Hep Kayınvalideler mi kötü, ya siz gelinler çok mu iyisiniz?:)

ben nişanlıyken k.validemle görümcelerle bi takım sıkıntılar yasadım
ne yapsam ne etsem beğenmezlerdi arkamdan oğlum senin iyiliğini istiyoruz bahanesiyle
kocamı doldururlardı(çok kurnaz insanlar onları tanıyınca saf olduğumu hissettim)
tek erkek çok kıymetliydi çok düşkünlerdi
evlenince dahada kıymete binmişti
çok gıcık olurdum bu duruma
gel zaman git zaman 1 yıl oldu şimdi iyiyiz
2 secenek vardı ya bosanacaktın yada gecinecektin
biraz alttan alınca zıtlasmayınca gurur yapmayınca
gecinmeyi basardım
çok samimi değiliz ama iyi geciniyoruz çok şükür eski defterler acılmaz hiç
eğer fazla samimi olursam elini veren kolunu kaptırır misali bizimkisi
ama Allah var ne iş buyurur ne laf sokar nede yaptığım işe bahane bulur hakkını yemem

Yazıyoruz çiziyoruz düşünüp konusuyoruz ama kımsenın ne oldugu ne bellı,
kaynanaya da ne kadar baksan ne kadar ıyı nıyetlıymıs desen de
degısecekse degısıyor bır bakıyorsun tırnaklarını cıkarmıs
bu sıtede bıle yıgınla örnegı göruyoruz evlendık aynı gün basına saksı mı düştü noldu kadın bana düşman oldu allallaaa nedendır acaba? degısen degısıyor işte demek gercek yüzleri boyleymıs,

kimin ne oldugu ne bellı bu dunyada...
gelın de fena olabılıo kaynana da.. aah ah

bence iilikler karşılıklıdır,, eğer karşında ki insan hep bana hep bana diyorsa olmuyor ,, ben ne yaptımsa yaranamadım ben bebeğimi kaybettiğimde bana bir başsağlığını çok gördü o hala içimde ,,,ama git ona sor o haklı ben haksızım zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkmayı bir şekilde başarıyor ,,tansiyon hastası olduğu için ben ağzımı bile açmıyorum sadece Allaha havale ediyorummm, ama kalbim kırık özellikle son zamanlarda inanılmaz bunalımdayım..

fakat özenli düzenli bi işimide görse ağzını acıpta hiç takdir etmez
beklediğimden değil ama hiç dikkatimi çekmedi
yeri gelince hep kızlarını överşakkıdı
karsılıklı saygı olunca ve iki tarafta birbirinden çok büyük beklentilere
girmediği sürece bu gemi yürür
ben bunu öğrendim böyle yapıyorum ve hiç yaranamayacağımıda anlamış oldum:içelim:

genel olarak bu işler karşılıklı gider. sen nasılsan karşındaki de öyle davranır sana.ama bazen de iyi olursan eziyorlar, tepene biniyolar. kendi ailemden bizzat biliyorum bunu. benim kayınvalidem biz evlenmeden yaklaşık 1 yıl once vefat etmiş. o yuzden bir gelin kaynna mınasebetim yok. ama annemle yengeme bakıyorum da gerçekten çogu zaman kaynanalar haksız. bi kere yaşça buyuksun anne olgun davransana. annem gider abimin bebeğine 3-4 aylıkken milletin önunde agzına çay çorba verirdi. gelin tabi aklı gidiyo oğluna bi zarar gelecek diye. annemin de nıye boyle yaptıgını anlamıyorum. sonra gelın bebegı kucagından alıp hoop odasına... emzirecek... bence çok haklı. sonra da annem eve geelir aglamaya baslar gelın bebegı sevdırmıyo. cok saygısız der. halbuki kızın tek bı kotu lafını gormedım. ben bır gorumceyım ve allah sahıt aramızda tek bır tatsızlık olmadı. kaynanalar genelde sunu dusunuyolar. ben ne yaparsam yapayım gelın bana saygı gostermek zorunda... eskıden onlar kaynanalarından kotuluk gorseler bıle sabrederlermış. ama devir değişti anacım...

evet ben eşimi kıskanıyorumm mirmirmirmir
napimmm
eşimde biliyor bunuu

Son düzenleme:
Suçun tek taraflı olmadığına inananlardanım. Her iki tarafında özverili olması gerekir.
Eşini kıskanan kadınlarda, oğlunu kıskanan kayınvalidelerde muhakkak vardır.

kocaman kk'da bir tane haksız gelin yok, hep kötü kaynana var.
gelinler hep haklı, hep gelinler melek..
kime sorsanız ne yapıyorum ki ben der..
benim bile beni çok seven rahmetli kayınvalideme densizlik yaptığım oluyordu.
karşımda beni sevmeyen biri olsa iş büyürdü tabiki.
ama iş büyüyünce de gelinin yaptığı densizlik değil kayınvalidenin yaptığı tavır görülürdü.

haa tabiki de kötü insan olduğu gibi kötü kaynana da var; ona itirazım yok.
ama bir suç varsa çoğunlukla -her zaman demiyorum- karşılıklıdır.

Gelini iyi olduktan sonra kendi kendine kötülük yapan bir kaynana azinliktadir diye düsünüyorum...ama kaynanasi iyi olupta sirf adi kaynana diye kendi kendine tavir yapan gelinler cogunlukta.....buna bircok kez sahit oldum...

Kaynanasindan öz anne muamelesi görmek istiyor fakat öz annesinin her türlü müdahalesine lafina sözüne ammennah deyip kaynanasinin en ufacik bir sözünde aninda görüntü gibi sirret gelin olmak ne kadar mantikli acaba??

Kaynanan dogru söylemis arkadasim

Canım cok haklısın..Bazen bende kayınvaldem konusunda acaba ben onun yerınde olsam ne hıssederdım dıye dusunuyorum..
Bız gelınler aılemıze kımsenın bırsey demesıne ızın vermıyoruz..
kendı annemız bır laf soyleyınce alınmıyorum ama kayınvalde soyleyınce kırılıyoruz..
ıkı taraflı dusunmek gerek

tabı oyle kayınvaldeler var kı...onlar ayrı..onların ogulları hıc evlenmemelı sadece onların olmalı..

kayınvalidemle pek sevişiriz biz, sevmediğim huyları yok mu; çok. ama eşimle gezmemi tozmamı, el ele tutuşmamı çok sevinerek takdir eder, evimize karışmaz, haber vermeden gelmez, çok saygılı ve görgülü bir insan olduğundan ben de saygısızlık yapmam asla. suç iki taraftadır genelde.

empati eksikliğinden kaynaklanıyor bence gene
benim kayınvalidem hem kayınvalidesinden çok çekmiş hem de kendi kızı kendi kayınvalidesinden çok çekti ama bana gelip aman kızıma şöyle şöyle yapıyorlar diyip kızının kayınvalidesinden şikayet ettiği her şeyi bana yapmaya kalktı
en basiti kızı nikahla evlendi diye ailemin benim eşimin ne istediğini hiçe sayıp nikah yapalım dedi ki kendi çok istemiş kızının düğün yapmasını erkek tarafı istemediği için olmamış insan ben göremedim içimde kaldı bu kızın annesi görsün onun içinde kalmasın demez mi demezmiş gördüm
ya da benim kızıma hep emrivaki yapıyorlar hiç söz hakkı tanımıyorlar diye der yanıp kendi de bana emrivakiler yapıp söz hakkı tanımamaya kalktı ben müdahale ettim halen de ederim
ha benim de mutlaka hatalarım olmuştur ama ben asla bana bişi söylemeyene karşılık vermem
ki annecim demeyi de güleryüzümü de saygımı da asla eksik etmedim ama artık yok öyle beni düşünmeyeni ben hiç düşünmicem en güzeli güler yüz bile hak edene gösterilir
eşim hep yanımdaydı ama hep annemi başkaları doluduruyor öyle yapmaz derdi artık o bile ne istiyorlar senden daha ne yapacaksın anlamıyorum diyor daha ne olsun

tabiikide gelinlerde hata var ama .. onlar buyuk ve daha tecrubeli olduğu için... daha dikkatli davranmaları gerikior.. biz şimdi görumcem ve eltimle kusuz bunun en buyuk sebebi kaynanam kayınbabamdır.. nasl davranacaklarını bilmediler sandılar ki bana kötuluk yapacaklar ama aramızı açtıkça açtılar... yani diceğim bizim konumuzda en buyuk hata onların... onlar 1000 duşunup 1 hareket etmeli die duşu uorumm

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
ben herzaman sunu soylerım..eger bır tartısma bır kavga cıkıyorsa..suç ıkı tarftadır..kesınlıkle tek taraflı dusunmeyeceksın..bır ekmegı ,bıcagın bır kısmı kesmıyor.iki taraflı kesıyor..oyuzden karsındakıne kızmadan bu hatayı kendılerınınde yapabılme ıhtımalını goz onunde bulundurup ona gore davranmak en ısabetlı karardır(benım dusuncem)veya sole bır dusunelım..ınsanlardakı savunma mekanızmasını ele alalım..bır ınsan hata yapabılır...ama savunma yıne aynı dogrultuda gerceklesıyorsa, burda kabahatlı olan ozur yerıne aynı dusunceyı savunuyorsa kabahatın en buyugu ondadır..

gelınler kendı öz annelerının aynı hatayı yaptıgını dusunsun(ona gore karsılık versın)
kaynanalar kendı öz kızlarının aynı hatayı yaptıgını dusunsun(ona gore karsılık versın)

boylece ortak bır karara varılır dıye dusunuyorum..

saygılar..

biz genelde bir insana bütün bakıyoruz..aslında nekadar yanlıs..
mesela;
bir insan arkadas olarak çok iyidir fakat sevgili yada es olarak kötüdür..bu onun kötü bir insan olduğu anlamına gelmez..kötü bir es yada sevgili anlamına gelir..
bir insan es olarak iyidir arkadas olarak iyidir ama gelin/kaynana olarak kötüdür..buda bir insanın kötü olduğuna gelmez kötü bir gelin/kaynanadır..
ayrıca bende sadece tek tarafın haklı olmadığıan inananlardanım ..
gelinde kaynanada alttan almak zorunda..

İyiyim tabi :dilcikar:

Biz genciz cahılız belkı ama onlar gelmiş gecirmiş ınsan,cocugu yaşındayız daha anlayışlı davranmaları gerek bence.yasakkelime

Ayrıca oğlunu kıskanmasınıda anlamıyorum acıkcası,ama ıkı ay sonra evlendıgımde sırf bunun ıcın yanındayken kocama samımı davranabılırım kötükedihüso

gelinler genç kaynanalar ise olgun....yaşlı bir kaynanam olsaydıidare ederdim belki ama 44 yaşındaki kadının nesini idare edeyim

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kayınvalidem de süper bir kadın bende süperim.:) Herkes bir olamaz ki bazen gelin kötü olur bazen gelin bu kişi ile alakalı.Kaynananın adı çıksada kaynanalar arasında gelinlerin adı çıkmıştır illaki herşeyi ters görülür.Ben yaşamıyorum ama çevremden örnekle konuşuyorum bunları.İnsanın iyisi kötüsü vardır kaynana gelin olarak genelleme yapılamaz.

aynen katılıyorum gülsüm. ama insanın annesi her işine karışsada yok bu böyle diyebilirsin yani karşı fikrini açıklarsan kıyamet kopmaz. ama kayınvalideye karşı bir cümle kurarsan boşanmaya kadar gidebiliyor sonuç. bunun çok örneği var.

tabiki her şey karşılıklı. genelleme de yapamayız. milyonlarca insan ve huy var. kesin yargıya varmak zor. Allah herkese anlaşabileceği çevreler nasip etsin. İnşallah imtihanlarımız zor olmaz diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…