Annemin gençkızığından beri görüştüğü bir arkadaş grubu var... Her ay birinde toplanırlar 10-15 kişi kadarlar...
Geçen gün bir sohbet açıldı dedi ki:
Çocukluk arkadaşlarımla 40 yıldır tanışıp görüşüyoruz.. Bu kırk yıl içinde,
Gençkız olduğumuzda hep anneler babalar kötüydü bizi kısıtlıyorlardı, severdik ama sınırlandığımızı hisseder ve kızardık dedi...
Evlendik, kaynanalarımız görümcelerimizeltilerimiz kötü oldu, bize çok karışıyorlar, aman oğlunu kardeşini ıskanıyo beni kıskanıyo dedik, ev benim evim ona ne niye karışıyorki dedik....
Çocuklarımız oldu, kocalarımız kötü oldu, yeterince ilgilenmediler bebeklerimizle, bize yardımcı oladılar, gene çok seviyorduk ama keşke biraz da yardımcı olsalar dedik.
Çocuklarımız büyüdü, çevre kötü oldu, kimseye güvenemez olduk, ya kızıma/oğluma zarar gelirse diye korktuk, ya kötü arkadaşlar edinirse dedik...
Çocuklarımız daha da büyüdü evlendi... Kızımızın kocası kaynanası kötü oldu, kızımıza yeterince değer vermediler, kınalı kuzularımızı ezmeye kalktılar, düğün masraflarını bile kızımın altınlarıyla ödediler dedik... Oğlumuzun karısı kötü oldu, biricik oğullarımıza karşı geliyor, diş geçiriyor, ah benim oğlum yemek seçer et yemez ben hergün ona özel yemek yapardım ama gelinin umrunda mı dedik....
Yani insan ömrünün her döneminde kendisinden başka herkes hatalıdır, herkes kötüdür... Tek haklı olan kendimizdir... Böyle olmasa bile böyle düşünürüz...
Gelini iyi olduktan sonra kendi kendine kötülük yapan bir kaynana azinliktadir diye düsünüyorum...ama kaynanasi iyi olupta sirf adi kaynana diye kendi kendine tavir yapan gelinler cogunlukta.....buna bircok kez sahit oldum...
Kaynanasindan öz anne muamelesi görmek istiyor fakat öz annesinin her türlü müdahalesine lafina sözüne ammennah deyip kaynanasinin en ufacik bir sözünde aninda görüntü gibi sirret gelin olmak ne kadar mantikli acaba??
Kaynanan dogru söylemis arkadasim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?