hep aileme vermekten bana birşey kalmadı:-(

arkadaşlar;
sanırım konuyu etraflıca bilmeden yorum yapmak sağlıksız olacak.insan bazen umutsuzluğa düşünce olaylardan daha çok etkilenebiliyor.ben de şu anda böyle bir ruh hali içindeyim.forumda yeniyim ve burada konu açmamın nedeni de dertlerimi paylaşmak,rahatlamak.yapılan yorumların bazılarını okuyunca ben bunları haketmediğimi düşünerek üzülüyorum.
tek tek cevap yazamadığım için kusura bakmayın.
aileme severek yardımda bulunuyorum,gerçekten ihtiyaçları olduğu için yardım ediyorum,bundan gocunmuyorum.
ancak genel anlamda hayatta hep veren taraf olmanın verdiği ağırlığın altında ezilmeye başladığımı hissediyorum.

dikkatini çeker,m veren taraf olmanın ağırlığı altında eziliyorum diyorsun ama bahsettiğin kişiler senin ailen..onlarda bunca zaman sana verdiler seni okuttular..kimbilir ne zor şartlarda nelerden kısarak..veren taraf olmanın ağırlığı altında ezilmeyerek...
ihtiyaçları olmasa senden para istemezlerdi öyle değilmi ?..

yanlış düşünüyorsun konu sahibi arkadaşım..ev almak geleceğin konusunda endişelenmek elbette seninde hakkın..ama birde şu açıdan düşün..herşey nasip işi..sen ailene yardım ettikçe gönüllerini yaptıkça dualarını aldıkça rabbim en iyi yerlerden en güzel evleri sana nasip eder..bence endişelenmeyi bırak..aldığın dualar herşeye bedel..

5 yıldır kamuda çalışıyorum.
batıya geldim,gelecek planları yapmaya başladım.maddi yönden aileme hep destek oldum,5 yıl boyunca savurganca para harcadığım,moralce kötü olduğum dönemlerde yaşadım.
artık tam her şey yolunda birikim zamanı derken;ailemin aniden ihtiyaçları ortaya çıkıyor.
ev sahibi olmak için birikim yapmaya karar verdim.bu ay 1000 tl ayırmaktı amacım.maaşımı almadan annem aradı para lazım diye.
tatillerde de memlekete gidince tüm maaşlar gidiyor.tatilde memlekete gitmeye çekiniyorum artık.
lütfen bir yol gösterin;ben nasıl ev parası biriktirebilirim?

yanlış tabir ise özür dilerim ailen seni altın yumurtlayan tavuk olarak mı görüyor yoksa gercekten ihtiyaçlarımı var eğer ihtiyacları varsa bence konu bıle etmemelısın yardımcı olmalısın buralara ailen getirdi seni ama farklı amac içindelerse birikim yapacam dersin

ailen evin için birikim yapaccağını biliyor mu? tabii ki ailene yardım et ama bir miktarda biirikim için ayırdıığını onlara belli bir yardımda bulacağını söyle bu defa , anlayacaklardır.

arkadaşlar yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.
iyi niyetle yardımcı olmaya çalışmanız çok güzel gerçekten.ama içinde bulunduğum durumu daha fazla anlatmak,konuyu uzatmak beni yıpratacak.
bu nedenle detaylara girmeyeceğim.değerli önerilerde bulunan arkadaşlara da teşekkür ederim.
sevgiyle kalın:-)

cok yumusak yuzlusun ben amaclarım ıcın babamı bıle tanımam aılen dusuncelı olsaydı senın yarınını senden once dusunurlerdı
bence sende artık kendını dusunmelısın canım:43:

Seni çok iyi anlıyorum.Ben de birikim yapmak istiyorum.ALdığım maaşın okadar azını harcayabiliyorum ki umarım yararlı olur gelecekten kaygılarım çok en azından bir evim olsun diyorum nekadar biriktirdikten sonra ev almak istiyorsun?Bu konualrda hç bilgim yok düşnücelerini paylaşır mısın

Seni çok iyi anlıyorum.Ben de birikim yapmak istiyorum.ALdığım maaşın okadar azını harcayabiliyorum ki umarım yararlı olur gelecekten kaygılarım çok en azından bir evim olsun diyorum nekadar biriktirdikten sonra ev almak istiyorsun?Bu konualrda hç bilgim yok düşnücelerini paylaşır mısın

80.000tl lik ev için 20.000tl peşinat gerekiyor.sıfırdan başlıyorum,bakalım allah nasip ederse olur.

canım tüm yorumları okudum ve sanırım ne demek istediğini gayet iyi anladım
bi arkadaşında önerdiği gibi bir miktar ailene ver bir miktar kendine ayır
ailen daha fazlasını istersede bu miktarla idare edin yatırım yapmam lazım diyebilirsin
şu bir gerçekki ne kadar gelir varsa o kadar da gider oluyor çünkü

Bende ev almak için para biriktiriyorum bende aileme ara sıra para gönderiyorum hatta abim ev alırken yardım ettim hesabıma geri göndermiş birkaç ay sonra bende geri gönderdim kardeşiz biz aramızda borç ilişkisi olamaz diye çünkü abim benden hiç birşey esirgemez.Annemin konturünü bile ben alırım.Aynı senin gibi memlekete gidince zırnık param kalmıyo ama ben babaannem dedem falan onlarında gönlünü almaya çalışıyorum torunumuz para kazanıyor bizede veriyor diye çok duygulanıyorlar inan 5 kuruşsuz dönüyorum ama onları mutlu etmeyi seviyorum ve o kadar çok dua ediyorlarki canlarım çok şekerler:)
Ben kendime fazla para harcamam ama aileme akrabama harcıyorum paramda nedense bereketli maşallah...Olsun ailenin gönlünü al bir ay biriktirmeyi ver .
ama bide şu var bazı aileler biz okuttuk büyüttük versin falan ihtiyacı olmadan istiyor onlara da kızıyorum...benim ailemde öyle bi durum yok istemiyorlar ama verincede kızımız bizi düşünüyor diye mutlu oluyorlar o yüzden bana batmıyor ve severek veriyorum artık sürekli isteselerdi farklı düşünürmüydüm bilemiyorum

diğer cevapları okumadım ama kredı cekebılırsın evet faızı var ama maaslı bır ınsan malesef bır ev parası için uzun yıllar bırıkım yapması gerekıyor...

Yorumları okudumda bazı arkadaşlar ön yargıyla yaklaşmışlar.Konu sahibi arkadaş hiç vermem yüzlerine bakmam demiyor.Tamam aile olarak hakları olabilir anne baba hakkı yani.Ama kimileride evlatlarına acımadan sadece kendilerini düşünen bencil ailelerde var.Bunlarıda düşünmek lazım etrafımızda görüyoruz örnekleri.Arkadaş okuyup haketmişse meslek sahibi olmayı ev almakta en doğal hakkı.Ailesinin gerçekten durumu kötüyse yardım etmesi normal ama amaçları farklımı değilmi biz bilemeyiz.Konu sahibi arkadaş daha iyi bilir.Öyle hemen ailen tabi bakıcan yollucan gibi hitamlarda bulunmak yanlış olduğunu düşünüyorum.Geleceği için uğraşmasıda en doğal hakkı.Çünkü anne baba herzaman başımızda olmuyacak karşısısındaki evleneceği kişinininde ne olacağı garanti değil.Bence ev almayı düşünmek mantıklı canım.Aileni senden en iyi kimse tanıyamaz.Sömürücü bir ailen varsa seni banka gibi gören ona hareket edersin.Ama durumları gerçekten kötüyse onlarada bi miktar yollayabilirsin.Bu arada ev almayı düşünmende güzel.Allah gönlüne göre versin:16:

nedense herkes konuyu ailenize para vermekten şikayetçisiniz'e getirmiş.. insanlar kazandıkları paranın elle tutulur gözle görülür bir yatırıma dönüşmesini ister ve arkadaşın istediği şey bir ev zaruri bir ihtiyaç ! Ailenin bu durumu anlayıp ona göre kendi ihtiyaclarını belirlemesi lazım yani ne kadar gelir o kaar gider !

bence ailenizle oturup konuşun "ev almaya karar verdim ve para biriktirmeye ihtiyacım var.sizden desteğimi çekmicem tabiki ama ihtiyaçlarınızı kısarsanız sizde bana böyle destek olmuş olursunuz" derseniz anlıcaklarını sanıyorum. onlarda ister tabiki ev sahibi olmanızı.. açıkça konusun para istemeyin deme de yardımcı olun de kalpleri kırılmamış olur hem

Bu konuda benim kadar sıkıntı yaşamış biri daha yoktur sanırım.
Evlenmeden evvel benzer seyleri yaşadım ve hayatımı kararttılar resmen. Bence bu noktada duruş şu olmalı. Kafanda ailenin maddi durumuna göre bir rakam belirle ve o meblağı ver ve acilen ev borcuna gir.
rutinde ödediğin ev kredisi vs tarzı bişey bilinirse hem sen ödemelerini ona göre ayarlar savurganlık yapmazsın, hemde ailen senden yüklü meblağlar istemezler. Durumuna göre yapacağın yardımı yaparsın.
burda yazan arkadaşların ailene tüm paranı ver, ihtiyaçları olmasa almaz vs tarzı söylevlerine de kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum.
ailelerdeki bakış açısı bazen 'kız çocuğu evlenip elalemin adamına mı yedirecek parasını' gibi olabiliyor.
Kişi önce kendini korumalı, hatta bazen ailesinden bile bence.

batıya geldim,gelecek planları yapmaya başladım.maddi yönden aileme hep destek oldum,5 yıl boyunca savurganca para harcadığım,moralce kötü olduğum dönemlerde yaşadım.
artık tam her şey yolunda birikim zamanı derken;ailemin aniden ihtiyaçları ortaya çıkıyor.
ev sahibi olmak için birikim yapmaya karar verdim.bu ay 1000 tl ayırmaktı amacım.maaşımı almadan annem aradı para lazım diye.
tatillerde de memlekete gidince tüm maaşlar gidiyor.tatilde memlekete gitmeye çekiniyorum artık.

çok kolay canım .. hemen eve yazılacan taksitlerden bişey kalırsa ailene verirsin artık..
olmayan şeyi isteyemeyeceklerine göre bi sorun da kalmaz yani...

çok zor valla canım. insan anne babasına da bişey diyemiyo bu konularda. bence geç karşılarına açık açık konuş ev almak istiyorum para biriktirmem lazım falan de.

Cok güzel ev kampanyaları var su aralar. Yüzde 5 peşinatla hatta pesinatsiz ev sahibi olunabiliyor. Para biriktirmek yerine bir an önce ev borcuna girmek en iyisi. Arkadasın dediği gibi olmayan şeyi veremezsin:)

Bu konuda benim kadar sıkıntı yaşamış biri daha yoktur sanırım.
Evlenmeden evvel benzer seyleri yaşadım ve hayatımı kararttılar resmen. Bence bu noktada duruş şu olmalı. Kafanda ailenin maddi durumuna göre bir rakam belirle ve o meblağı ver ve acilen ev borcuna gir.
rutinde ödediğin ev kredisi vs tarzı bişey bilinirse hem sen ödemelerini ona göre ayarlar savurganlık yapmazsın, hemde ailen senden yüklü meblağlar istemezler. Durumuna göre yapacağın yardımı yaparsın.
burda yazan arkadaşların ailene tüm paranı ver, ihtiyaçları olmasa almaz vs tarzı söylevlerine de kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum.
ailelerdeki bakış açısı bazen 'kız çocuğu evlenip elalemin adamına mı yedirecek parasını' gibi olabiliyor.
Kişi önce kendini korumalı, hatta bazen ailesinden bile bence.
Bir insan paraya ne kadar önem verirse o kadar çok sahiplenir parayı. Paranın mutluluk getireceğine inanır. Para üzerine evlilik kurar. Hayalleri hep para üzerine olur evler arabalar falan. Bu insanların mutlu olması mümkün değil. Ve gerçekten de mutlu olamaz ve mutluluk ararken başka hayatları karartır. Her kim olursa olsun para hiçbirşeydir paranın kölesi olmayın. Para yüzünden ailenizi satmayın.

Bekarsin gençsin ne gerek var ev için para biriktirmene. Bence ev işini evlenince eşinle birlikte planla. Şimdi de ailene yardım et bol bol harca hayatına bak.

size hak veriyorum. sonuçta 5 yıldan beri kamuda çalışıyormuşsunuz. birikim yapmak sizin en doğal hakkınızdır. sonuçta siz de yuva kuracaksınız. yorumların hepsini okumadım ama aileniz bu parayı sizden neden isityor? o da önemli.

Back
X