Hep mi Kaynanalar ekitirilir, hi mi iyi ynleri yok? Sra iyi yanlarnda...

Benım kayınvalıdem de ıstısna bır kadındır.

Bazen annem kadar sıcak buluyorum onu. Bıraz cekıngen bır yapım var, olmasam gıder yanaklarını mıncırırım.

Bazen kendı kendıme ofkelenırım, kımı zaman basıt bır nedenden oturu kımı zaman alınganlıgım tutar, her seyı kafama takarım.

Fakat dusundugumde cok ıyıdır kayınvalıdem.

Bana bır sey soyleyecegı zaman hep rıca eder, ne gıyındıgıme, nereye gıttıgıme asla karısmaz, esım ve ben nısanlıyken ona 'onu aglatırsan, uzersen hakkımı helal etmem' demıs...

Lafta olmadıgını da gordum. Bır gun esımle tartıstıgımızda artık canıma tak etmıs, ve kayınvalıdemı aramıstım. Aglayarak anlattım. Ben telefonu kapar kapamaz esımı aradı, esım sadece 'tamam anne' dıyordu... O tartısmamızda butun aıle destek oldu bana. :nazar:

Fakat gercekten haklıydım, bılmelerı bır bakıma ıyı oldu. Bana eskısı gıbı davranamıyor, bılıyorkı aılesı arkamda.

Annem (kayınvalıdem) bu sorunumuzu kendı aıleme degılde, onlara bıldırdıgım ıcın de ayrıca tesekkur ettı ve 'sızı mutlu gorunce ben daha mutlu oluyorum' dıye de ekledı...:nazar:

benim kaynanam kendini bilen bir insan Allah var ilk basta biraz problemimiz oldu ama sözle yada konustugumuz yok dügündeki takilar yüzünden kayin babamin yüzünden kaynanam cok mahcup oldu cok iyi bir insandir kizlarimdan ayirmiyorum der öylede davranir ne yaparsa onlara bana fazlasini yapar her hafta telefon actigimda anne dedigim zaman kizim yavrum der yanina gittigimde elimi hicbir seye sürdürmek istemez fazla görmrdiginden beki diye düsündüm kizlarinada ayni hewrseyini kendi yapmayi seven bir insan hic birsey esirgemez ellinden geldikce hersey yapmaya calisir ben 2006 evlendim simdiye kadar en ufak birseyimiz olmadi Allahtan korkarim kizim seni nasil kizlarimdan ayirayim der kaynanami cok severim en iyi özelligi Allahtan korkan kendini bilen bir insan olmasi. YANI ALLAH VAR KENDI YOK COK IYI INSANDIR.

istenmeyen bir gelinin kaynanası ne kadar iyi olabilirki hangi yönü hangi huyu iyidirki:uhm: en iyi yönü benden uzak olduğu anlar gerçi yakınında olduğumda acısını fazlasıyla çıkarır .....obez karı .......

yok yok yok saatlerce düşünsem bile iyi bir tarafı yokkkk. bi gün bile bi hediyesini görmedim bigün bi tatlı sözünü duymadım insan gelinini sevmezse ne kadar ro l yapabilirki sevmiyo sever gibide yapmıyo

Bazen annem kadar sıcak buluyorum onu. Bıraz cekıngen bır yapım var, olmasam gıder yanaklarını mıncırırım.

Bazen kendı kendıme ofkelenırım, kımı zaman basıt bır nedenden oturu kımı zaman alınganlıgım tutar, her seyı kafama takarım.

Bana bır sey soyleyecegı zaman hep rıca eder, ne gıyındıgıme, nereye gıttıgıme asla karısmaz, esım ve ben nısanlıyken ona 'onu aglatırsan, uzersen hakkımı helal etmem' demıs...

Lafta olmadıgını da gordum. Bır gun esımle tartıstıgımızda artık canıma tak etmıs, ve kayınvalıdemı aramıstım. Aglayarak anlattım. Ben telefonu kapar kapamaz esımı aradı, esım sadece 'tamam anne' dıyordu... O tartısmamızda butun aıle destek oldu bana. :nazar:

Fakat gercekten haklıydım, bılmelerı bır bakıma ıyı oldu. Bana eskısı gıbı davranamıyor, bılıyorkı aılesı arkamda.

Annem (kayınvalıdem) bu sorunumuzu kendı aıleme degılde, onlara bıldırdıgım ıcın de ayrıca tesekkur ettı ve 'sızı mutlu gorunce ben daha mutlu oluyorum' dıye de ekledı...:nazar:

aynı benim kayınvalidemi anlattın.birbirimizi hiç kırmadık.
ama aramıza görümcem girdi.çekemedi bizim bu kadar iyi anlaşmamızı.
kayınvalidemde kızının ağzına bakan cinslerden .kendine benzetti kayınvalidemi sonunda .
aramızı bozdu.

daha nişanlı değiliz. birkaç ayımız var ama annesiyle tanıştık. başka şehirde olduğum için hep telefondan konuşuyoruz. ararım sürekli. kızım güzelim der hep, hediyeler gönderir :)) seviyorum ailesini

pamuk gibi kadındı kayınvalidem. (3 sene önce boşandık biz) evime kalmaya geldiklerinde, bütün yemekleri o yapardı, ne eleştirmiştir beni ne bi kötü laf söylemiştir, sezeryanlı doğumumun sonrasında yatağıma yemekler getirmiştir. Ayrı şehirlerde yaşıyor olmamızın da payı büyük tabiki bu ilişkinin düzeyinde. Boşandıktan sonra yeni aldığım eve oturmaya bile geldiler. Hala telefonlaşırız. Ailenizden ayrılmayı hiç istemedim annem.. hiç...

10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin

Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....

Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....

ne şans amaaaaaaaa...

ben kayınvalide bile diyemiyorum
o benim annem
çünkü nişanlımı büyütmüş yetiştirmiş bundan ötesi var mı
oğlunu sevipte onu sevmemek olur mu
çok seviyorum
bir yıldır nişanlıyım
en az 4 5 günde bir ararım sohbet ederiz
bir yere gittiğinde vardımı diye
hastalığında iyileştimi diye kendi ailem gibi ararım
aramış olmak içinde değil gerçekten merak ederim
herşeyimi düşünür ilgilenir
kendi kızlarım aramaz beni senin kadar der
öylesine temiz ki kalbi
rabbim bozmasın mutluluğumuzu hepimizinkini..

Son düzenleme:
Bende annem diyorum bazen o sıcaklığı bir nebze olsun hissettiriyor..İyi bir kadın ama herşeye çok karışıyor bu da beni huzursuz ediyor..Bu aralar arada karışıyor ama ilk 2 ayy Allah'Imm.. şimdilerde sanırım benim tavrımdan dolayı pek karışamıyor..Ama arada iğneliyor tabi o kayınvalide olduğu için sanırım sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey Bilmiyorum bazen cidden çok cileden çıkartıyor beni ama yine de kötü diyemem iyiliklerini de görüyorum çünkü..Sanırım oğlununun evli olduğunu hazmedemiyor..Her akşam orda olmamızı birlikte yiyip içmemizi gezmemizi istiyor ama bunalıyor insan..Eşimle ilk iki ay başbaşa kalamadık diyebilirim..Aynı bina da oturuyoruz..Baktım olmadı herşeyi ayırdık 2. ay bitiminde..biz bu akşam evde yiyeceğiz diyorum kadın şunu da yapalım oğlusum sever diyor..İzin alır gibi oluyordu..Neyse işte velhasıl artısından çok eksisi var zor işte oyyy

ben kayınvalide bile diyemiyorum
o benim annem
çünkü nişanlımı büyütmüş yetiştirmiş bundan ötesi var mı
oğlunu sevipte onu sevmemek olur mu
çok seviyorum
bir yıldır nişanlıyım
en az 4 5 günde bir ararım sohbet ederiz
bir yere gittiğinde vardımı diye
hastalığında iyileştimi diye kendi ailem gibi ararım
aramış olmak içinde değil gerçekten merak ederim
herşeyimi düşünür ilgilenir
kendi kızlarım aramaz beni senin kadar der
öylesine temiz ki kalbi
rabbim bozmasın mutluluğumuzu hepimizinkini..

ne şans var yaa allah bozmasın canım aranızı

Benim de eşimle aramda bir sorun olduğunda beni dinler, destekler. Hasta olduğumda yemek getirir. Ameliyat oldum. Annem gündüz bakardı bana. Kayınvalidem akşam gelir bakardı. hep yardımcı olmaya çalıştı. misafirim geleceği zaman yemeklerin bir kısmını o hazırlar getirir. aynı şekilde onun misafiri geliceğinde ben de ona götürürüm. çok sıkı fıkı bir ilişkimiz yok. yani her gün yüzyüze görüşmeyiz yakın oturduğumuz halde. ama mutlaka 2 günde 1 telefonla konuşuruz. bizi hiç rahatsız etmek istemez. ben çok severim kayınvalidemi. her şeyden önce o da bi anne. elbette oğlunu benden çok sever. ona bişey olsa benden daha çok üzülür. ama hiç eşimle aramız bozulsun diye bugüne kadar ne bişey söylediğini duydum ne de gördüm. ben eşimle tanıştıktan 10 ay sonra evlendim. ilk 1 sene çok zorluk çektim. huylarımız, alışkanlıklarımız farklıydı. çok ağlardım. eşimi de çok seviyordum. hep özverili fedakar davrandım. bir gün ilişkimizin düzene gireceğini bildiğimden anneme babama asla bir şey söylemedim. o zamanlar da bi tek kayınvalideme anlatırdım içimdekileri. akıl verirdi. tecrübelerini paylaşırdı. şimdi eşimle harika bir evliliğimiz var. maşallah:nazar: kayınvalidem ve kayınpederimle de aramız çok iyi. Allah gerçekten herkesi insaflı merhametli insanlarla karşılaştırsın.

10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin

Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....

Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....

ne güzel yazmışsın yaa gözlerim doldu okurken..(eski bi konu ama olsun)
benim kayınvaldemde çok iyidir.giyimime kuşamıma gittiğime falan asla karışmaz.sevdiğim bi yemeği yapsa evime kadar gönderir sağolsun.onu seviyorum ama o evdeki diğerlerini hiçç sevmiyorum.

Kayınvalide adayım cok iyi bir insan .. Zaten benden haric 3 gelini var bir problem olsaydı onlarla yasanırdı her evde olur zaman zaman yanlıs anlasılmalar yada kızgınlıklar önemli olan insanın uzatmaması .. Hepimiz insanız hata yaparız .. Her iki tarafta alttan almayı bilmeli .

Benim de eşimle aramda bir sorun olduğunda beni dinler, destekler. Hasta olduğumda yemek getirir. Ameliyat oldum. Annem gündüz bakardı bana. Kayınvalidem akşam gelir bakardı. hep yardımcı olmaya çalıştı. misafirim geleceği zaman yemeklerin bir kısmını o hazırlar getirir. aynı şekilde onun misafiri geliceğinde ben de ona götürürüm. çok sıkı fıkı bir ilişkimiz yok. yani her gün yüzyüze görüşmeyiz yakın oturduğumuz halde. ama mutlaka 2 günde 1 telefonla konuşuruz. bizi hiç rahatsız etmek istemez. ben çok severim kayınvalidemi. her şeyden önce o da bi anne. elbette oğlunu benden çok sever. ona bişey olsa benden daha çok üzülür. ama hiç eşimle aramız bozulsun diye bugüne kadar ne bişey söylediğini duydum ne de gördüm. ben eşimle tanıştıktan 10 ay sonra evlendim. ilk 1 sene çok zorluk çektim. huylarımız, alışkanlıklarımız farklıydı. çok ağlardım. eşimi de çok seviyordum. hep özverili fedakar davrandım. bir gün ilişkimizin düzene gireceğini bildiğimden anneme babama asla bir şey söylemedim. o zamanlar da bi tek kayınvalideme anlatırdım içimdekileri. akıl verirdi. tecrübelerini paylaşırdı. şimdi eşimle harika bir evliliğimiz var. maşallah:nazar: kayınvalidem ve kayınpederimle de aramız çok iyi. Allah gerçekten herkesi insaflı merhametli insanlarla karşılaştırsın.

Maşallah, Allah nazarlardan saklasın.İnanki çok imrendim ilişkinize.
Bende hep düzleme umuduyla bekledim olmadı olmayacakta, çünkü kalbi kararmış kötülükten :(
Bilsem yine beklerim ama düzelmez artık bizimki.3 yıl geçti ama her geçen gün dahada kötü olmak/etmek için uğraştılar.
Bende hep samimiyet bekledim ama göremedim hiç.
Benim kayınvalidem kayınpederim görümcem kayınbiraderim, bana destek olmak şöyle dursun, nasıl canını yakarız diye düşünüp durmuşlar.
İftiralar mı atılmadı, yalanlarmı söylenmedi.Eşimle aramızı bozmak için neler yapmadılarki.
Her tatil dönüşümüz kayınvalidemin fitlerinden dolayı kavgaya dönüşür,
Arayıp sormaz aramadığı gibide asla candaş beni aramaz aradığını hatırlamam bile der.
Ki haftanın 3 günü arardım fesatlığını görene dek :(
Ama hep ayaklarına dolandı.Dahada dolanacak.
Ensonki kayınvalidemin kin gösterisi ise şuydu;
Özellştirme aşamasında olan bir kurumdayım eşimle tayinciyiz.Eşimin bulunduğu bölge satışa çıktı.Bende gidemiyorum.
Tayin alamıyomusun diye sorduklarında, hayır özelleşiyor dediğimde cevap küfür gibi sert ve sesliydi.
Hani ya özelleşmiyodu !!!!
Eşim cevapladı benim yerime.Ben gen.müd.teyim burası özellşmeyecek.
Hayır ben işten atılsam mutsuz olması gerekrken mutlu olacak nerdeyse.Benden eksilen oğlundan eksilir oysaki.

Dünyadaki en kötü duygu; dost bildiklerinin düşmanın olması :(
Üzülüyorum ve tüm kötü düşüncelere merhamet diliyorum mafoldumben

Dilerim hiçbirinizin bu güzel ilişkilerinizi allah bozmasın.

Son düzenleme:
Benim kayınvalidem de çok iyidir. Ben kendi anneme çok bağlı bir kızım.. Annem babam boşanmış, bir erkek kardeşim ve annem başbaşa kalmışız kenetlenmişiz onun yerine kimseyi koymayı ondan başkasına anne demeyi düşünemezdim.. Evlenmek uzaktı benim için aileme adamış gibiydim kendimi çünkü annem bensiz yapamaz derdim sonra sevdim hemde başka şehirden anneme açtım üzüldü elbette belli etmese de ama tamam dedi ben severek evlenmedim sen evlen dedi 1 sene çıktı ailesini ilk tanışmaya geldiklerinde gördüm sonra da nişanda.. Ancak 4 kere görmüşümdür düğün dahil.. Sonra yavaş yavaş ısındık birbirimize bana hep kızı gibi davrandı zaten bir kızı yok.. Annemi hep telkin etti aklınız kalmasın dedi. Kendi takılarını bana verdi gençken taktığı kemerler çantaları bana verdi çok iyi bir aileler tannıyorlar çok şıkmış o zamanlar hala daha da öyledir ama hasta şimdi yaşlı artık ama kendine yine de bakar..Hep hediyeler takılar da alır yılbaşı, doğumgünü hiç atlamaz o da.. Gittiğimizde içten sarılır oğlundna ayırmaz hatta onunla çekiştiririz oğlunu.. Doğumgünlerini hatırlar kutlarız beraber o da bana karşı öyledir. Sınavlarım varken açar dualar eder.. Sevdiğim bir yemek yapıldıysa bana da verir kayınpederim zaten mükemmel bir insan... Hep iltifat eder moralimi düzeltir hiç karışmaz bize çağırmadan gelmez hatta tembihler üzme kızımı diye ve tatile gittiğimizde çok güzel dinlen der yanii çok iyidir annemibde gözü arkada kalmıyor Allahh razı olsun..

Bizim gelin de anneme sürekli arkadas gibi olusundan bide annemin esprili olusundan pek menmundur.annem ruhu genctir we kendi gelinken yasayamadıgı alamadıgı güzel şeyleri hep yasatır gelinine bu seklde güzel ama gelin de kıymet bilmeli tbi..ben görümceym bu arada:))

Back
X