Hep Kayınvalideler mi kötü, ya siz gelinler çok mu iyisiniz?:)

canım herzaman öğle olmuyor malesef ..
daha öncede dediğim gibi bir insan insanlık olarak bişi almadıysa mehamet vs ..
ondan ne köy olur ne kasaba... iyilikte tek taraflı olmuyor malesef..
benim kayınvaldem evime ,eşime ,sevgimize vs karışmaz hatta benim yaptığım herşeyi takdir eder..bunla bitmiyo keşke bunla bitse ...dediğim gibi sadece biraz Allah korkusu ve bu dünyada kimsenin yaptığı kimseye kalmdığını bilse insanlar sorun olmaz..

valla ben mükemmelim demiyorum ama oda süper kaynana değil
ben onlara saygısızlık etmiyorum ama niye onlar bana herlafı söylüyorlar
belki hatalarım var tek hatam eşimi çok sevmem kaynanamda buna dayanamıyor
çünkü benden kıskanıyor bende ondan kıskanıyorum

Ben saygı takıntılı bir insanım,bu konuda çok hassasım :1closedeyes:

Saygı beraberinde çok sey getirir ilişkilere,özen,empati,anlayış,had sınırı,hak,adalet vs vs

Yoksunluğunda da sabun gibi eritir ilişkiyi inanılmaz bir hızla.

Yaşı,konumu,rolü her ne olursa olsun herkes hayattaki yerini,sınırını,haddini

bilse,kasısındaki kişiye önce insan olduğu için saygı duyup,haklarını gözetse hersey çok

daha güzel olurdu

ben çok iyiyim orası kesinde kayın validemde işte sinir olduğum bir kaç huyu olmazsa iyi olucak yada çok uzakta olursa telden tele yeter kadın hastaymış kemik erimesi varmış hastaneye gitmiş arasammı kaydirigubbakcemile3

Sirf kiskanmayla ilgili bir yorum yapicam ben: eslerinizi herkesten ama herkesten kiskanin ama annelerinden kiskanmayin ya! Benim buna hic ama hic tahammülüm yok...sacma ötesi birsey bu...annedir, canindan bir parcadir; yillardir oglu icin bi bayan olarak sirf o vardi...sevgisini bölüsmenin, onu paylasmanin onun icin cok ama cok zor oldugunu anlayabiliyorum, her ne kadar henüz anne olmasamda...bu yüzden yapilan bazi davranislari mazur görmek gerekir bence...

ben simdi sunu dusunmeye basladim
gorumceler,eltiler,gelinler hepsi bir bir gelin gorumce kaynana elti yolundan geciyor
herkes kotu ise demekki insanlar kotu...
erkekler arasinda boyle konulara rastlamak neredeyse imkansiz,yani biz kadinlarda az deiliz
her lafin altinda birseyler ariyoruz
tabi zalim kaynanalar, gorumceler,eltiler,gelinler var
ama yuz yildir degismemis bu duzen
cekiyorum diye aglayan gelinler kaynana olunca cektirmis..
oyleyse neden diyecegimize dur diyelim
yeni nesil internet kullanicisi gelinler..
siz kaynana olunca anne gibi olunki birileride sizin icin bunlari yazmasin!!!bende dahil...

kimse mükemmel değil sonuçta.
herkesin az çok hatası vardır.
büyük karşısındakinin kendisine göre tecrübesiz olduğunu bilip
hayatına da karışmadan saygı gösterse
küçük de küçüklüğünü bilip
ona göre davransa sorun kalmayacak.
ama herkes kendi dediğinin olmasını isteyince
ortalık karışıyor.

evet ben çok iyiyim diyorum artık. hatalarım olabilir diyordum ama o hiçbirzaman benim hatam olabilir demedi. o iyi değil çünkü eşime beni şikayet ediyor arkamdan karı diye laflar ediyor her söylediğime takıyor en ufak birşeye bile. beni düşmanı olarak görüyor.artık görüşmüyorum tabiki böyle olmasını istemezdim.ama onun ailesi kaybedecek olan o.onun ailesi diyorum çünkü beni ailesine almadı

kıskanmıyorum ama bır sorun varsada tek taralı olmaz o bana laf soylese benım susmam lazım dıye dusunurum
bu sıtede gordugum ıy kayınvalıdelerde varmıs
gercı benımkısı ıyı gorunuyor allttan alttan lafı soyluyor ee tabı 2 evırıp yutuyorum napayım gecınmenın yolu bu
ama kotu gelınlerde var
bır arkadas var
annesı kocasını (oglunu) optu dıye kavga ettıgını anlattı o zaman hamılydı 3 aylık dedımkıbu bebk oglan olacak ettıgını cekeceksın bebk oglan oldu
kayınpederı vefat ettı benı arıyor arkadasım vefat edene aglamıyor kayınvalıdem basıma gelecek ben ne yapacagım dıyor kızın annesıde arka fondan ahh vahhh ben ılseydımvermezdım bız kaynana gormedık zaten damatta cok deıstı
nese kayınvalıdenın kaldıgı koydemusluk yok buzdolabı camasır makınesı yok aglununda ısı çok ıyı 3 000 yt maas alıyor nese bu arkadas netten banka hesabına bakmıs eyvahhhh 2000 ytl cekılmıs bızım paramızı harcıyor annesıne
dıe aglıyor dedımkı bak cenaze kalkacak tabıkı harcıyacak ewlatlık vazıfesı
nese kayınvalıde geldı yanına kadın köy kadını açık havaya allıskın ew gezmelerıne getrmıyorsıkılıyor dıe hafta 3-4 gun gezıyoruz kendıde gelmıyoo dısrı markete bıle goturmuyor
nesee bırgun ben dedımkı teyze ben kendım davet edecegım dedım arkadasım ozaman kndı agzı ıle soyldı bılmıyor gezme oldugunu edı nese be teyzeye dedımkı akşam ban gelın caya teyze uça uça geldı
arkadasımada dedım kı BEN SENIN NIYETINI BILIYORUM KÖY KADINI TARLAYA BAHCEYE ALISKIN TEMIZ HAVA ISTER EWE HAPSEDEYIMKI SIKILSIN BEN KOYUME DONEYIM DESIN DIYORSUN DEDIM arkadasım falladı yok yaa falan deı zaten benı artık pekte aramıyor ama kendınıde savunmadı neyse teyze 15 gun sonrada koyune dondu oglum ben sana yuk oluyorum bahcem var falan dedı arkaadsımda rahata erdı
sımdı bu gelın nasıl ?
ama etme bulma dunyası herkes ettıgını ceker onunda oglu var

Bence de gelinlerde kayınvalidelerini kıskanıyorlar, karşılıklı yani. İstiyorlarki, eşlerinin hayatındaki en değer verdikleri kadın kendileri olsun, ama önlerinde asla geçemeyecekleri bir bağlılık görüyorlar(o eşin annesi çünkü annesi), buda gelinlerin içten içe farkına varmadan kayınvalidelerinden pek de haz etmemelerine neden oluyor.

Ha benim değindiğim nokta kıskançlık, aynı durumun tam tersi kayınvalide içinde geçerli.
Yani kanımca karşılıklı kıskançlık oluyor..

Kayınvalideniz doğru söylemiş ,hata varsa karşılıklıdır .Kıskançlık varsa sırf kayınvalidelerde mi var,gelinler hiç kocalarını annelerinden kıskanmamış mı ?

Çok doğru söylemiş.. Biz de yarın bir gün kayınvalide olucaz , bakalım biz nasıl olucaz ..

Ben kesin kıskanırım oğlum olursa , fena kaynana olurum ben :roflol:

Ayy valla bu ve benzeri konulara kaç defa cevap verdim,bilmiyim artık..
Yine tekrarlıyorum..
Ben iyi bir gelin değilim..
Hiç bir zaman da iyi olmayacağım..Çok üzgünüm çoook
Ne şimdi ne geçmişte ne de bundan sonra!
Yaşasın kötülük!!!!!:lepi::CüvCüv:

tabı kı gelınlerın de hatası vardır..ınsanız netıcede nefıs gırıyor araya amma velakın buyuk oldugnun farkına varıp buyukluk gösterecek ıyılıkte sevgıde bası cekecek örnek önder olacak kaynvaldeler nerede..bız kendı kendmze mı dert arıyoruz..kıskanclıgı da nefretı de onlarla yasadıklarmız ögretmıyor mu bıze..ıkı farklı konumda ıkı kadının savası..ama erkege de paylasılacak bır esya sıfatıymıs,bulunmaz hınt kumasıymıs gıbı davranılması gerektgı fıkrını de onlarn asırılıklarından ögrenmıyormuyuz sankı..
cok ıyı nıyetle yaklastm en basından hem o kadar zıt o kadar ayrı dunyalarn ınsanıyken..hem bıcok konuda gönul koymus olmam gerekırken..ne saygmda kusur vardı ne sevgımde..ne de kıskanmak gıbı bı derdım oglunu annesnden..ne oldu da ıcıme ısledı onlarca kötu sayılan fıkırlerı söyle bı dusundum de..oglunu fıtlemeler,yuvamın en guzel ılk zamanlarına gölge etmeler..benmle gereksız yere rekabete gırmeler..ufacık cıkar hesapları kucuk sacma sapan oyunlar..benı yok sayıp oglunu yuceltmeler..neler neler..en buyuk hayalım kaynvaldemle guzel huzurlu arkdsca bı o kadar neselı bı ılıskımın olmasydı..her turlu farklılga ragmen onları oldgu gıbı kabul edıp saydm sevdım..karslgnda kımseden görmedgm seylerı gördm hıc aglamadgm kadar agladm..ne ıcındı pekı..paylasamayacaktı madem oglunu veremeycektı bska bır kadının ellerne ne dıye heveslıydı o kadar evlendrmeye..ne dıye yuzume kufreder gıbı bakarken dısarda hava atma derdındeydı gelınım dıye elaleme..ne gerek vardı tek bır kötu sözum saygıszlgm olmamısken benı ınsan yerıne koymayıp kul hakkına gırmeye..evet oglunu kıskanmayı da kötu duygular hıssetmeyı de onlarn tabırıyle kötu gelın olmayı da ondan ögrendm ben..kendı kendme bakınca dıyorm acaba cok mu kapılıyorm nefsıme..hayır..vıcdanen hıc olmadgm kadar rahatm..onlar var gucuyle benı kötu bılsın hıc gocunmam ben kötuyum evet bunun adı kötulukse..bana hayatmda hıc tatmadgm bı duyguyu kazandrdgı ıcın de mınnettarım kendsne..sayesnde bır ınsanın yuzune bıle bakamayacak kadar tahammulsüz olmak duygusunu da tattık ya sukur olsn buyuklugune(!)...
kım kımı ıdare etmekte zorlanıyor bu kısmını tamamen Allaha havale edıyorm..nasılsa kımseye bısey ıspata gerek yok..herseyı gören bılen bır "O" olduktan sonra..varsın benm adım da kötu olsun kıskanc olsun ne olursa olsun banane..

Son düzenleme:
valla beende kaynanamı sevmıyorum pek cunku bızım evlenmemızı ıstemıyordu onumuze cok tas koydu cok aglattı cok uzduler benı o yuzden asla sevemem onu sımdı evlıyız ne oldu yaptıgı yanına kalırmı bılmem ama sevmıyorum ıste

neyse mesela benım bırsey becerebılecegım hıc aklına gelmezdı yasım kucuk dıye bırsey bılmıyorum sanıyordu ama sımdı o kadar sasırıyor kı anlatamam acaba ıcınden tuhhhhhhh kıza haksızlık etmısım gecıyormu benım ıcım rahat cunku ben kendımı bılıyorum bana gecmıstı o kadar yapmalarına ragmen bır zaman suratımı asmadım her seylerıne elımden geldıgınce kosuyorum cocuklarını kendı kardesım gıbı goruyorum.sımdı o gezme derdınde markA SEYLER ALMA DERDINDE GUZEL GIYINELIM GEZELIM SURAYI BURAYI DIOOOOOO BANA COK KOMIK GELIO :)

hayatımda kayınvalıdemı 1 kere gördum, uzun yıllardır evlıyım, kendısı ıle tek kelıme konuşmuşlugum yoktur. ıstemeğe geldıler bu kız ızmır'lı bundan hayır gelmez dedı namusuma ıftıra attı. o gun bugundur oğlunun yuzune hasret. dugunumuze gelmedı, yıllardır sesımı bıle duymadı. rezıllıkler çıkardı. sonunda dıze geldı 1 yıldır aglıyo benı affetsın dıye.

eşim affederse ben gıderım, benım ıçın ınsanı bır degerı olmayan bırı için kendımı sıkıntıya sokamam. gıdelım derse gıderız, ama şunu göruyorum kı, o oğlunu kaybetmış benı degıl. eşim annesının adını bıle anmıyor ne yazık kı...

bu yüzden kayınvaliden iyi.bir kızı olsaydı o zaman anlardın bazı şeyleri.ama haklısın bazı gelinler bırak kayınvalideyi kuzenlerinden bile kıskanıyor kocalarını.

Canım burada eşler haklı, kuzenler kızkardeşimi annesimi eşlerin,birkere nikah düşer yoksa amca dayı hala teyze çocukları evlenirmi?kuzenler bir birine askıntı bile oluyor hiçmi duymadın hiçmi görmedin.Benim okuldan arkadaşım vardı kuzeni kendinden 5 yaş falan küçüktü halasının oğluna aşık olmuştu ve çocuk nişanlandı çıldırdı ne yaptı etti onu nişanlısından ayırıp evlendi,ve yeri geliyor enişte baldızını alıyor yada kayınbirader bayanı alıyor hiçmi duymadınız bu devirde kimseye güven olmaz.Sadece anne ve kızkardeşten kıskanılmaz haaa nasıl kıskanır eş anne ve kızkardeşler gelinleri sırf çıldırtmak için kıskandırmak için elinden geleni yaparlar.BİRDE ŞÖYLE BİR BAŞLIK ATAN OLSA NEDEN GELİNLERİNİ KISKANAN KAYINVALİDELER ENİŞTELERİNE TAPAR.Bunu çok gördüm gelini sevmezler eniştesi için ölürler geline gelin derler eniştelerine oğlum.Biz kadınlar varya ilk yeryüzünen dökülen kan bile bizim yüzümüzdendir bilenler bilir her şey biz kadınlarda bitiyor.Ben kayınvalidemi ve eşimin ailesini severim görümcemi sevmem sadece kırıldık birbirimize.Ben bile diyorum gelinim olsa severmiyim ama eniştem olsa orada ben bile duruyorum.Çünkü eniştede kızda bizim görüşü var,ama gelin ve oğlumuz elin gibi erkek oğluna sahiplenme var.DOĞAMIZ BU ASLINDA BİZİZ HER ŞEYİN SEBEBİ BU CAHİLCE DÜŞÜNCELERİMİZ.-tatlicadiarzu-

Büyük büyüklüğünü göstermedikçe küçük hiç anlamaz onun büyük olduğunu.Benim kaynanam da 9 yaşındaki çocuktan beter,çok şükür kurtuluyorum o hadsiz insandan.:hooray:

iyiyiz tabi. büyükler herzaman alttan almalı. gelinler bazen yaşımız gereği çıkışlar yapabiliriz saçmalayabiliriz belki ama ona düşen her türlü deli doluluğu kabullenmek olmalı. bizde kayınvalide olunca aynı oldunluğu biz gelinlere göstermeliyiz. ama onlar illa bizimle yarışacak. hayatın her alanında hazmedeyen insanla uğraşmak zor...

enişte dediğin damat herhalde dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…