet yaptım yaşlı erkeklerin altını değiştim... Kendimi ilk başta çok kötü hisetim, dinen ve kültürel olarak bu bize baya ters. Ama gelecek yıllarda ben bebeklerle çalışmak istiyorum.
Lütfen bana bi akıl verirmisiniz, ben kötü iğrenç bişey mi yapıyorum? Siz olsanız ne yapardınız. Ablalar bana akıl verin.
Evet haklısınız ,hemşirelik(lisans) okuyorum ayrıca bizde de ilk yardım acil bakım dersi var . Uygulamalı anlatılıyor. Aynı anda hemşire ve doktor bulunuyorsa acil durumda doktor yapar evet ,yanında hemşire bulunur, yorulunca buyurun hemşire hanım siz devam edin (ara vermeden hemşire devr alıyor hemen) diyor ben de yoğun bakımda stajer olarak çalıştığımda yapmıştım.Evet, dediğinizi biliyorum. İlkyardım eğitimi ve akabinde sertifikası olan kişiler de yapabiliyor. Benim kastettiğim hastanede doktor ve hemşirenin aynı anda bulunduğu durumlardı. :)
Cpr ekip işi bir doktor 45 dk kalp masajı yapamaz. Aynı kişi hem ambu yapip hem kalp masajı da yapamaz. Cpr ekip işidir. Ve cpr da hemşirenin görevleri çok önemlidir.Evet işini iyi yapan hemşireler için saygı duyulması bit meslek her meslekte olduğu gibi ama bu saydıklarınız bağlı ekip vs doktorların tanımı değil mi yahu?
Genelde cpr’yi de doktorlar yapar diye biliyorum zaten. Doktorlar yoksa hemşireler yapıyor.
Bu anlattıklarınız mesleğim bir parçası ve hiç de aşağılanacak şeyler değil. Bir hastanın canı, bakımı size bu meslek grubuna ait. Açıkçası çok da güzel ve gurur duyulacak bir iş. Ama siz bu durumdan memnun musunuz onu sorgulayın. Herkes her işi yapamaz çünkü. Kimse mesleğinin süper olduğunu yada olmadığını başkasına ispatlamak zorunda değil. Siz seviyorsanız gerisi boş. Kimisi x mesleği gözünde yüceltir kimisi farklı algılar.Merhaba kızlar. 2 yıl sonra hemşire olucam. Ben bu mesleği sevdim ama annem ve babam bana sürekli hemşireliği kötü göstermeye çalışıyorlar... mesela bana hep işte hiç tatilin olmicak, geç bitireceksin, herkes evde olucak sen işte. Son olarak annem bana kuzenimin pansumanını yaparken "ıyyy ne iğrenç bir meslek" dedi...
Hemşirelerin görevi yadsınamaz tabiki ben doktor olan kuzenlerimden bildiğim kadarıyla söyledim.Evet haklısınız ,hemşirelik(lisans) okuyorum ayrıca bizde de ilk yardım acil bakım dersi var . Uygulamalı anlatılıyor. Aynı anda hemşire ve doktor bulunuyorsa acil durumda doktor yapar evet ,yanında hemşire bulunur, yorulunca buyurun hemşire hanım siz devam edin (ara vermeden hemşire devr alıyor hemen) diyor ben de yoğun bakımda stajer olarak çalıştığımda yapmıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?