Sıkılıyorum çok işkolikler hep iş iş sıkıldım ben rahat yetiştim bunlar çok otoriterherkesin gördüğü bildiği kendine..
siz sıkılmıyorsanız her gün gitmekten sorun yoktur.
Evet maalesef kaynanalar nedense hep gelin aldıklarında iş yaptırma kendilerine baktırma anlıyorlarKaynanadan kaynanaya degisir. Malesef ulkemizde hep bi herkes kendi mukemmel, hep bi herkes kendi ailesi kendi cocuklari iyi.
Ego savaslari bitmez. Mesela esin sana ters davrandi (onun huyu o icinde kotuluk yok oglumun) derler ve seni destekleyen kimse cikmaz. Sende artik onlarin ailesinden oldugun icin herkes senin onlara ait olmani ister onlara git onlara yardimci ol hep onlari dusuneceksin ister
E yemeklerde farkli kaynanana hastayken corba pisirirsin dolma sararsin ev ahalisine
( E bu olmamis diri olmus koyu olmus eksi olmus vs vs )
Annesi sana kizim sana soyluyorum gelinim sen anla misali laf carpar
Zoruna gider kocana soylersin
Vay efendim benim annem o kdr kotumu yanlis anlamissin olur
Cocuk meselesine gelince yeri geliyo ananla babanla kardesinle cok kotu oluyosun
Yeni hayatina giren bi insanla hepmi iyi olacaksin hayir tabikide arada tartismalar surtusmeler olacak elbet ama baktin karsindaki hoduk herseyine karisir laf soyler siddet uygular eeeeee noluyo cocuk yokken rahat rahat bosayim olur
Cocuk olunca hersey farkli cunku
Cocuk olmadigi zaman ananin evine donmek kolay ama olunca zor birde meslegin yoksa calismiyorsan yandin demektir
Cogu kadin ayaklarinin uzerinde duramadigi ve ailesi destek olmadigi icin ve birde cocuk oldugu icin hoduklere katlanmaya devam ediyorlar anca 10 sene 20 sene sonra bosanabiliyorlar
Eşimin aileside iyi ama sürekli bizi çağırıyorlar bunu anlamaları lazım sürekli görmek istiyorlar akşam yemeğinde beraber olalım istiyorlar buda sıkıyor bide çok işkolikler yemek bulaşık hep iş
Gitmesek mi diyorum her gün her gün ama yemekte beraber oluyoruz ne güzel diyor neden zoruna gidiyor diyor olan bana oluyorEşinizi ikna etmeden yapacağınız her şey evliliğinize olumsuz yansır. Kilit nokta eşiniz. Biraz daha sabır ve eşle konuşmaya devam etmelisiniz. Kırmadan, tahrik etmeden, ailesine kötü söz söylemeden yapmalısınız
Sıkılıyorum çok işkolikler hep iş iş sıkıldım ben rahat yetiştim bunlar çok otoriter
Aynen biseyi begenmediklerindede kendini yetersiz beceriksizmis gibi hissediyosun halbuki alakasi yokEvet maalesef kaynanalar nedense hep gelin aldıklarında iş yaptırma kendilerine baktırma anlıyorlar
Maalesef benim eşim tam tersi gidelim gitsek ne olacak zorunamı gidiyor bakmayacak mısın onlara böyleBurada eşin tutumu önemli
İlk zamanlar bizimkilerde öyleydi
Gelin/gelelim görüşelim
Tatilde memlekete gidelim şu iş var bu iş var
O zamanlar çalışıyordum, bir iki gittik sonra eşim arayana karım çalışıyor yorgun bu planlara onu dahil etmeyin dedi, ben hiç karışmadım. Bir yıl oldu işi bıraktım, şimdi de karım 25 yıl çalışmış bir kadın artık keyif yapacak diyor bana sormadı bile istermisin diye. Bir kez ayıp olmasın gidelim dedim hayır alıştırma dedi. Ben istediğimde plan yaparım, çağırırım ağırlarım, sohbet muhabbet giderler ama o kadar eşim beni yapılacak hiç bir işe dahil etmez. Herkes işini yapsın seni çalıştırmak için almadım der. Onun tutumu böyle olunca huzursuzluk çıkmadı. Mesela görümcem doğum yapacak ben diğer görümcemden daha yakındayım yardım ederim dedim hayır edemezsin diğer kardeşim gelip etsin ona yakışır dedi. Burada iş eşte bitiyor. Belirli periyotlarda görüşüyoruz, kardeşlerinden uzak kalmasını asla istemem, bir çizgide tutturmak lazım ilişkileri
Çok konuştum ama yok gidelim zorunamı gidiyor ne olacak sanki hep böyleYorumlarından anladığım kadarıyla sende bir şeylerden rahatsızsın.Hergün onlarda yemek yemek sıkıntı yani bana göre.Hergün gidip gelmekte keza öyle.Onlar otoriterse seninde hudutların olmalı.Eşinle konuşup evimizde yiyelim dedin mi hiç? Eşinin rolü büyük çünkü.
Sizde benim gibi şikayetçisiniz sanırımAynen biseyi begenmediklerindede kendini yetersiz beceriksizmis gibi hissediyosun halbuki alakasi yok
Ama kizlari kiymetlidir onlar hic biseycik yapmasalarda olur e gelin var yapar
İşte öyle desem suç bende oluyore zaman gitmeyin sık sık..
mesafe dedikleri bu işte.
Evet zoruma gidiyor diyeceksin.Hergün anasında yemeyi seviyorsa bekar kalsaymış.Ben gitmiyorum diyeceksin gitmeyeceksin.Kendin yemğini yapıp yiyeceksin.Çok konuştum ama yok gidelim zorunamı gidiyor ne olacak sanki hep böyle
Ben sessiz sakin soğuk biriyim samimi değilim hep böyle biriyim ama bazen kırılmasınlar diye iş için çağırıyor tamam diyorum sanki başka seçenek yok gibi hissediyorumHayır herkes kötü değil benim için en azından kayınvalidem görümcem bazı ufak tefek şeyler olsa da kötü değil iyilerdir çok seviyorum onlar da beni sever.Ama mesafe her zaman iyidir karşılıklı olarak mesafemizi koruyoruz.İlk başlarda kayınpederime verdiğim tavizler vardı hala pişmanım sen sen ol kimseye yüz verme mesafeli ol
Yok herkes kötü değil ama senden hep onların dediğini onların istediğini yapmanı istiyorlar. Rahat bıraksalar zaten herkes mutlu olacakMerhaba evliliği olanlara soruyorum hep kötü yorumlar. Çocuk yapma kaynananla mesafeni koy herşeye evet deme. Her çağırdıklarında gitme. Hep böyle söylüyorlar. Ben yeni evliyim gerçekten evlilik eşinin ailesi kötü mü böyle hep
Maalesef benim eşim tam tersi gidelim gitsek ne olacak zorunamı gidiyor bakmayacak mısın onlara böyle
Sanki başka seçenek yok gibi hissediyorum illa gidilcek ısrar ediyorlar arıyorlarEvet zoruma gidiyor diyeceksin.Hergün anasında yemeyi seviyorsa bekar kalsaymış.Ben gitmiyorum diyeceksin gitmeyeceksin.Kendin yemğini yapıp yiyeceksin.
Evet ama ben basta taviz verdim saf davrandim esim arkamdaydi ama birazda olsaSizde benim gibi şikayetçisiniz sanırım
Evet yapmazsam sanki saygısız anlıyorlarYok herkes kötü değil ama senden hep onların dediğini onların istediğini yapmanı istiyorlar. Rahat bıraksalar zaten herkes mutlu olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?