hemşirelik mi Öğretmenlik mi

Umuthepvarr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
318
167
103
İzmir
Ablalarım o kadar kararsız bir haldeyim ki üniversite sinav sonucları açıklandı sıralamam mühendislik öğretmenlik ve hemşireliğe tutuyor.fakat ben mühendislik düşünmüyorum.Eğer öğretmenliği seçersem ailemle yaşadığim ilden 4-5 saatlik mesafedeki illerde ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih edicem.Fakat ileride öğretmen olup atanamamaktan korkuyorum eğer hemsire olursam yaşadığım ilde okuyucam ve atanabileceğime inaniyorum onunda izni az ve nöbet sorunu olduğu için ailem pek istemiyor bense iki mesleğede aynı mesafedeyim ne yapıcam bilmiyorum bana fikir verir misiniz ?

Öğretmenlik ayağa düştü artık çok baş ağrıtıcı bir meslek ve değersiz bir meslek olmaya başladı. Ama hemşirelikte de nöbet ve izin sıkıntısı var. Öğretmen olursan 3 ay tatilin olacak filan.. Öğretmenlik derim ben. Zorluklarına katlanabileceksen. Tabi her meslegin kendine göre zorlukları vardır hemşirelik de kolay degil hep ayakta olacaksın. Öğretmen olursan tenefüslerin filan da olur dinlenirsin az da olsa :) Atanmak içinse çok çalışman lazım. Ya da köylerde çok öğretmen eksikliği var köyde çalışmayı göze alabilirsen..

Ablalarım o kadar kararsız bir haldeyim ki üniversite sinav sonucları açıklandı sıralamam mühendislik öğretmenlik ve hemşireliğe tutuyor.fakat ben mühendislik düşünmüyorum.Eğer öğretmenliği seçersem ailemle yaşadığim ilden 4-5 saatlik mesafedeki illerde ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih edicem.Fakat ileride öğretmen olup atanamamaktan korkuyorum eğer hemsire olursam yaşadığım ilde okuyucam ve atanabileceğime inaniyorum onunda izni az ve nöbet sorunu olduğu için ailem pek istemiyor bense iki mesleğede aynı mesafedeyim ne yapıcam bilmiyorum bana fikir verir misiniz ?

Cicegi burnunda edebiyat ogretmeniyim.Formasyon belasi ile ugrastim.Kpssye giricem.Atanmam cok zoooor cunku bu formasyon belirsizligi yuzunden dersaneye bile yazilamadim.Oyle calismadan gircem isim sansa kaldi.Bes sene okudum.Atanamazsam da 6.senem olacak.Nerdeyse tip biterdi yani.Onumde senin gibi secenegim olsaydi da hemsirelik okusaydim.Hemsire veya doktor olmak hayalimdi.Is garantiligi acisindan hemsirelik bence.Ama ogretmenlik de guzel pisman degilim.Sadece caba gerektiriyor. :)

Ogretmenlik bircok meslege gore daha avantajlidir ama atanamama derdi insani bitirir.benim tavsiyem saglikci olnaktan yana.issiz kalmazsiniz .soylemek uzucu ama ogretmenlere pek kiymette verilmiyor.

iki mesleğede aynı mesafedeyim ne yapıcam bilmiyorum bana fikir verir misiniz ?

Atanıp atanamamak bir yana bence iki mesleğe de aynı mesafedeyseniz öğretmen olmayın... Size öğretmenlerin tatillerinden, kadınlar için en ideal meslek olduğundan vs bahsedilecek... Öğretmenlerin yaz tatili iki aydır, "üç ay tatilin var" vs denecek... Öğretmenlik -hele ki son yıllarda- asla dışarıdan görüldüğü gibi değil, ailesinin başa çıkamadığı bir yandan da toz konduramadığı çocuklarla, gençlerle ilgilenmek bunun yanında alanınızla ilgili bilgiyi vermek ancak bu işi çok sevmekle olur...

Dokuz yaşından beri öğretmen olmak istiyordum ve bir gün bile pişman olmadan işimi çok severek, sürekli araştırarak, kendimi geliştirerek devam ediyorum mesleğime, her gün sabah olsun okula gideyim heyecanıyla uyuyorum, bunun karşılığını da her yıl derece yapan, selamı sabahı yıllar sonra bile kesmeyen öğrencilerimden alıyorum... Arkadaşlarımın çoğu diğer bölümler tutmadığından, sevgililerine, eşlerine, çocuklarına zaman ayırmak, tatilleri, maaşı vs için seçti bu mesleği ve inanın teneffüste ders zili çalınca fenalık geçiriyorlar adeta, geç gidip erken çıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve reddetmiyorlar sevmediklerini... Diğerleri de sorsanız mesleğini en iyi şekilde icra eder ama ya sınıfları gürültüden geçilmiyor ya da sondan birinci oluyorlar sınavlarda... Burada kendimi diğerlerinden ayırarak örneklendirmiyorum, öğretmenliği sevenle sevmeyenin farkına dikkat etmenizi istiyorum, yoksa bir şekilde atanırsınız, kimse size sınıflarınız neden dereceye girmiyor diye sormaz, derse geç gitseniz en fazla bir idareci birkaç kez mırın kırın eder, sonra yata yata yaparsınız işinizi, artık müfettişlerin derse girmesi durumu da kalktı, idareyle aranızı iyi tutarsanız çok da rahat edersiniz ama sınıfta mutsuz olursunuz, maaşınızı elinizi alınca içiniz rahat etmez vs...

Hemşirelik de büyük sabır ve özveri istiyor tabii... Yani burada meslekleri kıyaslamak şu zor bu kolay demek söz konusu olamaz ama ben kendi mesleğimde büyük bir tutkusu olmayanı gördüğümde, derste çocuklara boynuna masaj yaptıran, teneffüste aldığı mobilyaları ve kocasıyla gezdiği yerleri anlatan kadınlara şahit olduğumda, öğrencileriyle mesafeyi ayarlayamayıp ya çok katı ya da çok laubali olanlara denk geldiğimde çok üzülüyorum çünkü öğretmenlik gerçekten adanmışlık istiyor, müfredatın yoğunluğundan bunalıp hamile kalanları, çocuğu özellikle eğitim öğretim yılına denk getirdiğini söyleyip uyanıklığına takdir bekleyenleri görünce(sanki o sınıftakiler ağaç kovuğundan çıktı) rahatsız oluyor insan, çocukların önüne iki kağıt parçası koyup facebooka girenler vs...

Belki o adanmışlık sizde vardır, belki bu yazdıklarımı hayretle, kınayarak okudunuz... Umarım doğru karar verirsiniz ama ben kararınızın kendi hayatınız için olduğu kadar iyiliği, sağlığı için çalışacağınız insanlar için de hayırlı olmasını diliyorum...
:34:

Ben hemsireyim ve mesleğimi cook seviyorum.
izni az demişsiniz eger atanırsan 1 gün çalışıp 3 gün evdesin.
ozelde olursa gün aşırı veya 2 gün tatil hastanesine göre değişir.
hastalardan alacağın dua onları iyi etmek o kadar güzel bi duygu ki anlatamam.
tabi zorluklari yok mu tabi ki var dikkatli olman lazm can ila uğraşıyorsun sonuçta.
Şimdiki gençlerle uğraşmak zordur eminim ki.
gene de son karar senin

Ben hemsireyim ve mesleğimi cook seviyorum.
izni az demişsiniz eger atanırsan 1 gün çalışıp 3 gün evdesin.
ozelde olursa gün aşırı veya 2 gün tatil hastanesine göre değişir.
hastalardan alacağın dua onları iyi etmek o kadar güzel bi duygu ki anlatamam.
tabi zorluklari yok mu tabi ki var dikkatli olman lazm can ila uğraşıyorsun sonuçta.
Şimdiki gençlerle uğraşmak zordur eminim ki.
gene de son karar senin

devlette nasıl 1 gün izin çalışılıp 3 gün evde olunuyor?

Son düzenleme:

Artik öğretmenlik o kadar çekici değil hemşirelik sonucta sağlık sektöründe her türlü iş bulursun öğretmen olup bi de atanamamakla uğraşmaktansa bence hemşirelik derim

birbiriyle hiç alakasız meslekler
hangisine daha yatkınsın önce ona karar ver
mesela stresli ortamlara dayanamayan bir yapın varsa hemşirelikten uzak dur
benim oda arkadaşım hemşirelik okuyodu,ben yata yata okurken o daha ilk senesinden staja başladı.
Ki dersleri de çok ağır...
sadece bir dersten kaldı diye-alan dersiydi- okulu uzadı...3. sınıfta ilk defa bi bebek doğurttu :)))
okurken çok zorlandı ama sonuç?
o ve bütün arkadaşları şimdi hastanede çalışıyo.Çoğu devlette,devlette olmayanlar da özelde-iyi paralarla başladılar..
Öğretmenlik okuma olarak da çalışma hayatı olarak da çok daha rahat.Benim eski sevgilim birleştirilmiş sınıf öğretmeniydi mesela,toplamda 6 öğrenciyle,günde 6 saat ders yapardı.Ben arayınca çocukları beden dersine salardı üç saat konuşurduk falan.Başında biri yok saldım çayıra mevlam kayıra-köy öğretmenliği:))
ama onun da atanması sıkıntı işte.Hem atanamazsan hemşirelikte seçenek çok
ama öğretmenlikte öyle değil-özel okullar sömürüyo deneyimsiz öğretmenleri...
yine de karar senin
mühendisliğe iş garantili gözüyle bakılır ama benim senemde mezun olup iş bulan çok yok mühendislerden.Tanıdığım bi gıda mühendis burger kingde çaışıyo mesela :(
birazda şans işi iş bulmak...
kolay gelsin diyorum

bende hemşireyim ve eğer bu mesleği yapmasaydım başka bişiy yapamazdım aşığım mesleğime 657 li devlet memuruyum 16 saat nöbet tutup 3 gün istirahat ediyorum hiçte zor değil aldığım parasıda cabası:6:

bende hemşireyim ve eğer bu mesleği yapmasaydım başka bişiy yapamazdım aşığım mesleğime 657 li devlet memuruyum 16 saat nöbet tutup 3 gün istirahat ediyorum hiçte zor değil aldığım parasıda cabası:6:

Hemşirelik derim. Aslında genel olarak sağlık yani.
Atama olarak puanları düşük özelde çalışma imkanı çok ayrıca yüksek lisans yapıp okulda hoca bile olabilirsin.

Öğretmenlik için can atmıyorsan Türkiye şartlarında oku gitsin hemşirelik:ssz: Ama benim gözümde matematik öğretmeninin değeri ve statüsünün yanına hemşire yaklaşamaz :31: Tabii ülkemizde ve toplumda bu böyle değil :51: Sağlıkta gelecek var garanticiysen hemşirelik oku.

Son düzenleme:

Senin için erkenden atanmak önemliyse Hemşirelik diyorum. Tabi kolay değil ama mezun olur olmaz 70 küsürlü puanlarla atanabilirsin. Hatta daha düşük atananlar bile var.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Öğretmenlik siyasi konjüktürün oyuncağı oldu. Her gelen bi değişiklik yaptı, her giden bi kafa atıp gitti. Tıpkı polis memurları gibi oyuncak ettiler güzelim mesleği.

Hemşirelik, daha doğrusu sağlık sektörü şuanda en cazip görünen meslek. Puanları düşük, calısma sartları yoğun ama manevi tatmin var.

Hangisini sececeğine tamamen kendin karar verebilirsin.

günümüzde öğretmenlik hiç öyle dışarıdan görülüp konuşulduğu kadar kolay değil maalesef... :ssz:

bugünkü şartlarda öğretmenlik yapabilmek için gerçekten bunu canı gönülden istiyor olmanız lazım, yoksa asla çekilmez...

ve yazdıklarınıza bakarak diyebiliriz ki, öyle çok da aşkla istediğiniz bir meslek değil öğretmenlik, o yüzden tercihinizi hemşirelikten yana kullanın bence..

Ben ortaokul yillarin da hemsire olmak istedim saglik lisesi sinavini kazandim babam gondermedi napacan hemsire olup dedi :) sonra ogretmen olmak istedim tarih ogretmeni olacakken bosver atanamama derdi ilemi ugrasicam dedim :) simdi mali müşavir olucam çookta mutluyum işimden ben biraz da saygınlığım olsun istiyordum. nerden nereye nasip bu işler ama diğer mesleklerde güzel ;)

atanamayan bir öğretmen olarak söylüyorum asla ve asla öğretmenlik yazma kıyasladığın bölümlere bakar mısın canım öğretmenlik ve hemşirelik ....tabiki gözün kapalı hemşirelik yaz ve sabah akşam dua et gelsin diye :40:

Back
X