- 3 Temmuz 2018
- 4.044
- 17.697
- 208
- Konu Sahibi piramses1982
-
Hayatlari boyunca hayatlari harika giden, cok basarili ve mutlu olanlar bunu nasil basariyorlar?
Ya da neden benim gibi bazilarinin hayatlari zirvedeyken, birden bire tepetaklak gidiyor?
Bir dunya konu actigim icin artik beni biliyorsunuzdur. Kesinlikle kontrolunu ele alamadigim bir hayatim var.
Evet nefes alabildigim hergune sukur ama basarili ve mutlu olacagim bir hayata nasil kavusurum ki yine?
Ve de esas sorum: aldigim kararlarin arkasinda, herkese ragmen, pisman olmadan nasil dimdik ayakta dururum? Kaya gibi saglam olmak, yaprak gibi savrulmak istemiyorum.
Cok zengin olma hayalim yok ama artik basarili ve mutlu olmak istiyorum. Cok mu sey istiyorum?
Profesyonel yardim alin diyenlere....almanyadayim ve psikoterapistlerden 6 aydan once randevu almak imkansiz. Kisaca bunu tek basima basarmak zorundayim.
Bir güler yüz, güzel bir sohbet, karşındaki insana gerçek anlamda saygı duymak, onu olduğu gibi kabul etmek, dinlemek, güven vermek. Bunlar paha biçilmeyen yardımlar hem de bedava, üstelik hem vereni hem alanı feraha eriştiren erdemler. Ve günümüzde çok azaldı herkes kendini düşünüyor, öz eleştiri yaparsam eğer son zamanlarda insanları pek dinlemediğimi fark ettim mesela bunu düzeltmeye çalışıyorum. Önemsemediğimden değil tabi ama çocukluktan beri zor odaklanan biriyim. Kendimi zorlayıp birini dinliyorken fark ettim ki karşımdaki insan önemsendiğini anlıyor ve seviniyor. O mutlu olunca ben de mutlu oluyorum. Güzel hisleri insanlar arasında yaymak lazım.Maddi durumun varki yardım ediyorsun Janet hayatım berbat herşeyim ters yardım edebilecek madfiyatımda yok ben napsam
Evet....ben basarilarimi sadece okula baglamadim ki....profesorumle sirket kurdum, hem de odtu girisimcilik odulu 1.ligim sayesinde kurduk sirketi....ne mi oldu? Yurutemedik kapattik. Kisaca, tam tepeye ciktim, hoopp yine asagiya...36 yasinda hala okul basarisiyla ovunuyorsunuz anlamiyorum. Bizim alt donemin ikincisi is yeri kurup batirdi.Tonla borcun icine batti.
Bizim donemden 4 yillik okulu 7 yilda bitiren kisi meslek adina yaptigi calismalar yuzunden odul aldi ve herkes kendisini taniyor. Okul basarisiyla is basarisinin ne alakasi var.
Psikoterapistlere "gercekten durumum acil, lutfen beni alin" diye yalvardim, hem de kac tanesine....ve hepsinden ayni cevap "bekleme listemiz var, kotuyseniz klinige yatin"Konularınıza yorum yapmak istemiyorum çünkü bir işe yaramıyor sıkıldım . Ama sadece söylediğiniz birşey doğru değil bilmeyen insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz . Nasıl 6 ay sonraya randevu veriyorlar anlamadım ? Ben Almanya’da yaşıyorum . Siz bahsettiğiniz gibi bu kadar rahatsızlıklarınız varsa hiç bir doktor sizi böyle bu durumda 6 ay bekletmez , BEKLETEMEZ. Ha siz , istediğiniz doktorun praxis’ine gitmek istiyorsanız (özel muayenenehane gibi ) 6 Ayda beklersiniz,1 sene de . Çünkü dünyanın her yerinde bilinir ki , hasta olan biri muayenehaneye değil hastaneye gitmeli. Praxis’ler çok yoğun olduğu ve acil durumlar için olmadığından dolayı size uzun süreye randevu verebilirler .
Siz de gidin bir hastaneye , anlatın sıkıntınızı . Muhtemelen sizi yatırırlar , 1 hafta sonra Pamuk gibi olursunuz hiç birşeyiniz kalmaz
Ondan sonra da konuşarak terapi başlar .
Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin
Arti eksi taraflari var. Bekliyorsun ama söyle güzel bulurum odada sen varsan seninle gayet güzel ilgilenirler zaman ayirirlar.
İyi de acillik olup olmadığını muayene etmeden nasıl anlayacaklar?
Allahım korusun kötü bir rahatsızlık olsa sinsice ilerler,en son aşamada farkederlerse çok geç olmaz mı?
Sağlık sistemleri çok sıkıntılı bence.
Şükür biz istediğimiz an,istediğimiz yere randevu alabiliyoruz,bir çok hastalık erken teşhis sayesinde tedaviye çabuk başlanmış oluyor.
Konuyu dağıtmış gibi oldum,kusura bakmayın da üzüldüm yani orada yaşayanlar adına.
Yurtdışı sevdasına tutulanlar önce bu konuyu bilseler çok iyi olur bence.
Aslında olması gereken bu, yani bir doktor bir günde 100 kişiye bakacağına sanırım 10 kişiye bakıyor ama tam bakıyor.Ben ülkemizde herkesin gerekli gereksiz doktora gittiğini düşünüyorum. Günde kaç tane hastaya bakan doktor da layıkıyla ilgilenemiyor tabiki.
Ben de aynısını söylüyorum işte . Bende Berlin’de yaşıyorum . Sİzin durumunuz psikiyatri praxis’i değil , hastaneye gitmek. Bu Almanya’da 6 ay sonraya randevu veriyorlar değil. Yani evet geç randevu veriyorlar çünkü Zaten bu tarz yerlere *aciliyeti* olanlar değil, belli bir aşamadan sonra devam etmesi gerekenler gider . Siz adımı baştan yanlış atıyorsunuz .Psikoterapistlere "gercekten durumum acil, lutfen beni alin" diye yalvardim, hem de kac tanesine....ve hepsinden ayni cevap "bekleme listemiz var, kotuyseniz klinige yatin"
Bu soyledigimin neresi yalan? Istedigim kisiden de randevu almak icin degil ayrica, berlindeki tum psikoterapistlere tek tek telefon actim. Kimi :ben grup terapisi yapiyorum uygun degilsin dedi, kimi de siraya gir....
Evet problemli biri olabilirim ama yanlis bilgi vermiyorum, bana soylenenleri aynen aktariyorum.
Tek ihtiyacim olan bir terapist....hepsi bu...
Ve gidisatim klinikte yatis gibi gozukuyor
bi kere böyle birisi kesinlikle yok burda bi anlaşalımHayatlari boyunca hayatlari harika giden, cok basarili ve mutlu olanlar bunu nasil basariyorlar?
Başarı ve mutluluğun anahtarı "ihtiyaç sahiplerine yardım etmekten geçiyor "Hayatlari boyunca hayatlari harika giden, cok basarili ve mutlu olanlar bunu nasil basariyorlar?
Ya da neden benim gibi bazilarinin hayatlari zirvedeyken, birden bire tepetaklak gidiyor?
Bir dunya konu actigim icin artik beni biliyorsunuzdur. Kesinlikle kontrolunu ele alamadigim bir hayatim var.
Evet nefes alabildigim hergune sukur ama basarili ve mutlu olacagim bir hayata nasil kavusurum ki yine?
Ve de esas sorum: aldigim kararlarin arkasinda, herkese ragmen, pisman olmadan nasil dimdik ayakta dururum? Kaya gibi saglam olmak, yaprak gibi savrulmak istemiyorum.
Cok zengin olma hayalim yok ama artik basarili ve mutlu olmak istiyorum. Cok mu sey istiyorum?
Profesyonel yardim alin diyenlere....almanyadayim ve psikoterapistlerden 6 aydan once randevu almak imkansiz. Kisaca bunu tek basima basarmak zorundayim.
Ben, nerde yardıma muhtaç, dara düşmüş insanlar varsa bulur gelirimi paylaşırım, hayatım boyunca hep böyle yapmışımdır. Çok darda olanın o an imdadına yetişmişimdir. Özellikle aşırı borcu olup çok ihtiyacı olan insanları sorar soruşturur bulurum. Ve hayatımda her şeyimin rast gitmesini, mutlu olmamı insanların duasını almaya bağlıyorum.
Herkese de bunu tavsiye ediyorum.
Maddi durumun varki yardım ediyorsun Janet hayatım berbat herşeyim ters yardım edebilecek madfiyatımda yok ben napsam
İlginçmiş.
İnsan sağlığına hiç önem vermiyorlar demek.
Hani hep oralarda insana çok değer veriyorlardı?
Bugüne kadar hep yalan mı söylendi bize?
Neyse kendi kendinizi toplamak ve iyileştirmek zorundasınız.
İşin kötüsü yardım da alamıyorsunuz.
Elinizdekilere şükredip hayat mücadelesine devam!
Hepimizin her gün,her an yaptığı gibi...
Kadin doktorundan bile randevu almak zor. En az bir ay bekliyorsun basit birsey icin.
Dedigi gibi acilliksen aliyorlar.
Ben de Almanya’da yaşıyorum , evlenmeden önce de burdaydım .
tatlialirim Sizin söyledikleriniz bir açıdan doğru , bir açıdan değil . Şöyle açıklayayım Laale Biz Türk insanı olarak kabul etmeliyiz ki ya bir çok şeyi son dakikaya bırakıyoruz , ya da hiç randevu almadan , pat diye gitmek istiyoruz , Türkiye’de özel muayenehanelere para verip her istediğimizi bu şekilde de halledebiliyoruz. Ama Almanya’da bu sistem daha başka ve bu yüzden de Türkiye’de olduğu gibi karışıklık Yok . Almanlardaki bu kural bu sistem gerçekten hemen hemen hiç bir ülkede Yok . Bu yüzden de bu ülkenin çivisi çıkmamış. Herşey düzenli bir şekilde devam ediyor .
Kadın doktorundan randevu dediğiniz olay zaten her 6 Ayda bir olması gereken bir durum , siz randevunuzu alır ve giderseniz zaten bir sonraki randevunun tarihini size kendileri veriyorlar . Bir çok insan randevusuna sadık kalmayıp gitmediği, canı istediğinde gitmek istediği için haliyle beklemek zorunda kalıyor . Bence çok normal bir durum bu .
Acil bir durum olduğunda zaten gitmeniz gereken yer bu praxisler(özel muayenehane gibi düşünün ama değil özel ) değil hastane . Siz hastaneye gittiğinizde hiç bir hastane sizi ASLA geri göndermez . Bence burda yaşayan bir çok Türklerimiz hala bazı şeyleri kabul etmiş değil :/
Bazı ülkenin kurallarını bilmek , ona göre davranmak ayak uydurmak gerek . Demek ki adamların bu yaptığı doğru ki , gittiğimiz hastanelerde , doktorlarda cebimizden bir kuruş para çıkmıyor . Karmaşa olmuyor .
canım ben zaten kötülüyorsun demedim :) sadece Türkiye’deki gibi herkes pat -küt giderse o zaman hiç bir şekilde işlerimizi halledemeyiz. Hamileyken ateşiniz çıktığında keşke hastaneye gitseydiniz . Hem de direkt Doğum kısmına . Bir dahakine aklınızda bulunsunHamileydim atesim yükselmisti korktum bebegim icin arkadasim götürmüstü almadilar, hap yazip gönderdiler alamayiz dediler. ben hicbir yeri kötülemiyorum bu arada. kadin doktorunu aradik kasintim vardi cok doluymus bir sy sonraya bile vermediler o kasinti beni bir hafta cok rahatsiz etmisti mesela, bunu tahmin edip önceden randevu almam pek mümkün degil. ufak tefek seylerde yasaniyor bunlar. benim icin sinir bozucu olabiliyor. onun icin de tavsiye ilac aldik. ama beraberinde gözüm de kasindi, en yakin bir haftaya verdi randevuyu sinava girecektim ve sag gözüm acilmiyordu. zorlamadik da acil diye tamam dedik kapattik. neyse de bazen dezavantajlari da olmuyor degil. sistem güzel zaten elestirmiyorum
ayni seyden bahsediyoruz. Teori ve pratikte basari ayni olmuyor. Basarisiz olmussunuz ki yurutememissiniz , kimse sizi asagiya itmedi. Basarisiz olanlar daha sonra nerde hata yaptim diye donup bakip tekrar deniyor ya da yolunu degistiriyor. Sizin gibi surekli aglamiyor. Ben yurtdisinda 2.5 yildan beri yasiyorum. 2 yildan beri egitimimle ilgili olmayan bir iste calisiyorum. Denklik alana kadar boyle. Yuksek lisansim denk gormedi bir kac dersim eksik, belki seneye ogrenci kredisi alip onu tamamlayacagim. Ya da lisans mezunu olarak devam edecegim. Evim,yazligim, arabam herseyim var. Paraya ihtiyacim yok. Dilimi gelistirmek ve topluma entegre olmak icin calisiyorum. Siz evde oturup agliyorsunuz. Ev iyice depresyona sokar insani.Evet....ben basarilarimi sadece okula baglamadim ki....profesorumle sirket kurdum, hem de odtu girisimcilik odulu 1.ligim sayesinde kurduk sirketi....ne mi oldu? Yurutemedik kapattik. Kisaca, tam tepeye ciktim, hoopp yine asagiya...
canım ben zaten kötülüyorsun demedim :) sadece Türkiye’deki gibi herkes pat -küt giderse o zaman hiç bir şekilde işlerimizi halledemeyiz. Hamileyken ateşiniz çıktığında keşke hastaneye gitseydiniz . Hem de direkt Doğum kısmına . Bir dahakine aklınızda bulunsun
Aracı ile buluyoruz. Direk borcunu ödüyoruz mesela öyle işte.Peki o insanları nasıl buluyorsunuz? Çok borcu olanı mesela? Yapılan yardımların da doğru yere gitmesi o kadar önemli ki. Şimdiden teşekkürler cevabınız için
yakinimdaki hastane kücük, bazen doktor olmuyor hazirda baglantili oldugu o klinige yönlendiriyorlar. tam hatirlamiyorum o günü nasil oldu, yoksa hastaneye de giderdik. bir durum olmustu üc yil oldu.
hastane para kazanamadigi icin günlük verdikleri serumu da alamamistim ikinci hamilegimde. yatis yapmak zorundasin dediler serum icin, hicbir klinik de bana günlük serum vermeyi kabul etmedi herkes ona git buna git diyip durdu hastane de yönetmelik degisti sadece serum yemem gerekiyordu hamileligimde cocuguma bakacak kimse olmadigindan da ikincinci hamileligimde serumsuz Allah a emanet yasadim. Önerileri cocukla kalmam hastanede ama serumlu yatis yapinca o cocuga bakamam ki beslemek, altini almak da hayli zor. Gece aglar, oyun ister asla durmazdi iki yasinda bir cocuk hastanede ne yapacak..
Her zaman sunulan bir alternatif vardir ama benim basima gelenler bunlar. Sistemden memunum ama bazen bana dert olmuyor da degil.
Keşke kocan çocukla ilgilenseydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?