Kız kardeşim hiçbir şey yapmayıp oturuyor zaten. Kendimi deliliğe vurup öyle yapsam daha iyi
e tamam iste kizkardesine senden cok deger verdiklerine eminim. anla iste senin ailen sacma sapan insanlar, muhtemelen kendileri de ezik oldugu icin senin gibi ezebilecekleri , kolayca zorbalayabilecekleri kisilere ekstra kotu davraniyorlar. biraz daha dikbasli olsan daha kiymetli olursun.
sen yine işini yap - yapman gerekeni. ama laf yiyince de birak.
benim de toksik bir annem var. cabuk sinirlenmesine neden olan tiroid hastaligini bahane edip cani sıkıldıkca, birseyden memnun kalmadikca basbas bagirirdi.
13 sene once bagirdigi gibi isim neyse bırakıp odama gidip kapimi kapatmaya başladık.
yemekte miyiz, yemek yemeyi biraktim. biryere mi gidiyoruz eve dondum, salata mi yapıyorum, biraktim odama gittim, sohbet mi ediyoruz bir cumle kurmadan odama gittim :) derken yillar oldu birakti bu huyunu. ya da gec kalinca telefonda basbas bagirirdu, telefondan sesini duyacaklar diye utanirdim. bagirtiyi duydugum anda kapattim aramasini, ikinciye ararsa komple telefonu kapattim daha cok merak etti.
hic atlamadan bunu yapinca bu bagirma huyu da bitti.
bir kere de evlatliktan reddetmişti 6 sene once. tam da sevgilimin sehrime tasindigi zamanlardi evi otel gibi kullandim, yemek bile yemedim, ac geldiysem markette atistirma aldim odamda yedim. tam kendi evime cikacaktim ki ozur diledi baristik. eskiden her sinirlendiginde reddederken 6 yildir saygi cercevesinde sürüyor iliskimiz.
yani bazen ailen toksikse sen de toksik olacaksin.
annemin mesela panikatagi var. bana ulasamasin delirir, hemen aklina en kötüsü gelir. "asla gondermem" falan derdi sehir dışına, hic dinlemedim gerekirse kavgami ettim gittim yasim kadar ulke gezdim.
simdi de normalde asla kabul etmeyecekleri birini damat diye getirdim.
senin gibi olsam, ezilsem buzulsem, laf yiyip yine is yapmaya devam etsem bu yasimda hala seni gibi olurdum. ki 34 yasinda hala aile baskisi olan, hala anlattiklarini yasayan arkadaslarim var..bir yerde isyan bayragini cekmen lazim
merak etme bir sey olmaz
deli deliyi görünce comagini saklar.