Hep iyi ve mükemmel olmak zorunda olmak

zaten. Yenmeyecek bir şey olma ihtimali bile yok. İri olmuş, salçasını kavurmadan getirmişsin, bu böyle olmaz, seninki büyük olmuş
Tüm tariflerde iri zaten.
IMG_20250723_184322.webp

Allah başka dert vermesin, bir yemeğin kötü olması herkesin başına gelir ne var bunda? Ama anneniz hatalı davranmış. Siz o kadar uğraştınız, zehir mi ki bu, "eline sağlık kızım" deyip yiyebilirdi, "bir daha ki sefere şöyle yap böyle yap" diye yapıcı eleştiride bulunabilirdi.
Ben yemeğimin kötü olmasına ğzülmedim. En ufak bir yanlışımda beddya okunmasına üzüldüm

Kalabaliga yemek yapiyorken yeni yemek denenmez bence ya. Ailenizi ilk defa bugun görmediniz yani karakterlerini bilmeme ihtimaliniz nedir? Ya yapmayin ya da bildiginizi yapin geçin.
şimdiye kadar hep ilk defa denediğim yemekleri güzel yaptım. yapamadığım yemek olmadı dolmalar sarmalar bunları da ilk defa deneyip yapmıştım. suçlu ben miyim

şimdiye kadar hep ilk defa denediğim yemekleri güzel yaptım. yapamadığım yemek olmadı dolmalar sarmalar bunları da ilk defa deneyip yapmıştım. suçlu ben miyim

Yemeğe karşi "b*k gibi" tarzi kelimeler kullanan aile uyelerinin ben normalde günlük rutinde de normal ve kibar olduklarini dusunmuyorum acikcasi. Yemekte sorun oldugunda böyle olacagi supriz olmamistir diyorum. Normalde boyle degiller demeyin bahsettiginiz tarzda bir uslubu normal hic bir aile kullanmaz yani yemege özel olamaz.

Yemeğe karşi "b*k gibi" tarzi kelimeler kullanan aile uyelerinin ben normalde günlük rutinde de normal ve kibar olduklarini dusunmuyorum acikcasi. Yemekte sorun oldugunda böyle olacagi supriz olmamistir diyorum. Normalde boyle degiller demeyin bahsettiginiz tarzda bir uslubu normal hic bir aile kullanmaz yani yemege özel olamaz.
Ya yemek en fazla ne kadar kötü olabilir diye düşünmüştüm

Ya yemek en fazla ne kadar kötü olabilir diye düşünmüştüm

Çok kotu olabilir ben kendi yaptigim yemegi yiyemedigim oldu, eşim yemişti. Yemek kotu diye kimse bana laf soylemez ama yine de kalabalik insanlara yemek yapacaksam tutup aksam yemeginde deneme yapmam. Sizin ailedeki gibi konusan insanlara zaten yemek bile yapmam birakin denemeyi.

Bundan sonra yemek yapmayın sizde. Bu kadar söyleneceklerse kendileri yapsınlar. Öyle deyin annenize de "bundan sonra yemek falan yapmıyorum, sen yorgun yorgun uğraşma diye yapıyordum, beğenmiyorsanız kendiniz yapın ben de afiyetle yiyeyim" deyin. Bulmuşlar da buluyorlar. Her gün hazır yemeğe gelmek gibisi var mı yahu!

Annenizin sizin şevkinizi kırmaması gerekiyor. Ne olursa olsun ellerine sağlık kızım diyerek yanlışlarınızı güzel bir dille söylemeliydi. Şuan mutfakta gerçekten çok iyiyim. Bunun sebebini de aileme bağlıyorum. Ortaokul yıllarımda ailem çalıştığı için bazı günler yemeği ben yapardım. Defalarca yanık yemek yediler ama ses etmediler. Hatta bir keresinde oturup bir koca tencere sarmayı tek başıma sarmıştım. Ancak yıkarken taze yaprakları çok iyi yıkayamadığım için kumlu kalmış ve öyle pişirmişim. Sofrada kim ağzına attıysa kıtır kıtır kum sesi geliyor o derece:) annem kızacak oldu rahmetli babam kız saatlerce oturup sarmış herkes sesini çıkarmadan oturup yiyecek o tabaklar bitecek demişti.

e yapma senden beceremiyorum de çık işin içinden yanı mecbur değilsin silah zoruyla da yaptırmıyorlar işine git çalışıyorsan, okuyorsan okulunu oku yapamıyorum de ya ne kadar zor olabilir herşeyden şikayet ediyorsun

Ben üniversite 4. Sınıf öğrencisiyim. Yazın geldiğimde hep yemekleri ben yaparım. Bu yaz da yine öyle oldu annem çalıştığı için. 1 aydır ben yapıyorum hiçbir yemekte de problem çıkmadı güzel yapıyorum herkes beğeniyor. Bugün farklı bir şey denemek istedim şu diyarbakırlıların yemeği var ya gırık diye, bayapı da uğraştım evdekilerin hiçbiri beğenmedi. Annem sürekli bu olmamış, bunu böyle yapmayacaksın deyip ben yaparken müdahale etti. Yoğurda bile laf söyledi olmamış bu diye. En sonunda ben de yemeği çöpe döktüm. Arkamdan iğrenç yaptığımı, bir b*k bilmediğimi falan söyledi annem. Geldim odama oturuyorum şimdi. İlk defa bir yemeği yapamadım ki bence kötü olmamıştı yenşlmeyecek bir yemek değildi.

Hala da iğrenç diyip duruyor duyuyorum. İlk defa size yemin ederim ki yemek olmadı.
Kendimi çok kötü hissediyorum.
Annen muhtelemen yorgun ve açtı. Hevesle yemeğe oturdu ama karnını doyuramadı. Belki adet öncesi dönemdeydi ya da işyeriyle ilgili bir sorun yüzünden gergindi. Her şeyi kişisel almamanı tavsiye ederim.

aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemenizin faydası ne
sürekli aynı konuları açıyorsunuz herkes akıl veriyor aynı şekilde davranmaya devam ediyorsunuz
sanki kafanıza hiçbir şey girmiyor
zaten bence konular inandırıcı da değil
neden yemek olmadı diye beddua edilsin yani çok saçma

Back
X