Hep Kayınvalideler mi kötü, ya siz gelinler çok mu iyisiniz?:)

SERENAY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2007
257
0
96
Ankara
Arkadaşlar ben çalışan bir bayanım eşim şehir dışında ve kayınvalidemde 16 aylık oğluşuma baktığı için bana zor olmasın diye bir kaç gündür benimle kalıyor. Dün akşam oğluşum ve kızım uyuduktan sonra sevgili tontoşumla (kayınvalim olur) sohbet ederken konu kaynana-gelin ilişkisine geldi biz 3 eltiyiz ve görümcemiz yok. Ben ve benim bir küçüğüm olan eltim kayınvalidemizle evliliğimizin ilk yıllarında birtakım hoş olmayan olaylar yaşadık ben o günkü olaylarla ilgili bir takım serzenişlerde bulundum.

Beni sabırla dinleyen kayınvalidem sonunda öyle bir laf etti ki ben dumura uğradım, ne diyeceğimi bilemedim sabaha kadar bana söylediği laf aklımdan çıkmadı bazen hak verdim bazen yok yaa dedim yani kısacası kararsız kaldım.

Sizede soruyorum arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

"Kaynanaların adı çıkmış dokuza inmiyor sekize siz sanki çok mu iyisiniz melek misiniz, siz 3 gelinsiniz ben tek kaynanayım siz hiç düşündünüzmü ben tek başıma sizinle nasıl başa çıkıyorum. Kendinizi çok mükemmel dört dörtlük görmekten vazgeçin, ortada bir hata varsa bunun kabahatinin yarısı benimse yarısı sizindir. Ben sizden oğullarımı kıskanıyorum sanıyorsunuz peki siz hiç kocanızı ben yani annesinden kıskanmıyormusunuz bi düşünün bakalım.

yani ben hönk oldum arkadaşlar ne dersiniz kayınvalidem haklımı biz gelinler çok mu iyiyiz, biz eşlerimizi annelerinden kıskanıyormuyuz yorumlarınızı bekliyorum tüm samimiyetinizle..

şimdiden teşekkürler

ne sanıyordu kii
tabiki iyiyiz..........

sırf kendini haklı çıkarmak için iyi karşı saldırı yapmış.....
ki benim kaynana söz konusu ise kocamla el ele tutuşurken elini kuzuşu oğluşuna uzatan kendi olduğundan kimisn kıskandığı tartışılırrr

böyle bir konu vardı..hatırlıyorum.

gelin-kayınvalide çatışmasında gelinlerinde yer yer hatalı olduğunu düşünüyorum.
ama öyle kayınvalidelerde vaki gelin ne kadar iyi ise kendileri bir o kadar kötü oluyor..:1closedeyes:

kesinlikle mükemmel değilim
çok harika bir insan da olmayabilirim ama geçinilesi bir insanım
doğru dürüst tartışmam dahi olmamıştır birileriyle
ha hayatım boyunca kızdığım insanlar olmadı mı oldu
yaptığım şey kavga etmek yerine onun hayatından çıkmak oldu
velhasılkelam benim "kaynanam ve kayınpederim iğrenç insanlar"
çok ama çok üzüldüm bi zamanlar
dahası yok bunun bi gram vicdan azabım yok bu hislerim için

[/Bööhü öhüü ben hemen konuya açıklık getireyim benim kayınvalidem melek gibidir iyidir hoştur hep bana alışveriş yapmak ister her pazar ona gitmemi ister fln filan işte ama biz çok ayrıyız o etrafında gördükleri gibi olsun istiyor ben çok farklıyım ... mesela o kapalı gelin istermiş ben açığım o altlı üstlü oturmak istiyor ben uzak.. o beraber yielim istiyor ben ayrı...beni kızları gibi görüyor evet ama ben bu hayata bu yaşantıya alşık değilim kaynana kayınpederle oturamammm sıkılırım ben çalmak istiyorum o bebek olunca çalışma diyor bizim anlaşmazlık burda diyorumki akıl vermesinlerr insanlara ben sevmem akıl almayı ben böyleyim böyle kabul etsin elalem laf eder diye korkma ben yanlış bişey yapmıyorum ]

oğlunu kıskanan kaynanalar olduğu gibi eşini annesinden kıskanan gelinlerde var tabiiki. ama bu herkese göre değildir. ben eşimi ona asılan kadınlardan kıskanırım sadece. annesi o neden kıskanacakmışım. keşke anne gibi davransa yavrucum kuzucum deyip hep onun gönlünü alsa ahh ahh keşkeee. eşimin bana olan ilgisini sevgisini kaynanam çok kıskanır çekemez. ve bunun için olsa gerek sürekli eşime kinayeli laflar eder işte ben eşime büyü yapmışım onlardan ayırmışım. felan feşmekan sürekli laf laf laf. oğlu beni sevmeyecek her akşam içip gelip beni dövecekmiş höt dedimi her istediğini bana yaptıracakmış. sanki kendisi kocasının istediklerini yapıyor.
ama diğer taraftan kendi annemle yengem çok iyi anlaşıyorlar çünkü annem hiç laf etmez herşeyini kendisi yapar. çarşıya gitsin bişey almadan asla dönmez.
Kaynana iyi davranırsa gelinine kalbini kırmazsa gelinde onun karşı gelmez saygıda kusur etmez. gerçi ben yine saygımı gösteriyorum ama anlayana tam bir kazma benim kaynana.

hepsi bir değil tabiki ama kaynana neticede onlar nasıl ki içten içe temkinliyse bizde öyle olmalıyız:) ay benim kaynanam çok iyi diyen bir çok arkadaşım ağlayarak kaynanasından şikayetçi olduğuna şahit oldum.bende yok ama olmayacak diye bişleyde yok...
iki tarafta melek değil doğa kanunu bu kadınlar kocalarını kıskanır annelerde oğullarını...
kendinize şunu sormalısınız...oğlunuz oldu,sizin gerçekten istemediğiniz,hoşunuza gitmeyen,yada sizden daha çok sevdiği birini tuttu getirdi kolundan gerçekten kendini düşünnn ayyyy korkunçççç delikafadulden

benim kayınvalidem de iyidir. sanırım beni pek beğenmiyor. biraz dikkafalıyım oğluna ev işi yaptırıyorum. hoşuna gitmeyen durumlar var ama yinede varlığımdan rahatsız değil. aynı şekilde ben de onun varlığından rahatsız olmam.
ikinci olarak ta biz gelinler çok iyi değiliz belki ama biz değil onlar bizim işimize karışıyorlar. zaten sorunda burdan çıkıyor. yoksa ne alıp veremediğimiz bişeyler olmaz. yaşlı başlı insanlarla

bu yüzden kayınvaliden iyi.bir kızı olsaydı o zaman anlardın bazı şeyleri.ama haklısın bazı gelinler bırak kayınvalideyi kuzenlerinden bile kıskanıyor kocalarını.

Annemin gençkızığından beri görüştüğü bir arkadaş grubu var... Her ay birinde toplanırlar 10-15 kişi kadarlar...
Geçen gün bir sohbet açıldı dedi ki:
Çocukluk arkadaşlarımla 40 yıldır tanışıp görüşüyoruz.. Bu kırk yıl içinde,
Gençkız olduğumuzda hep anneler babalar kötüydü bizi kısıtlıyorlardı, severdik ama sınırlandığımızı hisseder ve kızardık dedi...
Evlendik, kaynanalarımız görümcelerimizeltilerimiz kötü oldu, bize çok karışıyorlar, aman oğlunu kardeşini ıskanıyo beni kıskanıyo dedik, ev benim evim ona ne niye karışıyorki dedik....
Çocuklarımız oldu, kocalarımız kötü oldu, yeterince ilgilenmediler bebeklerimizle, bize yardımcı oladılar, gene çok seviyorduk ama keşke biraz da yardımcı olsalar dedik.
Çocuklarımız büyüdü, çevre kötü oldu, kimseye güvenemez olduk, ya kızıma/oğluma zarar gelirse diye korktuk, ya kötü arkadaşlar edinirse dedik...
Çocuklarımız daha da büyüdü evlendi... Kızımızın kocası kaynanası kötü oldu, kızımıza yeterince değer vermediler, kınalı kuzularımızı ezmeye kalktılar, düğün masraflarını bile kızımın altınlarıyla ödediler dedik... Oğlumuzun karısı kötü oldu, biricik oğullarımıza karşı geliyor, diş geçiriyor, ah benim oğlum yemek seçer et yemez ben hergün ona özel yemek yapardım ama gelinin umrunda mı dedik....

Yani insan ömrünün her döneminde kendisinden başka herkes hatalıdır, herkes kötüdür... Tek haklı olan kendimizdir... Böyle olmasa bile böyle düşünürüz...

kayınvaliden haklı. ortada bir sorun varsa sadece kaynanalardan kaynaklanmıyor. çok sıradışı durumlar olabilir ama insan hep kendisine de sormalı hata yapıyor muyum diye? size bir hikaye.

Yeni gelin kaynansından nefret etmektedir. kadın illetin tekidir çünkü, hep kötü davranıyor, kıskanıyor laf söylüyordur. Genç gelin bir gün dayanamayıp büyücüye gider, durumu anlatır ve ondan zehir ister. büyücü genç kadına bir şişe verir ve her gün bir damla kayınvalidesinin yemeklerine eklemesini, 1 ay sonra kaynananın öleceğini söyler.

Yeni gelin büyücünün dediğini yapar. kaynanam nasılsa ölecek diye biraz vicdan azabı biraz da son günleri zaten umursamazlığıyla kadına iyi davranır. O da ne? kaynana her zamankinden güler yüzlü, müşfiktir. Yeni gelin gün geçtikçe vicdan azabından kavrulur üstelik kaynanasını seviyordur artık.

Hemen büyücüye koşarak panzehir ister. Büyücü şöyle cevap verir
"ben sana zehir vermedim zaten, zararsız bir sıvıydı o. sen davranışlarını değiştirince kaynanan da değişti. aslında sen değiştin"

aynaya gülümsersen ayna da sana güler

genelde kayınvalidesiyle iyi olan kişilere nedense burada da dahil hep nasıl olursa aranız bozulur diye bakılıyor.

benim kayınvalidem ben nişanlıyken vefat etti. sevgimi ve mükemmel bir insan olduğunu, beni nasıl koruyup kolladığını hep yazdım.
hatta en sonunda ölürken son sözünün oğluma söyle sana iyi baksın yoksa hakkımı ona helal etmem dediğini bile yazdım. ama dikkat; sen oğluma iyi bak değil, oğlum sana iyi baksın dedi..

buna rağmen bana dediler ki; evlenmiş olsaydınız öyle demezdin, kesin birbirinizden nefret ederdiniz.
bir başkasına deniliyor ki; sen tek gelinsin senin eltin olsa aranız bozuk olurdu.
şimdi birine denmiş ki; görümcen yok, kızı olsaydı anlardın bazı şeyleri.

yani iyi bazı kayınvalide-gelinlerin birbirini seviyor ya da sevmiş olması hep bir sebeplere bağlanıyor nedense.
yani karşıdaki anne hazımlıdır, iyi insandır, gün görmüştür, karşındakine kucak açmaya hazırdır normal gelmiyor bazı kadınlara...

vallahi hiç annesinden kıskanmak aklıma bile gelmez..
ben yıllardır onları biribirine ısıtmaya çalışıyorum ..hala aynılar o başka..
anneni ara git gel vs...
gelelim gelinler hepmi iyi...çeveremizde ne gelinler var kayınvaldeleri çekiyo...ne kaynanlar var gelinler çekiyo...ortalama yaparsak ama kayınvaldeler daha çok eziyet ediyor ..
aslında bu gelin kayınvalde ilkşkisi demeyip insanlık desek daha doğru olur...
bir insanda Allah korkusu ,merhamet ,şevkat olmayınca inanın o insana yapacak bişiniz yok..
iyilik iki baştandır ..sen iyi ol sabret sabret karşındaki dağlar yıkılsa umrunda değil ..
sizi biyerine bile takmıyo sizi bırak kendi evladını..(çünki kendi evladını seven gelininide sever sayar.)
torunları bile umrunda değil ..böğle insana ne yapabilirsiniz...
ben kayınvaldeme Allah şahit dedimki..
anne tamam ben kötü gelin olayım yeterki artık bu halindne vazgeç
tamam işte huyum eeee sonra daha beter ve insanlıktan çıkmış bir tavırla bana geri dönüyo...
-------------
birde gelinler var kayınvaldesi her işini gücünü maddii manevi herşeyini yapıyo çol çoğununa bakıyo ..ama böğle kayınvaldeyi insan yerine koymayan gelinlerede şahit oldum..
bu konu çok esnek bir konu ve asla çözüm bulunamaz genel olarak..
ama kendi aralarında insafa gelip uzlaşmaya giden varsa ne mutlu ben 9 sendir ikna edemedim pes ettim..
işte böğle bi gelin örnek bi kayınvalde örnek konular uzar gider..
ay bayağı saçlamadım neyse bitti söğlücem kel alaka oldu ama ..-tatlicadiarzu-

tabi ki ben 4 4 lük bir insan değilim, kimse olamaz zaten. ama şöyle bir düşüncem var, her kayınvalide aynı zamanda gelindir de. ya da zamanında birinin gelini olmuştur. onlar da aynı yollardan geçmediler mi sanki. bir kayınvalidenin öncelikle kabul etmesi gereken kimsenin oğlunu elinden almadığıdır. ama oğlunun yeni bir ailesi olduğu için ilgisi eskisi kadar olmayacaktır haliyle. bunu da bir zahmet sorun etmesinler. kendileri de bir oğlanı alıp kendilerine koca etmediler mi, aynısını şimdi onlar yaşıyor. buna rağmen huzursuzluk çıkarmalarını kabul edemiyorum, etmeyeceğim de...

yıllar yılı bıldıgım kayınvaldeler hatalı kötuydu gördugum örneklerle kayınvalıdelerden ürker oldum
adını duyunca tuglerım dıken dıken oluyor,
tabı diş bıleyen annesınden teyzesınden örnek edınen yenı zamane gelınlerı de eskı kayınvalıdeler gıbı olabılıyor,
yenı gelınlerde gördugum genıslık var yok degıl kolu komsudan görup duydugum,
ama boyle genelllenemez ıyıler dolu oldugu kadar kötu kayınvalıde ve gelınler de dolu...

evet canım birde tolumun böğle bakış açısı var ..illaki sorun olacak aranızda..sanki kural olmuş bu...
benim bir teyzem var inan gelinine davrandığını kızın annesi yapmıyo ..
tartışmaları bile anne kıs tartışması gibi..
13 yıldır yanılmıyosam hala aynı evde oturuyolar..
ama teyzemin gelini bunu kendine söğlüyo başka birsi olsa ona sabretmezdi...teyzem yıllarca sabretti sustu sutu mükafatını aldı çok şükür anne kız gibiler..

bu asla tek taaflı değil ....

ne kayınvalideler dört dörtlük...

nede gelinler, bizler....

bazı doğruları bizde biliyoruz samimi olmak gerek....

ben mesela anneme yapılanlardan dolayı oyle korkuyorum kı
kaynana adayından, artık ınsanı gözunden tanır oldum,
bakıyorum yaklasıyorum kaynanada hafıf bır oğluna fazla
düşünlük çatlaklık aşk falan var çaktırmadan sıvışıyorum
oglu ne derece ıyı olursa olsun,

:1closedeyes:

benım anne cok cok cekmıs ben de babanneyle
samımılesınce aldım boyumun ölçüsünü,
dünya uzerınde böyle bırını göremezdınız kabus ötesıydı,
bana tanısmıs oldugum kısacık sürede bunları yaptıysa

zavallı anneme neler etmıstır o kadın değil boşa
dertlı bu kadar beyaz saçları dıyorum,

e işte boyle olunca böyle kaynanaları tanıyınca
hepsıne temkınlı yaklasıyoruz malum,
anamız cekmıs bız cekmeyelım dıyerekten,

böyle olup da diş bileyen gelınler de yok mu
var bu durumu göz önune alıp silahları hazırlayıp
savunmaya geçen dolu gelın var

laelaelaelaelae
ama kader işte benım anam kaynanasından
ne kadar cektı, sımdı de gelınımızden cekıyoruz,
kader kısmet işte gelın de kaynana topragından
cıktı görsenız kurdugu tuzakları agzınız açık bakarsınız,

o yuzden derler ya allah ıyısıne çattırsın,
cırkın şansı versın vs vs gibı ıyı temennilerde bulunulur.

:Saruboceq:
karşıdaki kişiyle de çok alakalı bu konular...
karşıdaki kendi içinde varsa pislik illa ki kusacaktır etrafına...:1ninca:

:teselli:

ben de bir gelinim kayınvalidem başka bir şehirde belki birbirimizi az gördüğümüzden iyiyiz ama sık da görsek kavga edemeyiz diye düşünüyorum çünkü ikimizde kavgacı yapıda değiliz o anlayışlı ben saygılı gidiyo işte,benim annemde kayınvalide 4 tanede gelinimiz var en büyük abimin eşiyle geçen konuşurken dedimki yenge kk diye bi site var ne kötü kaynanalar var ya okuyunca aklım almıyo inanamıyorum şunu şunu yapanlar bile varmış dedim bana dediki ve aklımda oldukça yer etti bu sözü,bizim diğer gelinleri kastederek onlarda internette kaynanalarıyla ilgili bişey yazsalar işin içini bilmeyen inanır annene kızarlar nasıl kaynanaymış diye ama işin aslı öylemi dedi anneme yaptıklarını hatırlattı şöyle şöyle yapmadılarmı kadıncağıza şu sözleri söylemedilermi annem bunları hakedecek bi kaynananmıydı ama onlara sorsan annemden kötüsü yok dedi,bu kadın kötüde bana niye anneden farksız geliyo bana nasıl davranıyorsa onlarada öyle ben görüyorumda iyiliklerini onlar niye görmüyo dedi,o gün bugündür kk da bi yazı okuduğumda birde kaynanayı dinlesek neler anlatır kimbilir diye geçer aklımdan,istisnalar hariç gelinlerde az değil hani....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…