• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hep iyi düşünen insanların başına iyi şeyler mi gelir ?

mutluyum1

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
548
187
303
merak ettiğim bir konu bu
hep böyle denir bilirsiniz iyi, güzel düşünen insanlar hep iyi şeylerle karşılaşır diye
bu gerçekten doğru mudur?

var mı sizinde kendinizde yada çevresinizde böyle örnekler?

Bilemeyiz. Ama olumlu düşünmek kötü olaylar karşısında daha az etkilenmeyi, daha çabuk toparlanmayı sağlar. Kötü düşündüğünüz zaman büyük bir karamsarlığa kapılır çıkış yolu bulamazsınız. İyi düşünmek insanı motive eder. Yani biraz Pollyanna olmakta fayda vardır belki de.

Ben inanılmaz karamsar bir insanım, her şeyin en kötüsünü düşünürüm başıma geldiğinde de şaşırmam bu yüzden, daha iyisi geldiğinde de şüpheye her daim yer bırakırım. Nişanlım da tam bir pollyanna her şeyin olumlu yanını görür ama ikimizin başına da sürekli kötü şeyler geliyor, belki karamsarlık insan ilişkilerini etkiler enerjilerden ötürü ama onun dışında başımıza gelen olaylarla bağıntılı olduğunu düşünmüyorum. :110:

Ben bu düşünceye çok inanıyorum. Herşey düşüncede bitiyor iyiyi iste ki evrenden sanada aynı şekilde dönsün.

Surekli karamsar ve en kotuyu düşünmek, kötüyü cagiriyor gibi geliyor bana. Çok sakin, pozitif, iyimser bir insan da sayilmam ama hep hep, sürekli en en kotuyu, olumsuzu düşünen insani yanimda istemem. Herşeye limon sıkıyor, insanin enerjisini düşürüyor.
Boyle bir arkadasim vardi. Mutlu olsun diye butun pozitif enerji, öneriler, destek, gazlama ne varsa verdim kullandim ustunde. 2 gün sonra yine ayni oluyordu vallahi bıktım. En kotu seylerde hep bunlarin basina gelir.

Hep iyi düşünen insan kötü şeyleri de iyiye yorup şükrettiği için sanki etrafında hep iyi şeyler oluyormuş gibi görünür.
İşin özü budur yani.

Bende hep iyi düşünürüm kötü sandığım seyler bazen iyiliğimeymiş derim sonradan, ve başta mutlulukla başladığım bişeyde içime sinmeyen bişey olduğunda vazgeçiyorum sonra daha net görüyorum herşeyi iyiki diyorum iyiki olmamıs

Back
X