Hep mi Kaynanalar ekitirilir, hi mi iyi ynleri yok? Sra iyi yanlarnda...

3 senelik evliyim ..Ondan bahsederken istinalar dışında asla kayınvalidem demem .Çünki gerçekten Anne gibi görürüm .
Her gittiğimde ve o bize geldiğinde benim için üzülür çok ayakta kalıyorum ,yoruluyorum diye .Ben yemezsem oda beni bekler asla bensiz yemez. Bişey alıcak olsa veya almış olsa danışır fikrimi alır.
Eşimle olan tartışmalarımızda hep benden yanadır ,haksızda olsam . oğlunu pohpolamaz .O senin eşin der .O alttan almasa bile sen mecbursun alıcaksın ben sana öyle öğrettim der hep.
Her duasında en başlarda oluruz .Hep derim zaten annemin duaları bizi koruyor diye.
Giyime ,kuşama ,alınana,verilene hiç karışmaz artık sen kendi evinin hanımısın istediğini yer giyersin sana anca kocan karışır der.Uzadıkça uzar böyle Melek gibi biridir kısacası..
Çok şükür ne görümcelerimle ne eltimle en ufak bi söz bile olmamıştır aramızda.Allah da nasip etmesin kötülükleri inş.Sadece bana değil hiç birimize etmesin. Yuvalarımızı korusun inş..

Ben benimkinin en iyi yönünü buldum [Her ne kadar tanımasamda] Eşimi doğurmuş, yetiştirmiş ve bana hazırlamış :)))))))

10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin

Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....

Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....

ayyyyyyyy ozenerek okudum valla boyle bir kaynanam olsun 10bin euro borcum olsun.

benim kaynanamda dugunde takilan herseyi bize verdi iki senedirde hic lafini etmedi tek iyi yonu aradada sagindan kalkarsa kizim der baska yok bunada sukur ALLAH beterinden korusun

benim kaynanama iyilik yaramıyor çünkü iyilik yaparsam kötülük görüyorum.
beni çünkü sindirdiğini veya benim safdirik olduğumu sanıp üzerimizde hakimiyet kurmaya çalışıyor.

bende mesafeli ve soğuk duruyorum artık , o zaman anlıyor anyayı konyayı ve iyi davranıyor,
demek ki bazı insanlara iyilik yaramıyor..içimde ona karşı sevgi veya iyilik bırakmadı cadoloz kayananam artık istesemde sevemiyorum onun "iylilikleri " bile yapmacık geliyor, veya ardında bişey varki iyilik yapıyor diye düşünüyorum....
kötü olacaksın ki kıymetin anlaşılsın,
aha yeni bir gelin geldi ailemize valla burunlarından getiriyor her şeyi,
bende ohhhhhhhhhh diyorum görsünler işte günlerini diyerek göbek atıyorum kaydirigubbakcemile2

kötüyüm ben kötüyüm kötüyümsempatiksalakcinni
yok be iyiyim =)

İyiliği sadece kendinedir her gece sütünü içer tatlı yemez sebze bol tüketir sağlıklı beslenir sadece bu ne iyi bi anne ne iyi bi eş ne de iyi bir ev hanımı üzülerek sölüorum ama böle hayattan hiç bişe almamıs bi insan bencil...

ıyi yanı mı, bayağı düşünmem lazım, bulmak içinkaydirigubbakcemile3

Bir arkadaş yazmıştı, en iyi tarafı, oğlunu doğurup, büyütüp , bana hazır hale getirmesi demişti, tek güzel tarafları bu heralde kaydirigubbakcemile3

Kayınvalidem sağolsun, geldiğinde yemekleri filan kendi yapar, işini gücünü kendi yapar, gelindir yapsın demez ( Gerçi bu bana özel bir durum değil, yemek konusunda çok düşkünler, hiç üşenmezler). Ama biraz da az konuşsa ya ne var.

kızıma çok iyi bakıyr yemeğimizi elinden geldiği kadar yapar. (çalışıyorum ve yememiz içmemiz beraber)
birde eskisi kadar karışmıyor

Benim kaynanamda çok güzel hastaymış ayağına yatar iyi rol yapıyor..
Hep hasta hep hastaaa
Aha da iyi bir yanıı süperdir bu konuda..

çok şükür şimdilik benim kayınvalidemle sorunum yok çok hanım hanımcık iyi bir insan nişanlıma hep o kızı üzersen bende seni üzerim diyormuş inşallah ilerde de herşey böyle iyi olur.:Saruboceq:

kötü kaynanaları olanların allah yardımcısı olsun

ben 2 yıllık evliyim arkadaslar.kayınvalidemin iyi yönünü anlatsam buralara sıgmaz.çünkü ben onun hiç kötü yönünü görmedim ki su iki yıldır :)hafta sonları evine gittiğimizde bana yemek yaptırmaz,bulaşık yıkatmaz sen haftaiçi çalışıyorsun yoruluyorsun birde benim işlerle yorulma der. ben onu kayınvalidem olarak değilde annem olarak görüyorum.allahımada binlerce çokkkkkk sükürler olsun ki ne eşimden nede eşimin ailesinden hiçbir kötülük görmedim.görümcemle sanki abla kardeş gibiyiz okadar yakınız yani......kayınvalidem öteki oglumda inş.senin gibi bır kız bulur diyor...yani arkadaslar sevgimiz ve saygımız hep karsılıklı.... inş.sonuna kadarda böyle gider. allah sorunlu kayınvalidesi olanlara sabır versin diyorum....

ayy canım benim maaşını aldığında çantama para koymuş.. teyzecim hiç gerek yok dediğim halde, olsun kızım çalişmiyosun harçlık edersin kusura Bakma fazla veremedim dedi. suratım asık olsun hemen sorar ne oldu kızım oğlum mu üzdü diye =))) ilerde oğlu Beni üzecek olursa ilk ona şikayet edecem

Annem kadar buluyorum onu kendime :)) Şuana kadar hiçbir kötülüğünü görmedim, üzüntülü, sıkıntılı zamanlarımda hep gelir :) Benim annem Rize'de yaşadığı için pek görüşemiyoruz ama inanın ki kayınvalidem, annemin yerini aratmıyor :)))

Güleryüzlüdür,oğlundan çok beni merak eder özler,hep vericidir,canımı sıkmaz,söylenmez sorun çıkartmaz.
Maşallahhh..

Uzun zamandır ilk kez gülümsetti konu beni.. Karnımda bebeğimle evliliğim bitiyor diye bir konu açmıştım..
Eşimin ailesinden kimse için iyi birşey söyleyemezken annesi için kötü birşey diyemiyorum.. Zavallı kadın :(
Ne zaman gelse bana birşeyler alırdı :) akıl verirdi
Hiç unutmuyorum çeyiz serdiğim gün evi görünce oturup yere ağlamıştı ve demişti ki birde bebeği olduğunu görsem de ölsem :(
Evladını benden daha çok kollamak dışında hiçbir kötü yanı yoktu onun.. Temiz bir anadolu insanı işte, ezilmiş bir kadın.. şimdi karnımda oğlunun evladı var ama evliliğim bitti..
dur diyemedi diyemezdi

kaynanatörümü tek sevme nedenim eşimi dogurdugu içindir

ayy evimden uzak olsun cadı karuu
ismini anarken bile tüylerim tiken tiken oliyy

Başlarını yesinler inşallahhh ne yaparsak az bile yapıyoruzz fazlasıyla hak ediyorlar
Hiç bir iyi yanı yok bi arkadaşım yazmıştı iyiliği kendine diye aynen öyle
sütünü içer
yoğurdunu yer
sebzeyle bakar kendine
hastane hastane gezer(benden sağlam)
şeker kullanmaz tuz kullanmaz
tv karşısında sabahtan akşama kadar kumanda elinde
yer içer yatarrr ohhhhhh maaşı felanda yok ekmek elden su gölden..

Okuduklarımdan sonra kayınvalideme kayınvaldeme lakabını yakıştıramadım ben annemi çok seviyorum
unutmaın arkadaşlar iyiliktn iyilik doğar hrkes hata yapar mühim olan saygı ve sevgiyi eksik etmemek.Herkesin problemi olmuştur en büyük mutluluk geçmişi örtmek o bana bunu yapmıştı şunu söylemişti arkasını aramamak ozaman mutluluğu bulursunuz hem kendinizle hemde
eşinizle....:nazar:

ayy canım benim maaşını aldığında çantama para koymuş.. teyzecim hiç gerek yok dediğim halde, olsun kızım çalişmiyosun harçlık edersin kusura Bakma fazla veremedim dedi. suratım asık olsun hemen sorar ne oldu kızım oğlum mu üzdü diye =))) ilerde oğlu Beni üzecek olursa ilk ona şikayet edecem

Şimdilik öyle ilerde nasıl olur bilinmez ama umarım başlardaki gibi olur.

o mavi o' ya bende katılıyorum.Bekarken melektirler ama dilerim hep öyle gider.

evet hiç iyi yönleri yok!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back
X