- 18 Ekim 2025
- 5
- 2
- 1
- 33
- Konu Sahibi kitapkahvehuzur
Buraya gelmemin sebebi sürekli kafamda dönen olumsuz düşünceler ,hep geçmişte yaşıyorum ,kafamın içinde sürekli yetersiz olduğumu söyleyen ve insanların dediklerini çok umursayan bir ses sürekli konuşuyor.Kendimi tek mutlu hissettiğim an kitap okuyup kahve içtiğim zamanlar bir de 2,5 yaşında kızım var onun gülüp eğlendiği,yemeğini güzelce yediği zamanlar :) Eşim de var ama ara ara boşanmayı düşünüyorum ,sadece şu an 2,5 yaşındaki kızım ile tek başıma mücadele etmek zor geliyor kendi konfor alanımdan çıkmak istemediğim için ciddi bir sıkıntı yaşamadıkça bir öyle bir böyle geçinmeyi sindiriyorum .Annem ve babam elbette beni desteklerler fakat dediğim gibi boşanmanın getireceği psikolojik zorluklara kızım bu kadar küçükken katlanmak istemiyorum.Bir işte çalışıyorum ,maddi sıkıntım da yok .Aslında bunlardan bahsetmemin sebebi bu sürekli olumsuz konuşan iç sesi nasıl susturup , insanların dediklerini umursamamayı nasıl başarabilirim ,çünkü bu konu beni strese sokuyor ,unutkanlıklarım başladı ,birşeyler değiştirmek ,yapmak için hevesim yok.Ara sıra okuduğum kişisel gelişim kitapları bir süreliğine iyi geliyor fakat sonra başa sarıyorum ,istikrarlı değilim ,hayalim var mı ,hayatım nereye gidiyor bilmiyorum .Evlenmeden önce de bir takım ailevi sebeblerden dolayı bazen sıkıntılarım vardı psikoloğa gitmiştim o süre için iyi gelmişti ama o da kişisel gelişim kitabı etkisi gibi oldu.Benimle benzer duyguları paylaşanlar varsa tavsiyelerinize ihtiyacım var .