Hep mi Kaynanalar ekitirilir, hi mi iyi ynleri yok? Sra iyi yanlarnda...

nişanlıyım ama yıllardır da evlerine girip çıkarım çok iyi tanıyoruz artık birbirimizi... yalan yok bazen kızsam da etsem de birtanedir annem. benim hayatta çok önem verdiğim birşey vardır. insanların acı günlerinde ve hastalıklarında yanında olmak destek olmak.. ama içten gelerek, samimiyetle... annem de öyledir. dayımı kaybettim hiiiç tanımamasına rağmen ortada söz yok nişan yok daha tanışılmamışbile kalkıp gelmeye çalıştı zor tutmuşlar ben zor durumda kalırım die... geçenlerde kendi annem hastalandı inanın teyzemler gelip yardım edelim yanında olalım demedi de kayınvalidem tutturdu buraya getirin ben bakarım ona diye... tabii ki ben dururken annemi bırakacak değilim ama söylemesi bile o kadar hoşuma gitti ki... olmaz dedik tabii de bu sefer akşam hasteneden çıkınca çorba yapmış geldiler babamla... sürekli aradı sordu saolsun. iyileşene kadar börekler tatlılar... diyorum ya her zaman mıç mıç yılışık bir ilişkimiz yok bazen kızıyorum yalan değil ama o kadar temiz kalpli ki.. Allah huzurumuzu bozmasın.

13 yıldır evliyim.kaynanamdan ve görümcemden çok memnunum.kaynanam yardımcı olmak için elinden geleni yapar.

ben evlendim evleneli daha eve dışarıdan salça turşu, zeytin yağı, kuru incir, biber rengi bunları almadım.. hep köyden gelir.. tek yi yanı bu.. bunları paylaştığı gibi oğlunu ve torununu paylaşabilse aramızda hiç sorun kalmıcak ama...

benim de sorunlarım var kayınvalidemle, ama yine de telefonla falan dertleştiğimizde beni rahatlatıyor. bebek yaparsanız ben bakarım merak etme diyor. yani ihtiyacım olduğunda anne gel desem gelir.

Eltimden inciler ….. hamile olduğumu öğrendiği günden beri sağolsun eli hep üzerimde bizim biraz maddi sıkıntılarımız var o yüzden bebeğimizin bütün ihtiyaçlarını kendisi aldı Allah binlerce kez razı olsun.. onun dışında 4 yıllık evliliğimizde en ufak bir kötülüğünü bir sözünü görmedim eltimin Allah onun kızlarınada onun gibi elti nasip etsin
Kayınvalidemden inciler… onun incilerini saymaya kalkışsam sayfalar yetmez sadece bugün söylediğini söyleyim ‘’ kızım durumunuz varsa yeyin, için, gezin hiç esirgemeyin ben esirgedim bak ne oldu, kocanızı sakın boş bırakmayın öyle sizsiz dışarı falan çıkmasına izin vermeyin o nereye siz oraya, oğlum bak eğer gelinimi aldatırsan bu evden sen gidersin ve sütümü asla helal etmem ona göre davranın’’ bu ve buna benzer bir sürü sözler ve davranışlar..diyorum ki benim kayınvalidem kanatsız bir melek inşallah bende böyle bir kayınvalide olurum canım annem benim kocaman öpüyorum seni

çok kötü anılarım var kayınvalidemle ilgili:59:iyi yönü olarak söyleyebileceğim tek şey yedirip içirmesini sever esirgemez gittiğimizde dolaptan canım ne isterse alır yerim okonuda hakkını yemem asla lafını sözünü etmez fazladan aldığı gıdalardan bizede yollar...diğer huylarımı:50:

kızlar beneimde beraber oturma gibi bir ihtimalim var şimdi okuyorumda diğer başlıkta içim kararmıştı çok kötü olaylar yaşamış arkadaşlar sakın beraber gitme diye tavsitede bulundular bana valla tırstım yaa..ama bide bu topiğe baktım ay kafam karıştı yahuu

kızlar beneimde beraber oturma gibi bir ihtimalim var şimdi okuyorumda diğer başlıkta içim kararmıştı çok kötü olaylar yaşamış arkadaşlar sakın beraber gitme diye tavsitede bulundular bana valla tırstım yaa..ama bide bu topiğe baktım ay kafam karıştı yahuu

Bizler biraz cahiliz daha toyuz bu konuda kayınvalidelere büyük rol düşüyor onlar bir süre alttan aldığı sürece bizleri bizlerdede gerçekten iyi niyet olduğu sürece inan sorun çıkmıyor. Benim eşim 40 gün sonra askere gidecek ve ben kayınvalidemle kalacağım inan hiç sorun etmiyorum. Gerçekten iyi niyetli biriysen kafana takma. Bir yerde kayınvalide ile oturmak güzel. Seni pişiriyor hayata hazırlıyor ev kadınlığına hazırlıyor. Hem onunla oturduğun süre boyunca birikim yapma durumunda var. Ben 4 yıldır kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum inan hiç sorunumuz olmadı Allaha şükür. Benim babam vefat ettiği için mecburen nkardeşlerimden birisi evlendiği zaman annemle oturacak eminim annemin ona zararı değil faydası olur. Sen çevrendeki olumsuz eleştirelere aldırma

en sevdiğim huyu mesafeli oluşudur. Bana Bi kere Bile saygısızlık etmedi.. Ben küçüğüyüm diye saygıyı sadece kendi Beklemdi ilk önce kendisi gösterdi.. güzel konusur. dili tatlıdır.. tatlım kızım annem BeBeğim diye hitap eder.. son günlerde Bana annem diye hitap ediyor.. annecim şunu şöyle koy, annem onu Böyle yap diyor.. kararlarıma saygılıdır. Bi ortamda Beni asla rencide etmez, yüceltir, görümcelerinin gelinlerini kıskanmasına anlam veremez, oğlum mutlu olduktan sonra Ben neden oğlumu kıskanayim ki der, gerçekten de kıskançlık huzursuzluk çıkarmaz Bize hiiiiiç karısmaz, nasıl Biliyosanız öyle yapin der. çok güzel mesafeli saygılı Bi ilişkimiz vardir. ama en sevdiğim huyu yaşamayi sevmesidir.. eğlenmeyi sever. Bi gün evde oturmaz çok sosyaldir, arkadas çevresi çok geniştir. yürüyüş yapar 5 te uyanıp, arkadaslarıyla çıkar gezer evde durmayi sevmez ama yemeğini mutlaka yapar, Benim sevdiğim yemekleri iyi Bilir, sevdiğim rengi Bilir sevdiğim şeylere önem verir. nargile falan içerim karısmaz kızım içme demez karısmaz yani. kendisinin de kızı var sonuçta o yüzden midir Bilmem özenlidir, el kızı diyip uzak tutmaz, aileden görür, her şeyini anlatir, dertleşir..

10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin

Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....

Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....

ahhhhh be ne kaynanalar varmıs be yawww senın su kaynana bıde benımkıneee edep adap ögretse benımkıde lokmalarımı sayarrr cabuk ye derrrr ne deyım allaha havale edıyorum

benim annem çok düşüncelidir...doğum günü,özel günler bunların hiç birini unutmaz,biz unutursa da hoşgörülü davranır ki genelde unutuyoruz..Ayrıca çok becerikli bir kadın,bu kısmı biraz kötü aslında daha az güzel yemek yapsaydı,ben yemek yaptığımda eşimin yemek beğenisinin altında birşeyler yapmiyimde sofradan soğumasın diye bu kadar strese girmezdim..

kendi halinde sessiz sakin bir insan benim kayınwalidem... yüzüne baktığımda içim mutlulukla dolıuyor... huzurlu we huzur weren bir insan... en sewdiğim özelliği benim gbi kitap okumayı sewmesi... daha 4 aylık ewliyim ve henüz bir aylıkken bana 50 atmış kitaplık bir koli werdi... genelde çok iyi anlaşıyoruz... anlaşmamızın en büyük sebebi de dünyaya aynı gözlüklerrden bakıyor olmamız galiba...:))

anlayisli olmasini seviyorum.
Klasik Kaynana resminden cok uzak. Kaynana bile diyemem ona KAYINVALIDE o...

el üstünde tutar beni, över, sevgisini belli eder. cok üstüme düser.
Üsütücem diye evin icin hirkayla geziyordu pesimde.
Hic bi beklentisi yok, gelinim temizlik yapsin, yemek yapsin diye.
Ben yaparsam tamam, yapmazsamda cikin disari gezin kocanla ne isin var evde diyor :))

edep adap bilen görgülü bi kadındır kayınvalidem, ince ve düşüncelidir

iyiliktende hakkatten maraz çıkıyo. kayınvalidem ameliyat oldu. ona elimden geldiğince iyi bakmayı çalıştım. bazen özellikle kayınpederime kızsamda surat yapmadım hiç hep neşeli oldum onlara karşı. 3 ayın sonunda tedavisi bu hafta bitiyo eve gitme zamanı geldi. Ancak şimdi kayınpederim yanımıza yerleşme planları yapıyo:31: çok iyi davranmakta iyi bişey değilmiş anladım. ama kocama böyle bişeyi kabul etmicemi de söyledim. çok sinirlendim bugün migrenim azdı :78:

Benim kendime sordugum bi soru var..
%95 neredeyse tüm kaynanalar kötüyse
ilerde bizimde kötü kaynana olma ihtimalimiz cok yüksekk..
Kisir döngüyü mü anlatip anlatip duruyoruz..:9:

bende kayınvalide adayımı severim:) sabah 9.30 gemisiyle bursa'dan ist.a gidiorum,sevgilimde şuan izmitte annesinde...gezeriz evde bişi yapıp yemeye uğraşmayız die benim en sevdiğim unlu mamüllerini yapmış...hatta şuan sevgilimle telefondayım,fırından çıkanların soluklanmasını bekledi paketledi yeni yattı diyo,sabah getiririm yersin hanım annenin böreklerini diyo:) ellerine sağlık ne diyebilirim ki...öncelerini kıskandı,akla gelmeyecek kadar zorladı bizi,şimdi hatırlamıyorum bile,bana hayat tecrübesi oldu...ama arkasından konuşmadım...yüzüne söyledim,serkan beni seviyo bende onu seviyorum,neden böyleyiz,istemiyo musun uygun mu değilim.asla bi anneyle oğul arasına girmem dedim(ki 3. senemizdi o zaman,şimdi 6 sene bitti) oda gurur yapmadı evlat ayrılmaz ama yeri başka kıskandım ben dedi...tencere tava meraklısıdır..değişik bir mutfak malzemesi görünce sen bunu bulup aldın mı die muhakkak ararım :) oda beni arar okul nasıl,işler nasıl,serkan nasıl der :) haftada yada on günde bir çok sık değil...ama ben ençok hatasını görebilmesini,olgunlukla dönebilmesini sevdim...ben belki yapamayabilirdim...gencecik cahil bi kızın sözüne ezdirmezdim belki kendimi... annem gibi olmasın komşannem gibi olsun yeter derim ben hep...Şükürler olsun

Back
X