Hep mutlu ve basarili olanlar??? Ya da herseyi tepetaklak gitmeye baslayanlar?

Kazandıklarınıza değil de hep kaybettiklerinize bakarsanız mutsuz olursunuz. Şu an kıymetini bilmediğimiz elimizde olanları bir gün kaybedince biliriz değerini ama iş işten geçiyor. Sağlıklı iseniz, bugün karnınız da doyuyorsa işte size bir mutluluk nedeni. Sanırım siz mutlu olmayı unutmuşsunuz. Yoksa kimsenin hayatı dört dörtlük değil.

Dışardan baksan hep süper giden bir hayatım var, ama son yıllarda neler yaşadığımı kimse bilmez...Kimsenin hayatı dışardan göründüğü gibi değildir. Ama hayatımızı yöneten de biziz (ana kader planı dışında tabi) yani umut, hamle, olumlu düşünmek vs hepsi işe yarıyor.

Psikolojinizi düzeltmelisiniz önce, gerisi zaten siz istedikten sonra olacak şeyler.

Özellikle hiçbirşey yapmadım.
Hep ayaklarımın üstünde gururlu durdum.
Bu da bana başarıyı getirdi.

Ben hemsireyim Almanya da ... evet randevular istedigimiz gibi alinmiyor praxis lerin belirli bir kapasitesi vardir doldugu zaman yeni hasta kabul edilmez..
Kadin doktorunda da aynidir cok agriniz varsa acile yönlendirilir hasta..
Bunun hastaya önem vermekle alakasi yok acil durumluk psikiatrik hastalar zaten sinir hastaliklari bölümüne sevk edilir .

3 haftalik bir bebegim var hala cocuk dr bulamadik mecbur uzakta bir doktora randevu aldik cunku kendi semttinde yasiyan hastalari kabul ediyorlar .

Her ulkenin sistemi farklidir size yalan söylenmemis emin olun ki hastaya cok deger veriyoruz saglikci olarak turkiye ve almanya sistemini karsilastirdigimda bunu gayet net görebiliyorum..

En azindan devlet hastanesinde yada özel de hasta ayrimi yapilmiyor .. Acile gelen zengin veya evsiz insanlar ayni muameleyi göruyor

Günesi görmek icin bazen gecenin karanligini görmemiz gerekiyor .

Hayatlari karsilastirmayin herkesin sinavi farklidir.

Psikolojik olaral kendisini bukadar cikmazda hissetmeyin elinizdekilerle de mutlu olmaya bakin .

Almanca kursum basladi. Evde degilim. Ayrica herhangi bir iste calismaya,razi oldugum icin temizlik isinden tutun da kasiyerlige kadar her ise basvuruyorum.
Maddi durumum sizinki gibi iyi degil, ama adamakilli is bulup ta calisabilirsem o da olur insallah. Basarisiz oldugum konuya gelince...tekrar geri donup denemenin cok riskli oldugu bir durum, niye derseniz, bozuk psikolojimle, yillar surecek uzun bir egitim surecimi nasil tamamlarim bilemiyorum. Kendimi almanyada yeniden var edip, gecmise sunger cekmem gerekiyor.

ruhunuzu arındırmaya cidden ihtiyacınız var sizin.
bunun yolunu siz belirleyeceksiniz.
daha önce konu açmışsınız zaten hasetim diye.
başarı odaklı olmanız da bunu gösteriyor.
mutlu olmayı bile "başarı" olarak algılıyorsunuz.

mutlu olmak için bir olayı, bir vadeyi beklemeye gerek yok.
klişenin de klişesi ama "mutluluk içimizde"
spor ayakkabınızı giyin ve yürüyün. her gün.. açıkhavada..
bu hormonlarınızın düzene girmesine yardımcı olacak..

size eğitiminiz ne yetkinlikleriniz ne diye sordum cevap vermediniz..
çünkü belli başlı diplomayla yapılan bir mesleğiniz yoksa (ki onlarda da sektörlerin sorunları çok)
kendinizi başarılı addedeceğiniz bir noktaya ulaşmanız için çabalamanız lazım..
ve hayatta işinize doktoranıza tutunamadığınız için kocanıza tutunmuşsunuz.
çünkü boşanırsanız da kendinizi "başarısız" göreceksiniz.
yorumlarım acımasız gelmiş olabilir ama bence takıntılarınıza da sığınıyorsunuz..

sürekli konu açıyorsunuz, inanın okurken kızmıyorum üzülüyorum..

Cok iyi bir universiteden kimya,muh mezunuyum ve almanyada biyoteknoloji masterim var. Turkiyede de basarisiz doktoram disinda 4 yillik is hayatim. Ve evet, su konuda cok haklisiniz, basarisizligimi kocama tutunarak gidermeye calistim. Ve evet bosanirsam, bir darbe daha yiycem....
Kisaca ayakta duramiyorum....

Kimsenin hayatı dışardan görüldüğü gibi değildir biri sorunum yok çok mutluyum diyorsa ya yalan soyluyordur ya da şimdilik sorunu yoktur. Yani hep mutlu hep başarılı insan yoktur.

Inanirmisiniz bilmem ama burası imtihan dunyasidir. Şu an siz de bir imtihandasiniz sabredin ve inancımızı kaybetmeyin gerçekten ister ve pes etmezseniz istediğinize ulaşırsınız. Tecrübeyle sabittir. Bulunduğum noktaya gelene kadar ciddi manada sulalem koro şeklinde ağladı ama ben hep istedim ve pes etmedim. Ama asıl tavsiyem her zaman hayirlisini isteyin.

Son olarak gerçekten az da olsa sadaka vermek yardım etmek belayı musibeti defediyor. Az da olsa sürekli vermek yapmak önemli. Allah sizi bir an once feraha çıkarsın insallah.

Konularınızı okuyup yorum yapmıştım.
En azından ne yapacağınıza karar vermişsiniz.
Bu da bir gelişme.
Size bu konuyla ilgili şunu söylemek isterim,kimsenin hayatı dışardan göründüğü gibi değil.
Ağzınızda gümüş kaşıkla doğmadıysanız çalışıp çabalamadan hatta bazen sürünmeden yukarılara tırmanmak mümkün olmuyor.
Ben kariyer mücadelemi anlatsam bana da üzülen üyeler çıkar emin olun.

Kendinizi neden güçsüz hissediyorsunuz?Tahminimce dil bilmediğiniz için eliniz kolunuz bağlı ve her gittiğiniz yerde dil bilen eşlik ediyor .Ben 1,5 yıl önce Belçikaya geldim hemen hamile kaldım.Doğuma kadar dil kursuna gittim ve dili öğrendim.Şuan bebekle evdeyim.Hiç elim kolum bağlı değil güçsüzde değilim.Buraya gelin gelmedim ,akraba yok eşimle tekiz.Her işimi kendim hallediyorum dünya kadar randevu veriyolar,bürokrasisi hiç bitmiyor.Meşkuliyet hep var yani.Birde burada belediyeler bir sürü festival ve aktivite organize ediyor.Malum hava kapalı ve yağışlı, insanları bir şeylerle meşgul etmek için hep kurslar aktiviteler var çoğuda ücretsiz.

İyi de burda da sistem aynı. Sizin hastaneye git dediğiniz türkiyede acil diye, özeline dediğiniz poliklinik oluyor. Burda da acil için randevu almaya yada beklemeye gerek olmuyor, polikliniğe randevusuz gidilmiyor. Yani öyle pat küt gitme gibi bi durum yok. Hamileyken ateşi çıktığında acile gider. Ha türkiyede acilden geri çevrilme gibi bi durum yok. Malesef durumu acil olmadığı halde giden çok hasta oluyor. Kısmen de iyi bu durum. Bir de burada poliklinikten randevu almak istediğinde eğer araştırma hastanesi değilse bi kaç gün içinde randevu alabiliyorsunuz. Yoğun hastanelerde genellikle en geç 15 gün içinde. Eskiye nazaran tedavide hemen ilaca da gidilmiyor. Doktorlar da hastalarda daha bilinçli bu konuda. Biz de devlet hastanesine gidip ücret ödemiyoruz. Özel hastanelerin varlığıysa bence iyi. Bi alternatif. Hastalık durumunda her türlü araştırma yapılıyor. Aynı gün içinde bi çok testin sonucu çıkıyor. Şuanda hasta olsam yarına muhakkak bi devlet hastanesinden randevu alabilirim yada acile gittiğimde en fazla 1 saat bekler ve kontrolümü olurum. Hiç de karışık, kötü bi sistem değil. Hatta bence türliyede en iyi oturan sistem sağlık sistemi diyebilirim.

B1 seviyesinde dilim var, etkinlikler oluyor gidiyorum zaten. Sanssizligim esimin ailesi birada onlarin baskilari beni bitirdi. Önüme engel oldular her yerde, baya cift olarak yedi bitirdiler bizleri. Simdi cocuklarimla birseyler halletmeye calisiyorum. Ben de dil kursuna giderken hamile kaldim ve hastanelerden cikamadim. Yani en az iki senem yatarak gecti. Toparlanmam zaman aldi, iki dogum, ikincisini daha yeni sütten kestim.
Herseyden agiri ailesi oldu ama tasindik onlar da gitti ama hala devam ediyor baskilara. Ben aliskin degilim zaten bu duruma hep özgürdüm, asimin en büyük hatasi yakindan ev tutmasi oldu. Bu en az dört senemi yedi, sürekli kayinvalidemle ugrasmak zorunda kaldim. durumu abartim intihar ediyorumlara kadar gitti. Cok ugrastim yani, bir ben kalmadi bana. Bunlari benim basima gelen talihsizlikler, kurtulmaya calissam da sakiz gibi, cikmasi zaman aliyor. Ingilizcem anadilim gibiydi hicbirseyim yoksaydi bile, onu bile konusamayacak haldeyim su an.

Özgüven eksikliği var sürekli birileriyle kendini kıyaslıyorsun
Kimse her zaman başarılı yada mutlu olamaz.dönem dönem mutsuz olur yolunda gitmez bazı şeyler takılır düşer önemli olan yeniden kalkmak ayağa.
Bence kendine ancak kendin yardım edebilirsin.
Biraz kendinle mutlu olmayı dene
Bak ben 31 yaşındayım hiç evlenmedim Türkiye de yaşıyorum.çok arkadaşım çevrem yok ara ara görüştüğüm insanlar oldu ama bitti .şu an yalnızım dışardan bakınca mutsuz diyorlardır belki sma ben çok mutluyum çok şükür
Kendime yetmeyi başkalarından birşey beklememeyi öğrendim.kendimi seviyorum değer veriyorum.mutluluğu kimsede aramıyorum .kitap okuyorum filmler izliyorum kendi başıma sinemaya bile gidiyorum.giyimime kiloma bakımıma dikkat ediyorum .bakıyorum bana laf sokanlara gülüyorum çünkü onlardan kat ve kat iyiyim.varsın kibirli desinler biraz kibir iyidir çok mütevazı olursan gerçek zannediyorlar

Gerçek hayatla okul hayatı farklı olabiliyor
Okulda çok başarılı sürekli inekleyen tipler gerçek hayatta başarısız olabiliyor iletişim yeteneğini yoksa mesela içe dönükse başarılı olamaz.

Çok üzüldüm sizin adınıza.Ortamı vs tahmin edebiliyorum.Biz türk mahallesinde oturuyoruz halkımız burada geldikleri memlekette ki gibi devam ediyor örf adet hersey aynı .Kapalı bir kutuda sürüyor yaşamları.İnşallah siz bu kalıptan çıkarsınız .

Gerçek hayatla okul hayatı farklı olabiliyor
Okulda çok başarılı sürekli inekleyen tipler gerçek hayatta başarısız olabiliyor iletişim yeteneğini yoksa mesela içe dönükse başarılı olamaz.
Iletisim yetenegim cok guclu... tek basarim belirli bir yere kadar cok basarili olan ogrenciligimdi. Sonra bir kere basarisizlik bir basladi.... yaklasik 8 yildir freni patlak kamyon gibi yokus asagiya gidiyorum. Durmuyor, sadece asagiya, daha,da,asagiya gidiyor...

Demek ki eyaletten eyalete değişiyor.Eşimin ağrılarından dolayı bir gece acile gittik kalp grafiği ws...çekildi daha ayrıntılı muayene için kalp doktoruna gidin dediler.Kalp doktoruna gittik ciğerlere bakılsın dediler oraya da gittik.Bişey çıkmayınca mideye bakılsın dediler bu zamana kadar 2 ay geçti eşiminde ağrıları devam ediyor bu arada.Mide için gittik doktora endoskopi için gün vercem ama 15 gün Sonra gelin ultrason ile bakayım dedi.Mideye bakarken safrada ki taşı gördü ameliyat dedi bu sefer başka yere yolladı ordan randevu al filan derken bir ay ameliyat bekledik.Toplam 3 ay sürdü.Ben daha yeni geldim kadın doğumcu aradık 4 ay sonrasına randevu veriyolar hepsi dolu.Bizim burda durum bu maalesef

Cok gecmis olsun. Hangi eyalettesiniz?

kimse hep mutlu ve basarili degildir. inisler ve cikislar vardir hayatimizda... mesela sayayim..ilkokulda tembeldim sonra ortaokulda bi ara caliskan olmaya baslamisken tekrar tembellestim lise dersen orta direk. unide motor taktim, dersten gozum kor olmus gibiydim. stajlar vs hepsinde cok basariliydim cunku istekliydim. derken is buldum. is bulamasam baska bir bolum daha okuyacaktim. neyseki is buldum..lakin buarada cok zorluklar yasadim..evlendim cocuklarim oldu..disardan mukemmel gozukuyor biliyorum. lakin gel birde bana sor..esimle evlenmemiz bi hayli zor oldu sonrasinda cocuklarimiz tedavili oldu..esimin ailesiyle sorunlar bla bla bla..diye uzar...tabi ben genel hatlarda kaba taslak anlattim simdilik..icinde birsuru duygu dusunce huzun sevinc barindiriyo bunlarin hepsi..yasarken zordu ama sukur demekten baska ne gelir elden? gelen gideni aratmasin yeter. disardan gordugunuz hayatlar sizleri ozendirmesin, sizlerin hayatlariniza ozenende binlerce insan vardir eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…