Hep mi Kaynanalar ekitirilir, hi mi iyi ynleri yok? Sra iyi yanlarnda...

YALAN sölemeyı sevmem sevmıyorum sevmeyeceğım de... artık ılk evlendğıımızde ve hala saçma sapan benle yarışmalarından mı bana değıl ama eşıme annelık yapamamasından aıle olarak manevıde olsa eşıme destek olmalarındanmı buz gıbıyım artık gelelım dürüstçe ıtıraf edeceğım yalandan da olsa ıyılıklerıne .....

*geçen anneler gününde yatak örtüsü takımı eşımle yollamıştı ve o aralar, bayramda bıle el öpmeye gıtmedığım zamanlardı..

*hamıleyken cumartesı gecesı benı aramışdı ""elçın yarın sabah 8,5 gıbı sendeyız ""bende amma kızmıştım ıçımden "" hamıleyım bırakın 8 aylık hamıleyım yaz zaten sıcaktan uyuyamıyorum sabahın köründe amannn ""dedım sabah 9 a doğru baktımkayınvalıde görümcem kayınpeder hepsı elınde poşetler malzemeler toz bezı çamaşır suyu halı şampanına kadar ıçımden "" ELÇIN eşıne karşı melek anneyı oynuyo""desemde takdır ettım ama ış yaptırmadım onlara

* mesela bayramlarda küsken gıtmedığımde benı mahçp edercesıne eşorfman kıyafet nevresım yada tatlı falan yollardı.

* yüzüme karşı şuran şöle böle der ama arkamdan güzel gelınım bebek gıbı dermış bı kışı değıl bayağı kışı deyınce ınandım öle dedığıne

*gıttığımde hemen laf yarışına ımalara hakaretlere gırer ama bana bı hızmet eder kı portakalımı bıle soyar yemek hazırlar numaradan ""anne ben bulaşığı yıkayım"" derım oda bayağı kılolu ""yok sen otur ben yemekten sonra hazmetmek ıçın ayakta dolaşıyom bulaşık bahanesıyle yedığımı hazmedıyom"" der

*bıde gururludur ben gıtmezsem evıne oda ayda en fazla 2 kez belkı gelır belkı gelmez ama geldığındede herşeye karışır evde bı yenılık olsa sınırlenır trıp yapar

keşke baştan ıtıbaren bıraz daha dılıne hakım olsa ve benle ınatlaşmaları kendını benle kıyaslayıp bana hakaretlerı olmasaydı da annem gıbı olmasada akraba teyze gıbı sevsem görüşsem ....:6

Son düzenleme:
Kayınvalidemi çok özledim...İyi yanları artıları çoktu...Tam 6 yıl oldu vefat edeli ama ne zaman sıkıntılı şeyler yaşasam keşke yanımda olsa diyorum...Bu arada annem hayatta ona anlatamıyorum bile...

10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin

Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....

Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....

ağladım yahu bu ne güzel bi anlatım böyle yürekten tebrik ediyorum sizi.. Yarimin anası benimde anamdır.. ben de haftada iki kere arar hatırını sorarım en az.. Özellikle es geçmeden cumaları.. Çok memnun olur oda sevinir ben de.. Allah başımızdan eksik etmesin..Henüz evli değilim ben hatta ne söz ne nişan.. Sadece kuvvetli bir bağ ile sıkıca kenetliyiz birbirimize sevdiceğimle .. İnşallah ileride bizde bir yastığa koyacağız başımızı.. Ozaman ben de annemin güzel yemeklerini yiyeceğim. Yarimin kız kardeşi yok hiç, annemin bana kızı gibi sarılacağından da hiç süphem yok.. Allah herkese bu sevgiyi versin..

benim kayınvalidemin(henüz nişanlıyım)kötü yanı yokkiopuyorumnanaktandünya iyisidir allah razı olsun..arkadaş gibiyiz onunla,oturur güleriz dertleşiriz dedikodu yaparız:1ninca:çok tatlıdır çookkzemuszemus

canım bizde aynıydık ve işyerimde kayınvalidem beni beğendi oğluyla tanıştırdı bazı sorunlar çıktı ve 5 yıl sonra evlendik aynı eve gittim ben ne ilk aylarımın tadını çıkarabildim ne hamileliğimi nede anneliğimi kıskançlık, çekememezlik oğluyla paylaşamama herşey oluyor çünkü 20-25 yıl sadece kendileri hizmet ediyor oğullarına ve sonra gelin geliyor oğlanda kıza çok düşkün ve seviyorsa o gelinin vay haline, cicim ayları çabuk geçiyor cnm şimdi ayrıyım ve mutluyum, gerçi yapacqaklarını uzaktanda yapıyolar ama öncekine nazaran çok daha mutluyum
:1:

doğum günümde eşimi arar sakın unutma doğum gününü der akşamınada kendisi kutlar.şehir dışında olduğumuz için sürekli görüşemiyoruz.yılda 1 -2 sefer gidiyoruz.gittiğimde 1 yada 2 hafta kalıyorum kaldığım süre zarfında beni mutfağa girdirmez bulaşıkları vs düzenlemek haricinde otur sen misafirsin der.oğluşu bırakın sen kocanla git gez ,der.hasta olduğumu duysa eşimden ,evi arar nasılsın falan der.ilk oğluma hamileykende arar nasıl gidiyor bulantıların vs nasıl der.şimdide öyle itinalı ilgilenir benimle.eltimle arar sorar her zaman oğluşumun sesini duymak isterler.oğlan kreşten geliyor öğleden sonra birlikte oğluşumla uyuyoruz , bugün aramak istemiş uyuyorlardır uykularından uyandırmayayım diye beklemiş garibim aradı tabi biz oğlanla uyumuşuz 4 saat kadıncağız nasıl üzüldü uyandırdım diye.çok seviyorum kayınvalide demiyorum anne olarak görüyorum rabbim sağlık sıhhat versin.allah başımızdan eksit etmesin.oğluna sürekli tembihler özel günleri atlama kızımı gezdir sıkılmasın evde der.allahım herkese böyle iyiniyetli anneler nasip etsin.

Rahmetli kayınvalidem çok hamarat bir insandı. Çocuk ufakken başka şehirdeki evlerini kapatır, yılın 6 ayı bize gelirlerdi ve o zaman evde hiç bir işi bana bırakmazdı.

Yazın onlara uğrardık izindeyken, bir bakardım kaşla göz arasında kirlilerimizi yıkamış, katlayıp koymuş yatağımızın üstüne (valizimizi karıştırma huyu yoktu da bilirdi benim kirlileri ayırdığım yeri). Biz balkonda kahvaltı üstü keyif yaparken bir bakardım kahve yapmış getirmiş bize. Ben de pişkin pişkin sağol gelin kızım der içerdim, gülüşürdük. Ne kayınpederim, ne kayınvalidem kendi çocuklarından ayırmadılar beni. İkisi de nur içinde yatsın...

Son düzenleme:
herşeyden önce çok fedakar bir anne, çok sevecen bir babanne. doğduğu günden beri kızıma bakıyor, dolayısıyla her gün görüşüyoruz. bir kere bile kalbimi kırmadı. iş çıkışı kızımı almak için evine gittiğimde, birlikte kahve içer sohbet ederiz. özel hayatımıza her zaman saygılıdır. her zaman ben dünyanın en iyi bannesi olabilirim belki ama senin verdiğin sevgiyi torunuma veremem sen annesisin deyip beni onore eder. eşim için onu doğurdum, büyüttüm şimdi sana verdim, artık en yakını sensin onun hayat arkadaşısın der onore eder.

evine her gittiğimde mutlaka sevdiğim şeyler elimin altında olur. çok samimidir. hiç art niyet taşımaz. yanlışım ya da eksiğim olsa bile bunu öyle tatlıklıkla söyler ki sarılıp öperim.

kendi annemden daha yakın görüyorum onu.

sık sık da sevdiğimi söylerim o da söyler.

allah başımızdan eksik etmesin.:69::69::69::69:

benim kaynanamda iyidir bana karsı.etliye sütlüye karısmaz Allah var. basta eve gelip gittikçe herseyi eline almaya çalıstı ama ben güzellikle müsade etmedim. benim yapıma çok ters çünki. yatağını toplayıp odama gotürüyordu mesela ver anne ben gotürürüm dedim her seferinde. odama girmesini istemediğim için, oda sonra bana sormadan odama girmedi . ben bır kotülüğünü gormedim kayınvalidemin ama diğer eltilerim gormüs zamanında onun için çokta güvenemiyorum.aslında benden ençok, esimden dolayı çekiniyorlar..

önemli olan şeyde bu aslında ona sınırlarını öğretmek ... benimde şuan bana zararı yok ama olmadı mı .. tabikide özellikle düğün zamanında az şeyler yaşamadım ... ama şimdi sınırlarını biliyor ve ben daha 2 aylık evliyim daha da öğrenecek...

bende yakında 1senemi dolduracağım düğün esnasında birşeyler yaşandı arada meafe oldu böyleside iyi ama kayınvalidem ben onlara gittiğim zamn benim sevdiğim yemekleri yapar bişey yaptırmaz sen zaten yorgunsun 1gün iznin var der pazar sabhları 11-12ye kadar uyuruz kalktığımızda kahvaltı hazır olur içinden geldikçe hediye alır tşört almıştı evim için masa örtüsü tahta kaşıklar almış onlarla ilk doğum günümü kutladım geçen cumartesi altın nazar boncuklu küpe zinciri ve kolye ucu almış tabiki şaşırdım çünkü biraz eli sıkıdır ama gelinine almış ilk geliinm ayrıca :)

Henüz nişanlıyım,ama kayınvalidem,hayatımda tanıdığım en temiz kalpli en iyi insan diyebiliyorum.Kendi annem kadar seviyorum kayınvalidemi ve gönül rahatlığıyla anne diyebiliyorum.Kendi oğlundan bile çok seviyor beni,bir şey olsa hep oğluna kızıyor,gelinime böyle davranma sakın diyor:70:Çok seviyorum kayınvalidemi.Böyle bir kayınvalidem olduğu için şükürler olsun:nazar::nazar::nazar:

vallahi arkadaslar ne güzel seyler yazmissiniz... okuyunca ne kadar sanssiz oldugumu bir kez daha anladim.. aman Allah nazarlardan saklasin, bi ömür boyu böyle olun insallah :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

hiç kimse kendi annem gibi demesin tabiki olamaz ama en az annem kadar iyi bir insan tabiki arada sırada sürtüşmelerimiz oluyo olmuyo değil ama 6 senedir maşallah diyim hiç küslüğümüz olmadı saygımızıda esirgemedik birbirimizden :nazar:

bence insanın kendinde biter ve geçenlerde annem bir şey anlattı bana bende size aktarmak isterim

kayınvalide de gelinde birbirlerini hiç sevmezlermiş hatta birbirlerinden kurtulmanın hep yollarını ararlarmış hiç anlaşamazlar biri siyah derse diğeri beyaz demiş bir gün gelin bir büyücüye gider ve olan biteni anlatır ve sonunda ekler beni kayınvalidemden kurtar onu ortadan kaldıralım der ve bir iksir zehir hazırlamasını ister hocada gayet sakim bir şekilde odaya gider ve bir şişe getirir ve derki kızım bu nu al içerisinde okunmuş büyülü bir iksir var bunu kayınvalidene içirmeyi yada yadirmeyi başarırsan çok değil bir ay içeriinde ondan kurtulursun kimsede senden şüphelenmez der ama bu zaman zarfında ona çok iyi davranki dışarıdan dikkat çekip senden süphelenmesinler der ve kadına suyu verir.Kadında büyük sevinçle oradan ayrılır.o akşam kayınvalidesini yemeğe çağırır inanılmaz güzel yemekler hazırlar ve gayet güler yüzlü ve sevecen bir şekilde kayınvalidesini davet eder kayınlaide çok şaşırır olan bitene şaşkın bir şekilde yemek sunarken tabağının içerisine ikisrden biraz döker ve kayınvalidesine verir bu arada kendini belli etmicek ya hoş sohbetler kayınvalideye iltifatlar felan bu 15 20 gün böyle devam eder ve bu zaman zarfında iksiri vermeye devam eder kayınvalidesi de ona çok iyi davranmakta karşılığını iyi bir şekilde vermekte kadın sonra bakarki arada anlaşılmıycak birşey yok kayınvalidesi gerçekten çok iyi bir insan bunu görür fakat iksir ne olucak iksiride vermiştir kayınvalidesine üzülür ve hemen hocaya geri gider der ki hocam ben çok pişmanım kayınvalidem meer çok iyi biriymiş ben bunu farkettim ama 20 gündürde iksiri içiriyorum neolur bir şeyler yapın kayınvalidem ölmesin ben onu çok sevdim der hocada gülümseyerek hanım kızım için rahat olsun der o sana verdiğim sadece su idi başka bir şey değil merak etme kayınvalidene bir şey olmıyacak aranızdaki sorunun çözülmesinede çok sevindim der işte böyle arkadaşlar siz iyi davranırsanız bu sadece kayınvalideler için geçerli değil kim olursa olsun karşılığını muhakkak alırsınız ilk adımı siz atın ne dersiniz belkide gerçekten çok seviceksiniz öpüyorum hepinizi:21:

bence insanın kendinde biter ve geçenlerde annem bir şey anlattı bana bende size aktarmak isterim

kayınvalide de gelinde birbirlerini hiç sevmezlermiş hatta birbirlerinden kurtulmanın hep yollarını ararlarmış hiç anlaşamazlar biri siyah derse diğeri beyaz demiş bir gün gelin bir büyücüye gider ve olan biteni anlatır ve sonunda ekler beni kayınvalidemden kurtar onu ortadan kaldıralım der ve bir iksir zehir hazırlamasını ister hocada gayet sakim bir şekilde odaya gider ve bir şişe getirir ve derki kızım bu nu al içerisinde okunmuş büyülü bir iksir var bunu kayınvalidene içirmeyi yada yadirmeyi başarırsan çok değil bir ay içeriinde ondan kurtulursun kimsede senden şüphelenmez der ama bu zaman zarfında ona çok iyi davranki dışarıdan dikkat çekip senden süphelenmesinler der ve kadına suyu verir.Kadında büyük sevinçle oradan ayrılır.o akşam kayınvalidesini yemeğe çağırır inanılmaz güzel yemekler hazırlar ve gayet güler yüzlü ve sevecen bir şekilde kayınvalidesini davet eder kayınlaide çok şaşırır olan bitene şaşkın bir şekilde yemek sunarken tabağının içerisine ikisrden biraz döker ve kayınvalidesine verir bu arada kendini belli etmicek ya hoş sohbetler kayınvalideye iltifatlar felan bu 15 20 gün böyle devam eder ve bu zaman zarfında iksiri vermeye devam eder kayınvalidesi de ona çok iyi davranmakta karşılığını iyi bir şekilde vermekte kadın sonra bakarki arada anlaşılmıycak birşey yok kayınvalidesi gerçekten çok iyi bir insan bunu görür fakat iksir ne olucak iksiride vermiştir kayınvalidesine üzülür ve hemen hocaya geri gider der ki hocam ben çok pişmanım kayınvalidem meer çok iyi biriymiş ben bunu farkettim ama 20 gündürde iksiri içiriyorum neolur bir şeyler yapın kayınvalidem ölmesin ben onu çok sevdim der hocada gülümseyerek hanım kızım için rahat olsun der o sana verdiğim sadece su idi başka bir şey değil merak etme kayınvalidene bir şey olmıyacak aranızdaki sorunun çözülmesinede çok sevindim der işte böyle arkadaşlar siz iyi davranırsanız bu sadece kayınvalideler için geçerli değil kim olursa olsun karşılığını muhakkak alırsınız ilk adımı siz atın ne dersiniz belkide gerçekten çok seviceksiniz öpüyorum hepinizi:21:

bu hikayeyi ben de cok begenirim, defalarca duymusumdur ama bazen adim atmak yetmiyor... kendin olmaktan cikman gerekiyor, anlasabilmen icin.. kendi yasadiklarim ve etrafta gördüklerim bunun en büyük ispati.. ne kadar iyi olursan ol bazen insanlar haddini asiyorlar.. herkesin kendini ve daha önemlisi yerini bilmesi gerekir..belki de bu anlasmazlik sebebi, eslerin degil, aile yapilarinin uygun olmamasi olabilir.. yani davul bile dengi dengine.. herkes ailesinde gördügü alistigi her seyi bir anda birakip yeni aileye adapte olamiyor.. burda da gelinin degil gitii ailenin adim atmaktan öte kucak acmasi gerekir, ki düzen bastan saglansin.... ben ilk günden sofrada oturacak yer bulamadim...ben yurtdisina gittigim icin evlerini daha önce hic görmemistim.. ayni evde yasadik biz... ilk defa birlikte yemek yiyecegiz... duydugum laf su oldu... aaaa biz kendi adamimiza göre ayarlamistik masamizi sana da yer yok, napsakki,,,, otur su kenara da ye bari...kenara otur, yani sofradan uzak biyer burnun ucuyla gösterdigi kenar... sofra yüksekte kaliyor cünkü.. ama biraz sIkIsmayI hic biri akil edemiyor.....

benim kayınvalidem melek..

eminim beni oglundan daha cok seviyor.. söylüyorda.. aslında eşim ailesine cok sogukmus evlendikten sonra onlara davranısı değişmiş.. benim aileme sevgimi görünce şimdiye kadar hata yaptıgını anladı sanırım. kayınvalidemde hep diyor sayende oglum değişti diye..

Bende seviyorum onu.. farklı sehirlerdeyiz.. sürekli görüşemiyoruz ama 2 gün aramasak hemen beni arar özledim kızım sesini der konusur sonra oglunu sorar..iyi kadın ya ..bide cok cekmiş zamanında .. kendi eşinin ailesinden.. ondan mıdır bilmem bana melek.. ben cekmeyeyim aynısını diye.. biricik gelinim der hep..

Back
X